TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Seyhan Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Seyhan Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Seyhan Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Seyhan Belediye Başkanı Tekin muhtarlarla buluştu: Hizmette ayrım yapmayacağız Haber

Seyhan Belediye Başkanı Tekin muhtarlarla buluştu: Hizmette ayrım yapmayacağız

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Seyhanlı muhtarlarla bir araya gelerek yeni dönemde yapılacak olan hizmetler ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Başkan Tekin, “Muhtarlarımızı önemsiyor ve büyük bir değer veriyoruz. 96 günde 96 mahallemize ziyaret çalışmamıza önümüzdeki hafta başlıyoruz” dedi. TEKİN: “HİZMETTE AYRIM YAPMAMIZI KİMSE BEKLEMESİN” Salman-ı Park Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve yoğun bir katılımın olduğu toplantıda konuşan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “Yurttaşlarımız ile köprü vazifesini üstlenecek olan muhtarlarımızla ortak hareket edeceğiz. Yıllardır siyasetin içerisinde olmam nedeniyle muhtarlarımızı yakından tanıyorum. Yeni seçilen muhtarlarımız ile de seçim çalışmalarında tanışma fırsatımız oldu. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun. Birlikte hareket ederek güzel çalışmaların altına imza atacağımıza inanıyorum. Tüm muhtarlarımız emin olsun, hizmetlerimizde siyasi ayrım yapmaksızın eşit ve adil bir yol izleyeceğiz” dedi. TEKİN: “MUHTARLARIMIZLA SIKÇA BİR ARAYA GELECEĞİZ” Mahalle muhtarlarıyla sıkça bir araya geleceklerini belirten Başkan Tekin, “Çalıştay olarak gerçekleştireceğimiz toplantılarımızda mahalle muhtarlarımızın taleplerini dinleyip mutabakata varılan zamanlarda eksiklikleri ortadan kaldırmak adına hizmet sözleşmesi yapacağız. Hem ben hem de muhtarlarımız çalışmaların takipçisi olup çalışmaların aksamaması adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” diye konuştu. MUHTARLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ Konuşmasının ardından muhtarların hayırlı olsun dilekleri ve taleplerini dinleyip notlar alan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin konuşmasını şöyle tamamladı, “Genelde tüm muhtarlarımızın talepleri birbiriyle aynı paralelde. Yakın bir zamanda mahallelerimizde yapacağımız çalışmalar ile sorunları ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan ve yönetim kurulu üyeleri ile Meclis üyelerinin de bulunduğu toplantı sonrasında günün anısına Başkan Tekin mahalle muhtarlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ziyapaşa Mahallesi'nde yol sorununu yerinde çözdü! Haber

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ziyapaşa Mahallesi'nde yol sorununu yerinde çözdü!

Mazbatasını aldığı ilk günden itibaren çalışmalarının startını veren Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ziyapaşa mahallesi sakinlerinin, “ Oya Başkanımızdan yollarımızı yapmasını istiyoruz” talebi üzerine sorunları yerinde tesbit ederek çalışmaların başlaması için gerekli talimatlarıı verdi. YOL SORUNUNU YERİNDE TESBİT EDİP GEREKLİ TALİMATI VERDİ Halkçı ve Katılımcı Belediyecilik anlayışıyla hareket ederek görevlerinin başında olduklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “ Ziyapaşa mahallesi sakinlerimizin yollarının yapılmasıyla ilgili talebi üzerine belediye meclis üyemiz ve mahalle muhtarımız ile birlikte sorunları tesbit ederek çalışmaların başlanması ve biran önce çözüme kavuşması için ilgili müdürlüğümüze gerekli talimatları verdik.  Halkımızın talepleri bizim için çok büyük bir önem  taşımaktadır ” dedi. TEKİN: “SEYHAN’I DAHA GÜZEL HALE GETİRMEYE KARARLIYIZ” Seyhan’ı daha güzel bir hale getirmek adına büyük bir özveriyle çalışacaklarını belirten Başkan Tekin, “ Bunun içinde çalışmalarımız belirlenilen program doğrultusunda gerçekleşmekte. Mahallelerimizdeki sorunların bizlere bildirilmesi durumunda gerekli hassasiyeti gösterip sorunun ortadan kalkması adına tüm imkanlarımızı seferber edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler. Her geçen gün  eksikliklerimiz giderilecek ” diye konuştu. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin tesbit çalışmasının ardından mahalle sakinleri ve esnafları ziyaret ederek sohbet etti.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Seyhanlılarla Ramazan Bayramı'nı kutladı Haber

