TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#şarkı

İLKHABER-Gazetesi - şarkı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, şarkı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Simge Sağın: Dua ediyorum Icardi'ye ve Galatasaray camiasına Haber

Simge Sağın: Dua ediyorum Icardi'ye ve Galatasaray camiasına

Ünlü şarkıcı Simge Sağın, Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Mauro Icardi'nin golleriyle patlama yapan "Aşkın Olayım" şarkısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sağın, Eser Yenenler'in YouTube programına konuk olduğu bir röportajda, Icardi ve şarkısıyla ilgili duygularını paylaştı. Sağın, "O her şarkının başına gelecek bir şey değil bence. O, nasıl olduysa ben de hala inanamıyorum. Evren bir mucize yarattı ve bana bunu yaşattı." ifadeleriyle şaşkınlığını dile getirdi. Daha önce fanatik bir Beşiktaş taraftarı olduğunu belirten Simge Sağın, "Fanatikliğimi geçen yıl bunları yaşarken bir kenara bırakmak zorunda kaldım. Yaşadığım şey, benim fanatikliğimin de üstüne çıktı. Artık bir yerde hem sanatçılığımın hem de o kadar dinleyicinin karşısında bir duruş sergilemem gerekiyordu. Ben olması gereken, doğruyu uyguladım ve oraya gittim. İyi ki gitmişim diyorum. Çünkü yok sayılamayacak bir şey oldu orada. Artık benim ne fanatikliğim ne Beşiktaşlılığım hiçbir şeyim kalmadı. Benim sanatçılığım çok daha ağır bastı. Gittim, çok keyifli bir geceydi. Hayatımın en ilginç gecelerinden biriydi." şeklinde konuştu. Simge Sağın, "Aşkın Olayım" şarkısının büyük ilgi görmesiyle ilgili olarak, "Yatsın kalksın Icardi'ye dua etsin" şeklinde gelen yorum üzerine ise "Dua ediyorum. Hem Icardi'ye hem de Galatasaray camiasına dua ediyorum." açıklamasını yaptı.

Zeynep Bastık'ın "Lan" şarkısı global listelere girdi! Haber

Zeynep Bastık'ın "Lan" şarkısı global listelere girdi!

Türk müzik sahnesinde büyük bir dönemeç yaşanıyor! Genç ve yetenekli sanatçı Zeynep Bastık, son şarkısı "Lan" ile Türkiye'nin en çok dinlenen sanatçısı unvanını kazandı. 8 Mart 2024'te yayımlanan bu şarkı, kısa sürede Spotify, YouTube ve Apple Music gibi platformlarda zirveye yerleşerek milyonlarca kez dinlendi. Ancak bu başarıyla sınırlı kalmayan Zeynep Bastık, "Lan" şarkısıyla dünya çapında da büyük yankı uyandırdı. Şarkı, dünyada en çok dinlenen şarkıların listelendiği Spotify Global Top 50 listesine giren ilk Türkçe şarkı oldu. The Weeknd, Maluma gibi dev isimlerin hemen ardında yer alarak dikkatleri üzerine çekti. Şu an itibarıyla dünyanın en çok dinlenen 45. şarkısı olan "Lan", müzikseverlerin kalplerini fethediyor. "Lan" sadece Spotify'da değil, YouTube platformunda da büyük ilgi görüyor. 10 günde tam 9.933.511 kez dinlenen şarkı, Türkçe müziğin uluslararası alanda da kabul görmeye başladığını gösteriyor. Ayrıca, Spotify'da günlük 2.5 milyon kez dinlenmeye ulaşarak bir rekor kırıyor ve ilk kez bir kadın şarkıcı Türkiye'nin en çok dinlenen sanatçısı unvanını elde ediyor. Zeynep Bastık'ın bu başarısıyla Türk müziği, uluslararası alanda daha fazla tanınmaya başlıyor ve Türkçe şarkılar global listelerde önemli bir yer edinmeye başlıyor. Uzi'nin "Arasan da" ve Sefo'nun "Bilmem mi" gibi şarkıları da "Lan"ın ardından global listelerde yer alarak Türk müziğinin uluslararası alandaki temsilini güçlendiriyor.

