TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sergi

İLKHABER-Gazetesi - sergi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sergi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Refik Anadolu'nun 'Mercan Rüyaları' Adana’da sergileniyor Haber

Refik Anadolu'nun 'Mercan Rüyaları' Adana’da sergileniyor

Adana'daki Portakal Çiçeği Karnavalının renkli etkinlikleri arasında yer alan dünyaca ünlü sanatçı Refik Anadol'un eserinin sergisi Kuruköprü Anıt Müze ziyaretçileri bekliyor. Refik Anadol’un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" adlı eseri, iklim değişikliğinin aciliyetini vurgulayan bir yapay gerçeklik simülasyonudur. Sanatçı, Dünya Ekonomik Forumu'nda 2023 yılında sergilenen bu Veri Heykeli'ni, okyanus ekosistemlerinin ve mercan resiflerinin tehlikeli durumundan ilham alarak ortaya çıkarmıştır. Anadol, eseri oluşturmak için yaklaşık 100 milyon mercan görüntüsünden oluşan kapsamlı bir veri kümesini kullanmıştır. Amacı, iklim değişikliğinin mercan ölümleri üzerindeki etkisine dikkat çekmek ve mercanların korunmasına vurgu yapmaktır. Bu disiplinlerarası girişim, son teknoloji veri görselleştirme ve makine öğrenme tekniklerinden yararlanarak gerçek mercanlara çok benzeyen üç boyutlu Yapay Zeka Veri Heykelleri oluşturmayı hedeflemektedir. Ayrıca, bu tekniklerin kullanılmasıyla okyanus ekosistemlerinin restorasyonuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Sergi Detayları: Tarih: 13-21 Nisan Saat: 10:00 - 22:00 Yer: Kuruköprü Anıt Müze, Kuruköprü, Ziyapaşa Blv. No:118, 01060 Seyhan/Adana Refik Anadol Hakkında: Refik Anadol, 1985 yılında İstanbul’da doğmuş bir medya sanatçısı ve tasarımcıdır. Kadıköy Anadolu Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde eğitim almış ve fotoğraf ve video alanında çift ana dal yaparak sanat dünyasına adım atmıştır. Ayrıca, ABD’de Kaliforniya Üniversitesi Medya Sanatları Okulu’nda ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmış ve ikinci yüksek lisans derecesini elde etmiştir. Sanat ve Yapay Zeka Sanatçı, eserlerinde sanatı ve teknolojiyi bir araya getirerek yapay zeka ile sanatın sınırlarını zorlamıştır. Medya sanatları, veri bilimi ve yapay zeka alanlarını bir araya getirerek benzersiz projelere imza atmış ve yapay zekâ sanatının gelişmesine büyük katkılarda bulunmuştur. En Bilinen Eseri Refik Anadol’un en bilinen eserlerinden biri “Sonsuzluk Odası” adlı geçici yerleştirmesidir. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü alan Refik Anadol, sanat alanındaki üstün katkılarını ve başarılarını tescillemiştir.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı karma resim sergisi açılacak Haber

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı karma resim sergisi açılacak

Sanat alanında geçmişte ve günümüzde iddialı isimlerin yetiştiği Adana’da, 13-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivali”’ne dâhil edilmesiyle çok daha zengin bir içerik ile gerçekleşecek.12. Kez binlerce insanın bir araya getirecek olan “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda” eğlenceli etkinliklerin yanı sıra çok sayıda kültürel ve sanatsal etkinlikler de yer alacak. Bunlardan birisi de “Blossom” temasıyla Orijinalist Art Gallery’de düzenlenecek olan karma sergi. Bu sergide Abdullah Yılmaz, Adile Osmanoğlu, Adviye Bal, Alex Rayhnam, Ali Doğan, Aslı Sayan, Ayhan Çetin, Azat Yeman, Blue Rhee, Canseven Bahçeci, Dilek Uzunoğlu Örs, Ekaterina Lemesheva, Emin Güler, Faruk Keskin, Filiz Örgün, Gülşah Tunç, Hamdi Eser, Handan Narin Kızıltan, Hasan Çağlayan, Hüseyin Bozoğlan, Hüseyin Elmas, Ilgın Erdem, İlknur Akyüz, Kadir Öztoprak, Levent Oyluçtarhan, Leyla Afacan Kodaman, Meltem Akkaya, Mümin Candaş, Mustafa Demirpençe, Mustafa Vural, Necati Seydi Ferahoğlu, Nihan Karadeniz, Nimet Keser, Nuray Ekim Atmaca, Nurgül Ferahoğlu, Onur Sarısu, Orhan Cebrailoğlu, Özgür Aktaş, Sema Çetin, Sibel Ünalalan, Susan Sharifi, Şükrü Karakuş, Talat Ayhan, Ulya Algan, Yeonsun Kim ( Becci Kim), Zişan Canga olmak üzere 40 sanatçının eserleri yer alacak. Karma sergi, 13-21 Nisan 2024 tarihleri arasında, Orijinalist Art Gallery her gün saat 10.00 - 19.00 arasında gezilebilecek.

