TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sağanak yağış

İLKHABER-Gazetesi - sağanak yağış haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sağanak yağış haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatay'da sağanak yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildi Haber

Hatay'da sağanak yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerinde meydana gelen sağanak yağışlar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Yaşanan olumsuz hava koşullarının etkisinin sürdüğü belirtilirken, özellikle Dörtyol ilçesinde sağanak yağışlar yaşamı olumsuz etkiledi. Dörtyol ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Özerli Mahallesi'nde bulunan Abdi İpekçi Caddesi'ndeki köprü, dere taşma tehlikesi nedeniyle trafiğe kapatıldı.  Yağışın etkisiyle su birikintilerinin oluştuğu bazı cadde ve sokaklarda ulaşım aksadı. Ekipler, suyun tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte son 24 saatte yapılan 167 ihbardan 157'sinin su baskını olduğunu ifade etti. Kentte herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını belirtti. Vali Masatlı, okullar konusunda yapılan toplantılar neticesinde, sadece Antakya'nın belirli bölgelerinde okullara bir gün ara verileceğini, bunun genel bir durum olmadığını ve kısmi olarak dağ bandını kapsadığını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise kentin altyapısının depremlerde hasar aldığını ve bu eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların hızlandırılacağını ifade etti. Hatay'da yaşanan olumsuz hava koşulları ve alınan önlemler hakkında bilgilendirme toplantısının ardından, valilik ve belediye ekipleri vatandaşların güvenliğini sağlamak ve olası riskleri en aza indirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Hatay'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi, eğitime ara verildi Haber

Hatay'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi, eğitime ara verildi

Hatay'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Merkez Antakya ve Defne ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi, Dörtyol’da bazı cadde ve sokaklarda ulaşım aksadı. Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü belirtildi. 13 Mayıs'ta yağış nedeniyle Antakya ve Defne ilçelerindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilirken, şiddetli yağışlar ve fırtınanın sebep olduğu ani sel, su baskını, dere taşması gibi tüm olumsuzluklara karşı ekipler teyakkuza geçti. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde de sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. İlçede dün akşam saatlerinden başlayan sağanak, ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Yağış nedeniyle su birikintilerinin oluştuğu bazı cadde ve sokaklarda ulaşım aksadı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde kurum müdürleriyle bir araya gelerek önlemleri gözden geçirdi. Kentte son 24 saatte yapılan 167 ihbardan 157'sinin su baskını olduğu bildirildi. Tüm kamu, kurum ve kuruluşlarının sahada görevleri başında olduğunu dile getiren Masatlı, "Kuvvetli yağışla birlikte yer yer dereler, yer yer de suların geçişken olduğu vatandaşlarımızın mahsur kaldığına dair ihbarlar geldi. Şu ana kadar bunların hepsine müdahale ettik ve kurtardık. Evlerini su basan vatandaşlarımızı da alarak güvenli yerlerde konaklamalarını sağlıyoruz." dedi. Masatlı, kentteki yağış skalasının kuvvetli yağış miktarına ulaştığını kaydetti. Kent altyapısının depremlerde hasar aldığı Hatay'da Büyükşehir Belediyesi ekipleri de gerekli önlemleri aldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Şehrimiz genelinde etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtınanın sebep olduğu ani sel, su baskını, dere taşması gibi tüm olumsuzluklara karşı ekiplerimiz son 24 saatte 247 araç, 491 personel ile 754 vakaya müdahalede bulundu. 7/24 esasına göre görev yapan personelimiz, araç, gereç ve gerekli ekipmanla teyakkuz halinde. Hemşehrilerimizin ihtiyaç halinde 112, ALO 153, 444 1 206 ve 185’i aramaları önemle rica olunur." ifadeleri yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.