TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tahliye

İLKHABER-Gazetesi - tahliye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tahliye haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kiracı tahliye taahhüdü ile evden çıkarılabilir mi? Tahliye taahhüdü geçerli mi, geçersiz mi? İşte Detaylar Haber

Kiracı tahliye taahhüdü ile evden çıkarılabilir mi? Tahliye taahhüdü geçerli mi, geçersiz mi? İşte Detaylar

Türkiye'de kiracı-ev sahibi ilişkileri, özellikle ekonomik zorluklar nedeniyle sık sık gündeme geliyor. Kira artışlarını belirleyen düzenleme ise henüz uzatılıp uzatılmayacağı belirsiz olan bir süreçte. Peki, tahliye taahhüdü nedir?, ne zaman geçerlidir?Ya da geçersizdir? Tahliye taahhüdü nedir? Tahliye taahhüdü, kiracının belirli bir tarihte evden çıkacağını yazılı olarak bildirmesi ve bunu anlaşmayla taahhüt altına alması anlamına gelir. Ancak tahliye taahhüdünün geçerli olabilmesi için belirli şartların sağlanması gerekmektedir. Hürriyet'e konuşan Avukat ve arabulucu Burcu Akar Muratoğlu, tahliye taahhüdünün geçerliliği için gereken şartları 5 maddede sıraladı: Tahliye taahhüdü yazılı olmalıdır. Kiralananın teslim edilmesinden sonra ve kira sözleşmesindeki tarihten sonraki bir tarihe ilişkin olarak verilmelidir. Bizzat kiracı veya yetkili temsilcisi tarafından yapılmış olmalıdır. Tahliye için belirli bir tarih belirtilmelidir. Tahliye taahhüdü serbest iradeyle verilmelidir. Son dönemde, ev sahipleri kira sözleşmesi yaparken kiracıya tahliye taahhüdü de imzalatmaktadır. Ancak bu, hukuka aykırı ve geçersizdir. Tahliye taahhüdünün geçerlilik şartlarını taşıması durumunda ise ev sahibi, herhangi bir neden belirtmeksizin kiracıyı evden çıkarabilir. Öte yandan, ev sahibi kiracıya boş kağıda imza attırarak tahliye taahhüdünü sonradan doldurabilir. Ancak kiracı, bu belgenin boş olarak verildiğini ve sonradan doldurulduğunu ispatlayabilirse, mahkeme kiracıyı ıslak imzası nedeniyle sorumlu tutabilir ve tahliye kararı verebilir.

Teleferik kazasındaki yaralı sayısı arttı, 60 kişi tahliye edilmeyi bekliyor Haber

Teleferik kazasındaki yaralı sayısı arttı, 60 kişi tahliye edilmeyi bekliyor

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin yaşamını yitirdiği Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kazada yaralı sayısı 10'a yükseldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaklaşık 60 kişinin kurtarılmayı beklediğini söyledi. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrilmiş, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşmüştü. Bölgeye ulaşan ekiplerin 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını kazanın ardından, 25 teleferik kabininde mahsur kalan vatandaşları kurtarma operasyonu başlatılmıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: 112 kişi kurtarıldı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dün saat 17.28'de yaşanan talihsiz kazada 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Kazada 7 kişinin yaralandığını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, "Daha sonra tahliye sırasında 3 vatandaşımız daha yaralandı. Yaralı sayısı 10 oldu. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, 10 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Şu anda 15 kabinden 112 vatandaşımızı kurtardık. Kurtarma çalışmaları hızla devam edecek. Şu anda uzakta olan bölgedeki 9 kabinde tahliye devam devam ediyor. Orada vatandaşlarımızı da en kısa zamanda kurtaracağız inşallah." dedi. Başkan Muhittin Böcek, 2017 yılında hizmete açılan teleferik tesisini Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bir şirketinin işlettiği bilgisi vererek, şunları kaydetti: "Biz yılbaşı itibariyle teleferik sisteminin ağır bakımını yaptırdık. Aynı zamanda rutin bakımlar da yapılıyor. Burası bu firma, Antalya ve Uludağ gibi yerlerin de bakımını yapan bir firma. Biz de 5 Mart'ta bu ağır bakımı yaptırdıktan sonra hizmete açtık. Mahsur kalan 60'a yakın vatandaşımızın hızla kurtarılması yapılacak. Daha sonra da adli konular, diğer soruşturma yapılacak. Zaten ilgili kurum ve makamlar da bununla ilgili gereğini yapacak."

