TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Soygun

İLKHABER-Gazetesi - Soygun haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Soygun haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştiren 2 zanlı tutuklandı Haber

Adana'da kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştiren 2 zanlı tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da bir kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştiren 2 şüpheli tutuklandı. Şehitler Bulvarı Mahfesığmaz Mahallesi'nde 8 Kasım'da S.Y'ye ait (37) kuyumcu dükkanına gelen motosikletli iki kişiden biri tabancayla iş yeri sahibini öldürmekle tehdit ederek bir miktar altın gasbetti. Zanlı, olay yerinden kaçarken tabancayla kazara kendisini bacağından yaraladı. Yaralı şüpheli, kendisini dışarıda bekleyen arkadaşının kullandığı motosiklete binerek kaçtı. İhbar üzerine olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Ekipler, iş yerinin güvenlik kamerasınca da kaydedilen olayın firari zanlılarını yakalamak için araştırma başlattı. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye alan ekipler, silahlı soygunu gerçekleştirenlerin emniyette suç kayıtları bulunan Tarık Can S. (32) ve B.K. (16) olduğunu belirledi. - İki şüpheli tutuklandı Tabancayla kuyumcuyu gasbeden Tarık Can S. ve olayda motosikleti kullandığı belirlenen B.K, ekiplerin düzenlediği operasyonla yakalandı. Kuyumcudan çalındığı belirlenen 3 bilezik, 3 kolye, 3 bileklik ve alyansa da el konuldu. Kazara kendisini silahla vurarak yaralayan zanlının olaydan sonra herhangi bir hastaneye gitmediği belirlendi. Öte yandan, motosikletin sahibi olduğu tespit edilen Tarık Can S'nin arkadaşı Can D. (22) de ekiplerce gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tarık Can S. ve B.K. nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, motosikletin sahibi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kuyumcunun güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülere göre, yüzünü kıyafetinin kapüşonuyla gizlemeye çalışan zanlı içeriye girip elindeki tabancayı kuyumcuya doğrultuyor. Daha sonra şüpheli, kuyumcuya altınları doldurması için poşet uzatıyor. Kuyumcunun altınları doldurduğu poşeti alan şüpheli hızla iş yerinden uzaklaşıyor.

