TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sarıçam

İLKHABER-Gazetesi - Sarıçam haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sarıçam haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Göçmen: Güvenli bir Sarıçam yaratmak istiyorum Haber

Göçmen: Güvenli bir Sarıçam yaratmak istiyorum

CHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen, dirençli kentler kurma anlayışına uygun, dirençli yapılardan oluşan, akıllı kent sistemleriyle büyüyen, güvenli bir Sarıçam yaratmak istediklerini söyledi. Mahalle gezilerini sürdüren CHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen, Sarıçam’ı 2. yüz yılın kenti yapmaya kararlı olduklarını, özellikle deprem konusunda duyarlı olacaklarını belirterek şunları söyledi: “Özellikle 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketi, tehlikenin ne kadar yakın ve büyük olduğunu bize bir kez daha gösterdi. O gün yaşadığımız depremlerden çıkarmamız gereken çok sayıda ders var. Bu felaketten aldığımız dersleri Sarıçamlılara aktardığımız projelerimizle büyümekte olan Sarıçamda uygulayarak parti politikamız olan dirençli kentler kurma anlayışına uygun, dirençli yapılardan oluşan, akıllı kent sistemleriyle büyüyen, güvenli bir Sarıçam yaratmak istiyoruz.” GÖÇMEN: 2009 YILINDA KURULAN SARIÇAM İLÇEMİZ HİZMETE SUSAMIŞ Hüseyin Göçmen, tüm bu projelerini yapmak için gereken gücü Sarıçam halkından aldıklarını bildirerek konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “Dayanışma içerisinde eşitlikçi belediyecilik hizmetlerimiz ilk günden başlayacak. Sarıçamlı’ların istekleri doğrultusunda projelerimizi hazırladık. Amacımız, hiçbir Sarıçamlı’nın yatağına aç girmemesi. Bu amaçla Halk Marketlerimizi, Aşevlerimizi, kreşlerimizi, kız-erkek öğrenci yurtlarımızı en kısa sürede uygulamaya koyacağız. Üniversite öğrencilerimize burs vereceğiz. 2009 yılında kurulan Sarıçam İlçemiz hizmete susamış. Sarıçam’da tarım ve hayvancılık en önemli geçim kaynağı. Belediyemiz bünyesinde Veteriner ve Ziraat Mühendisi hizmetleri, tarım, hayvancılık ve çevre konularında alanlarında uzman ekipler tarafından oluşturulacak. Hayvan Sağlığı ve Bakımı, Veteriner, hayvanların sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi, beslenmesi ve bakımı konusunda belediyenin veteriner ekipleri danışmanlık yapacak. Tarımsal alanların kontrolü, ziraat mühendisleri, çiftçilerin tarımsal becerilerini, verimliliklerini artırmaları ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını benimsemeleri için eğitim, toprak analizi ve danışmanlık hizmetleri sunmayı amaçlar.” Sarıçam Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen, her gittiği mahallede yurt, kütüphane özellikle düğün salonu talebi ile karşılaştığını, bu hizmetlerin öncelikleri arasında yer alacağını da sözlerine ekledi.

