TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sütçü İmam

İLKHABER-Gazetesi - Sütçü İmam haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sütçü İmam haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır kentte çocuklara ders çalıştırıyor Haber

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır kentte çocuklara ders çalıştırıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) -Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde evi hasar gören 23 yaşındaki tarih öğrencesi Nuray Arıkmert, kendi dertlerini unutup çadır kentteki çocuklara yönelik eğitim çalışmalarına katılıyor.Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde evi zarar gören Sütçü İmam Üniversitesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Arıkmert, ailesiyle Avşar çadır kentinde yaşamaya başladı.Bölgede yardım faaliyetleri yürüten ve çoğunluğu kadınlardan oluşan Yeryüzü Çocukları Derneği'nin çalışmalarını katılan Arıkmert, çocuklara tarih alanında ders anlatmasının yanı sıra diğer sosyal aktivitelere de destek veriyor.- "Kadın dayanışması çok yüksek düzeyde"Arıkmert, AA muhabirine, depremin ilk gününden itibaren çadır kentte yaşadığını anlattı.Çadır kentte yapılan çalışmalara şahit olduğunu dile getiren Arıkmert, "Hayat devam ediyor. Ders çalışmamız lazım. Buradaki çadıra geldim, hocalarımız, "Gönüllü olur musun?' dediler. Ben de kabul ettim." dedi."Çocukları da çok seviyorum. Severek yapıyorum." diyen Arıkmert, kadınların merhametli olmaları dolayısıyla bu tür etkinliklerde daha aktif yer aldıklarını ifade etti.Arıkmert, bunun da işlerini daha kolay kıldığını anlatarak, "Kadın dayanışması çok yüksek düzeyde. Kıyafetlerini paylaşıyor, kendi çocuklarının sütünü veriyorlar. Dayanışma içindeler." diye konuştu.- "Sürekli bir şeyler üretmek istiyorlar"Derneğin gönüllü psikoloğu Ebrar Atakan da çadır kentteki kadınların, deprem nedeniyle günlük rutinlerini yapamadıkları için sürekli üretme isteği içinde olduklarına değindi.Atakan, afetten etkilenen kadınların hayatının akışında büyük değişiklikler yaşandığına dikkati çekerek, "Sürekli bir şeyler üretmek istiyorlar. Biz de onlar için atölyeler yapıyoruz. Kadın gönüllülerimiz, erkeklere göre daha fazla. Depremzedeler ile iletişimde çok daha fazla faydalılar." ifadesini kullandı.

Sütçü İmam vefatının 100. yılında kabri başında anıldı Haber

Sütçü İmam vefatının 100. yılında kabri başında anıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Milli Mücadele'nin kahramanlarından Sütçü İmam, vefatının 100. yılında Kahramanmaraş'taki kabri başında dualarla anıldı.Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından gerçekleştirilen anma programı, Sütçü İmam'ın Bektutiye Camisi avlusundaki kabri başında gerçekleştirildi.Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi, vatandaşlara çörek dağıtıldı.Programda konuşan Sütçü İmam'ın torunu Göksun Devlet Hastanesi Başhekimi Alaattin Türkkorur, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.Sütçü İmam'ın torunu olmaktan gurur duyduğunu belirten Türkkorur, "Sütçü İmam gönüllerde yaşayan bir kahraman. Maraş Milli Mücadelesi'nde ilk kurşunu atmış, Müslüman Türk kadınına uzanan ele müsaade etmemiş ve onu önlemiş Allah gani gani rahmet eylesin." diye konuştu.Programa, Sütçü İmam'ın yakınları, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.- Sütçü İmamMilli Mücadele'nin Maraş'ta simgesi haline gelen ve süt sattığı için "Sütçü İmam" olarak bilinen milli kahraman, 1872'de Fevzipaşa (Bektutiye) Mahallesi'nde doğdu."Kireçcioğulları"ndan Ömer Efendi ve "Tiyeklioğulları"ndan Emine Hanım çiftinin oğlu Sütçü İmam, Uzunoluk Camisi'nde gönüllü olarak imamlık yaptı.Kentin işgal edildiği dönemde 31 Ekim 1919'da düşmana ilk kurşunu atan Sütçü İmam, düşmanın kovulmasından sonra Maraş Kalesi'ndeki topun idaresini yürüttü.Abdülmecit halife olunca 101 pare top atmak için kaleye çıkan ve barutun ateş alması sonucu vücudunda yanıklar oluşan Sütçü İmam, kaldırıldığı Alman Eğitim Hastanesinde 25 Kasım 1922'de hayatını kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.