Burdurlu müzik öğretmeni kuraklığa dikkati çekmek için rap şarkı yaptı Haber

Burdurlu müzik öğretmeni kuraklığa dikkati çekmek için rap şarkı yaptı

BURDUR (AA) - Burdurlu müzik öğretmeni Nurcan Altınok, kuraklığın etkilediği Burdur Gölü'ne dikkati çekmek için rap şarkısı hazırladı.Ankara'da bir ortaokulda müzik öğretmenliği yapan ve aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Mahalli Ses Sanatçısı unvanı da bulunan Altınok, çocukluk yıllarının geçtiği Burdur'un simgesi gölün kurumasından üzüntü ve endişe duyuyor.Özellikle gençlere ulaşmak ve çevre farkındalığı sağlamak için "Göl kurumasın" diye rap şarkı yapan Altınok, gölde çekilmenin ileri boyutlara ulaştığı Karakent ve İlyas köyleri mevkisinde klip çekti.Klibin sosyal medya hesaplarından ve Youtube'dan yayınlanacağını belirten Altınok, AA muhabirine, daha önce de memleketiyle ilgili türküler yazdığını söyledi.Eserlerinin genelde Türk Halk Müziği tarzı olduğunu ancak bu defa hedef kitlesindeki gençlere ulaşmak için şarkıyı rap tarzında yazdığını dile getiren Altınok, "Gölün gidişatına çok üzülüyorum. Burdur Gölü şehrin bir başından diğer başına size yol arkadaşlığı yapan, evinizin balkonunda görünen, gökyüzüyle birleşen, göçmen kuşları barındıran, bizim kuşağın yüzmeyi öğrendiği bir göl." ifadelerini kullandı.- "Göl çekildikçe kanım çekiliyor"Altınok, göle karşı bir vefa borçlarının olduğunu düşündüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:"Bir müzik öğretmeni, müzik insanı olarak üzerime düşeni yapmak istedim. Sosyal sorumluluk projesi olarak Burdur Gölü için bir şarkı yazdım. Umarım izleyenler, dinleyenler bu şarkının sözlerini duyunca gölüme benim kadar üzülür, duyarlılık gösterir, mesajlar doğru yere ulaşır. Şehir dışında yaşadığım için gölün çekildiğini daha iyi gözlemliyorum. Her geldiğimde 'Eyvah diyorum yine çok çekilmiş, buradaydı, şuraya gitmiş.' diyorum ve çok üzülüyorum.""Göl çekildikçe kanım çekiliyor." diyen Altınok, şarkının sözlerinde bu ifadenin de geçtiğine değinerek, tüm yetkililer ve vatandaşlarla el ele vererek gölün kurtarılmasına katkı vermeyi çok istediğini aktardı.

