TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#şehit aileleri

İLKHABER-Gazetesi - şehit aileleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, şehit aileleri haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Aileleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İftar Sofrasında Buluştu Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Aileleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İftar Sofrasında Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan'ın ilk gününde şehit aileleriyle birlikte iftar yaptı. Türk milletinin ve İslam aleminin Ramazan ayını kutlayan Erdoğan, "Şehit yakınları ve gazilerimizin milletimizin bize emanetidir. Bugün de sınırlarımız içinde, sınırlarımız ötesinde milletimizin huzuru devletimizin bekası geleceğimizin güvencesi için vazife yürüten kardeşlerimiz var. Askerimize, polisimize, jandarmamıza ve diğer kamu personelimize şükran borçluyuz. Rabbim hepsini korusun, ayaklarına taş değdirmesin." dedi. Milli Bağımsızlık ve Terörle Mücadelede Kararlılık: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İftar Konuşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk iftarını şehit aileleriyle bir araya gelerek gerçekleştirdi. İftar esnasında yaptığı konuşmada, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin milli bir şahlanış olduğunu vurguladı. Milli bağımsızlık vurgusu yapan Erdoğan, "PKK'dan FETÖ'süne kadar bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele milli bir şahlanıştı. Her alanda hayata geçirdiğimiz reformlarla bu milli şahlanışın alt yapısını güçlendirdik. Savunma sanayine yaptığımız yatırımlarla Türkiye'yi bağımsız bir devlet haline getirdik. Siyasetiyle, ekonomisiyle güçlü bir devlet değilseniz size her türlü zulmü reva görüyorlar." şeklinde konuştu. Milletin Birlik ve Beraberliğiyle Bozulan Oyunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhuyla Türkiye'ye karşı oynanan oyunları bertaraf ettiğini ifade etti. "Son 10 yılda Türkiye'yi aynı kaosa sürüklemek için birçok senaryo sahnelendi. Terör saldırıları ve darbe girişimleri de bunların arasındaydı. Ancak milletimiz, birlik ve beraberlik içinde tüm bu oyunlara karşı koyarak başarıyla savundu. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, fedakarlıklarıyla 85 milyonun geleceğine sahip çıkarak hep yolumuza devam ettik. Tabii ki, aşmamız gereken zorluklarımız var. Ancak güçlü altyapımız sayesinde bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Ülkemizin her meselesinin çözümü için irade ve zamanımız var. Siyasi istikrar, huzur ve güven ortamının sağlanması önemlidir. Milletimizin kazanımlarına sahip çıkmak bizim en büyük görevimizdir. Her sıkıntıda milletimizin kararlılığı ve netliği bizi geleceğe taşıyacaktır." şeklinde konuştu. Fotoğraf: AA

Niğde Şehit Ailelerinden Şehit Onur Özbek’in Ailesine Ziyaret Haber

Niğde Şehit Ailelerinden Şehit Onur Özbek’in Ailesine Ziyaret

NİĞDE(İLKHABER)- Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şubesi Başkanı Ömer Demir, geçtiğimiz günlerde Suriye’nin Cerablus Basufan üst bölgesinde şehitlik olan Piyade Sözleşmeli Er Onur Özbek’in Yıldıztepe Beldesinde bulunan baba ocağını ziyaret etti. Başkan Ömer Demir, şehidin annesi Şerife Özbek’e şehidin halıya dokunmuş resmi ile Kuran-ı Kerim, şehidin babası Mustafa Özbek’e ise Türk Bayrağı takdim etti.  Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şubesi Başkanı Ömer Demir, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğü Yüce Türk milletinin birlik ve beraberliği için canından aziz bildikleri kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan şehadet mertebesine eren kahraman şehitlerimizin kıymetli aileleri ile Suriye’nin Cerablus Basufan üst bölgesinde şehitlik unvanına nail olan Piyade Sözleşmeli Er Onur Özbek’in baba ocağını ziyaret ettik. Şehit aileleri ile birlikte acılarını paylaşmak üzere Özbek ailemizin yanında olduk. Kıymetli ailemizin bundan sonraki süreçte kanunlar çerçevesinde daima yanında olacağız. Derneğimizin ve vakfımızın kapısının daima kendilerine açık" dedi. Şehit anneleriyle sohbet eden Şerife Özbek; "Ziyareti bizi mutlu etti. Sizinle aynı yolu yürüyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Ama bu acı bizim de ocağımıza düştü, bundan sonra Allah’ım bana eşime ve çocuklarıma, şehidimin onuruna, nuruna yakışır şekilde yaşamayı nasip eylesin" diye konuştu.

Şehit babası: "Hatırlanmak çok güzel" Haber

Şehit babası: "Hatırlanmak çok güzel"

ADANA(İLKHABER)- Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, dernek binasında bir araya gelen katılımcılar otobüslerle Sarıçam ilçesinde Seyhan Baraj Gölü kıyısına getirildi. Şehit aileleri burada bir kulübe ait tekneyle göl üzerinde tur attı. Gezi esnasında şehit yakınlarına ve gazilere ikramda bulunularak hediyeler de verildi. "Ailelerimize moral veriyoruz" Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Bakır, "Her yıl şehit aileleri ve gazilerimizi Seyhan Baraj Gölü’nde tekne turu düzenleyerek gezdiriyoruz. Amacımız moral vermek. Bu faaliyetimize her yıl çok büyük talep var. Bugün toplamda 100 kişiyle tur düzenledik. Turumuz sabah saatlerinde başladı. Burada ailelerimize ikramlarda bulunduk. Bu tarz etkinlikleri ne kadar sık yaparsak ailelerimize o kadar çok moral veririz. Ailelerimizin bir nebzede olsa acılarını azaltmaya çalışıyoruz" dedi. Teknesini her yıl ücretsiz olarak şehit ailelerine tahsis ettiğini söyleyen Mehmet Karabıyık ise şehit ailelerini mutlu etmekten keyif aldığını belirtti. Etkinlikte şehit ailelerine yemek ikramında bulunan Nuri Erzi ise şehit ailelerinin her zaman yanında olduğunu, elinden geldiğince de desteklerinin süreceğini belirterek, etkinliği organize edenlere teşekkür etti. "Hatırlanmak çok güzel" 2016 yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Orçun Kubat’ın babası Mevlüt Kubat, "Daha önce de tekne turuna katılmıştım. Bizi her yıl onurlandırıyorlar, çağırıyorlar. Allah razı olsun bu programı düzenleyenlerden. Saygı görüyoruz. Hatırlanmak hoşumuza gidiyor. İlla bir şeyler almak değil, hatırlanmak çok güzel şeyler. Hatırlanmadığın zaman içinde bir burukluk oluyor" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.