TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sandık

İLKHABER-Gazetesi - sandık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sandık haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İstanbul'da mahalli idareler seçimlerinde sandıkların tamamı açıldı Haber

İstanbul'da mahalli idareler seçimlerinde sandıkların tamamı açıldı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin oy verme işlemleri dün 17.00 itibarıyla sona erdi, İstanbul’da sandıkların yüzde 100’ü açıldı. 2 buçuk milyona yakın kişi oy kullanmadı Resmi olmayan Yüksek Seçim Kurumu (YSK) verilerine göre toplam seçmen sayısı 11 milyon 314 bin 534 olan İstanbul’da oy kullanan seçmen sayısı 8 milyon 970 bin 212 oldu. Toplam kurulan 33 bin 273 sandıktan 8 milyon 667 bin 510 geçerli oy çıkarken, 302 bin 702 geçersiz oy çıktı. İmamoğlu 1 milyon fazla oy aldı Açıklanan resmi olmayan verilere göre, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 432 bin 691 oy ile 51,14 oy yüzdesine sahip olurken, AK Parti’nin adayı Murat Kurum 3 milyon 431 bin 587 oy ile 39,59 oy yüzdesine sahip oldu. Öte yandan, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Mehmet Altınöz 226 bin 438 oy ve 2.61 oy yüzdesi ile üçüncü sırada yer aldı. Verilere göre ayrıca, Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmutoğlu 184 bin 30 oy ile 2,12 oy yüzdesine, DEM Parti’nin adayı Meral Danış Beştaş 183 bin 805 oy ile 2,12 oy yüzdesine, İYİ Parti’nin adayı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu 54 bin 619 oy ile 0,63 oy yüzdesine, Saadet Partisi’nin adayı Birol Aydın 48 bin 893 oy ile 0,56 oy yüzdesine sahip oldu. Öte yandan, bağımsız adaylardan en çok oyu Vedat Taylan Yıldız 4 bin 747 oy ile alırken, onu yine bağımsız adaylardan Merve Karataş bin 652 oy alarak takip etti.

Türkiye yarın sandık başına gidiyor Haber

Türkiye yarın sandık başına gidiyor

Türkiye, yarın yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. Ülke genelinde 61 milyon 441 bin 882, Adana'da da 1 milyon 629 bin 559 seçmen oy kullanacak. Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi yarın bazı illerde 07.00-16.00, bazı illerde ise 08.00-17.00 saatlerinde başlayacak. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olacak. Bu illerin dışında kalan diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 arasında gerçekleşecek. Yapılacak seçimde belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek. Ülke genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen 250 bin 903 sandıkta oy verme işlemi yapacak. Adana'da seçim güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler alındı Adana'da da yurt genelinde olduğu gibi seçim güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler alındı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında bu konuda toplantı düzenlendi. Adana Valiliği'nin sosyal medya hesabından seçimle ilgili yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirecek mahalli idareler seçimlerinde kentimizde 15 ilçede toplam 15 bin 164 sandık ve 19 seyyar sandık kurulacak. Toplam 1 milyon 629 bin 559 kişi oy kullanacak. Demokrasinin en güzel şekilde tezahür ettiği, birlikte yaşama kültürünün en güzel örneklerinin sergilendiği ilimizde bu seçim dönemini de güven ve huzur ortamı içinde geçirmemiz için gerekli tüm tedbirler Valiliğimizce alınmıştır. Aldığımız tedbirler kapsamında seçim günü 6 bin 184 polis, bin 800 Jandarma olmak üzere Adana genelinde 7 bin 984 güvenlik porsiyoneli, 13 TOMA, 8 zırhlı otobüs, 7 otobüs, 2 minibüs, 2 kirpi aracı görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımızın oylarının sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması ve seçimin demokratik bir olgunlukla geçmesi temennisiyle yapılacak seçimin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz."

Adana'da oy verme işlemi sona erdi sandıklar sayılmaya başlandı Haber

Adana'da oy verme işlemi sona erdi sandıklar sayılmaya başlandı

Aydın Gökçeoğlu İLKHABER- Adana'da bugün gerçekleştirilen genel seçimlerde oy verme işlemi tamamlanarak sandıklar açıldı. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren seçim merkezlerine akın ederek oy kullanma görevlerini yerine getirdi. Oy verme süreci, yüksek bir katılım ve demokratik coşkuyla geçti. Adana genelindeki seçim merkezlerinde oluşturulan sandıklar, sabahın erken saatlerinde vatandaşların oy kullanması için hazır hale getirildi. Seçim heyecanıyla dolu olan seçmenler, demokratik sürece aktif katılım göstermek adına sabırsızlıkla bekledi. Seçim kurulu görevlileri, oy verme sürecinin düzenli ve adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için gerekli önlemleri aldı. Adana'nın farklı ilçelerindeki seçim merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, oy kullanma hakkını kullanabilmek adına saatlerce beklemekten çekinmedi. Kimliklerini ibraz ederek seçim görevlilerinden oy pusulalarını alan seçmenler, kabine geçerek tercihlerini belirledi. Seçim sürecine katılan vatandaşlar arasında gençler, yaşlılar ve orta yaşlılar bulunuyordu. Her yaş grubundan seçmen, ülkenin geleceğini etkileme fırsatını kaçırmamak adına sandık başına giderek oy kullandı. Özellikle genç seçmenlerin yoğun katılımı, gelecek nesillerin demokratik sürece duyduğu ilgiyi yansıttı. Oy verme işlemi sırasında güvenliğin sağlanması için güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis ekipleri ve özel güvenlik görevlileri, seçim merkezlerinde huzur ve düzenin sağlanması için aktif olarak görev yaptı. Oy verme işleminin sona ermesiyle birlikte sandıklar açıldı ve oy sayımı işlemine başlandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla ülkenin yeni bir döneme adım atacağı ve seçmenlerin tercihleri doğrultusunda yönetimin şekilleneceği belirtildi. Adana'da oy verme sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması, vatandaşların demokrasiye olan inancını ve sorumluluk bilincini bir kez daha gözler önüne serdi. Oy kullanma hakkını kullanan her bir seçmen, ülkenin geleceğine aktif bir şekilde katkıda bulunmanın önemini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.