Sevdiği şarkıyı duyan yaşlı kadın, marketin ortasında dans şovu yaptı Haber

Sevdiği şarkıyı duyan yaşlı kadın, marketin ortasında dans şovu yaptı

(İHA)- Denizli’de alışveriş yapmak için markete giren yaşlı kadın, sevdiği müziğin çalındığını duyunca reyonların arasını sahneye çevirdi. Çalışanın gözleri önünde ceketini çıkarıp bir genç gibi bale yapmaya başlayan yaşlı kadın, ayaklarını yere paralel açarak şovunu bitirdi. Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Akkonak Mahallesi’nde bulunan bir markete yaşlı kadın alışveriş yapmak için girdi. Burada almak istediği ürünlere bakan yaşlı kadın, radyoda çalan müziği duyunca kendinden geçti. Bir anda oynayarak ilerlemeye başlayan ve ardından elindeki çantayı yere bırakıp ceketini çıkaran yaşlı kadın, alanı adete sahneye çevirdi. O esnada kendisi izleyen çalışana sanatçı olduğunu ve dans etmeyi sevdiğini söyleyen yaşlı kadın, gençlere taş çıkarırcasına bale yapmaya başladı. O anları izleyen çalışan ise hayretler içinde kaldı. Yaklaşık 1 dakika boyunca müzik eşliğinde eğlenen yaşlı kadın, balesi ayaklarını açarak tamamladı. “İlgi çekiciydi” Gözlerin pasını silen dansın ardından market sahibi Şeyma Tüysüz, güvenlik kamerasını izleyerek o anları sosyal medyasında paylaştı. Kadının daha önce de alışveriş yaptığını izledikleri görüntü sonrası şaşırdıklarını söyleyen Tüysüz, “Bir müşterimiz marketimize geldi. Reyon arasında ’Ben sanatçıyım, ben dansçıyım’ diyerek, kendini müziğe bırakmış. Çalışan arkadaşımız durumu görmüş ve yaşananları anlamak için kamera kayıtlarına baktık. O görüntüleri gördük. Sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık ve çok ilgi çekti. Görüntülerde ablamızın dans şovu vardı. Çok şaşırdık ve o yaştaki bir insan için sergilediği hareketler ilgi çekiciydi” dedi. “Çok şaşırdık” Yaşlı kadını oynadığı esnada gören ve ne olduğunu anlayamayan market görevlisi İrem Hilal Özçelik, “Ben reyon arasında geçerken bir teyze geldi. Bana dedi ki ’Ben dansçıyım, oyuncuyum’ diyerek, ceketini çıkardı ve ardından müzik eşliğinde oynamaya başladı. Sonra dans ederken bacaklarını açtı. Biz ne olduğunu anlayamadık ve çok şaşırdık” diye konuştu.

Öykü Arin, doktorlarına şarkı söyledi Haber

Öykü Arin, doktorlarına şarkı söyledi

ANTALYA (AA) - Antalya'da annesinden nakledilen yarı uyumlu ilik tutmadığı için babasının iliği nakledilen 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı, tedavisini yakından takip eden doktorlar ve sağlık personeli için gitarla şarkı söyledi.Geçen yıl kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan Öykü Arin'e, önce annesi Eylem Şen Yazıcı'dan ilik nakli yapılmış ancak uyum sağlanamayınca babası Çağdaş Yazıcı'dan yaklaşık bir ay önce yarı uyumlu kök hücre nakledilmişti.Naklin yapıldığı özel hastanede tedavisine devam edilen Öykü Arin, kendisiyle yakından ilgilenen doktorlar ve sağlık personeli için şarkı söyledi.Annesinin sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, gitarını alan Öykü, "Vedat doktor bana iyi bakar ama hiç jelibon vermez ki. Vedat doktor biraz gidince, Akif Hoca hemen izin verir. Hayriye gizli gizli jelibon verir" sözlerini mırıldanıyor.Anne Eylem Şen Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Öykü Arin'in hastanedeki doktor ve hemşireleri çok sevdiğini söyledi.Çok sevdiği doktorunun şeker yemesine izin vermediği için Öykü'nün şarkı söylediğini belirten anne Yazıcı, "Doktor ve hemşireleri onore etmek istedik. Bizim için çok emek veriyorlar. Çok zor koşullarda çalışmalarına rağmen bize sevgiyle yaklaşıyorlar." dedi.Hastanede tedaviye devam edildiğini vurgulayan Yazıcı, çocuğunun sağlığına kavuşmasının ardından taburcu edilmeyi beklediklerini kaydetti.Öykü Arin'e, babası Çağdaş Yazıcı'dan yapılan naklin yanlış anlaşıldığını ifade eden anne Yazıcı, "Babası uyumluydu, neden daha önce nakil yapılmadı, diye soru geliyor. Öykü Arin'e onda on yabancı donör bulunamadığı için son çare olarak yarı uyumlu nakil uygulandı. Yapılan naklin başarısı yüzde 98 ama babanın iliği yüzde 50 uyumlu." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.