TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#SEDAŞ

İLKHABER-Gazetesi - SEDAŞ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, SEDAŞ haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

SEDAŞ, kesintisiz enerji için çalışmalarını sürdürüyor Haber

SEDAŞ, kesintisiz enerji için çalışmalarını sürdürüyor

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), faaliyet gösterdiği bölgelerde meydana gelen olumsuz hava koşullarından dolayı hasar gören elektrik dağıtım şebekesinin onarım ve yenileme çalışmaları için 501 kişilik ekibiyle hasarları giderdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 20 bin kilometrekarelik alanda 2 milyonu aşkın müşteriye enerji dağıtım hizmeti sunan SEDAŞ, şiddetli hava muhalefetine rağmen kesintisiz enerji sağlayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze bölgelerinin muhtelif köy ve mahallerinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle meydana gelen elektrik kesintilerine karşın 501 saha çalışanıyla mücadele etti. Olumsuz hava şartları nedeniyle çağrı merkezine müşterilerden gelen başvuruları en kısa sürede yanıtlamak için çaba gösteren SEDAŞ, 125 kişilik müşteri temsilcisi ekibini takviye çalışanlarla destekleyerek iletişim hatlarının kapasitesini artırdı. Müşterilerin kesintisiz erişim sağladığı SEDAŞ 186 çağrı merkezi, 0530 9191919 numaralı Whatsapp hattı, SEDAŞ mobil uygulaması, Web-Chat ve Web Online işlemler kanallarında zaman zaman hava muhalefeti kaynaklı aşırı yoğunluklar meydana geldi. Açıklamada, "Bölgemizde meydana gelen hava muhalefeti nedeni ile 329 kişilik saha ekibimiz, yüksek teknolojiye sahip 4 adet dronumuz, sepetli, pick up ve vinçten oluşan 129 aracımızla kesintisiz enerji için sahalarda görev yaptık. Tam kadro faaliyet gösterdiğimiz çalışmalarımıza, 172 kişilik yüklenici saha çalışanı ve 25 arazi aracı da destek verdi. Zorlu hava koşullarına rağmen bölgemiz genelinde 501 saha çalışanı ve 154 araç ile aralıksız çalışmalarımızı sürdürdük. Şiddetli hava muhalefeti sonucu oluşan hasarları gidermek için gece gündüz demeden sahada teyakkuza geçtik." ifadeleri kullanıldı.

SEDAŞ, Gebze'de 110 milyon liralık yatırım planlıyor Haber

SEDAŞ, Gebze'de 110 milyon liralık yatırım planlıyor

ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), Gebze'de yıl sonuna kadar 110 milyon liralık yatırım planlıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 20 bin kilometrekarelik alanda 3,8 milyon nüfusa hizmet veren SEDAŞ, Gebze'deki yatırım çalışmalarına hız verdi. Bölgenin artan ihtiyaçlarına göre hazırlanan program kapsamında yıl sonuna kadar 110 milyon liralık kapasite artırımı yapılması, şebeke yenileme ve ana hatlarda yeraltı çalışmalarının tamamlanması planlanıyor. SEDAŞ ekipleri, Gebze genelinde yürüttüğü çalışmalarla 312 kilometreden fazla kablo-iletken çekimi ve 200 direk montajını gerçekleştirdi. Yıl sonuna kadar kırsal kesimler de dahil olmak üzere ilave 10 beton köşk tipi trafo ve yaklaşık 13 direk tipi trafo tesisinin devreye alınması sağlanacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz, bölgenin ihtiyaçları kapsamında kaliteli hizmet ve kesintisiz enerji hedefiyle müşterilerin beklentilerini karşılayacak yatırım planlarını sürdürdüklerini belirterek, "Gebze bölgemize hem istihdam olanakları hem ekonomik fayda yaratan kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Yatırımlarımızla müşteri memnuniyetini her geçen gün artırarak, operasyonel faaliyetlerimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. Elektrik hizmetinde sürekliliği sağlamayı ve kentte artan enerji talebini karşılamayı hedefleyen çalışmaların enerjili hatta yapılabilmesinin mümkün olmaması nedeniyle planlı kesintilere başvuruluyor. Müşterilerin elektrik ihtiyacını karşılamak için zorunluluk taşıyan planlı kesintilerde, can ve mal güvenliğini koruyabilmek için hatlardaki enerji devre dışı bırakılarak önceden belirtilen süre çerçevesinde planlı elektrik kesintisi gerçekleştiriliyor. Bu sayede, yatırım ve bakım işlemlerinin emniyetli biçimde yapılabilirken, şebekelerde de teknik sürdürülebilirlik sağlanıyor. Teknik ve dış etmenlerden kaynaklı kesintilerin önüne geçebilmek için yapılan çalışmalarda planlı kesinti yapılacak bölgelerin isimleri, müşterilere 48 saat önceden SEDAŞ web sitesinden ve müşterilerin sistemde kayıtlı bulunan telefon numaralarına SMS gönderilerek bilgilendiriliyor.

