TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#silahlı saldırı

İLKHABER-Gazetesi - silahlı saldırı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, silahlı saldırı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir'de iş yeri saldırısı güvenlik kamerasında Haber

İzmir'de iş yeri saldırısı güvenlik kamerasında

İzmir’in Konak ilçesinde, motosikletli şüphelilerce eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırı ve yakınındaki iş yerinde bulunan müşterilerin yaşadığı panik anları güvenlik kamerasına yansıdı. Korku dolu anların yaşandığı olayda yaralanan olmazken, iş yerine 4 kurşun isabet etti. Olay, dün saat 03.00 sıralarında Alsancak Semti Gazi Kadınlar Sokağı’nda meydana geldi. Sokaktaki bir eğlence mekanına motosikletli yüzü kapalı ve kasklı 2 şüpheli tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Bu esnada iş yerinin bitişiğinde yer alan bir diğer eğlence mekanı önündeki müşteriler panikle kaçışırken, şüpheliler ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Saldırı ve panik anı kamerada Yaşanan saldırı ve korku dolu anlar bitişikteki iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde; motosiklet sürücüsünün hızla eğlence mekanının bulunduğu sokaktan ilerlediği esnada, arkada oturan şahsın iş yerine tabancayla ateş ettiği ve bu esnada bitişikteki eğlence mekanının önünde bulunan müşterilerin panikle kaçıştığı yer alıyor. 4 mermi isabet etti Olay yerine gelen polis ekiplerince yapılan çalışmalarda iş yerinin duvar ve giriş kapısı camına 4 mermi isabet ettiği belirlenirken, korku dolu saldırıda çevredeki insanlardan yaralanan olmadığı tespit edildi. Kaçan saldırganlardan birisinin F.M. isimli şahıs olduğu değerlendirilen olayla ilgili, şüphelileri yakalamak için polis ekiplerince geniş çaplı araştırma başlatıldığı öğrenildi.

Kayseri İl Sağlık Müdürü, saldırıya uğrayan gazeteci Azim Deniz'i ziyaret etti Haber

Kayseri İl Sağlık Müdürü, saldırıya uğrayan gazeteci Azim Deniz'i ziyaret etti

An itibariyle her şeyin yolunda göründüğünü söyleyen Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, “Bu sabah hepimizi üzen bir hadise ile karşılaştık. Değerli gazetecimiz Azim Deniz bey sabah uğramış olduğu silahlı saldırı neticesinde yaralandı ve saat 09.08’de Kayseri Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kendi imkanları ile başvurdular. Orada ilk değerlendirmeleri yapıldı. Ateşli silah yaralanmasından mütevellit ileri tetkik ve tedavi için ilk değerlendirmeler yapıldığında genel durumu da iyi olduğu için belki laparoskopik bir değerlendirme gerekecekti. Bunun için Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edildi kendisi. Saat 09.40 gibi stabil hale getirildikten sonra tabi ki buraya sevki gerçekleştirildi. Şehir Hastanesi Acil Servisi’nde hocalarımız kendisini değerlendirdiler. Başhekimimiz de buradaydı. Çok şükür ki ilk değerlendirmelerde hayati bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Kurşun yaralandığı yer itibariyle yüzeysel bir yaralanma ile karşılaştık biz. Tabi ki ileri tetkikler gerekiyordu. Stabil vaziyete getirildikten sonra tomografisi çekildi, son değerlendirmeleri yapıldı. Kan tetkikleri alındı ve çok şükür bütün hayati fonksiyonlarının normal olduğunu gördük. Şu an itibariyle kendisini ameliyat gerektirecek bir durum olmadığını net olarak ifade edebiliriz. İlerleyen süreçte olumsuz bir durumla karşılaşmayacağız inşallah. Şu an itibariyle her şey yolunda görünüyor arkadaşlar. Öncelikle basın camiasına, Azim Deniz beye, ailesine çok geçmiş olsun diyorum. Serviste bir süre takip edeceğiz kendisini. Nihayetinde bir ateşli silah yaralanması. Enfeksiyon açısından da bir risk söz konusu olduğu için yakın takip gerekiyor. Biz servis şartlarında yoğun bakım gerektirecek bir durum da yok şükürler olsun bu şekilde kendisini takip edeceğiz” dedi. Deniz’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ ise, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Biz de Azim beyin yanına gittik. Sağlık durumu çok şükür iyi ama tabi ki burada önemli olan bu saldırının gerçekleşmiş olması. Polisimiz, güvenlik güçlerimiz bu anlamda çalışmalarını yürütüyor. Nedenini bilmiyoruz ama ilerleyen saatlerde büyük ihtimalle ortaya çıkacak. Tabi bu şartlar ve neden ne olursa olsun nefretle kınıyoruz. Gazetecilere yapılan saldırıların bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bu anlamda il sağlık müdürümüz de gereken bilgileri verdi. Biz de sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

İş yerine kurşun yağdırdı, 14 yaşındaki çocuk koltuğun arkasına saklanarak kurtuldu Haber

İş yerine kurşun yağdırdı, 14 yaşındaki çocuk koltuğun arkasına saklanarak kurtuldu

