TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tarım işçisi

İLKHABER-Gazetesi - tarım işçisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tarım işçisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da minibüs faciası: Yanlış navigasyon yüzünden 4 ölü, 17 yaralı Haber

Adana'da minibüs faciası: Yanlış navigasyon yüzünden 4 ölü, 17 yaralı

Adana’nın Karaisalı ilçesinde tarım işçileri taşıyan minibüsün uçuruma devrilmesi sonucu 4 kişi ölmüş 17 kişi yaralanmıştı. Tarım işçilerinin Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Manisa’ya gitmek için yola çıktığı ancak navigasyonun sürücüyü Adana’ya getirdiği, yanlış yola girince de kaza yaptıkları ortaya çıktı. Kaza, sabaha karşı ilçeye bağlı Gildirli Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. İddiaya göre, tarım işçilerini taşıyan seyir halindeki 34 FF 6095 plakalı minibüs, henüz belirlenemeyen nedenle sürücüsünün kontrolünden çıkarak uçuruma yuvarlandı ve alev alarak yanmaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkalığına bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Ve yaralılar itfaiye ekipleri tarafından uçurumdan halat yardımıyla yola çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin ilk incelemesi sonucu Zeynettin (20), Bünyamin Çakıl (6) ve Zozan Sakin (18) olay yerinde hayatını kaybetti. 18 yaralı hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Serkan Çakıl’da (13) kaldırıldı hastanede hayatını kaybetti. 17 yaralıdan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazada yara almayan sürücü M.A. (28) ise jandarma tarafından gözaltına alındı. “Kazanın detayları ortaya çıktı” Tarım işçilerinin Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Manisa’ya gitmek için yola çıktıkları, sürücünün yolu bilmediği için navigasyon yardımıyla ilerlediği, navigasyonun da sürücüyü Karaisalı’ya yönlendirdiği öğrenildi. Sürücünün minibüsün yakıtının bitmesi sonucu bir akaryakıta girdiğinde yanlış yola girdiğini öğrendiği ve yakıt aldıktan sonra tekrar doğru yola girmek isterken, minibüsün arkasında römork takılı olduğu için virajı dönerken kaza yapıp uçuruma uçtuğu belirlendi. Girdirli Muhtarı Osman Kılıç, gece kaza olduğu yönde haber geldiğini kaza yerine giderek yardım ettiklerini, kaza yapan minibüsün Mardin’den Manisa’ya giderken yanlışlıkla Karaisalı’ya geldiğini söyledi. Jandarmanın kazayla ilgili incelemesi devam ediyor.

AFYONKARAHİSAR - Bakan Yardımcısı Bağcı, Afyonkarahisar'da yaralanan tarım işçilerini ziyaret etti Haber

AFYONKARAHİSAR - Bakan Yardımcısı Bağcı, Afyonkarahisar'da yaralanan tarım işçilerini ziyaret etti

AFYONKARAHİSAR (AA) - Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde trafik kazasında yaralanan tarım işçilerine hastanede ziyarette bulundu. Bağcı, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi'nde tedavileri süren yaralıları ziyaret ederek, sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Bağcı'nın telefonuyla bazı yaralı tarım işçileriyle görüştü, geçmiş olsun dileklerini iletti. Bağcı'ya hastane ziyaretinde Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan ve Ali Özkaya, İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar ile AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay eşlik etti. Hastanede tedavi gören yaralı bir kadın, burada kaza anında yaşadıklarını anlattı. Minibüsün koltuklarının dolu olduğunu ve kendisinin de tabureye oturduğunu dile getiren yaralı kadın, şunları kaydetti: "Biz, tarla sahibinin kirazını toplamayı bitirmiştik. Yolda gelirken tarla sahibi, işçi çavuşuna 'bekleyin ben size paranızı vereyim' demiş. Onu biraz bekledik. Yola çıktıktan sonra çavuşta yanındaki oğluyla para hesabı yapıyordu. Yani kimin ne kadar çalışması var diye para dağıtıyorlardı. Sonra 'eyvah gittik' diye bir ses geldi. Ardından şarampole girdik ve ağaca vurduk. Ağaç olduğu gibi ön camı parçaladı ve içeri girdi. Sonrasında ben hiçbir şey hatırlamıyorum. Beni dışarı çıkarmışlar. Nasıl çıkardılarsa onu da hatırlamıyorum. Sedyeyle kenara yatırmışlar. Eşim gelmiş. Minibüsün yolda hızlı gidip gitmediğinin farkına varamadım. Ben ön tarafa yakındım ama çok şükür bana bir şey olmadı. Ama önümdeki insanlar ölmüş." - Olay B.K. (19) idaresindeki tarım işçilerini taşıyan 03 M 5906 plakalı minibüs, dün, Afyonkarahisar - Konya kara yolu Çay ilçesi Pınarkaya köyü yakınlarında şarampole devrilmiş, kazada biri çocuk 7 kişi ölmüş, 14 kişi yaralanmıştı.