SEDAŞ'tan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması Haber

SEDAŞ'tan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması

İSTANBUL (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Darıca’da kutladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, SEDAŞ, toplumsal konularda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı "Tuvalimiz Trafolar" projesini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Darıca’da devam ettirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 104'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu Darıca’da da renkli görüntülere sahne oldu. SEDAŞ’ın genç mühendislere enerji sektöründe deneyim kazanma imkânı sunan "Stargate Yetenek Programı" mezunu SEDAŞ'lılar, alanında uzman ressamlarla iş birliği içerisinde "Tuvalimiz Trafolar" projesi için fırçalarla trafo boyadı. Bayram coşkusu, kapalı pazar önünde yer alan beton köşk tipi trafoya, genç mühendisler tarafından "Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz" temalı yazı ile resmedildi. SEDAŞ açıklamasında, "Her yıl coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs, hem bir milletin bağımsızlık mücadelesinin sembolü hem de geleceğimizin teminatı, aydınlık yarınlarımızın neferi gençlerimizin bayramıdır. Ulu önderimizin sevdiği, gençlere armağan ettiği bayramımız kutlu olsun. Bu vesile ile bu günleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz." değerlendirmesine de yer verildi.

SEDAŞ, leyleklerin güvenli göç yolculuğu için önlemlerini aldı Haber

SEDAŞ, leyleklerin güvenli göç yolculuğu için önlemlerini aldı

ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), leyleklerin göç güzergahında yer alan faaliyet bölgelerindeki enerji nakil hatlarında güvenlik kapsamında çalışmalar yürütüyor.Şirketten yapılan açıklamaya göre, SEDAŞ elektrik direklerine konan leyleklerin çarpılma riskini önlemek için izolasyon çalışması yapıyor.ŞEDAŞ, enerji nakil hatlarında dinlenmek için mola veren leyleklerin konma veya kalkış sırasında zarar görmemeleri için kuşkonmaz ve izolatör kaplama gibi ekipmanlarla koruyucu müdahalelerde bulunuyor.Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Kocaeli, Gebze ve Sakarya hattının göçmen kuşların rotasında olmasından dolayı muhtelif enerji kesintileri yaşanabiliyor. Yılda iki kez göç eden leyleklerin güvenli geçişleri için gerekli önlemleri alarak aynı zamanda enerji kesintilerinin de yaşanmamasını sağlıyoruz. Leyleklerin kanat açıklığı yaklaşık 155 santimetre olup iletkenler arasında çarpılma ihtimali bulunmaktadır. Göç esnasında sıklıkla iletkenlere konmakta ve çarpılmaktadırlar. Bu şebekeler için direk üstü ekipmanların izole edilmesinin yanında iletkenler arası mesafenin arttırılması veya şebeke tertibinin değiştirilmesi gibi önleyici çalışmalarımız bulunuyor. Serçe, karga, güvercin ve üveyik gibi küçük ve bölgede yaşayan kuşlar da iletken ile direk arasında çarpılabilmektedirler. Bu durumun önlenmesi için de izolasyon kaplama çalışmalarının yanı sıra havai hat ve beton travers üzerinde bakım onarım çalışmaları yaparak, küçük kuşların çarpılmasını önlüyoruz."