Kuyumcunun 600-700 milyon liralık emanet altınlarla kaçtığı iddiası Haber

Kuyumcunun 600-700 milyon liralık emanet altınlarla kaçtığı iddiası

Adana’da bir kuyumcu, mahallelinin kendisine emanet ettiği altınları alıp, dükkanını da kapatarak kayıplara karıştı. Mahalleli, kendilerinden yaklaşık 600-700 milyon TL değerinde altın alarak kayıplara karıştığı iddia edilen kuyumcunun bir an önce yakalanıp mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, mahallede uzun yıllardır kuyumculuk yapan A.K.’den (45) birikim için satın aldıkları altınları ile evlerindeki ziynet eşyalarını kar beklentisi ve hırsızlığa karşı tekrar ona bıraktı. İddiaya göre, kuyumcu ‘Altınlarınızı verin, ben onları çalıştırıp size kar vereyim’ dedi. Kuyumcuya güvenen mahalleliden kimisi 2 kilogram, kimisi 500 gram altın, kimisi 44 tüm altın, kimisi de 10’larca çeyrek altını kuyumcuya teslim etti. Bir süre vatandaşların altınlarını toplayıp onlara kar veren kuyumcu A.K., herkesin güvenini kazandı. Ocak ayında ortadan kayboldu Mahallede 2 kuyumcu dükkanı işleten A.K., geçen Ocak ayında bir gecede dükkanlarını kapatıp ortadan kayboldu. Vatandaşların ulaştığı kuyumcu, ‘Size ben karı fazla verdim. Beni burada tehdit ettiler o nedenle kaçtım, gittim. Evim var, onu satıp paranızı vereceğim’ dediği ileri sürüldü. Ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen mahalleliden yaklaşık 700 milyon TL değerinde altını alıp ortadan kaybolduğu iddia edilen kuyumcunun kimsenin parasını vermediği ileri sürüldü. Dükkan önünde toplandılar Dolandırılan mahalleli, polise de gidip şikayetçi oldu. Son olarak da mahalleli, A.K.’nin kepenkleri kapalı kuyumcu dükkanı önünde toplanıp mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. İHA muhabirine konuşan Adem Mat (35), kuyumcuya 2 kilogram altın verdiğini söyleyerek, “Bu adam 17 yıldır burada hizmet veriyordu. Bize kar vaadi verdi, biz de altınlarımızı verdik. Ancak şimdi adamı arıyoruz cevap vermiyor. Bu mahallede 350-400 kişi mağdur. Kiminin 1, kiminin 2 milyon lirası gitti. Toplamda 600-700 milyon liralık bir dolandırıcılık var. ‘Evimi satıp paranızı vereceğim’ diyor ancak evi 17 milyon lira. Bu para 3-4 kişinin parasını ancak karşılıyor. Biz şu anda mağduruz” ifadelerini kullandı. “Herkesin aklına uydum, mağdur edildim” Yaklaşık 200 bin liralık altın veren Yıldız Ordu (37) ise, “Ben bu kuyumcuya 7 cumhuriyet altını, yüzük, küpe ve çeyrek altınlarımı verdim. Ancak şu anda ev sahibi beni evden çıkartıyor. Ben mağdurum. Telefonlarımızı açmıyor. Ben mahalledeki hırsızlıktan korktum, herkesin aklına uydum ama böyle mağdur edildim” dedi. “Altınlarınızı alın dedim” Mahallede bulunan başka bir kuyumcu Erol Kaptıkaçtı (50) ise kuyumcuların böyle bir sistemle çalışmadığını belirtti. Bütün mahalleliyi uyardığını anlatan Kaptıkaçtı, “Bu insanlar tarlada çalışıp çırpınıyor. 3 sene önce altınlarınızı alın dedim. Şu anda o kuyumcu da kendisini batırdı, bu insanları da batırdı” diye konuştu. Ayrıca mahalleli, kuyumcunun kepenklerine vurarak tepkisini gösterdi. İddiaların odağındaki A.K.’ye ise cep telefonu kapalı olduğu için ulaşılamadı.

Bahçelievler’de film gibi soygun kamerada: Annesinin kıyafetleriyle kadın kılığına girip banka soydu Haber

Bahçelievler’de film gibi soygun kamerada: Annesinin kıyafetleriyle kadın kılığına girip banka soydu