Narenciye sezonu başlamadan mevsimlik işçi sorunu çözülmeli Haber

Narenciye sezonu başlamadan mevsimlik işçi sorunu çözülmeli

ADANA(İLKHABER)- Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’da mevsimlik tarım işçisi sorunu başladığını belirterek, “Mevcut işçi sayısı tarımsal faaliyetlerin karşılanması için yetersiz kalıyor’’ dedi. Tarımın sorunlarıyla yakından ve pozitif ayrımcılıkla ilgilenilmesi gerektiğine dikkat çeken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Bölgede, tarım üreticileri uzun zamandır girdi maliyetleri ve doğal afetlerle zor zamanlar geçiriyorlar. Bu sorunlara bir de son birkaç senedir mevsimlik işçi bulmakta yaşanan zorluklar eklendi. Çukurova’da mevsimlik tarım işçisi sorunu başladı. Bölgemizde bulunan mevsimlik tarım işçileri Konya ve Bursa başta olmak üzere başka illere gidiyorlar. Artık Güneydoğu bölgesinden Adana’ya işçi gelmiyor. Burada bulunan yabancı uyruklu işçiler ise tarım dışındaki sektörlerde çalışmaya başladılar. Mevcut işçi sayısı tarımsal faaliyetlerin karşılanması için yetersiz kalıyor’’ dedi. 2023 narenciye sezonunda ürünlerin, hasat olgunluğuna eriştiğinde toplanamamasının çiftçi ve ülke için büyük bir kayıp olacağının altını çizen Doğan, “İşçi sorunu yaşanırsa narenciye haftalarca dalında kalabilir ve ürünler yumuşayarak raf ömrünü kaybeder. Ekonomik değerini kaybeden narenciyede üreticilerimiz zarar edecek ülkemiz ekonomisi de bu durumdan olumsuz etkilenecektir’’ diye konuştu. Doğan, sulamada, ilaçlamada, gübrelemede, meyve ve sebzelerin toplanmasında yaşanan işçi sorununun daha çok büyümeden Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerekli önlemleri alması gerektiğini kaydederek, “Otomasyon için gerekli alt yapı çalışmalarının başlatılması, yurt dışından mevsimlik işçi getirilmesi konusunda girişimlerde bulunulması gerekiyor”ifadelerini kullandı.

İZMİR - Menemen'de oylarını kullanan üreticiler çilek hasadına devam etti Haber

İZMİR - Menemen'de oylarını kullanan üreticiler çilek hasadına devam etti

İZMİR (AA) - İzmir'de çilek üretiminin önde gelen merkezlerinden Menemen'de üreticiler ve tarım işçileri, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylamasında tercihlerini yaptıktan sonra hasada devam etti. Emiralem Mahallesi'ndeki okullarda oylarını kullanan çok sayıda üretici ve tarım işçisi, daha sonra çilek tarlalarına geçti. Kendine has kokusu ve tadı dolayısıyla talep gören çilekleri toplayarak hale gönderen üreticilerin mesaisi akşam saatlerine kadar sürecek. Çilek üreticisi Melek Özkan, AA muhabirine, 2 çocuk ve 3 torun sahibi olduğunu, 32 yıldan bu yana çilek yetiştirdiğini söyledi. Hasadın nisan ayında başladığını, en yoğun dönemi yaşadıklarını belirten Özkan, "Normal şartlarda 06.00'da çilek toplamaya geliyoruz ama bugün seçim olduğu için saat 08.00'de oylarımızı kullandıktan sonra hasada başladık. Herkes seçime katıldı. Herkesin demokratik düşüncesine saygımız var. Gayet güzel bir seçim geçiyor. Hakkımızda hayırlısı olsun." dedi. İlknur Eroğlu da oyunu kullandıktan sonra çilek toplamak için tarlaya geldiğini söyledi. Çilekleri büyük bir dikkatle yetiştirdiklerini anlatan Eroğlu, "Bir çocuğu nasıl yetiştiriyorsanız çileği de öyle büyütüyorsunuz. Küçük tohum dikiyoruz, yetiştiriyoruz. Önce çiçekleri oluyor, sonra sarı sarı olup kızarıyorlar. Yorucu ama uğraşısı güzel oluyor." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.