TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#şenlik

İLKHABER-Gazetesi - şenlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, şenlik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin, Otomotiv Güz Şenliği'ne ev sahipliği yapacak Haber

Mersin, Otomotiv Güz Şenliği'ne ev sahipliği yapacak

NİLGÜN TAZE MERSİN (İLKHABER) - Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) tarafından düzenlenen Otomotiv Güz Şenliği başlıyor. Onlarca otomobil markasının son model araçları, bu festivalde Mersinlilerle buluşuyor. Şenlikte araç tanıtımı ve test sürüşü etkinliklerinin yanı sıra, konserler, dans gösterileri, fotoğraf çekim alanları ve çocuklara yönelik aktiviteler de yer alacak. MODER Otomotiv Güz Şenliği 16-20 Kasım arası 5 gün boyunca, 10:00-22:00 saatleri arasında Sayapark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Cumhuriyetin 100’üncü Yılına özel Şenlik hakkında bilgi veren MODER Yönetim Kurulu Başkanı Baki Kış, organizasyon kapsamında Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel detayların ve aktivitelerin yer alacağını söyledi. Kış, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı içerisindeyiz. Gurur ve coşku içerisinde yaşadığımız bugünleri, şenliğimize de yansıtmak istedik. Şenliğimize gelen misafirlerimiz, etkinliklerimiz ve konsept alanlarımızla 100’üncü yıl coşkusunu bizlerle paylaşıyor olacak” dedi. Son model araçlar, cazip kampanyalar MODER üyesi yetkili satıcıların son model araçlarla şenlikte yer alacağını belirten Kış, “Dünyanın önde gelen otomotiv markalarının, farklı sınıflardaki son model araçları bu sergide ziyaretçilerimizle buluşacak. 15 yetkili satıcı firma, 16 marka, yaklaşık 35 araçla, şenliğe özel kampanya ve cazip kredi imkanlarıyla yerini alacak. Ayrıca araçlarımızı deneyimlemek isteyen ziyaretçilerimiz için test sürüşü imkânı da sunuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı 5 gün sürecek olan şenlik için Sayapark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne bekliyoruz” diye konuştu.

Köselerli Yörüklerin şenlik keyfi Haber

Köselerli Yörüklerin şenlik keyfi

Aydın GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) - Mersin’in Erdemli ilçesinde, Akdeniz Köselerli Yörükler Derneği tarafından 6. Geleneksel Yörük Şenliği düzenlendi. Şenliğe, Mersin Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Toros Dağları'nın zirvesinde yer alan Sarıbunar Yaylası'ndaki şenlikte, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Türk Müziği Orkestrası ve Halk Oyunları müzik ve dans ziyafeti verirken, Büyükşehir ekipleri tarafından düzenlenen birbirinden eğlenceli etkinlikler ve dağıtılan ikramlar da şenliğe renk kattı. Şenliğe gelen katılımcılara patlamış mısır, dondurma ve pamuk şeker ikram edilirken, Yörük çocukları da Büyükşehir’in kendileri için kurduğu oyun alanlarında doyasıya eğlendi. Türk Müziği Orkestrası ve Halk Oyunları’nın konser ve gösteri düzenlediği şenlikte, Yörükler doyasıya eğlendi. “Amacımız tüm Yörükleri bir araya getirip kaynaştırmak”  Akdeniz Köselerli Yörükler Dernek Başkanı Mehmet İnce, güzel bir şenlik geçirdiklerini ifade ederek, “Burada amacımız elbette eğlenmek, ama öncesinde Akdeniz Bölgesi’nde ne kadar Yörük kardeşlerimiz varsa, bir araya getirip kaynaştırmak istiyoruz. Bunu yaparken de eğlence havasında geçsin diye böyle bir etkinlik yaptık. Yardımlarından ve desteklerinden dolayı Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi. Çocuklar, Büyükşehir’in ikramlarının tadını çıkarttı Şenliğe Akdeniz ilçesine bağlı Huzurkent Mahallesi’nden ailesiyle birlikte katılan çocuklardan Eylül Nis Fil, “Etkinliği çok beğendim. Şişme havuzda onuyor, patlamış mısır yiyoruz ve resim çiziyoruz” derken, Mehmet Ali Akdoğan ise duygularını, “Şenliğe geldik, burası çok güzel. Patlamış mısır yedim, balona bindik. Çok eğlendik” diye konuştu.

