#Suça Sürüklenen Çocuk

İLKHABER-Gazetesi - Suça Sürüklenen Çocuk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Suça Sürüklenen Çocuk haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

12. Yargı Paketi TBMM'den geçti mi, infaz düzenlemesi ve af yasası var mı? 12. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği ne olacak? Haber

12. Yargı Paketi TBMM'den geçti mi, infaz düzenlemesi ve af yasası var mı? 12. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği ne olacak?

TBMM, ceza adalet sisteminde köklü değişiklikler içeren 12. Yargı Paketi için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar ise paketin ne zaman yasalaşacağı, Meclis’ten geçip geçmediği ve içeriğinde infaz düzenlemesi ya da af olup olmadığı sorularına yanıt arıyor. Uzun süren davalardan çocuk suçluluğuna kadar geniş bir alanı kapsayan düzenlemeye ilişkin son gelişmeler kamuoyunun gündeminde yer almayı sürdürüyor. “YARGILAMALARDA SÜRELERİ KISALTMAYI HEDEFLİYORUZ” Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Akın Gürlek, vatandaşların yargılamaların uzamasından şikayetçi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Vatandaşta adalete karşı olan güven duygusu aslında var ama birkaç örnekten dolayı vatandaşın bir memnuniyetsizliği var. Biz bunlarla ilgili de çalışma yapıyoruz. Bir kısmını 12. Yargı Paketi'ne koymayı düşünüyoruz. Bir boşanma davası 12 yıl sürmez. Bir kira tahliye davası 4 yıl sürmez. Burada vatandaşımız mağdur. Biz empati yapıyoruz. Aynı davada bir hakim kiracı olsaydı, dava açsaydı, kendi davasına 4 yıl bakacak mıydı? Uygulamayla ilgili sorunları biliyoruz. İl ziyaretlerinde hakim ve savcı arkadaşlarla istişare halindeyiz. 12. Yargı Paketi'nde özellikle yargılamaların hızlandırılmasına ilişkin bir kısım tedbirler aldık. İnşallah bu yakın zamanda Meclis'e gelecek." 12. Yargı Paketi'nde infaz düzenlemesine dikkat çeken Bakan Gürlek, "İnfaz düzenlemesi yok. Özellikle dava süreçlerinin hızlanması konusunda bir kısım düzenlememiz var. Aynı şekilde boşanma davaları biliyorsunuz yıllarca sürüyor. Bu konuda boşanma davalarının çabuklaştırılmasına ilişkin bir kısım düzenlememiz var. Özellikle suça sürüklenen çocukların cezalarının artırılmasına ilişkin bir düzenleme var. Şu an tabii Meclisimizde olduğu için içeriğiyle ilgili fazla ayrıntılı bilgi vermek istemiyoruz. Kapsamlı bir çalışma yaptık" dedi. 12. YARGI PAKETİ’NDE SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLARA YENİ DÜZENLEME Suça karışan çocuklarla ilgili 12. Yargı Paketi'nde bir kısım düzenlemeler yapmayı düşündüklerini aktaran Gürlek, "15-18 yaş aralığı, 12-15 yaş aralığı cezaları artıracağız. Ağır düzenlemelerimiz var. Dünyadaki örneklere de bakıyoruz. Orada bir polis başmüfettişinin evindeki silahlarını çocuğu aldı. Maalesef bir eylem gerçekleştirdi. 12. Yargı Paketi'nde bu silahların saklanması, muhafazası konusunda bir düzenleme yapıyoruz. Özellikle dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak silahları muhafaza edenler hakkında bir cezai yaptırım düzenliyoruz" ifadelerini kullandı. 12. Yargı Paketi'nin önümüzdeki aylar içerisinde AK Parti Grup Başkanlığı tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulması öngörülüyor. 