#Stanbul Büyükşehir Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Stanbul Büyükşehir Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Stanbul Büyükşehir Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İBB iddianamesinde Cafer Mahiroğlu’na “rüşvet” suçlaması Haber

İBB iddianamesinde Cafer Mahiroğlu’na “rüşvet” suçlaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) soruşturması iddianamesinde, Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’nun da “rüşvet” suçlamasıyla yargılanması istendi. Suçlamalar, etkin pişmanlıktan yararlanan şüpheli Yakup Öner’in ifadesine dayandırıldı. "BİZE DESTEK VEREN TEK KANAL" İDDİASI Etkin pişmanlıktan yararlanan şüpheli Yakup Öner'in ifadesine göre, süreç 2023 seçimleri öncesinde Mahiroğlu’nun Boğaziçi Ön Görünüm Bölgesi’nde yer alan villasında kaçak inşaat yapıldığını öğrenmesiyle başladı. Öner, konuyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ilettiğini söyledi. İddianameye göre İmamoğlu, “Bu konuyu Murat Ongun’la birlikte değerlendirin” talimatı verdi. O dönem İmamoğlu’nun iletişim danışmanı olduğu belirtilen Murat Ongun’un ise Öner'e, “Bize destek veren tek kanal bu, üzerine nasıl gideceğiz” dediği iddia edildi. RESMİ TUTANAKLAR DELİL OLARAK GÖSTERİLDİ İddianamede, bu görüşmenin ardından Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün süreci askıya aldığı, medyada çıkan haberler üzerine ise “göstermelik” bir Yapı Tatil Tutanağı düzenlediği belirtildi. 15 Ağustos 2022 tarihli resmî tutanakta, villaya 297 metrekarelik bodrum alanı ve 122 metrekarelik yeni kat eklendiği, ancak sadece yeni katın yıkıldığı; diğer aykırılıkların ise giderilmediği tespitine yer verildi. Savcılık, bu kayıtların, etkin pişman Yakup Öner’in beyanlarını doğruladığını savundu. SAVCILIK: "RÜŞVET, BASIN DESTEĞİ KARŞILIĞINDA" Savcılık, rüşvet suçunun yalnızca nakdi menfaatle sınırlı olmadığını, “her türlü çıkar veya yarar sağlamanın” da bu kapsama girdiğini belirtti. Buna göre, Mahiroğlu’nun, Boğaz’daki villasına yapılan kaçak ekler karşılığında Halk TV üzerinden İmamoğlu ve “örgüt” lehine yayın yapmayı taahhüt ettiği iddia edildi. İddianamede, “Örgüt lideri Ekrem İmamoğlu, Cafer Mahiroğlu’ndan maddi menfaatten daha değerli bulduğu basın desteğini almak için Murat Ongun’a talimat vermiştir” ifadesi yer aldı. KİM HANGİ SUÇTAN YARGILANACAK? Savcılık, Cafer Mahiroğlu’nun “rüşvet verme” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun ve Fatih Keleş’in “rüşvet anlaşması yapılması ve alınması için talimat verme” suçlamalarıyla, Elçin Karaoğlu'nun ise “rüşvet fiiline iştirak” ile cezalandırılmaları istendi. Etkin pişmanlıktan yararlanan Yakup Öner hakkında ise “ceza verilmesine yer olmadığı” yönünde karar talep edildi. Dosyada ayrıca, Mahiroğlu’nun İstanbul’da “ihaleye fesat karıştırma” ve Ayvalık’ta “imar kirliliğine neden olma” suçlarından arandığı ve 10 Mart 2025’te İstanbul Havalimanı’ndan İngiltere’ye çıktığı bilgisi de yer aldı.

TBB Encümen Üyeleri, Ekrem İmamoğlu'na destek verdiklerini açıkladı Haber

TBB Encümen Üyeleri, Ekrem İmamoğlu'na destek verdiklerini açıkladı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden davaya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Encümen üyeleri, İmamoğlu'na yönelik suçlamaların haksız ve hukuka aykırı olduğunu belirterek, kendisine tam destek verdiklerini ifade etti. "YARGI SİYASİ BİR ARAÇ OLARAK KULLANILIYOR" Encümen üyeleri, açıklamalarında davanın başından beri siyasi bir amaçla yürütüldüğünü vurguladı. İmamoğlu'nun görevden alınarak siyasetten uzaklaştırılmak istendiğini belirten üyeler, bu durumun demokrasiye ve hukuk devletine büyük bir darbe olacağını ifade etti. "ÜLKENİN GERÇEK SORUNLARI GÖZ ARDI EDİLMEKTEDİR" Ülkenin asıl sorunlarının ekonomik kriz, işsizlik ve sosyal adaletsizlik olduğunu belirten encümen üyeleri, İmamoğlu davasının bu önemli konuların gölgelenmesine neden olduğunu ifade etti. Bu durumun toplumda büyük bir rahatsızlık yarattığını vurgulayan üyeler, yargının siyasi baskılardan bağımsız olarak karar vermesi gerektiğini belirtti. "HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VE ADALET BEKLİYORUZ" Encümen üyeleri, İmamoğlu davasının istinaf aşamasında adil bir karar çıkacağına inandıklarını ifade etti. Hukuk devletine ve adalete olan güvenlerini dile getiren üyeler, yargının tarafsız bir şekilde karar vererek, bu sürecin olumlu sonuçlanmasını beklediklerini belirtti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.