TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#seçim güvenliği

İLKHABER-Gazetesi - seçim güvenliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, seçim güvenliği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tanburoğlu: Atılan her oyun adaletli bir şekilde sayılacağına emin olabilirsiniz Haber

Tanburoğlu: Atılan her oyun adaletli bir şekilde sayılacağına emin olabilirsiniz

2024 Yerel Seçimleri için beklenen zaman geldi. Birkaç saat önce tüm Türkiye halkı oylarını kullanmaya başladı. Partiler de oy kullanma ve seçim aşamalarının daha adil olabilmesi için çoğu zaman olduğu gibi sandıklarda kendi kişilerini görevlendirdi. Sandık görevlendirmeleri ve oylar hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, konu hakkında açıklamalarda bulundu. TANBUROĞLU: 5 BİN YÜZ ELLİ SANDIK GÖREVLİSİ, 10 BİN MÜŞAHİT, 3 YÜZ ELLİ AVUKATLA SEÇİME HAZIRIZ Tanburoğlu, “Sevgili Adanalılar, değerli hemşerilerim, sandık önümüze geldi. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Adana il örgütü olarak 1016 okulda; 5 bin yüz elli sandık görevlisi, 10 bin müşahit, 3 yüz elli avukatla seçime hazırız. Atılan her oyun, adaletli bir şekilde sayılacağına emin olabilirsiniz” dedi. TANBUROĞLU: ADANA'NIN BELEDİYE BAŞKANLARINI SEÇERKEN AYNI ZAMANDA ADANA'NIN KADERİNİ DE BELİRLEYECEĞİZ Tüm Adana halkını demokrasinin tecelli edebilmesi için oy kullanmaya ve sayım döküm işlemlerini sandıklarında takip etmeye davet eden Tanburoğlu, devamında şunları dile getirdi: “Adana'nın belediye başkanlarını seçerken aynı zamanda Adana'nın kaderini de belirleyeceğiz. Bizler biliyoruz ki mevcut belediyelerimizin üzerine yeni belediyeler ekleyeceğiz. Hep beraber göreceğiz ki halkçı belediyecilik kazanacak, biz kazanacağız.”

Türkiye yarın sandık başına gidiyor Haber

Türkiye yarın sandık başına gidiyor

Türkiye, yarın yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. Ülke genelinde 61 milyon 441 bin 882, Adana'da da 1 milyon 629 bin 559 seçmen oy kullanacak. Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi yarın bazı illerde 07.00-16.00, bazı illerde ise 08.00-17.00 saatlerinde başlayacak. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olacak. Bu illerin dışında kalan diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 arasında gerçekleşecek. Yapılacak seçimde belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek. Ülke genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen 250 bin 903 sandıkta oy verme işlemi yapacak. Adana'da seçim güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler alındı Adana'da da yurt genelinde olduğu gibi seçim güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler alındı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında bu konuda toplantı düzenlendi. Adana Valiliği'nin sosyal medya hesabından seçimle ilgili yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirecek mahalli idareler seçimlerinde kentimizde 15 ilçede toplam 15 bin 164 sandık ve 19 seyyar sandık kurulacak. Toplam 1 milyon 629 bin 559 kişi oy kullanacak. Demokrasinin en güzel şekilde tezahür ettiği, birlikte yaşama kültürünün en güzel örneklerinin sergilendiği ilimizde bu seçim dönemini de güven ve huzur ortamı içinde geçirmemiz için gerekli tüm tedbirler Valiliğimizce alınmıştır. Aldığımız tedbirler kapsamında seçim günü 6 bin 184 polis, bin 800 Jandarma olmak üzere Adana genelinde 7 bin 984 güvenlik porsiyoneli, 13 TOMA, 8 zırhlı otobüs, 7 otobüs, 2 minibüs, 2 kirpi aracı görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımızın oylarının sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması ve seçimin demokratik bir olgunlukla geçmesi temennisiyle yapılacak seçimin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz."

Adana'da seçim güvenliği toplantısı Vali Köşger’in başkanlığında yapıldı Haber

Adana'da seçim güvenliği toplantısı Vali Köşger’in başkanlığında yapıldı

Adana'da, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği İl Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında yapıldı. Toplantıya 15 ilçe kaymakamı ile İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel katıldı. Toplantıda, seçim öncesinde, seçim anında ve sonrasında herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde ele alındı. Vali Köşger, Adana'da 15 ilçede toplam 5 bin 164 sandık kurulacağını ve toplam seçmen sayısının 1 milyon 629 bin 959 kişi olduğunu belirtti. Vatandaşların oylarının sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması ve seçimin demokratik bir olgunlukla geçmesi temennisinde bulunan Vali Köşger, gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurguladı. Vali Köşger, güvenlik önlemleri hakkında bilgi vererek, seçim günü için 6 bin 184 polis, bin 800 jandarma olmak üzere toplamda 7 bin 984 güvenlik personeli ile 13 TOMA, 8 zırhlı otobüs, 7 otobüs, 2 minibüs ve 2 kirpi aracının görevlendirildiğini açıkladı. Vali Köşger, herkesin görevini layıkıyla yerine getireceğine inandığını ifade ederek, yapılacak seçimin ülke ve millet için hayırlı olması dileğinde bulundu. Toplantının ardından değerlendirmeler yapılarak sona erdi.

