TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sahil

İLKHABER-Gazetesi - Sahil haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sahil haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antalya kıyılarında ceset avı Haber

Antalya kıyılarında ceset avı

Antalya sahillerinde son 1 haftada 8 cesedin bulunmasının ardından Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Polisi ekipleri adeta alarma geçti. Kaleiçi Yat Limanı’ndan çıkış yapan çok sayıda bot, Akdeniz açıklarını taramaya başladı. Sahil Güvenlik ekiplerinin de katıldığı çalışmalara havadan da destek veriliyor. Ekipler ara vermeden hem kıyı hem de açığı kademeli olarak didik didik tarıyorken, şuana kadar yapılan taramalarda herhangi bir cesede rastlanılmadı. Antalya Valisi Orhan Çevik: “Sürekli denizde tarama halindeyiz” Konuyla ilgili Antalya Valiliğinin daha önceki açıklamasını hatırlatan Çevik, 2,5-3 ay önce Lübnan’da bir gemiye 80-90 kadar Suriyelinin bindiğini, Akdeniz açıklarına ilerleyen gemiden haber alınamadığını ve battığı yönünde değerlendirmeler olduğunu söylemişti. Bu değerlendirmelerden yola çıkarak hava muhalefeti, akıntı gibi sebeplerden dolayı Antalya kıyılarına vurduğu yönünde düşüncelerini olduğunu aktaran Çevik, "Kıbrıs’ta da 3-4 ceset vurmuş. Üzerindeki kıyafetlerden, ayakkabılardan Suriye imalatı olduğunu anlıyoruz. Dolayısıyla o yönde bir değerlendirmemiz var. İlgili birimlerde konu ciddi bir şekilde takip ediliyor. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi araç gereçleriyle sürekli denizde tarama halinde, çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar rastlayamadık. Uluslararası sularda devletimiz tüm imkanlarıyla, ilgili devletlerle birlikte koordineli bir şekilde yürütecektir diye düşünüyorum" diye konuşmuştu. Antalya Sahillerinde andarma Ekipleri dron destekli devriye görevine başladı  Antalya sahillerinde dalgaların, mültecilere ait olduğu değerlendirilen 7 cesedi 6 gündür kıyıya getirmesinin ardından Jandarma ekipleri Manavgat sahillerinde dron destekli devriye görevine başladı. Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Titreyengöl sahillerinde yaya olarak devriye görevi yaparken, dron ile sahilleri ve denizi gözetlemeye başladı. Jandarma ekipleri, 64 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde aralıksız devriye görevi ifa ederek kontrol altında tutuyor.li değerlendirildiği bilgisi paylaşılmıştı.

Antalya'da sahilde neler oluyor! Kıyıya vurmuş 2 ceset daha bulundu Haber

Antalya'da sahilde neler oluyor! Kıyıya vurmuş 2 ceset daha bulundu

Antalya'nın Serik ilçesinde 500 metre aralıkla sahile vurmuş 2 ceset daha bulundu. Kadriye Mahallesi'nde otel çalışanlarının sahilde ceset olduğu ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede sahilde 500 metre aralıkla cinsiyetleri ve kimlikleri belirsiz, iskelet haline gelmiş 2 ceset bulundu. Cesetler, otopsi ve kimlik tespiti için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Antalya'da  6 günde 8 ceset sahile vurdu Manavgat ilçesinin Çenger Mahallesi'ndeki sahilde 17 Ocak'ta başı ve bir kolu, bir gün sonra da Alanya ilçesinin Konaklı Mahallesi sahilinde belden yukarısı olmayan çocuk cesedi bulunmuştu. Önceki gün Manavgat'ın Çenger ve Denizkent mahallelerinde cinsiyeti belirlenemeyen 2 ceset, Serik ilçesinin Kadriye Mahallesi'nde de genç bir kadına ait olduğu tespit edilen ceset kıyıya vurmuştu. Dün de Aksu ilçesinde sahile vurmuş bir ceset daha bulunmuştu. Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, kıyıya vuran 6 cansız bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E'ye ait olduğunun değerlendirildiği, 5 cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu bildirilmişti. Açıklamada, 11 Aralık 2023'te Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan teknenin Kıbrıs'a doğru hareket ettiği ve sonrasında bağlantının kesildiği belirtilerek, bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgar ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimalinin değerlendirildiği kaydedilmişti.