Göçmen: Sarıçam’da şeffaf belediyecilik başlıyor Haber

Göçmen: Sarıçam’da şeffaf belediyecilik başlıyor

CHP’nin Sarıçam Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen, 1 Nisan’dan itibaren yeni bir sayfa açılacağını, şeffaf belediyecilik hizmetinin başlayacağını söyledi. Göçmen, “Birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz. Sarıçam’da ranta, yolsuzluğa geçit vermeyeceğiz.” dedi. 4 yıldır Sarıçam’da ilçe başkanlığı yaptığını, Sarıçam’ın sorunlarıyla iç içe yaşadığını, sıkıntıları birlikte çektiklerini ifade eden CHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen, sandığa gidinceye kadar Sarıçam’da çalmadık kapı gitmedikleri ev kalmayacaklarını belirtti. Gençler ve kadınlarla yola çıktıklarını da dile getiren Göçmen her gittiği mahallede sevgi gösterileri ile karşılanıyor. Göçmen ev ziyaretlerine, esnaf ziyaretlerine ve mahalle toplantılarına büyük önem verdiklerinin altını da çizdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar döneminde “Rant değil” hizmet geldiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Sarıçam’a büyük önem verdiğini belirten Hüseyin Göçmen şöyle konuştu: “Projelerimizi her gittiğimiz yerde paylaşıyoruz. Sizlere Şeffaf Belediyecilik sözü veriyoruz, hizmet sözü veriyoruz. İhalelerle kimseyi zengin etmeyeceğiz, ranta izin vermeyeceğiz. İçinizden biriyim, ithal aday değilim. Sarıçam’ın parasını kimsenin çarçur etmesine izin vermeyiz.  Belediye bütçemizi Sarıçam için harcayacağız. İmarla, ihalelerle kimseyi zengin etme peşinde olmayacağız. Sarıçam’da şeffaf belediyecilik dönemini başlatacağız. 1Nisan’da Sarıçam’da yeni bir sayfa açılacak. Bu sayfalara Sarıçam’ın hikayesi yazılacak. Sarıçam’a kreşleri peş peşe açacağız. Halk Marketlerini, yöresel ürünler pazarlarını önemsiyoruz. Sarıçam’da hiç kimsenin yatağına aç girmemesi için Aşevleri açacağız. Emeklilerimiz için de dinlenme evlerini en kısa sürede hizmete açacağız. TMMOB bağlı odalardan proje desteği alacağız. Plansız programsız hizmetimiz olmayacak. Sarıçamlılara Belediyemizin kapıları sonuna kadar açık olacak. Belediye Meclisi toplantılarımızı izleyebilecek, canlı yayınlarla evlerinizden, işyerlerinizden izleyebileceksiniz”.

CHP Sarıçam Adayı Göçmen yapacağı projeleri açıkladı Haber

CHP Sarıçam Adayı Göçmen yapacağı projeleri açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıçam Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen gazetecilerle bir araya gelerek, projelerini açıkladı. İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; haberine göre; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Göçmen, adaylık sürecinde halkın büyük bir teveccühü ile karşılaştığını söyledi. Sarıçam İlçesi ile ilgili bilgiler veren Göçmen, “Bilindiği üzere Sarıçam 2009 yılında Yüreğir’den ayrılarak yeni bir merkez ilçe oldu. Çukurova Üniversitesi ilçemiz sınırları içerisinde yer alıyorken daha sonra Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de Sarıçam sınırları içerisinde kuruldu. Adana Şehir Stadyumu’nun da ilçemizde hizmete açılması ile Sarıçam’da hâlâ devam eden hızlı bir nüfus artış süreci ve dikey yapılaşma başladı. Bu kadar hızlı gelişen ve büyüyen ilçemiz maalesef kurulduğu günden bu yana “sosyal belediyecilik anlayışı” ile tanışamadı. Bizim adaylık sürecimizi başlatan da bu anlayış olmuştur” dedi. Projelerini anlatan Göçmen, seçilmesi durumunda ilçede şunları yapacağını söyledi; “Halk Market,  Aile Danışma ve Eğitim Merkezi, Çok Amaçlı Kapalı Semt Pazarı, Yöresel Ürünler Pazarı,  Veteriner Hizmetleri ve Ziraat Mühendisi Desteği, Engelsiz Yaşam Merkezi, Madde Bağımlılığı ve Mücadele Merkezi, Spor Kompleksi,  Aşevi,    Sarıçam Kariyer Merkezi, Modern Kreşler,  Modern Çocuk Parkları,  Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti,     Emekli Dinlenme Evi,  Çok Amaçlı Düğün Salonu, Can Dostlarımız İçin Pati Parkı, Sarıçam Motor Sporları Alanı, Sarıçam Akademi Merkezi,  Kız/Erkek Öğrenci Yurdu, Üniversite Öğrencilerine Burs,  Öğrenciler İçin Kütüphane, Akıllı Kent Sistemleri” Sarıçam’ın sorunlarına hakim olduğunu ve çözmek için aday olduğunu belirten Göçmen, “2019-2023 yılları arasında Sarıçam Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak görev yaptım. Bu görevim sırasında, doğduğum günden beri yaşadığım Sarıçam hakkında çok şey öğrendim; her sokağın, her mahallenin, her köyün sorunlarını, beklentilerini, taleplerini, sokak sokak, hane hane ezberledim. Özellikle 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketi, tehlikenin ne kadar yakın ve büyük olduğunu bize bir kez daha gösterdi. O gün yaşadığımız depremlerden çıkarmamız gereken çok sayıda ders var. Bu felaketten aldığımız dersleri, sizlere de aktardığımız projelerimizle büyümekte olan ilçemizde uygulayarak, parti politikamız olan “dirençli kentler” kurma anlayışına uygun, dirençli yapılardan oluşan, akıllı kent sistemleriyle büyüyen, güvenli bir Sarıçam yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