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Seyhanlılarla Ramazan Bayramı'nı kutladı

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin Ramazan bayramını Seyhanlılar ile bir arada geçirdi. Başkan Tekin, “ Yurttaşlarımızı ziyaret ederek bize vermiş oldukları desteğe teşekkür edip ramazan bayramlarını da kutladık. Bize olan güvene layık olmak adına büyük bir özveriyle çalışacağımızı ifade ettik” dedi. EV VE ESNAF ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ Ramazan Bayramı’nda ilçenin değişik noktalarında ev ve esnaf ziyaretlerinde bulunduklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “  Yurttaşlarımız ile bayramı bir arada geçirmenin mutluluğunu yaşadık. Sadece bayramdan bayrama değil her zaman bir arada olacağımızı ifade ettik. Bizlere vermiş oldukları mesajlar yol haritamız olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek Seyhan’ımızı güzel noktalara taşımaya kararlıyız. Bunun içinde yorulmadan hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz” dedi. SORUNLARI BİLİYORUZ Seyhan İlçesi’nin sorunlarını çok iyi bildiklerini ve bunların da çözüme kavuşması için tüm imkanları seferber edeceklerini belirten Başkan Tekin, “Hizmette ayrım yapmak gibi bir düşünce içerisinde  asla olmayacağız. Eşitlik önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Seyhanlılar her şeyin en iyisine layık. Bizde bu hedef doğrultusunda hareket ederek projelerimizi hayata geçirip yurttaşlarımızın hizmetine sunacağız ” şeklinde konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin Kimdir? Haber

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin Kimdir?

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP adayı Oya Tekin %41.51 oy oranı ile 158.116 oy alarak birinci sırada yer almıştır. Adana Seyhan Belediye Başkanı seçilen Oya Tekin Kimdir? İşte cevabı... Oya Tekin 1966 yılında, Tarsus’ta esnaf- çiftçi bir baba ile ev kadını bir annenin 6 çocuğunun beşincisi olarak dünyaya geldi. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 1991 yılında Celal Tekin ile evlendi. 3 erkek çocuk annesi. 1991 yılından bu yana Adana Barosuna bağlı serbest avukat olarak görev yapıyor. Çukurova Üniversitesi’nde Tıp tarihi ve deontoloji yüksek lisans programına başladı. Hukuk Bürosu’nda avukat ve yardımcı personel olarak 50 kişiye iş olanağı sağlıyor. 27 yıllık avukatlık mesleği boyunca, Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu içerisinde yer aldı, baroda da çeşitli görevlerde bulundu. 2013 döneminde Adana Demokrat Avukatlar Grubu yönetiminde yer aldı ve bir süre başkanlığını yaptı. 2016 yılında, Adana Barosunun ilk kadın başkanı olmak için Demokrat Avukatlar Grubu’ndan baro başkanlığına aday oldu. Adana’da 1990 yılında kurulan ilk çevre derneği ÇETKO’nun yönetiminde çeşitli görevlerde bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Sosyal Haklar Derneği, Seyhan Kent Konseyi Hukuk, haklar ve yurttaşlık Enstitüsü üyesi olup,Kader yönetim kurulu ve Adana Hukukçular Derneği yönetim kurulu üyesi. Adana Atlı Spor Kulübü ile Adana Yelken Kulübü’nün de üyesidir. 31 Mart 2024 itibariyle Seyhan Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Hatipoğlu: Ben Başkan olmaya değil, Seyhan’daki herkesin kardeşi olmaya adayım Haber