Akademi Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'KarmaŞık' sergi Haber

Akademi Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'KarmaŞık' sergi

Akademi Kültür ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlerin resim, heykel, rölyef, karakalem ve ebru çalışmalarından oluşan eserlerin yer aldığı 'KarmaŞık' sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Adana'nın kültürel merkezinde yer alan Akademi Kültür ve Sanat Merkezi, uzun yıllar heykeltıraş Bülent Harputlu yönetiminde kırık kapı kolundan kırılmış aynaya, bozuk saatlerden ayakkabıya, elektronik parçalardan giyim eşyalarına kadar her türlü atığın değerlendirilerek sanat eserine dönüştürüldüğü sanat merkezi olarak adından söz ettiriyor. Bülent Harputlu'nun ekonomiden siyasete kadar ülke gündemine dair konuları anlatan eserlerin de şekillendiği Akademi Kültür ve Sanat Merkezi'nde her yaştan kursiyer, atık malzemeleri hatırı sayılan ekonomik değeri yüksek objelere dönüştürmeyi başarıyor. Merkez Seyhan ilçesinde faaliyetine devam eden sanat merkezinin kursiyerleri tarafından ortaya çıkarılan eserler, yine farklı zamanlarda sergilenerek sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Akademi Kültür ve Sanat Merkezi, geniş bir kurs yelpazesi sunuyor Gençler ve yetişkinler için tasarlanmış geniş bir kurs yelpazesi sunan merkezin yönetmeni Bülent Harputlu, son olarak yine sıra dışı bir sergiye imza attıklarını söyledi. Sanatçıların ve sanatseverlerin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir ortam da sunduklarını ifade eden Bülent Harputlu, "Akademi Kültür ve Sanat Merkezi olarak sıradışı çalışmaların, atıklardan yapılmış resimlerin ve atölyemize has farklı teknikler ile yapılan çalışmaları yeniden sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Harputlu, kursiyerlerin resim, heykel, rölyef, karakalem ve ebru çalışmalarını, 'KarmaŞık' adı altında sergileyerek sanatseverlerle buluşturduklarını dile getirerek, "Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Faaliyetleri Şube Müdürü Ekrem Ulu tarafından açılışı yapılan sergimiz büyük ilgi gördü. Sanatseverleri, merkezimizin Resim Öğretmeni Gülçin Gurudza, Usta Öğretici Gül Anur ve Şenay Kizilorç'un nezaretinde eğitim alan öğrencilerimizin eserlerini ziyarete bekliyoruz" ifadesi kullandı. Sergide eserleri yer alan isimler ise şöyle: "Adem Emre Yılmaz, Afet Özgan, Ayşegül Kavas, Beyza Öksüzer, Bülent Harputlu, Dırahşah Yetkin, Ekin Şahin, Elif Tufan, Ezgi Açıkgöz, Ezgi Ediboğlu, Fatma Ekmekçi, Fatoş Çölkesen Doğru, Ferzan Özyaşar, Gül Anur, Gülçin Grudza, Gülruh Badakal, Güneş Çağlar, Hacer Kaygusuz, Hafize Deniz, Hayriye Gültekin, Hazal Serpil Çelik, Lavinia Çayhan, Melda Kibritçi, Melek Kübra Kem,  Nilgün Duman, Nuray Karagöz, Osman Yünün, Serpil Akay Çerçi, Sevim Sönmez, Şefika Yücelen, Vefa Muhammet Ali ve Zehra Konca."