Teleferik kazasında mahsur kalan 98 kişinin tahliyesi gerçekleşti Haber

Teleferik kazasında mahsur kalan 98 kişinin tahliyesi gerçekleşti

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin de yaralandığı Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kazada mahsur kalan 98 kişinin tahliyesi gerçekleşti. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrilmiş, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşmüştü. Bölgeye ulaşan ekiplerin 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını kazanın ardından, 25 teleferik kabininde mahsur kalan vatandaşları kurtarma operasyonu başlatılmıştı. AFAD, Sahil Güvenlik, JAK, Emniyet ekipleri ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekiplerinin çalışmalarında, 25 kabindeki 98 kişinin tahliye işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Kalan 11 kabindeki vatandaşların tahliyesinin ise devam ettiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Ali Yerlikaya, olayla ilgili sosyal medya hesabından yeniden bilgi paylaşımında bulundu. Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "Teleferikte mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Asılı kalan 1️5️ kabindeki 9️8️ kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4️ helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır. Bölgeye AFAD, T.C. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile dron görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadeleri kullandı.

Antalya'daki teleferik kazasında 14 kabinde tahliye işlemi yapıldı Haber

Antalya'daki teleferik kazasında 14 kabinde tahliye işlemi yapıldı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birinin henüz belirlenemeyen nedenle devrilmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğu kazada mahsur kalan vatandaşların bulunduğu 25 kabinden 14'ünde tahliye işlemi yapıldı. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrilmiş, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşmüştü. Bölgeye ulaşan ekipler, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını belirlemişti. Kazada Memiş Gümüş'ün (54) öldüğü belirlenirken, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde 184 kişi mahsur kaldığı olayla ilgili Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Mahsur kalan vatandaşların bulunduğu 14 kabin tahliye edildi  Antalya Büyükşehir Belediyesi de teleferik hattında yaşanan talihsiz kazada 25 kabin havada mahsur kaldığını, şu ana kadar Antalya Valiliği başkanlığında, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak AFAD, Sahil Güvenlik, JAK, Emniyet ekipleri ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri ile 14 kabinde tahliye işlemi gerçekleştirildiği açıkladı. Açıklamada, diğer kabinlerdeki  tahliye işlerimleri için çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Sevim Alan duyurdu, ''Dosyada hiç tahliye yok'' Haber

Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Sevim Alan duyurdu, ''Dosyada hiç tahliye yok''

'Kara para aklamak', 'Vergi kaçırmak' ve 'Örgüt kurmak' suçlamalarıyla 5 Kasım 2023 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve ailesi gündemden düşmüyor. Cezaevinden gönderdiği mektuplar ve avukatlarının açıklamalarıyla çok konuşulan Dilan Polat ve Engin Polat davasında karar çıktı.Sosyal medya paylaşımları ve lüks yaşantılarıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kara para aklayıp vergi kaçırdıkları iddia edilmiş, Polat ailesi hakkında "Resmi belgede sahtecilik, "Suç islemek amacıyla örgüt kurmak", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama" ve "Vergi usul kanununu uygulamama" suçlarından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. AVUKATIN SÖZLERİ GÜNDEM OLMUŞTU Bu süreçte çiftin avukatları da defalarca değişmişti. Ahmet Gün itirafçı olurken, Polat çiftinin yeni avukatı Hüseyin Kaya olmuştu. Polat ailesinin avukatı geçtiğimiz günlerde açıklamasıyla dikkat çekmişti.Hüseyin Kaya konuşmasında "Yeni savcı 1 haftada iddianameyi hazırlar 2 günde müvekkilleri çıkarması lazım" demişti. SEVİM ALAN ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI Dilan Polat-Engin Polat davasında beklenen karar çıktı. Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Sevim Alan kararı duyurdu. 'Dosyada hiç tahliye yok' dedi.