Hatipoğlu: Ben Başkan olmaya değil, Seyhan’daki herkesin kardeşi olmaya adayım

Adana’da 27 vizyon projeyle Seyhan Belediye Başkanlığı maratonuna başlayan Cumhur İttifakı AK Parti Seyhan Belediye Başkan Adayı Erdal Hatipoğlu, yoğun programlarına hız kesmeden devam ediyor. Seyhan’a hak ettiği değeri vermek için yola çıktığını vurgulayan Hatipoğlu, “Ben Başkan olmaya değil, Seyhan’daki herkesin kardeşi olmaya adayım” dedi. Seyhan’a gerçek belediyeciliği getirmek ve Seyhan’a kaybettiği yılları getirmek için yola çıkan Hatipoğlu, projelerinin önceliğinin güvenli, huzurlu ve temiz bir Seyhan olduğuna, sosyal belediyeciliğe ve kentsel dönüşüme öncelik verdiğine dikkat çekti. 1 Nisan’ın AK Parti belediyeciliği ile birlikte, “Güvenli bir Seyhan”, vatandaşların başını yastığa rahat koyacağı bir Seyhan döneminin başlayacağını, Seyhan’da tarafların karşılıklı anlaşmasıyla yerinde dönüşümün başlangıcının olacağını belirten Hatipoğlu, Seyhan’ın hak ettiği değeri göremediğini, 10 yıldır gerçek belediye hizmetlerinden yoksun bırakıldığından yakındı. Hatipoğlu, Seyhan’ı ışıl ışıl yapmak, geniş kaldırımlar ve tertemiz sokaklarla donatmak için gece gündüz çalışacağının altını çizdi. EMEKLİLERE AYLIK BİN TL DESTEK Sosyal belediyecilik düsturuyla hazırlanan projelerde yaşlıların bakımları için kurulacak vefa takımları ve Seyhan Halk ekmeğin Seyhanlı vatandaşların hizmetinde olacağını da kaydeden Hatipoğlu, emeklilere ve ev hanımlarına aylık 1000 lira pazar desteği verileceğini, yıllardır ihtiyacı görülen her mahalleye semt pazarı, spor tesisleri, taziye evleri ihtiyacının en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti. Seyhan’ın tarihinde görülmemiş büyüklükte kongre merkezi ve kütüphanesine kavuşturacaklarını, kongre merkezinin projesinin hazır olduğunu müjdeleyen Hatipoğlu, bu kompleksin 7/24 hizmet vereceğini ve gençlere bu komplekste pozitif ayrımcılık yapılacağını söyledi. KUZEY-GÜNEY YEŞİL KORİDOR Seyhan’ın yeşil alan eksikliğine vurgu yapan Hatipoğlu, gurur duyduğu vizyon proje olan Kuzey ve Güney yeşil koridorunu Seyhanlılara kazandıracağının sözünü verdi. Bu koridor parkların Adana’nın en büyük yeşil alanı olacağını ve içerisinde bölgenin en büyük yürüyüş ve bisiklet parkuru, sosyal donatı alanları, emekliler için mola evleri, amfi tiyatrolar ve nice aktivite alanıyla inşa edileceğini de belirten Hatipoğlu, bunlara ek olarak Seyhan’ın ilk kapalı havuzunun yapacaklarını, havuzun deniz suyuyla doldurulacağını söyledi. Kadın dostu belediyecilik sloganıyla kadınlar için ücretsiz çarşı dükkanları, girişimci kadınlara ilk iş yerleri için hibe, istihdamda kolaylık sağlanmasının çalışmaları da başkanlık dönemindeki önemli çalışmalar arasında yer alacak olan Hatipoğlu, belediye başkanlığı döneminde 2 kadın belediye başkan yardımcısı olacağının sözünü verdi. Türkiye’de ilk olacak nitelikteki Turizm Köyü’nü Seyhan’a kazandıracaklarını, köyün projesinin hazır olduğunu belirten Hatipoğlu, bu köyün afet durumlarında 1000 kişinin konaklayabileceği yapıda olacağını, Seyhan’da kurulacak kreşler, çocuk akademileri, tematik parklar ve nice projeyle çocukların Seyhan’da eğlenceye ve eğitime doyacağını sözlerine ekledi.