Cumhur İttifakı ve Bilal Uludağ Sarıçam'da halkla bir araya geldi Haber

Cumhur İttifakı ve Bilal Uludağ Sarıçam'da halkla bir araya geldi

Adana’da 2 dönemdir Sarıçam Belediyesi Başkanı olan Bilal Uludağ bir kez daha Sarıçam için aday gösterildi. Sarıçam için önemli çalışmalara imza atan Uludağ, çalışmalarına durmadan devam ediyor. Yerel seçimlere kısa ir süre kala diğer tüm adaylar gibi ziyaretler gerçekleştiren Uludağ, her gün farklı yerlerde vatandaşlarla bir araya geliyor. Başkan Uludağ, bu kez de Orhangazi Mahallesi’nde düzenlene toplantıda Sarıçamlılarla buluştu. Cumhur İttifakı’nın katıldığı toplantıya ilgi yoğun oldu. Buluşma toplantısında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı, Ak Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, MHP İlçe Başkanı Eyüp Akbulut, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Özdemir ve çok sayıda kişi yer aldı. Konuşma gerçekleştiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bilal Uludağ’ın görev süresince Sarıçam’da önemli projelere imza attığını kaydetti. Sarıçam Belediye Başkanı ve Adayı Bilal Uludağ da kökeni, mezhebi, doğduğu yer ve yöresi ne olursa olsun tüm Sarıçamlı hemşerilerini sevgi ve saygıyla selamladığını aktardı ve konuşmasının devamında göreve geldiğinden bu yana yaptığı projelerden bahsetti. Kendisine ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir’e destek isteyen Başkan Uludağ, iki dönemlik hizmet dönemi süresince istikrarla yürüdüğünü, günden güne büyüdüklerini, hep birlikte el ele verip daha büyük hizmetler yapacaklarını kaydetti. Yine birlikte, omuz omuza vererek Adana’yı ve Sarıçam’ı, Türkiye’ye yakışır bir kent haline getireceğini söyledi ve konuşmasının devamında şunları dedi: “Milliyetçi, üretken, gerçek belediyecilik vizyonumuzla, merkezi yönetimimizle el ele verip, kıymetli vatandaşlarımız için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki Cumhurun aydınlığında birleşmiş olan hemşerilerimizle her zorluğu yenecek ve birlikte başaracağız.”

