TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#şişli

İLKHABER-Gazetesi - şişli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, şişli haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Torun Center’ın 20’inci katında çıkan alevler paniğe yol açtı Haber

Torun Center’ın 20’inci katında çıkan alevler paniğe yol açtı

Ara katta sebebi henüz belirlenemeyen yangın sonrası binanın dış cephesinden alevlerin yükselmesi korku dolu anların yaşanmasına yol açtı. İtfaiye ekiplerinin 2 saatlik müdahalesi sonrası tamamen söndürülen yangın, henüz kullanıma alınmayan bürolarda çıkması kafalarda, imalatta ihmal mi olduğu sorularını oluşturdu. Kimsenin bulunmadığı sırada başlayan yangın, Torun Center inşaatında 9 yıl önce yaşanan feci kazayı akıllara getirdi. İnşaat sırasında yaşanan kazada asansörün 32’inci kattan beton zemine çakılmasıyla 10 işçi feci şekilde hayatını kaybetmişti. Şişli Mecidiyeköy’de bulunan Torunlar Şirketler Grubuna ait 3 kule halinde olan Torun Center’da 42 katlı kulelerden birinin 20’nci katın dış cephesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Dış cephede başlayan ve alevlerin yükseldiği yangın cep telefonu kamerası ile kaydedildi. İnşaat halinde bulunan C Bloktaki 20’nci katta başlayan ve 25’nci kata doğru devam eden yangın binada sabah çalışmaya gelen işçiler arasında paniğe yol açtı. Alevler ile birlikte korku dolu anların yaşandığı yangın itfaiye ekiplerinin zorlu müdahalesi ile yangın yaklaşık 2 saat sonra söndürüldü. Binanın dış cephesinde meydana gelen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, binada hasar meydana geldi. Yangın çıktığı esnada iş yerinde kahvaltı yapan Can Günay, “Yangın çıktığında biz yan bloktaydık. Orada kahvaltı yaparken küçük bir kıvılcım gördük. Biz her ihtimale karşı binayı boşalttık. Herhalde yeni inşaata başlayacaklardı. İnşaatta çıkan küçük bir kıvılcımdan mı olup olmadığını bilmiyoruz tabi” diye konuştu. Öte yandan yaşanan yangın sonrası binanın dış cephesine oluşan hasar havadan görüntülendi. Görüntülerde 20’nci kat ve 25’nci kat arasında yangın nedeniyle oluşan dış cephede oluşan tahribat görülüyor. 9 yıl önce yaşanan asansör kazasında zemine çakılan asansördeki 10 işçi feci şekilde hayatını kaybetmişti. Torun Center’da çıkan yangın akıllara aynı yerde 9 yıl önce yaşanan asansör kazasını getirdi. 2014 yılında Ali Sami Yen stadı yıkımı ile başlanan Torun Center inşaatında 7 Eylül günü şantiye asansörü 32’inci kattan yere çakılmış, asansörde bulunan 10 işçi feci şekilde hayatını kaybetmişti. Yaşanan facia sonrası Aziz Torun’a ait Torunlar Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı ihmal suçlamalarının odağı olmuştu. Asansör faciasından ardından yürütülen soruşturmada Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 şüpheli hakkında "Taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianamede Sanıkların 2,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonucunda 9 sanığa 60 bin 800’er lira adli para cezasına çarptırılırken, 16 sanık hakkında ise beraat kararı verildi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı ve cezalar kesinleşmiş oldu.

Şişli’de kaldırım çöktü, 5 metre derinliğindeki çukura bir kadın düştü Haber

Şişli’de kaldırım çöktü, 5 metre derinliğindeki çukura bir kadın düştü

Edinilen bilgiye göre, Şişli Harman Sokak’ta saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Gülcan Nazşen isimli kadın yürüdüğü sırada kaldırım bilinmeyen bir nedenle bir anda çöktü. 36 yaşındaki kadın çökme sonucu oluşan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukura düştü. Olay yerine ihbar üzerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, kadını çukurdan çıkardı. Kadın hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri yolun çökme ihtimali üzerine bölgede önlem aldı. Çökme riski bulunan yoldaki araçlar kaldırıldı İtfaiye ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı yolda çökmeler devam etti, kaldırım taşları ve bir reklam panosu göçüğe devrildi. Park halindeki araçlar da ekiplerin müdahalesi ve çekici yardımıyla olay yerinden tek tek kaldırıldı. Olay anına tanık olan Yusuf Albayrak, "Burada 3 kişi yemeğe gidiyordu. Önde bir bayan vardı, arkada da iki kişi vardı. Tam o anda yol çöktü. Çökünce bayan içine düştü. Yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırdılar. Durumu iyiydi. Önce itfaiyeyi aradık, bayanı içerden çıkardılar. İki araç da kılpayı kurtuldu. Onu da itfaiye ekipleri kurtardı. Şu anda yolun altı boş. Çökme riski var, çalışmalarla sanırım giderilecek’’ dedi. Oluşan çukur havadan görüntülendi Öte yandan, çökme sonrası meydana gelen çukur dron ile görüntülenirken belediye ekiplerinin çalışması sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.