Mersin'de 90 eserlik 'Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi' sanatseverlerin beğenisine sunuldu Haber

Mersin'de 90 eserlik 'Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi' sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin tamamen yenileyerek kentin kültür ve sanat hayatına kazandırdığı Akdeniz Sanat Galerisi, 'Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi'ne ev sahipliği yaptı. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen sergide, hat sanatçısı Salih Alzamo, tezhip sanatçısı Rabia Turgut ile naht sanatçısı Ramazan Özkan’ın birbirinden özel eserleri, Mersinli sanatseverlerin ilgi ve beğenisine sunuldu. 90 eserin beğeniye sunulduğu ve 15 Nisan 2024 tarihine dek sanatseverlerin ziyaretine açık olacak olan serginin açılış törenine; Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ile çok sayıda davetli katıldı. “Mersin’de 3 tarihi yapıyı yenileyip geleceğe taşıdık” Sergiyi büyük bir beğeni ve hayranlıkla gezdiğini belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, konuşmasında sanat galerisine dönüştürdükleri binanın tarihinden de bahsederek, kentteki tarihi binalara yönelik çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Başkan Gültak, “Şu ana kadar Mersin’de 3 tarihi binayı yenileyip kentimizin geleceğine kazandırdık. İnşallah 4’üncüsü de benim de mezunları arasında olduğum Çankaya İlköğretim Okulu olacak. Bu okulumuzun tadilatı için ihalesini yaptık. Yaklaşık 7 içinde de bu okulumuzda tam 17 yıl sonra hayata dönecek. Ya bir anaokulu ya bir kreş ya da olgunlaşma enstitüsü olarak hizmet verecek” dedi. “Mersin’de müze açan ilk belediye başkanıyım” Bir ilçe belediyesinin 5 yıl içerisindeki süreçte 4 tarihi binayı yenileyerek hayata geçirdiğini daha önce duymadığını belirten Başkan Gültak, “Bu tarihi Mersin evlerinden birisi İz Bırakanlar Müzesi. Gezmenizi mutlaka tavsiye ederim. İki katlı ve 7 odalı çok güzel bir Mersin evi. Aslında yine tarihe geçmiş olduk. Mersin’de ilk kez bir belediye başkanı müze açmış oldu” ifadelerini kullandı. “Sanat, kültür ve spor toplumsal barışı sağlar” Sanat, spor, eğitim ve kültürel etkinliklerin, bir şehrin toplumsal barışı ve huzurunun sağlanmasındaki önemine de dikkat çeken Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanatın, sporun, kültürel faaliyetlerin olmadığı yerde huzur da olmaz. Biz de farklı uygulamalar, sosyal faaliyetler de yaparak Akdeniz’e huzur getirdik. Ramazan ayı içindeyiz, bu ay vesilesiyle böyle özel bir sergi açtık. Geçen ay da burada lise öğrencilerinin geri dönüşümle ilgili ortaya çıkardıkları birbirinden farklı ve ilginç eserleri sergilemiştik. Bu mekanda periyodik olarak mutlaka bir sanatsal etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. Böylelikle mekanın ruhuna uygun işler yapmış oluyoruz.” Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Gültak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ve Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, sergilenen eserlerin sahibi sanatçılara teşekkür plaketi takdim etti.

Ressam Ömer Ünsal'dan “At, Primitif ve Deprem” Haber

Ressam Ömer Ünsal'dan “At, Primitif ve Deprem”