Başkan Savaş'tan deniz dolgusu açıklaması Haber

Başkan Savaş'tan deniz dolgusu açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, İskenderun dolgu sahil bandı ile ilgili yanlış bilgiler aktarılmaya çalışıldığını açıkladı. Fırtına ve sağanak yağış sonucu yükselen deniz suyu nedeniyle su baskını olan İskenderun'da yaralar sarılmaya çalışılırken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş önemli açıklamada bulundu. Geçtiğimiz hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağışın etkisiyle deniz suyunun taşması sonucu kent merkezi su altında kalan İskenderun’da büyük ölçüde maddi zarar oluştu. Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın sık sık incelemede bulunduğu, esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiği ilçede, hasar tespiti yapıldı. Lütfi Savaş, "Çökmeler tespit edildi" Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, konutların olduğu sahil bandının bazı bölümlerinde 40 cm çökme olduğu belirlenen kentle ilgili son açıklaması ise şöyle oldu: "İskenderun dolgu sahil bandı ile ilgili yanlış bilgiler aktarılmaya çalışılmaktadır.Bilinmesini isterim ki, bilime aykırı şekilde burayı Büyükşehir Belediyemiz doldurmamış, sorumluluk hiçbir zaman Büyükşehir Belediyesinde olmamıştır.Deniz taşkınının büyük zarar verdiği sahil bandının kiralar dahil tüm ekonomik gelirleri İskenderun Belediyesi tasarrufundadır. HBB ekiplerimiz günlerdir gece gündüz alanda çalışmıştır. Deprem sonrası istanbul Teknik Üniversitesi incelemesine göre yaklaşık 1 metre çökme olan alanın kış aylarında yeniden zarar görmemesi için Ulaştırma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası uhdesinde bir an önce tahkimat ve yükseltme çalışmaları tamamlanmalıdır."

AFAD Başkanı Okay Memiş, kuvvetli rüzgar nedeniyle denizin taştığı İskenderun'da incelemede bulundu: Haber

AFAD Başkanı Okay Memiş, kuvvetli rüzgar nedeniyle denizin taştığı İskenderun'da incelemede bulundu:

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Hatay'ın İskenderun ilçesinde önceki gün etkili olan kuvvetli rüzgar ve sağanakla beraber deniz suyunun bastığı Anıt Meydanı ile Atatürk Bulvarı'nda incelemede bulundu. Memiş, beraberindeki İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile deniz taşmasının yaşandığı bölgede yetkililerden bilgi aldı. Burada açıklamada bulunan Memiş, hafta sonu neredeyse tüm Türkiye'de hava muhalefetinin "turuncu" uyarıda olduğunu anımsattı. Özellikle sahil şehirlerinin olumsuz hava koşullarından etkilendiğini aktaran Memiş, AFAD ekiplerinin koordinasyonunda, kamunun bütün imkanlarının bu durumun yönetilmesi için seferber edildiğini vurguladı. İskenderun'da da hafta sonu yaşanan yağış ve fırtına nedeniyle sahil şeridinin denizden gelen suyla dolduğunu hatırlatan Memiş, şöyle konuştu: "Aslında 6 Şubat'ta karada meydana gelen deprem hadisesinden sonra yaklaşık 40 santimetre kara parçası suya gömülmüştü. İskenderun Körfezi'nin tamamı için bunu söyleyebiliriz. Biz bu durumu bildiğimiz için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza bağlı ekiplerimiz, deniz taşmasının önüne geçmek maksadıyla bir tahkimat çalışmasına zaten başlamışlardı. Çalışmanın yürütüldüğü alanda yapılan tahkimat sisteminin faydalı olduğunu gözlemledik. Ancak çalışma inşaat halinde devam ediyorken böyle bir hava muhalefetiyle karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla şimdi projede bir revizyona gidilerek yaklaşık 2,2 kilometrelik alan tahkimat alanı neredeyse 4 kilometreye çıkarıldı. Bu alanın komple tahkimatını inşallah yenileyeceğiz. Bu sorunun kesin çözümüne yönelik bir çalışma olacak." Memiş, şehrin sahil bandını basan suyun deşarj edilmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Suyun çekildiği bölgelerde zarar gören esnafın ihtiyaçlarını gidermeye yönelik de çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Memiş, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla, Sayın İçişleri Bakanımızın koordinasyonunda, bu zarar tespitleri yapıldıktan sonra inşallah esnafımızın ihtiyaçlarını da gidermiş olacağız. Yeter ki cana gelmesin. Diğer hususları devletimiz inşallah çözecektir." dedi. Bölgede suyun tahliyesine yönelik 100'e yakın araç bulunduğuna dikkati çeken Memiş, yaklaşık 300'e yakın AFAD gönüllüsü, kamu görevlileri ve Türk Kızılayı ile vatandaşların bütün ihtiyaçlarını gidermeye gayret ettiklerini söyledi. Afet nedeniyle herhangi bir can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu vurgulayan Memiş, şunları kaydetti: "Bütün yetkililerin çabası neticesinde dünden itibaren 217 vatandaşımız bölgeden tahliye edildi. İnşallah suyu buradan tahliye ettikçe, ulaşamadığımız dükkanlara da ulaşacağız, temizliklerine yardımcı olacağız ve zararların giderilmesini temin edeceğiz. Bu afeti yaşayan, olumsuz hava şartlarının sebep olduğu duruma maruz kalan İskenderunlu hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah devletimizin imkanlarıyla, vatandaşlarımızın hayır dualarıyla bu zor durumun da üstesinden hep birlikte gelişeceğiz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.