Olay, geçtiğimiz günlerde Erzin ilçesi Karamustafalı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan emlakçı dükkânında meydana geldi. İlçede emlakçılık yapan Volkan Kömür’e ait iş yerine aracıyla gelen bir kişi, silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı esnasında iş yerinde bulunan Kömür’ün 14 yaşındaki oğlu, saldırıyı koltuğun arkasına yatarak yara almadan atlattı. Olayın şüphelisi Y.İ. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Silahlı saldırı anı ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. İş yerinin camına 5 kurşun isabet eden Volkan Kömür, olayı gerçekleştiren şahısla herhangi bir husumeti olmadığını belirterek, “Olay dün saat 13.00 sularında meydana geldi. Bir arkadaşı ziyaret etmek için iş yerimi oğluma bıraktım. 150-200 metre mesafedeydim. Silah seslerini duyunca herkes gibi ben de dışarı fırladım. Baktım insanların benim iş yerime ait yere akın ettiğini gördüm. Olay yerine geldiğimde iş yerimin camına 5 kurşun isabet etmiş. Oğlumun ise dışarıda şok halinde oturduğunu gördüm. Ne oldu oğlum dediğimde, 'baba birileri geldi silahını doğrulttu ateş etti. Ben de korkudan koltuğun içine sakladım' dedi. Silahlı saldırıda bulunan şahsın daha sonra Y.İ. olduğunu öğrendim. Bu şahısla benim hiçbir husumetim yok. Neden yaptı anlamıyorum. İş yerime yapılan bu silahlı saldırı nedeniyle şikâyetçiyim. Çocuğum ölümden döndü, itibarım sarsıldı” ifadesini kullandı.

ABD Adana Konsolosluğuna silahlı saldırıyla ilgili DEAŞ'lı 2 sanığa dava Haber

ABD Adana Konsolosluğuna silahlı saldırıyla ilgili DEAŞ'lı 2 sanığa dava

ADANA (AA) - SATUK TOPALOĞLU - ABD Adana Konsolosluğuna yönelik silahlı saldırıyla ilgili 1'i tutuklu 2 terör örgütü DEAŞ sanığı hakkında 38 yıl 10'ar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Konsolosluk binasına 15 Ekim'de kalaşnikof piyade tüfeğiyle saldırılması, binaya 3 mermi isabet etmesi ve olay yerinde 18 boş kovan bulunmasıyla ilgili 27 Ekim'de tutuklanan A.D. ile adli kontrol tedbiri uygulanan A.Ş. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Terör örgütü DEAŞ adına kentte faaliyet gösterdikleri belirlenen sanıklar hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması ve bulundurulması", "mala zarar verme" ve "suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak" suçlarından 38 yıl 10'ar aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, terör örgütü mensuplarıyla irtibat ve iltisaklı oldukları, DEAŞ içinde aktif faaliyet yürüttükleri belirtilen sanıkların, konsolosluğa saldırılarıyla ilgili 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulduğu kaydedildi. Kimlikleri tespit edilen ve yakalanan sanıkların ikametlerinde, terör örgütü DEAŞ'a ait kitap ve dergilerin ele geçirildiği bilgisi iddianamede yer aldı. İddianamede, A.D'nin telefonunda, terör örgütleri DEAŞ ve Boko Haram'ın gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin istatistik tablosu, DEAŞ adına örgütsel yayın yapan bir istasyona ait görsel ile örgütsel dergilerin ve DEAŞ'a müzahir yayın yapan bir gazetedeki "telkin ve talimat" niteliğinde olan yazının görselleri ve bazı örgütsel videolar tespit edildiği belirtildi. - Motosikletle konsolosluk civarında gezdikten sonra saldırıyı düzenlemişler Kamera görüntülerine göre, sanıkların motosikletle olay yeri ve çevresinde gezdikleri ve sonrasında eylemi gerçekleştirdikleri bilgisine paylaşılan iddianamede, şunlar kaydedildi: "Sanıkların HTS kayıtları üzerinde yapılan çalışmada, cep telefonlarının olayın gerçekleştiği yerde bulunan baz istasyonlarından sinyal aldığının tespit edildiği, 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan bildirim sonrası kamera görüntülerindeki motosiklet fotoğrafı ile ihbar sonrası ele geçirilen motosikletin aynı olması, sanıkların olay sonrası kaçtıkları merkez Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi'nden de telefonlarının sinyal verdiği, sanıkların dijital materyallerinde ele geçirilen çok sayıdaki örgütsel fotoğraf ve videolar, A.D'nin evinde ele geçirilen ve DEAŞ terör örgütüyle ilgisi olduğu gerekçesiyle yasaklanan kitapların ele geçirilmesi, olay yerinden elde edilen boş kovanlar, sanıkların fikir ve eylem birlikteliği içinde hareket ederek bu suçları örgüt adına işledikleri dikkate alınarak üzerlerine atılı suçlamalardan ayrı ayrı cezalandırılmaları talep olunur." İddianamedeki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen 2 sanığın 18 yıl 6'şar aydan 38 yıl 10'aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.