TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#SPK

İLKHABER-Gazetesi - SPK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, SPK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Erdemir hisselerinde kriz: SPK, Bank of America için inceleme başlattı Haber

Erdemir hisselerinde kriz: SPK, Bank of America için inceleme başlattı

Bank of America'nın (BofA) Erdemir hisseleri için hedef fiyatını 17 liraya düşürmesi ve hisselerin yüzde 3 düşmesi sonrasında yaşanan kriz, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) olayı inceleme kararı almasıyla yeni bir boyut kazandı. 29 Şubat'ta 45 TL'nin üzerinde işlem gören Erdemir hisseleri, Bank of America raporu sonrasında düşüşe geçti. Bankanın analistinin şirketin son iki yıldaki toplantılarına katılmamış olması, raporunun gerçekçi bir temele dayanıp dayanmadığı sorularını beraberinde getirdi. Oyak Maden Metalurji Finansal Yönetim ve Mali İşler Grup Başkan Yardımcısı Serdar Başoğlu, rapora katılmadıklarını belirtti. Söz konusu raporun ardından Oyak Grubu'nun teyakkuzda olduğu ve Erdemir yatırımcılarını mağdur etmemek adına hisse geri alımı yaptığı belirtiliyor. Bank of America ise 4 Mart'ta hedef fiyatı revize ederek 47 TL olarak açıklama yaptı. Oyak Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, konuyu bizzat takip ettiğini ve Bank of America ile görüşmeler yapıldığını ifade etti. Oyak Grubu, pazartesi günü 6.5 milyon lot geri alım yaparak yatırımcıları koruma adına önlem aldı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bank of America'nın bu raporu kasıtlı olarak yayımlayıp yayımlamadığını inceleme kararı aldı. İlk raporun yayınlandığı gün ve hedef fiyat düzeltmesinin yapıldığı günün işlemleri şu anda SPK'nın detaylı incelemesi altında. Bank of America'nın raporunun piyasa fiyatlarına etkisinin yanı sıra bu iki rapor arasındaki fiyat hareketlerinin de SPK tarafından değerlendirileceği belirtiliyor. Eğer Bank of America, bu fiyat hareketlerinden bilinçli bir şekilde yararlanmışsa, durumun ciddiyeti daha da artabilir. Konuya dair detaylı inceleme sürerken, Erdemir hisselerindeki oynaklık devam ediyor. SPK'nın alacağı sonuca göre ise Bank of America'nın durumu daha netleşecek.

SPK 2 şirketin halka arzını onayladı Haber

SPK 2 şirketin halka arzını onayladı

(Haber Merkezi) - Sermaye Piyasası Kurulu, TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ve Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arzına onay verdi. SPK haftalık bültenine göre, Kurul, TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 130 lira ve Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 15,78 liradan halka arz başvurusunu onayladı. Kurul, BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 36 milyon 525 bin liralık bedelsiz sermaye artırımı, Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik AŞ'nin 42 milyon 500 bin lira ve Kron Teknoloji AŞ'nin 42 milyon 805 bin 539 liralık bedelli sermaye artırımı ile SASA Polyester Sanayi AŞ'nin 23 milyon 111 bin 684 liralık tahsisli sermaye artırımına da onay verdi. Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 750 milyon lira, Volkswagen Doğuş Finansman AŞ'nin 500 milyon lira, Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 500 milyon lira, İnfo Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 2 milyar lira, Enerjisa Enerji AŞ'nin 15 milyar lira, Alnus Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 100 milyon lira, Palgaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 750 milyon lira, Fiba Faktoring AŞ'nin 325 milyon lira, Ford Otomotiv Sanayi AŞ'nin 8 milyar lira, AG Anadolu Grubu Holding AŞ'nin 2 milyar 500 milyon lira ve D Yatırım Bankası AŞ'nin 1 milyar 240 milyon liralık borçlanma aracı tahsisi başvurusu da Kurul tarafından onaylandı. Kurul, Halk Varlık Kiralama AŞ'nin 4 milyar lira, Emlak Katılım Varlık Kiralama AŞ'nin 20 milyar lira, Nurol Varlık Kiralama AŞ'nin 60 milyon lira ve Değer Varlık Kiralama AŞ'nin 400 milyon liralık Yönetim Sözleşmesine Dayalı Kira Sertifikası tahsisini onaylarken, Faik Ulutaş'a 872 bin 282 lira ile Ahmet Kestek, Mustafa Felekoğlu, İlyas Kaykal ve Yekda Aydoğmuş'a 69 bin 783 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.         

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.