12. Yargı Paketi, TBMM tarafından kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Konuya dair yeni gelişmeler yaşandıkça haberimiz güncellenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 yaş altı suça sürüklenen çocuklar açıklaması: ''11. yargı paketiyle caydırıcılık artırılıyor'' Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 yaş altı suça sürüklenen çocuklar açıklaması: ''11. yargı paketiyle caydırıcılık artırılıyor''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yaş altı çocukların terör ve suç çeteleri tarafından kullanılmasına karşı topyekûn mücadele yürütüldüğünü belirterek, 11. Yargı Paketi ile cezaların caydırıcılığının artırıldığını, ancak aile desteği ve sosyal önlemlerin de hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Erdoğan, “18 yaş altı kişilerin işlediği cinayetler yüreğimizi yaktı, yakıyor. Devlet olarak bu konuda topyekûn bir mücadele içindeyiz. 11. Yargı Paketi ile cezalarda caydırıcılığı artırıyoruz. Ama sadece ceza yetmez” dedi. Cumhurbaşkanı, aileyi güçlendirme, eğitimi destekleme ve sosyal dayanışmayı büyütme gibi önlemlerin de suça sürüklenen çocukların korunmasında hayati öneme sahip olduğunu ifade etti. Erdoğan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Yalnızca ceza ile, yalnızca eğitim sisteminde yapılacak düzenlemelerle çözülemeyecek kadar komplike bir sorunla karşı karşıyayız. Ceza düzenlemelerinin yanı sıra yalnızlaşan, şiddete maruz kalan ya da tanık olan çocukların suça bulaşmadan korunmasını önceleyen tedbirler üzerinde çalışıyoruz. Yani suça bulaşan çocukların yanı sıra, suça sürükleyen etkenlere de yoğunlaşmış durumdayız.” “GAZZE İÇİN HER TÜRLÜ ÇABA SÜRDÜRÜLÜYOR” Erdoğan, Gazze’ye insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasının ve altyapının yeniden inşa edilmesinin öncelik olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Önceliğimiz acil ve kapsamlı ateşkesin bir an önce sağlanması. Gazze’nin Filistinlilerin yönetiminde kalması çok önemli. Güvenliğin sağlanması ve istikrar gücünün nasıl işletileceği konuları, Şarm El-Şeyh’teki müzakerelerde ele alınıyor. Her türlü çabaya destek veriyoruz ama ihtiyatlıyız. Umarız İsrail barışı sabote edecek adımlar atmaz.” SUMUD FİLOSU OPERASYONU VE TÜRKİYE’NİN ROLÜ Erdoğan, İsrail’in Gazze ablukasını kırmak için hareket eden Sumud Filosu operasyonuna ilişkin detaylar verdi: “Sumud Filosu harekete geçtiği ilk andan itibaren süreci yakından takip ettik. İnsansız hava araçlarımız ve gemilerimizle filonun hareketlerini izledik. İlk etapta 36 Türk aktivisti ve toplam 137 kişiyi güvenli şekilde ülkemize getirdik. Bu operasyon, uluslararası hukukun ihlal edildiğini görünür kılmıştır.” SÜRDÜRÜLEN DİPLOMASİ VE BÖLGESEL GÜVENLİK Erdoğan, Suriye ve bölgesel istikrar konularında net duruş sergilediklerini belirtti: “Suriye’nin yeniden istikrarsızlığa sürüklenmesine izin vermeyiz. SDG 10 Mart mutabakatına uymalıdır. Türk, Kürt ve Arap ittifakı bölgede barış ve huzurun anahtarıdır. Provokasyonlara gelinmemeli, doğru adımlar atılmalıdır.” TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ VE HALK BANKASI GÖRÜŞMELERİ Cumhurbaşkanı, ABD ile yürütülen savunma sanayii iş birliği ve Halk Bankası konusuna da değindi: “Sayın Trump, Halk Bankası’nın problemli sürecinin artık kendileri için sona erdiğini ifade etti. F-35 ve CAATSA yaptırımları konusunda da olumlu adımlar bekliyoruz. Türkiye bu projelerde hak sahibi ve yükümlülüklerini yerine getirmiştir.”

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.