TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sarıkamış

İLKHABER-Gazetesi - Sarıkamış haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sarıkamış haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ağrı MEB AKUB üyeleri Sarıkamış’ta şehitleri andı Haber

Ağrı MEB AKUB üyeleri Sarıkamış’ta şehitleri andı

Sarıkamış’ta “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” temasıyla düzenlenen anma yürüyüşüne katılan MEB AKUB üyeleri, 5 kilometrelik parkuru tamamladıktan sonra tören alanında toplandı. Burada çeşitli etkinlik ve gösterileri izleyen grup şehitler için dua etti. MEB AKUB üyeleri, anma töreninin ardından Ağrı’ya döndü. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada Sarıkamış Harekâtı’nın Türk milletinin vatan sevgisinin ve kahramanlığının simgesi olduğunu söyledi. Sarıkamış Harekâtı’nda şehit olan 90 bin askeri rahmetle andıklarını belirten Kökrek, “Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmak, onların emanetlerine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. MEB AKUB ekibimiz, Sarıkamış Harekâtı’nda vatan savunması için şehit düşenleri anmak amacıyla Sarıkamış’a gitmiştir. ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ sloganıyla düzenlenen yürüyüşe ekibimiz de katılmıştır. Onlara minnettarız, onları unutmayacağız” dedi. MEB AKUB Ekip Lideri Yunus Kaya da Sarıkamış’ta şehitleri anmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu ifade etti. Kaya, “Sarıkamış’ta şehit düşen atalarımızın ruhları şad olsun. Bizler de onların izinden gidiyoruz. MEB AKUB olarak afet ve acil durumlarda görev almak için hazırız. Bakanlığımızın bu konuda bize verdiği destekten dolayı çok memnunuz” diye konuştu.

Sarıkamış’taki otobüs kazasında ölü sayısı 7’ye yükseldi Haber

Sarıkamış’taki otobüs kazasında ölü sayısı 7’ye yükseldi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde şarampole devrilen otobüste ölü sayısı 7’ye yükseldi. Otobüste yolcu olan ve çeşitli yerlerinden yaralanan 18 yaşındaki genç, kendisini ziyaret eden AK Parti Milletvekili Adem Çalkın’a olayı anlatarak, "Sallanıyor, ayağa kalktım kafam otobüse değdi. Yan yattı gerisini hatırlamıyorum" dedi. Bursa-Kars seferini yapan yolcu otobüsünün Erzurum-Kars karayolunun Sarıkamış Karakurt viyadüğünü geçtikten sonra şarampole devrildiği kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Sabah erken saatlerde kaza yapan otobüste bulunan yolculardan 18 yaşındaki genç, Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde kendisini ziyaret eden AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’a olayı anlatarak, “Sallanıyor, ayağa kalktım kafam otobüse değdi. Yan yattı gerisini hatırlamıyorum” dedi. Öte yandan, kazayı duyar duymaz olay yerine gelen AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve beraberindekiler otobüs kazasında yaralananları hastanede ziyaret etti. Hastane başhekiminden yaralılar hakkında bilgi alan Milletvekili Çalkın, daha sonra İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Milletvekili Adem Çalkın, "Sabah 07.50 sıralarında Karakurt bölgesinde elim bir trafik kazası sonucu 29 yolcunun olduğu otobüs devrildi. Şarampole yuvarlandı ve burada 7 vefatımız var. Yaralılarımız çevre iller ve Harakani Devlet Hastanesi ile Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 21 aracımız olaya müdahale etti. Helikopter ambulans müdahale etti. Yaralılarımızı anbean takip ediyoruz. Üzüntülüyüz, hepimiz yasa boğulduk. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Diğer hastanelerdeki yaralılarımızı ziyaret etmek için Sarıkamış’tan ayrılıyoruz" diye konuştu. 50 metre yükseklikten düştükten sonra ters dönen otobüsteki 7 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kars Valiliğinden açıklama Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Sarıkamış ilçesi Karakurt mevkiinde saat 07.50’de yolcu otobüsünün şarampole uçması sonucu meydana gelen kazada vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 7’ye yükselmiştir. Yaralı 21 vatandaşımızın tedavileri Sarıkamış Devlet Hastanesi, Kafkas Üniversitesi Hastanesi, Harakani Devlet Hastanesi ve Horasan Devlet Hastanesi’nde devam etmektedir" denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.