Bahçelievler’de annesinin kıyafetlerini giyerek kadın kılığında banka soyan şahıs, gasp ettiği paralarla birlikte yakalandı. Soygun anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Olay, dün saat 12.00 sıralarında Bahçelievler Çobançeşme Mahallesi Fatih Caddesi’nde bulunan bir bankada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yüzünde cerrahi maske takılı bir kişi, bankaya girdikten sonra sıra alma makinesine yöneldi. Bankanın güvenlik görevlisi şahsın yanına gelince, şüpheli cebindeki silahı çıkartarak ona doğrulttu. Şahıs daha sonra vezneye giderek elindeki poşeti görevliye uzattı ve paraları içine koymasını istedi. Görevli paraları poşete doldurup şüpheliye verdi. Eli silahlı soyguncu, poşetteki 170 bin TL’yi alarak oradan ayrıldı. Banka çalışanlarının durumu polise bildirmesi üzerine, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, soyguncuyu yakalamak için çalışma başlattı. Kadın kılığına giren soyguncu yakalandı Olay yeri ve şüphelinin kaçış güzergahında bulunan güvenlik kameralarını tek tek inceleyen ekipler, yoğun ve titiz çalışmalar sonucu şahsı Küçükçekmece’de çaldığı paraların bir kısmı ve soygunda kullandığı silahla birlikte yakaladı. Şüphelinin Ceyhun Y. (38) isimli bir erkek olduğu, soygunu annesinin evdeki kıyafetlerini giyerek kadın kılığında gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Ceyhun Y. sorgulanmak üzere Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülürken soygunda kullandığı kıyafetler de yaşadığı evde bulundu. Gasp ettiği paranın bir kısmıyla borçlarını ödemiş Emniyette ifadesi alınan Ceyhun Y., bir süredir borç içinde olduğunu ve bu yüzden birlikte yaşadığı annesinin kıyafetlerini giyerek kadın kılığında soygun yapmaya karar verdiğini iddia etti. Şüphelinin, bankadan gasp ettiği 170 bin TL’nin bir kısmını borçları için kullandığı ve geriye 63 bin TL kaldığı öğrenildi. Ceyhun Y., buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Film sahnelerini aratmayan soygun güvenlik kamerasında Olaya ait güvenlik kamerası görüntülerinde, bankaya giren yüzü maskeli kadın kıyafetli şahsın önce sıra alma makinesinin yanına gittiği, güvenlik görevlisinin yanına gelmesiyle de cebindeki silahı ona doğrultarak vezneye yöneldiği görüldü. Görüntülerin devamında, vezne görevlisine poşet uzatan şahsın, poşetin para ile doldurulmasından sonra oradan ayrıldığı anlar görüldü. Bir başka görüntüde ise, kadın kıyafetleriyle dolaşan şahsın elindeki para dolu poşetle sokakta yürüdüğü anlar güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Adana'da kadın kıyafetiyle kuyumcu soymaya çalışan 4 kişi tutuklandı Haber

Adana'da kadın kıyafetiyle kuyumcu soymaya çalışan 4 kişi tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde, kadın kıyafeti giyerek silahla kuyumcuyu soymaya çalışan 4 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, Şahintepe Mahallesi'nde 12 Mayıs'ta Zafer A'ya (26) ait kuyumcu dükkanını kadın kıyafeti giyerek silahla soymaya çalışanların kimliğini tespit etmek için çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, bölgedeki bir ikametin güvenlik kamerası görüntüsünden yola çıkarak 4 zanlının olay yerinin yakınına kadar hafif ticari araçla gittiklerini belirledi. Daha sonra zanlılardan 3'ünün bu araçtan çıkardıkları motosiklete binerek kuyumcuya gittikleri, ardından yaya kaçtıkları saptandı. Ekipler, şüphelilerin kaçış istikametinde yaptıkları aramalarda olayda kullanılan çarşafları ve bir pompalı tüfeği araziye atılmış buldu. Aracı kullanan Ümit Ö. (28) ile kuyumcuyu soymaya çalışan Yusuf Ö. (18), Bekir E. (19) ve İbrahim Y. (21) ekiplerin çalışmasıyla yakalandı. Ekipler, soygun planına dahil olduğu öne sürülen M.C'yi (26) de gözaltına aldı. - Silah tutukluk yapınca kaçmışlar Zanlılardan İbrahim Y’nin tabancasının soyguna giriştikleri sırada tutukluk yapması üzerine kaçtıkları iddia edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ümit Ö, Yusuf Ö, Bekir E. ve İbrahim Y. tutuklandı, M.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İkametin güvenlik kamerası görüntülerine göre, şüphelilerin içinde bulunduğu hafif ticari araç sokakta duruyor ve içinden çarşaflı 3 kişi çıkıyor. Daha sonra bu kişiler aracın bagajından çıkardıkları motosiklete binerek ilerliyor. Merkez Sarıçam ilçesinde 12 Mayıs'ta kadın kıyafeti giyinen 3 zanlının silahla kuyumcuyu soymaya çalışması güvenlik kamerasınca kaydedilmişti. Şüpheliler, kuyumcunun eline geçenleri kendilerine fırlatması üzerine amaçlarına ulaşamadan kaçmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.