YSK Başkanı: "Seçimlerin güvenliği için tüm tedbirler alındı" Haber

YSK Başkanı: "Seçimlerin güvenliği için tüm tedbirler alındı"

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, “Yüksek Seçim Kurulu şu an il ve ilçe seçim kurullarıyla birlikte tüm ülke çapında seçimlerin güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için tüm tedbirlerini almıştır“ dedi. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Seçim Gözlem Misyonu tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette 31 Mart tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri masaya yatırıldı. Heyet yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından YSK Genel Merkezi’nden ayrıldı. Toplantı çıkışında YSK Başkanı Ahmet Yener, basın mensuplarının seçimlere ilişkin sorduğu soruları yanıtladı. Yener, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek seçimlerle ilgili olarak YSK il ve ilçe seçim kurulları son hazırlıklarını yaptığını belirterek, “Şu an itibarıyla seçimlere hazır vaziyetteyiz. Seçimlerin Türk halkına ve demokrasiye hayırlı olmasını diliyorum. Bugün de YSK’de Avrupa Parlamentosundan bir heyeti ağırladık. Onlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Şu an için bizler seçim için hazırız sağlık ve huzurlu bir seçim ortamı diliyoruz” ifadelerine yer verdi. “YSK seçimlerin güvenli, bir ortamda gerçekleşmesi için tüm tedbirlerini almıştır” Seçim güvenliği hakkında sorulan soruları yanıtlayan Yener, “Yüksek Seçim Kurulu şu an itibarıyla il ve ilçe seçim kurullarıyla birlikte tüm ülke çapında seçimlerin güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için tüm tedbirlerini almıştır. Bundan sonra da vatandaşlarımızın 31 Mart tarihinde yapılacak seçimde sandığa gidip oylarını kullanmalarını diliyoruz. Son iki günümüzde de seçim çalışmalarımıza ve kurul toplantılarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. “YSK’nın aldığı karar ile oy sayım ve döküm işlemlerine aralıksız devam edilmesini hüküm altına almış” Yener, YSK’nın ‘iftar dolayısıyla oy sayımına ara verilmemesi’ kararını da değerlendirerek, “1973 ve 2024 yılında seçimler ramazan ayına denk geldi. YSK seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum. Yasal düzenlemede seçim iş ve işlemlerinin aralıksız devam edeceğini düzenlediği için YSK’nın da dün almış olduğu kararda seçimler bittikten sonraki oy sayım ve döküm işlemlerine aralıksız devam edilmesini hüküm altına almış ve bu konuda il ve ilçe seçim kurullarının, sandık kurullarının tereddütleri giderilmiştir. Bunun da ramazan ayında oruçlu sandık görevlilerinin herhangi bir zorlukla karşılaşacağı anlamını çıkarmamak gerekiyor. Biz inanıyoruz ki tüm siyasi partilerimiz sandık görevlilerimizin bu konudaki ihtiyaçlarını gidereceklerdir. Aynı zamanda da oy sayım işlemleri de aralıksız devam edecektir” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya seçim güvenliği toplantısında konuştu: 31 Mart seçimlerinde toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya seçim güvenliği toplantısında konuştu: 31 Mart seçimlerinde toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin güvenlik toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, seçim güvenliği için alınan tedbirler ve yapılan hazırlıklar detaylı bir şekilde ele alındı. Yerlikaya'nın konuşmasından öne çıkan bazı başlıklar şöyle: “İllerimizde GAMER bünyesinde vali yardımcısı başkanlığında ve valiler tarafından belirlenen üyelerden oluşan İl Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturuldu. İl valileri, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve diğer ilgili birim yetkilileri amirlerinin katılımıyla Seçim Güvenliği Toplantıları düzenledik. Toplantılarda gerçekleştirilen risk analizleri doğrultusunda İl Seçim Güvenlik Planları hazırlandı. Bu çalışmalara ilave olarak 81 ilimizin valileriyle seçim güvenliğine yönelik VKS toplantıları düzenledik. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı yetkilileriyle değerlendirme toplantıları yaptık. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla siber güvenliği konusunda toplantılar yapıldı ve alınması gereken tedbirler belirlendi. MİT Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla da şubat ayı sonundan itibaren her hafta Seçin Güvenliği Koordinasyon Toplantıları düzenlendi. Bugüne kadar ülke olarak gerçekleştirdiğimiz tüm genel ve yerel seçimlerden hamdolsun demokrasimizi taçlandırarak çıktık. Biliyorsunuz geçen yıl iki büyük seçimi tecrübe ettik. 85 milyon vatandaşımızın her birinin gönül rahatlığıyla sandığa gitmesi ve milli iradenin sandığa yansıyabilmesi için valiliklerimizle, jandarmamızla, polisimizle, tüm kolluk kuvvetlerimizle hukuk devleti sınırları içerisinde A’dan Z’ye her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. 31 Mart Mahalli Seçimlerinde, seçim güvenliği kapsamında 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 54 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi. İnanıyorum ki 81 ilimizin tamamında her şehrimizde, her sokakta İçişleri ailemizle inşallah huzur ve güven içerisinde bir seçim ortamı yaşayacağız. 31 Mart Mahalli Seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.