SEDAŞ'tan çağrı merkezi çalışanlarına ödül Haber

SEDAŞ'tan çağrı merkezi çalışanlarına ödül

ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), müşterilerle iletişimde yüksek performans sergileyen çağrı merkezi çalışanlarını ödüllendirdi.Şirketten yapılan açıklamaya göre, SEDAŞ'ın Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürlüğüne bağlı çağrı merkezi biriminde görev yapan ve dereceye giren çalışanları için sertifika töreni düzenledi.Törende müşterilerle başarılı şekilde iletişim kuran ve yüksek performans sergileyen, müşteri memnuniyeti süreçlerini kapsayan denetimleri başarıyla tamamlayan çağrı merkezi çalışanlarına sertifikaları, SEDAŞ Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürü Efsun Ergin ve Çağrı Merkezi Koordinasyon Ekibi tarafından verildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Ergin, SEDAŞ iletişim kanallarının müşteri memnuniyeti ekseninde aralıksız hizmet verdiğini belirterek, şunları kaydetti:"Bölgemizdeki 2 milyonu aşkın müşterimizle profesyonel iletişim süreci geliştirmeyi önemsiyoruz. 186 Çağrı Merkezi, sosyal medya hesapları, 'web chat' ve '+90 0530 919 19 19' numaralı whatsapp iletişim hattı üzerinden tüm iletişim kanallarımızdan müşterilerimize 7/24 iletişim hizmeti veriyoruz. Müşterilerimizle iletişimimizi güçlü kılan başarılı çağrı merkezi çalışanlarımızı ödüllendirerek, onların mutluluğuna ortak olarak motivasyonlarını artırmayı hedefledik."

SEDAŞ'tan Acil Durum Bilgilendirme Eğitim ve Tatbikatı Haber

SEDAŞ'tan Acil Durum Bilgilendirme Eğitim ve Tatbikatı

ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), Kocaeli Bölge Müdürlüğü çalışanları için olası afet senaryolarına karşı "acil durum bilgilendirme eğitim ve tatbikatı" düzenledi.Şirketten yapılan açıklamaya göre, SEDAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği departmanından 4 ve AFAD'dan 2 olmak üzere 6 eğitmenin koordinasyonunda gerçekleştirilen acil durum bilgilendirme eğitim ve tatbikatına yaklaşık 65 Kocaeli Bölge Müdürlüğü çalışanı katıldı.Hizmet içi eğitimler kapsamında SEDAŞ'ın İş Sağlığı ve Güvenliği departmanı tarafından acil durum bilgilendirme eğitim ve tatbikatı yapıldı.Çalışanlara depreme hazırlık eğitim seminerleri ve güvenli arama kurtarma tahliye eğitimleri verildikten sonra işletme binasının önünde bulunan toplanma alanında deprem tatbikatı ile yangın tatbikatı organize edildi.Tatbikat kapsamında, acil durumlarda doğru hareket tarzı geliştirmek, kritik karar alma ve yangın sınıfına uygun müdahale tekniği ve söndürme cihazlarının kullanım becerisini kazandırmak amaçlandı. Acil durumlarda başlangıçtan sonuna kadar sistematik müdahale süreci uygulamalı olarak tatbik edildi.Tahliye ve tatbikat esnasında binanın tekrar gözden geçirilmesi, kontrol etme ve iyileştirilecek alanların gözlemlenmesinin yanı sıra acil durumlara hazırlıklı olmak için iyileştirilebilecek aksiyonlar tespit edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.