Adana'da öğrencilerin robotik kodlama projeleri şenlikte sergilendi Haber

Adana'da öğrencilerin robotik kodlama projeleri şenlikte sergilendi

ADANA (AA) - Adana'da robotik kodlama eğitimi alan öğrencilerin tasarladığı eserler, "KOD01-Robotik ve Kodlama Şenliği"nde beğeniye sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Valilik koordinesinde yürütülen "KOD01-Robotik ve Kodlama ve Kapasite Geliştirme Projesi" kapsamında kent merkezi ve ilçelerdeki öğrencilere robotik kodlama eğitimi verildi. Öğrencilerin eğitimlerde tasarladığı 600'den fazla proje, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "KOD01-Robotik ve Kodlama Şenliği"nde sergilendi. - 519 bin öğrenci eğitimle buluşturuldu Adana Valisi Süleyman Elban, şenliğin açılış töreninde, gelecek nesillere daha gelişmiş bir ülke bırakmak için gayret ettiklerini söyledi. Öğrencileri, çağın teknolojisiyle buluşturmanın kendileri için önemli olduğunu belirten Elban, "Bu ay itibarıyla ilimizde resmi ve özel okullarda eğitim gören 519 bin öğrencimizi, kodlama eğitimiyle buluşturduk. İnşallah hepsi artık dijital okul yazar olacak." dedi. Elban, öğrencilerin aldıkları eğitimlerle mesleklerini geliştirme şansı bulmalarını istediklerini anlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da çocukların projelerini birbirleriyle paylaşmasının, sinerji ve yeni çalışmalar yapma isteği oluşturacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Elban, Koçak ve diğer ilgililer, katılımcıların çalışmalarını inceledi. - "Bu tür etkinliklerin gençler için çok yararlı olduğunu düşünüyorum" Şenliğe tasarladığı roketle katılan lise öğrencisi Zeki Can Eşme, AA muhabirine, TEKNOFEST'teki yarışmalarda dereceler aldıklarını söyledi. Daha önce katıldığı etkinliklerin kendisine ilham olduğunu dile getiren Eşme, "Çocukken buna benzer bir şenliğe katıldığımda 'ben de böyle şeyler yapacağım' demiştim. Orada bir dron görmüştüm ama nasibimiz roket oldu. O şenlik bizi umutlandırmıştı. Bu tür etkinliklerin gençler için çok yararlı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu. İnsansız su altı aracı tasarımını beğeniye sunan Adana Fen Lisesi öğrencisi Ömer Raif Özoğlu, bu projeyle TEKNOFEST'te ikinci olduklarını belirterek, "Bu sistemleri, Türkiye'nin gelecekteki hedefleri açısından faydalı buluyoruz. Bu yönde katkı sağlamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı. Şenlik yarın sona erecek.

TBMM Başkanı Şentop, Hatay'da "TBMM Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği"ne katıldı: Haber

TBMM Başkanı Şentop, Hatay'da "TBMM Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği"ne katıldı:

HATAY (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Hatay'daki Narlıca-1 Çadır Kenti'nde, TBMM, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen "TBMM Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği"ne katıldı.Şentop, sanal gerçeklik gözlükleriyle TBMM'nin gezildiği, deneylerin yapılabildiği, ekoloji eğitimi verildiği, oyunların oynandığı ve ebru sanatının yanında eğitici materyallerin bulunduğu çadırı gezdi, depremzede çocuklarla yakından ilgilendi.Böceklerin bulunduğu bir stantta "Rıfkı" ismi verilen bir hamam böceğini eline alan Şentop, bir başka stantta ise ebru yaptı.Şentop, etkinlik alanındaki konuşmasında, Kovid-19 döneminde 23 Nisan'da programlar yapamadıklarını anımsattı.Bu kapsamda geçen yıl TBMM bahçesinde TÜBİTAK'ın desteğiyle Ankara Üniversitesi ile Çocuk ve Bilim Şenliği yaptıklarını hatırlatan Şentop, "Meclis'in bahçesi, çocuk bahçesi" sloganıyla gerçekleştirdikleri ve çocukların çok memnun kaldığı etkinliği deprem bölgesinde de düzenlemek istediklerini aktardı.Şentop, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ın ardından Hatay'da da şenliği gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çocuklarımızı burada bilim adamlarımızla Ankara Üniversitesinden hocalarımızla etkinliklerde bir araya getiriyoruz. Büyük bir ilgi olduğunu görüyorum." dedi.Etkinliğe katılan depremzede çocuklar, oyunlar ve diğer aktiviteler sayesinde keyifli vakit geçirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.