TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sumbas

İLKHABER-Gazetesi - Sumbas haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sumbas haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Baba mirası 64 yıllık köy bakkalının kapanmaması için tezgahın başına geçti Haber

Baba mirası 64 yıllık köy bakkalının kapanmaması için tezgahın başına geçti

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde, vefat eden babasının 64 yıl işlettiği köy bakkalını kardeşleriyle devralan Önder Can, tarihi dükkanda müşteri ağırlamaya devam ediyor. Gafarlı köyünde 1959'da bakkal açan Ramazan Can, uzun yıllar dükkanının görüntüsünü ve raf düzenini hiç değiştirmedi. Müşterilerini güler yüzle karşılayan, iş yerinin önündeki köpek ve kedinin bakımlarını ihmal etmeyen Can, 90 yaşında vefat ettiği ocak ayına kadar esnaflığı sürdürdü. Hem Can'ın 64 yıllık mirasının kaybolmasını hem de beslediği hayvanların sahipsiz kalmasını istemeyen 4 oğlu, işletmeyi açık tutmaya karar verdi. Kardeşler adına tezgahın başına geçen 43 yaşındaki Önder Can, müşterilere hizmet vermeye devam ediyor. Nostaljik görüntüsüyle kent genelinde ünlenen bakkal, vatandaşlardan ilgi görüyor. - "Buraya gelenler köy bakkalı kokusu için geliyor" Önder Can, AA muhabirine, babasının dükkanını evi gibi gördüğünü, yaşına rağmen vefatına kadar işi bırakmadığını söyledi. Baba mesleğini sürdüreceğini dile getiren Can, "Babamın bu kadar emek verdiği, herkes tarafından bilinen dükkanın kapanmaması gerekiyordu. Burası tarihi bir yer." dedi. Can, dükkanın görüntü ve düzenini değiştirmeyeceklerini ifade ederek, "Burası otantik bir köy bakkalı. Herkes burayı doğal haliyle seviyor. Buraya gelenler köy bakkalı kokusu için geliyor. Babam da tanınan birisi olduğu için müşterimiz eksik olmuyor. Burayı, insanların sevdiği haliyle korumaya ve işletmeye devam edeceğiz." diye konuştu. Babasının, sahipsiz hayvanlarla yakından ilgilendiğini anlatan Can, dükkanının önündeki kedi ve köpeği artık kendilerinin beslediğini vurguladı. Önder Can, kardeşleriyle el ele vererek işletmeyi ayakta tutacaklarını belirterek, "Kardeşlerimle her konuda beraber hareket ediyoruz. Allah nasip ederse dükkanı sonuna kadar götürmeye çalışacağız." dedi.

Osmaniy'de yapımı süren 190 deprem konutunun aralıkta teslimi planlanıyor Haber

Osmaniy'de yapımı süren 190 deprem konutunun aralıkta teslimi planlanıyor

Depremlerden etkilenen Sumbas'ta, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) başlattığı 190 konutluk projenin yapımı sürüyor. Karaömerli Mahallesi'nde yapılan konutların tamamının, aralıkta hak sahiplerine teslim edilebilmesi için çalışılıyor. Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran,  6 Şubat'taki depremlerden Sumbas'ın da etkilendiğini hatırlattı. Depremin ardından TOKİ tarafından ilçede depremzedeler için 190 konutun yapımına başlandığını belirten Taşkıran, "Konutlarımız 12 blok halinde olacak. 6 bloğu 2+1, diğer 6 bloğu ise 3+1 dairelerden oluşacak. 3+1 konutlarımız 85 metrekare, 2+1 konutlarımız ise 65 metrekare olacak şekilde yapılmakta." diye konuştu. Taşkıran, her biri 4'er kattan oluşan blokların bazılarının kaba inşaatlarının tamamlandığını bildirdi. - "Konutlar, tünel kalıp sistemiyle oluşturuluyor" Depremzedeleri konutlara en kısa sürede yerleştirebilmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayan Taşkıran, şunları kaydetti: "İnşallah aralık sonunda blokların tamamı bitirilerek depremzedelerimizi yerleştirmeye, yaralarını sarmaya devam edeceğiz. TOKİ'nin yapmış olduğu yapılar, depremde hasar almayarak, tahribata uğramayarak dayanıklılığını zaten bütün Türkiye'ye göstermişti. Bu konutlar da TOKİ'nin genel idare şartnamesine ve deprem yönetmeliğine uygun olarak, tünel kalıp sistemiyle oluşturuluyor. Bütün vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla oturabilir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.