Seyhan Belediye Başkanı Akay'dan Forza 1940'a ziyaret Haber

Seyhan Belediye Başkanı Akay'dan Forza 1940'a ziyaret

Seyhan Belediye Başkanı ve İYİ Parti Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Adana'nın sevilen taraftar gruplarından Forza 1940 Taraftar Derneği'ni ziyaret etti. Başkan Caner Halo ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Akay, kulüplerin başarısı için tribünlerin gücünün önemine değindi. Başkan Akay, yaptığı açıklamada, "Bir kulüp başarılı olmak istiyorsa mutlaka tribün gücünü arkasında hissetmeli" dedi. Adana Demirspor'un Süper Lig'de mücadele etmesinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Akay, taraftarların tribünde gösterdikleri destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. AKAY: TARAFTARLAR HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ TRİBÜNDE ÜZERLERİNE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEKTE Ulu Çınar Adana Demirspor'un kentin olmazsa olmazları arasında yer aldığını ifade eden Başkan Akay, "Mavi-lacivertli ekibimizin Süper Lig'de mücadele etmesi bizleri mutlu etmektedir. Taraftarlar her zaman olduğu gibi tribünde üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte" şeklinde konuştu. Forza 1940 Taraftar Derneği Başkanı Caner Halo ise ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileterek, "Seyhan Belediye Başkanımız Akif Kemal Akay'a ziyaretinden dolayı teşekkür ediyor, Demirspor'un başarısı için çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. Akay ve Forza 1940 Taraftar Derneği üyeleri arasında gerçekleşen buluşma, Adana Demirspor'a olan destek ve birlik mesajlarının pekiştirildiği keyifli bir sohbet ortamına sahne oldu.

Akay en düşük işçi maaşını 47 bin yaptı, "Güle güle harcasınlar" dedi Haber

Akay en düşük işçi maaşını 47 bin yaptı, "Güle güle harcasınlar" dedi

Seyhan Belediye Başkanı ve İYİ Parti Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, belediyede çalışan kadrolu işçiler için tüm imkanları zorlayarak 47 bin 500 lira ücret verme kararı aldıklarını belirtti. Akay, "Emeğin değerini en üstte tutmaya devam edeceğiz" dedi. “BÜTÜN İMKANLARI ZORLADIK ” Seyhan halkı ile birlikte yönettikleri ilçenin tüm alanlarında kıymetli emekleri olan taşeron işçilerin kısa bir süre önce ücretlerini 36 bin lira yaptıklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  “Kadrolu işçilerimizin ücretleri konusunda da DİSK Genel İş 1 Nolu  Şube yönetimi ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde  bütün imkânlarımızı zorladık ve süreçte sona geldik. Aldığımız karar gereğince en düşük kadrolu işçimizin ücretini 47 bin  500 lira olarak belirledik. Hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. GÜLE GÜLE HARCASINLAR Başkan  Akay konuşmasını şöyle tamamladı: "'Emek en yüce değerdir’ ilkesine sadık kalan belediyecilik anlayışı ile Seyhan Belediyesi’nin çalışanlarının haklarını her zaman koruduk. İşçimizin rahat bir hayat ortamında çalışmasını sağladığımız gibi, tüm haklarını da kesintisiz veren bir belediye olduk. Taşeron işçilerimizin ardından kadrolu işçilerimizin ücretlerine dair vermiş olduğumuz bu karar ile sevinçlerine ortak olmak da bizleri mutlu ediyor. Aileleri ile birlikte güle güle harcasınlar."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.