Yusuf Özer'den Sarıçam'ın Çöplük Sorununa Yeşil Çözüm Haber

Yusuf Özer'den Sarıçam'ın Çöplük Sorununa Yeşil Çözüm

İYİ Parti'nin Sarıçam Belediye Başkan Adayı Av. Yusuf Özer, çöplük sorununa karşı koyduğu cesur duruşu ve somut çözüm planlarıyla dikkat çekiyor. Gültepe Mahallesi'ndeki Delüx Sitesi sakinlerine hitap eden Özer, çöplük alanını yeşillendirecek ve Sarıçam’ın çehresini değiştirecek projelerini paylaştı. “Çöplük Kalkacak, Sarıçam Kalkınacak!” sloganıyla yola çıkan Özer, çöplüğün 3 yıl içinde tamamen kaldırılacağını ve yerine Atatürk Parkı adını verdiği Türkiye'nin en büyük merkez parkının inşa edileceğini müjdeledi. Özer, “1. yılda uygun yer seçimini tamamlayacağız. 2. yılda seçilen yerlerde imalat ve inşaata başlayacağız. 3. yılda ise çöplüğün tamamen kaldırılmasını ve yerine çevre dostu, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak Atatürk Parkı'nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. Bu parkın sadece Sarıçam'ın değil, Adana'nın da sosyal yaşam merkezi olacağını belirten Özer, parkın içinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle bölge halkına hizmet verileceğini vurguladı. Özer, çöplük alanının dönüşümü ile Sarıçam'ın yeşil bir cennete dönüşeceğini ve bu projeyle çevre kirliliğine son vereceğini ifade etti. Sarıçamlıların desteğini bekleyen Av. Yusuf Özer, “Yerel yönetim anlayışımızda çevre ve insan sağlığını merkeze alıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu vizyon projemizle Sarıçam, Adana'nın yıldızı olacak” diyerek halkın oyuna talip olduğunu belirtti.

İyi Parti Sarıçam Belediye Başkan Adayı Özer: Sarıçam’ı Çöplük Belasından Kurtaracağız Haber

İyi Parti Sarıçam Belediye Başkan Adayı Özer: Sarıçam’ı Çöplük Belasından Kurtaracağız

İYİ Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Sarıçam Belediye Başkan Adayı olan Avukat Yusuf Özer, ilçenin yaşanabilir bir konuma getirilmesi için çözüm odaklı projelerini kamuoyuyla paylaştı. Özer, yaptığı açıklamada, Sarıçam'ın geleceğini belirleyecek önemli adımlar atacaklarını ifade ederek, "Sarıçam’ı kaderine terk etmeyeceğiz. İlçemizi yaşanabilir bir konuma getirecek ve çöplük belasından kurtaracağız" dedi. Sarıçam'ın potansiyelini değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Özer, "Sarıçam ilçemiz Adana’nın merkez 4 ilçesinden bir tanesi. Ancak, maalesef geçtiğimiz süreç içerisinde Sarıçam’ın bir kent kimliği oluşamamış, kent yaşamını andıran bir durum yok. Bu durumu değiştirmek için çaba göstereceğiz" şeklinde konuştu. İYİ PARTİ SARIÇAM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZER: SARIÇAM’I YAŞANABİLİR BİR İLÇE YAPACAĞIZ Çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirten Özer, “Sarıçam’da 10 yıldır mevcut bir belediye başkanı var. Onun karşısında en iddialı aday olarak çalışmalarımız sürüyor ve tam saha çalışıyoruz. Sarıçam ilçemiz Adana’nın merkez 4 ilçesinden bir tanesidir. 2009 yılında ilçe oldu. Özellikle kuzeydeki ilçelerimiz İmamoğlu, Aladağ, Teke, Tufanbeyli, Kozan o bölgenin insanların yoğun olarak yaşadığı bir yer ama maalesef geçtiğimiz süreç içerisinde yeni bir ilçe olmasına rağmen Sarıçam’ın bir kent kimliği oluşamamış bir alameti farikası oluşamamış, kent yaşamını andıran bir durum yok. Kasaba görüntüsü ile maalesef devam ediyoruz. Çarpık kentleşme neticesinde bomboş bir alanken Sarıçam ilçemiz yeni stadın temelleri bile atılmamıştı. Bilim Teknoloji Üniversitesimiz kiralık binalarda eğitim veriyordu. Bomboş bir alandı. Bu çağda örnek bir şehir yapılabilirdi maalesef bina çöplüğünden öteye gitmedi. Biz Sarıçamlı hemşerilerimize özellikle söylüyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım. Bir 5 yıl daha Sarıçam’ı kendi kaderine terk etmemek lazım. Sarıçam’ı örnek bir ilçe yapacak projelerimizle, planlarımızla ve bu yönde oluşturduğumuz bir vizyonla inşallah Sarıçamlıların gurur duyacağı, onur duyacağı, iyi ki ben Sarıçam da yaşıyorum diyeceği bir Sarıçam hayalimiz var. Sarıçamlı hemşerilerimizin teveccühü ve desteğiyle bu hayalimizi birlikte gerçekleştirmeyi umuyorum.” dedi. SARIÇAM’I ÇÖPLÜK BELASINDAN KURTARACAĞIZ Üç yıl içerisinde Sarıçam çöplüğünü kaldıracağını söyleyen Özer, “Birinci yıl yer seçimini temin edeceğiz. İkinci yıl temin edilen yer seçimine imalatlar ve inşaatlar yapılacak. Üçüncü yılda bu çöplük belasından kurtulacağız. Çöplük belasından kurtulmayı sadece sağlık ve pis koku açısından istemiyorum. Bizim temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımız ile ilgilenen yok. Sarıçam da anayasal hakkımız ihlal ediliyor.  O yüzden bu çöplüğün yerine Türkiye’nin en büyük merkez parkını kuracağım. Biz buraya Atatürk’ü de doğuran Ana Türk parkı yapacağız. Ana Türk parkı 2 bin dönüm arazi üzerinde Türkiye’nin en büyük merkez parkı olacak. Böyle bir yerde bütün yatırımlar buraya akacak. İki tane üniversitemizin ortasına Beştepe’deki milli kütüphaneneye benzer en büyük kütüphaneyi yapacağız. Adana’nın merkezi bu çöplüğün kaldırılması ile Sarıçam olacak. Tüketim ve savurganlık belediyeciliğinden, üretim ve kalkınma belediyeciliğine geçeceğiz. Sarıçam’ı İYİ belediyecilikle tanıştıracağız. “diye konuştu.

