TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sonerçetin

İLKHABER-Gazetesi - sonerçetin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sonerçetin haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Dünyayı plastikten kurtaracak buluş   Haber

Dünyayı plastikten kurtaracak buluş  

(İHA) - Adana Anadolu Lisesi öğrencileri çevresel anlamda dünyayı plastik atıklardan kurtaracak doğada 11 ayda çözülen su, nişasta, bitkisel gliserin ve sirkeden imal edilen ürün geliştirdi, Türkiye finallerine kalmayı başardı.   Adana Anadolu Lisesi’nin başarılı ekibi yaptıkları buluşla dünyayı plastikten ve onun atıklarından kurtarmayı amaçlıyor. Nehir Karahan, Duru Doğan, Zeynep Ekin Özkan, Nehir Gülüzar Özgök ve Defne Demirci’den oluşan ekip Genç Başarı Vakfı’nın Genç Bizz Girişimcilik yarışmasına giderek, 200’e yakın proje arasında başarılı oldu ve Türkiye finallerine kalmaya hak kazandı.   Projelerini anlatmak üzere Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyarete gelen ekip amaçlarının Eskişehir’de yapılacak Türkiye finallerinde birinci olarak Avrupa finallerine katılmak olduğunu söyledi.   Plastiğe alternatif bir ürün geliştirdiklerini belirten gençler, “Plastik yüzyıllarca doğada kaybolmuyor ve önemli bir çevre sorunu yaratıyor. Amacımız bunun yerine geçen bir ürün ortaya çıkarmaktı. Biyoplastik adını verdiğimiz bu ürün tamam bitkisel bir buluş. Saf su, nişasta, bitkisel gliserin ve sirkeden imal ediyoruz. Bu ürün 11 ayda doğada çözünüyor. Çevresel hiçbir zararı bulunmuyor. Hatta gübre olarak bile kullanılabiliyor” dedi.   Gençlerin buluşundan oldukça etkilenen Başkan Çetin, “Sizlerin başarısı bizi gururlandırıyor. Türkiye finallerinde de başarılı olacağınıza inanıyorum. Sizleri kutluyorum. Elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Soner Çetin gençlerle buluştu Haber

Soner Çetin gençlerle buluştu

ADANA(İLKHABER)-Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Atatürk Yaşam Köyü içinde bulunan ders kafeleri ziyaret ederek sınava hazırlanan gençlerle sohbet etti. Belediye psikologları tarafından sınav kaygısıyla baş etmenin yollarının anlatıldığı programa katılan Başkan Soner Çetin, gençlere öğrencilikte edindiği deneyimleri anlattı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, gençlerle buluşarak deneyimlerini paylaştı, siyasetten spora tüm konularda sorularını yanıtladı. Atatürk Yaşam Köyü’nde yer alan ders kafelerde sınavlara hazırlanan gençleri ziyaret eden Başkan Soner Çetin, önce belediye bünyesindeki psikologların sınav kaygısıyla baş etmenin yolları konulu eğitim programını takip etti. Ardından gençlerle sohbet eden Başkan Soner Çetin, öğrencilikte edindiği deneyimleri paylaştı. Her öğrencinin mutlaka bir üniversite bitirmesi gerektiğini belirten Başkan Soner Çetin, “Diliyorum ki hepiniz istediğiniz bölümlere girersiniz ve sevdiğiniz mesleği yaparsınız. Ama üniversite okumayı sadece meslek sahibi olmak olarak düşünmeyin. Üniversite okumak insan hayatına çok şey katan deyimler kazanmanızı da sağlar” dedi. Konuşmasının ardından gençlerin her konudaki sorularını yanıtlayan Başkan Soner Çetin, gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Kendisinin siyasi bir aileden geldiğini ve gençlere de siyasetle ilgilenmelerini öneren Başkan Soner Çetin, “İki tür siyasetçi vardır; birisi dağcı, diğeri paraşütçü. Dağcılar bilirsiniz büyük emekler vererek zirveye tırmanırlar. Bunlar gerçekten bulundukları yere hak ederek gelmişlerdir. Bir de paraşütçüler vardır. Bunlar kendilerine göre doğru zamanda bir uçağa binerler ve paraşütle zirveye konarlar. Yani hiçbir emek vermeden zirvede boy gösterirler. Aslolan dağcı olmaktır, emek vermektir” şeklinde konuştu. Başkan Soner Çetin, sohbetin sonunda gençlere başarılar dileyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Huzurevi sakinlerine anneler günü kutlaması Haber

Huzurevi sakinlerine anneler günü kutlaması

ADANA(İLKHABER)-Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi sakinleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Anneler gününün 14 Mayıs’ta seçimlere denk gelmesi nedeniyle kutlayamadıklarını belirten Çetin, “Gecikmeli de olsa büyüklerimizle bir araya geldik ve anneler gününü kutladık. Huzurevi Müdürü Serdar Güneş’e de teşekkür ediyorum. Bu tür buluşmaları devam ettireceğiz” dedi.  Kadın ve Aile Müdürlüğünün düzenlediği etkinliğe Eşi Ayşe Çetin ile birlikte katılan Başkan Soner Çetin, Yeşil Fırın’da düzenlenen etkinlik öncesi, hem katılımcılara, hem de diğer misafirler de gül vererek anneler gününü kutladı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’Belli aralıklarla sizlerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sayın müdürümüz Serdar Güneş de Adana için bir değer, sizlerin de sevdiğinizi biliyorum. Kendisine de teşekkür ediyorum böyle bir ortamı oluşturmamıza vesile olduğu için. Bugün ki buluşmamızın önemi anneler günü. Anneler günü geçti diyeceksiniz. Türkiye 14 Mayıs’ta kritik bir seçim yaşadı. Sizlerde vatandaşlık görevini yerine getirdiniz. Oylarınızı kullandınız. Türkiye tarihinde ilk defa 2. tur yaşayacağız. Yani maç yeniden başlayacak. Yeniden gidip tercihimizi kullanacağız. 2 seçenek var. Sayın Cumhurbaşkanı mı, yoksa değişim isteyenler sayın Kemal Kılıçdaroğlu mu ikisinden birini tercih edecekler. İnşallah Türkiye için en hayırlısı ne ise o olsun. İlk tur seçimleri anneler gününe denk geldiği için görevimizi yapamadık sizlere karşı. Seçimlerle uğraştık sandık başlarında uğraştık. Adliyelerde dolaştık. Layıkıyla yaşayamadık. 1-2 gün ara ile de olsa annelerimiz ile bir arada olalım onlarla bir arada olalım dualarını alalım, anneler gününü kutlayalım dedik. 28 Mayıs ta yapılacak olan seçimin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Anneler gününüzü de tekrardan kutluyorum.’’ Başkan Soner Çetin ve misafirler anneler günü için hazırlanan pastayı birlikte kesti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.