4 yıla kadar hapsi istenen Ege Akersoy tahliye edildi Haber

4 yıla kadar hapsi istenen Ege Akersoy tahliye edildi

Beyoğlu'nda 1 Ocak 2024'de Filistin'de yaşananları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan İsmail Aydemir'e (48) "Sen tam bir Arap sevicisin. Arap kültürünü savunuyor" diyerek saldırdığı iddia edilen şüpheli Ege Akersoy'a (24) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ege Akersoy'un kamuya açık alanda Filistin'de yaşanan olayları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve üzerinde Arapça ifadeler bulunan bayrağı taşıyan müşteki İsmail Aydemir'e 'sen tam bir Arap sevicisin. Arap kültürünü savunuyor' şeklinde sözler söylediği ve söylemleri ile halkın sosyal sınıf, ırk veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği anlatıldı. Yapılan saldırının toplumun bir kesiminde diğer kesimine karşı nefret uyandıracak mahiyette olduğu belirtildi. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Akersoy'un eyleminin kamuoyu tarafından yakından takip edilerek tepki gösterilen Filistin'de yaşanan olaylar, şehit haberleri gibi halk arasında infial uyandıran olaylarla ilgili yapılan bir miting sonrasında gerçekleşmesinin eylemi soyut tehlike suçu olmaktan çıkarılıp somut tehlike suçu haline getirdiği, şüpheliyi tanımayan ve sadece miting sonrası elinde bayrak taşıması nedeniyle saldırıya maruz kalan müşteki Aydemir'e yapılan saldırının toplumun bir kesiminde diğer kesimine karşı nefret uyandıracak mahiyette olduğu aktarıldı. Olay sonrası görsel ve yazılı medyada gösterilen tepkilerin de dikkate alındığının belirtildiği iddianamede, şüphelinin eyleminin kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu, Adli Tıp Kurumu raporunda müştekide meydana gelen yaralanmanın basit tıbbi müdahale ile giderilebileceğinin tespit edildiği de kaydedildi. Sözlü olarak uyarması gerektiğini ve pişman olduğunu söylediği kaydedildi Şüpheli Akersoy'un ifadesine yer verilen iddianamede, şüphelinin Suudi Arabistan tarafından Türkiye'nin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek Türkiye aleyhine uygulama yapılması, yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerin şehit edilmesinden sonra bir Türk vatandaşının Türk Bayrağı taşımasını beklerken karşısından gelen yeşil üzeri Arapça yazılı bayrak taşıyan şahsa hitaben 'Sen Türk vatandaşı değil misin, hassas zamanlardayız' dediğini, kendisinin de cevaben ‘istediğimi taşırım' dediğini, aralarında itişme olduğunu, yakınına doğru gelince kendisini korumak amacıyla yumruk attığını, sözlü olarak uyarması gerektiğini, pişman olduğunu ve herhangi bir ulusa yönelik söyleminin olmadığını söylediği kaydedildi. ‘Sen tam bir Arap sevicisin' dediğini ve bir anda burnuna yumruk attığını söylediği aktarıldı Müşteki Aydemir ise yeşil renkli üzerinde beyaz renkli Arapça harfler ile bildiği kadarıyla 'La İlahe İllallah Muhammeden Resullullah' yazan bayrağın elinde iken Yolcuzade Sokak üzerinde yürüdüğü esnada daha önceden tanımadığı şüphelinin karşısına çıktığını, kendisine hitaben 'Burası Türkiye sen ne biçim bir Türk vatandaşısın, sen tam bir Arap sevicisin' dediğini ve bir anda burnuna yumruk attığını, bir anda kendisini yerde bulduğunu, şahsın yere düştüğünde kendisine vurmaya devam etmediğini, vatandaşların araya girdiğini, şüpheli hakkında davacı ve şikayetçi olduğunu söylediği kaydedildi. 4 yıla kadar hapis talebi Hazırlanan iddianamede şüpheli Ege Akersoy'un ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve ‘kasten yaralama' suçundan toplamda 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Tahliye edildi Öte yandan davanın açıldığı İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi'nce, Akersoy hakkındaki tutukluluk tedbirinin ölçülü olmayacağı, ‘halkı kin düşmanlığa alenen tahrik etme' suçunun ise değişme ihtimali de dikkate alınarak tahliyesine karar verildi. Ayrıca Akersoy'a yurt dışına çıkış yasağı tedbiri uygulanmasına da hükmedildi. Aksersoy'un yargılanmasına 14 Şubat tarihinde İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Antalya'da annesini öldüren sanık akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle tahliye edildi Haber

Antalya'da annesini öldüren sanık akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle tahliye edildi

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, annesi Zübeyde T'yi bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Yusuf Emre T, yakınları ile taraf avukatları katıldı. Son savunmasını yapan sanık, hayatı boyunca uyuşturucu kullanmadığını ve az miktarda alkol tükettiğini ifade ederek, "Kimseyle kavgam dahi olmadı. Mütalaaya katılıyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi. Mahkeme heyeti, Yunus Emre T'nin akıl sağlığının yerinde olmadığını ve şizofreni teşhisi konulduğunu belirtti. Heyet, sanığı, hakkında koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbirleri hükümlerinin uygulanmasına karar vererek tahliye etti.  Olay Portakal Çiçeği Bulvarı'ndaki bir apartmanda, 8 Aralık 2022'de Yusuf Emre T. (37), aralarında çıkan tartışmada annesi Zübeyde T'yi (61) bıçaklayarak öldürmüştü. Olay yerinde yakalanan Yunus Emre T. tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede, sanığın, "üst soydan akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmiş, cezai ehliyetinin bulunmadığının kabulü halinde ise yüksek güvenlikli sağlık kurumunda tedavi altına alınması istenmişti. Geçen duruşmada mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Yunus Emre T'nin akıl sağlığının yerinde olmadığının tespit edilip şizofreni teşhisi konulduğunu belirterek, sanık hakkında koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbirleri hükümlerinin uygulanmasını talep etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.