Ressam Ömer Ünsal, tuval ve deri üzerine yağlı boya ve karışık teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan “At, Primitif ve Deprem” temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Ömer Ünsal, sanatın bireyler için önemli bir iletişim aracı olduğunu belirterek, “Konuşarak ifade edemediğim duygu ve düşüncülerimi resim aracılığıyla anlatmaya çalışıyorum” dedi. Kafkas asıllı olduğunu anlatan Ünsal, “Rus savaşlarında Kafkas ırkı atlar vardı. Birçok at ırkı yok oldu sadece Şağdi cinsi ırk kaldı. Bu atın anısına eserlerimde atları çalıştım. Atlar savaşta, barışta insanla birlikte yol almıştır. Bu nedenle kültürel yolculuk gibi düşündüm ve eserlerimde atlara da önem verdim” ifadelerini kullandı. Daha önce atlar ve pirimitif (Desenler- motifler) konularını eserlerine yansıttığına vurgu yapan Ünsal, “Şimdi bizleri derinden yaralayan depremlerin yaşattıklarını tuvalime yansıttım. Gaziantepli sanatseverleri sergi açılışına davet ediyorum” diye konuştu. Sanatın aynı zamanda iyi bir terapi yöntemi olduğunu dile getiren Ünsal, her bireyin mutlaka bir sanat dalıyla ilgilenmesi gerektiğini savunarak şu önerilerde bulundu: “İnsan hayatında boşluklarla karşılaşabiliyor. Bu boşlukları özellikle aileler çocuklarının geleceği açısından iyi değerlendirip geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızı yeteneklerine uyumlu bir sanat dalına mutlaka yönlendirmeliyiz. Sanat aynı zamanda hem zeka gelişimine katkı sunar hem de insanın düşünce evrenini genişletir. Yaşamımızın her döneminde sanata yer vermeliyiz. Sanat insan içindir anlayışını yaşam biçim haline getirmeliyiz.” İlk kişisel sergisini 20 yıl önce Gaziantep’te açtığını dile getiren Ünsal, “Bana tekrar bu heyecanı yaşatarak eserlerimi Gaziantepli sanatseverler ile buluşturan SANKO Sanat Galerisi’ne teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Marakoğlu, Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı isimli yayını Ünsal’a takdim etti. Sergi açılışına, SANKO Park AVM Müdürlüğü görevini devreden Niyazi Büyükaksu, Müdürlük görevini devralan Sait Can Gizir, ressamlar Gülay Karslıgil, Gül Öztürkmen Demir, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmenleri Hüseyin Yıldırım, Özer Çağlar, Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Münevver Canlıca, sanatseverler ve davetliler katıldı. Ömer Ünsal’ın 20 eserinin yer aldığı “At, Primitif ve Deprem” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 5 Nisan 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. ÖMER ÜNSAL Ömer Ünsal, Kahramanmaraş Göksun’da 1976 yılında doğdu. 19 Mayıs üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümünde Kuzey Kafkas Halk Dansları derslerine yarı zamanlı öğretmen olarak girdi. Avrupa Birliği Projesi kapsamında 2004-2005 yılında Akdeniz Bölgesi Kafkas Halk Dansları ekibinin müziklerini Garmonla (Garmon: Kafkaslara özgü bir akordeon türü) icra etti. Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesinde görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışmaktadır.  Gaziantep, Kahramanmaraş ve Amasya’da 6 kişisel sergi açan Ünsal, Adana, Kahramanmaraş, Halep, Gaziantep, Amasya ve Samsun’da 7 karma sergiye katıldı. Yarışmalarda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri alan Ünsal’ın eserleri, üç yarışmada sergilenmeye değer görüldü.

Adanalı 12 fotoğraf sanatçısından sergi Haber

Adanalı 12 fotoğraf sanatçısından sergi

Adanalı 12 fotoğraf sanatçısı, Altınoran Düşünce Sanat Derneği tarafından her yıl düzenlenen Berna Ateşoğlu Sanat Günleri kapsamında sergi açacak. Altınoran Düşünce Sanat Derneği etkinlikler arasında yer alan ve her yıl 8 Mart Emekçi Kadınlar gününe denk gelecek şekilde organize edilen 5. Berna Ateşoğlu Sanat Günleri etkinlikleri, belgesel sinemanın önemli ismi Coşkun Aral'ın da katılımıyla, "Merhaba Abidin" isimli belgesel gösterimiyle başladı. Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi Sosyal Tesislerindeki etkinlik, büyük ilgi gördü.  Altınoran Düşünce Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur, şiir dinletisi ve oda müziğinin de yer alacağı etkinliklerin fotoğraf sergisi bölümünün ise bugün gerçekleşeceğini söyledi. Kadın özgürlüğü konusunda çağdaş ve aydın görüşleriyle bilinen Berna Ateşoğlu anısına düzenlenen sanat günlerine gösterilen ilgiden mutlu olduklarını ifade eden Dr. Uygur, "8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'ne denk gelen hafta içinde yapmayı gelenek haline getirdiğimiz etkinliğimizde, bu akşam Adanalı 12 önemli fotografçının 12 öyküsünün yer aldığı iki sergiyi birden izleyeceğiz." dedi. Çukurova Belediyesi-Adana Tabip Odası 100. Yıl Sanat Galerisi'nde bugün saat 18.30'da açılacak olan "Çağrılmayanlar" ve "Şarkılarla Geri Döneceğiz" isimli iki sergide, şu fotoğraf sanatçılarının eserleri yer alacak: "Edip Kuzey Akten, Meltem Aydın, Mehmet Dilci, Pelin Emrahoğlu, Ozan Gözüyeşil, Murat Ali Hersekli, İsmail Ökke, Ali İHsan Ökten, Şebnem Ragıboğlu, Bayram Top, Haluk Uygur ve Gülsüm Ünal."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.