Bilal Uludağ: ''BU DÖNEM SARIÇAM’IN ALTIN ÇAĞI OLACAK” Haber

Bilal Uludağ: ''BU DÖNEM SARIÇAM’IN ALTIN ÇAĞI OLACAK”

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala, seçim çalışmalarına hız veren, Sarıçam Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ, hafta sonunda yoğun bir programla esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirdi. Güne erken saatlerde ev ziyaretleri ile Başlayan Başkan Bilal Uludağ, sırasıyla Kozan Caddesi üzeri esnafları, Yavuz Sultan Selim, Esentepe, Yeşiltepe, Orhangazi, Yıldırım Beyazıt, Yavuz Sultan Selim ve Buruk Mahallelerini ziyaret etti. Gittiği her yerde Sarıçamlıdan yoğun ilgi gören Başkan Uludağ, özellikle çocuklar ve gençlerden gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sarıçam’ın Türkiye’nin en genç ilçelerinden biri olması dolayısı ile genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olduğuna dikkati çeken Başkan Uludağ, yeni dönemde özellikle gençleri hedef alan birçok projeyi hayata geçireceklerini belirtti. Sarıçam’ın gelecekte her yönü ile dört başı mamur bir ilçe olması için projeler hazırlayarak, çalışma yürüttüklerinin altını çizen Başkan Uludağ, yeni dönemde Sarıçam’a ‘Altın Çağını' yaşatacaklarına vurgu yaptı. “PROJELERİMİZ HAZIR, BU DÖNEM SARIÇAM’IN ALTIN ÇAĞI OLACAK” Başkan Uludağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi “31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kaldı. Bizlerde bu süreçte zamanı en güzel ve verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Cumhur İttifakının başarısı için, daha çok Sarıçamlı hemşerimize ulaşarak, onların istek ve taleplerini dinleyerek, görüş ve önerilerini dikkate alarak, istişare yaparak yeni dönemde yapacağımız projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz.  Bizler bugüne kadar iki dönemdir görev yaptığımız Sarıçam’da ayırmadan ayrışmadan görev yapmayı, canla başla hizmet üretmeyi kendimize düstur edindik. Sarıçam’ın gelecekte her yönü ile dört başı mamur bir ilçe olması için projelerimiz hazır. Allah'ın izni ile bu dönemimizde ilçemize ‘Altın ’Çağı’nı yaşatacağız.” diye konuştu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarıçam İlçe Başkanı Eyüp Akbulut, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Sarıçam Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanı Nazmiye Dede, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarıçam Belediye Meclis Üyeleri ve aday adayları da eşlik etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.