#Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı

İLKHABER-Gazetesi - Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çiftçi Destek Ödemesi 2025 Aralık | Tarımsal destek ödemesi ne zaman yatacak, yattı mı? Bakan Yumaklı duyurdu! Haber

Çiftçi Destek Ödemesi 2025 Aralık | Tarımsal destek ödemesi ne zaman yatacak, yattı mı? Bakan Yumaklı duyurdu!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025 Aralık ayı çiftçi destek ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, toplam 1 milyar 46 milyon 754 bin 503 TL tutarındaki tarımsal destek ödemelerinin 12 Aralık 2025’te çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ DETAYLARI Bakan Yumaklı’nın paylaştığı bilgilere göre ödemeler şu şekilde dağıtılacak: Hayvan hastalıkları tazminatı: 594 milyon 402 bin 411 TL Kırsal kalkınma yatırımları: 364 milyon 362 bin 219 TL Biyolojik ve biyoteknik mücadele: 72 milyon 98 bin 45 TL Bireysel sulama sistemleri: 8 milyon 510 bin 328 TL Çiftlik Muhasebe Veri Ağı: 7 milyon 381 bin 500 TL Bakan Yumaklı, sosyal medya paylaşımında ödemelerle üreticilerin gücüne güç katıldığını belirterek, “1 milyar 46 milyon lira tarımsal destek ödemesi bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarılıyor. Hayırlı ve bereketli olsun.” ifadelerini kullandı. ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA Çiftçiler, ödemelerin yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edebilir. Sorgulama için: e-Devlet portalına giriş yapın. T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ekranına erişin. Çiftçi Destek Ödemesi sorgulamasını tamamlayın. e-Devlet üzerinden yapılan sorgulamalar sayesinde çiftçiler, ödemelerin durumunu kolayca takip edebilir.

Bakan Yumaklı: 11 Kasım’da 15 milyon fidan toprakla buluştu Haber

Bakan Yumaklı: 11 Kasım’da 15 milyon fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla ilk olarak 2019'da kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nün bu yıl 7'ncisi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilen etkinliğin yanında Türkiye'nin 81 ili ve 922 ilçesinde toplamda bin 390 noktada Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerinde fidanlar toprakla buluşturuldu. Bakan Yumaklı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 1 milyon 280 bin 491 vatandaşın katılımıyla 14 milyon 914 bin fidanın toprakla buluşturularak rekor kırıldığını açıkladı. "1 yıl boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlarla etkinliklerimiz devam edecek" Bakan Yumaklı, tüm ülkedeki etkinliklere katılarak yeşil vatana yeşil imza atan vatandaşlara teşekkür etti. Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak bir yıl devam edecek kampanya başlattıklarını belirten Yumaklı, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Yeşil Vatan Seferberliğimiz kapsamında 1 yıl boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlarla etkinliklerimiz devam edecek" dedi. "14 milyon 914 bin fidanımızı yeşil vatanımızla buluşturduk" Bu etkinliklerin en önemlisinin ise tüm vatandaşların katılımıyla 11 Kasım'da gerçekleştirildiğini vurgulayan Bakan Yumaklı, şunları kaydetti: "Bu alandaki rekor 2019'da 1 milyon 200 bin kişinin katılımıyla 13 milyon 800 bin fidanın toprakla buluşturulmasıydı. Bu yıl bu rekorlarımızı egale ettik. Türkiye genelinde bin 391 noktada gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerimize tam 1 milyon 280 bin 491 vatandaşımız katıldı. Bu alanlarda da 14 milyon 914 bin fidanımızı yeşil vatanımızla buluşturduk. Böylelikle hem katılımcı sayısını hem de fidan dikme rekorunu kırmış olduk. Bu anlamlı seferberliğe 7'den 70'e katkı veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum." "550 milyon olan fidan dikme hedefimizi 600 milyona çıkarmış bulunuyoruz" Yeşil Vatan Seferberliği'ne gösterilen ilginin kampanya süresince devam etmesi temennisinde bulunan Bakan Yumaklı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kampanya süresince 550 milyon olan fidan dikme hedefimizi 600 milyona çıkarmış bulunuyoruz. İnşallah ülkemiz orman sevgisi konusunda tüm dünyaya örnek olmaya devam edecek ve bu alanda yeni rekorlara imza atacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaybolan yangın söndürme uçağının enkazına ulaşıldı Haber

Kaybolan yangın söndürme uçağının enkazına ulaşıldı

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, enkazın Hırvatistan’ın Senj kenti yakınlarında bulunduğunu belirtti. Yumaklı, “Elim kazada şehit olan pilotumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Orman teşkilatımızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce yaptığı duyuruda, bakım faaliyeti için Hırvatistan’ın Zagreb kentine giden iki adet AT-802 tipi yangın söndürme uçağından biriyle telsiz bağlantısının kesildiğini bildirmişti. Bakanlığın açıklamasına göre, uçaklar 12 Kasım Çarşamba günü saat 10.24’te Çanakkale’den hareket etmiş, olumsuz hava koşulları nedeniyle geceyi Rejika Havaalanı’nda geçirmişti. 13 Kasım Perşembe günü TSİ 17.38’de Zagreb Havaalanı’na doğru yeniden havalanan uçaklardan biri Rejika’ya geri dönmüştü. Ancak diğer uçakla TSİ 18.25 itibarıyla telsiz irtibatı kesilmişti. Hırvatistan makamlarıyla koordineli yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonucunda, kayıp uçağın Senj yakınlarında enkazına ulaşıldığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, kazayla ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmaya devam edeceğini ifade etti. Kazada hayatını kaybeden pilotun isminin Hasan Bahar olduğu, 31 Ağustos'da Denizli'deki yangına müdahale ederken idaresindeki uçağın kırıma uğraması sonucu hafif yaralandığı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Tunceli temaslarını tamamladı Haber

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Tunceli temaslarını tamamladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tunceli programı kapsamında ilk olarak Pertek’e bağlı Tozkoparan köyünde coğrafi işaretli Tunceli dağ sarımsağının ekimine katıldı. Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl ile beraberindeki heyet ve vatandaşlarla birlikte sarımsak tohumu eken Bakan Yumaklı ardından Pertek’ten botla Çemişgezek’e geçerek Keban Barajı’nda faaliyet gösteren Mersin balığı yetiştiricilerini ziyaret etti. Üreticilerle görüşen Yumaklı, sektörün durumu ve potansiyeline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yumaklı, "Su ürünleri üretimi gıda arz güvenliğinin her alanında olduğu gibi önemli bir başlığımızdır. Türkiye son dönemlerde hem iç sularda hem de kıyı kesimlerinde, denizlerde ciddi bir üreticilik ve avcılık gelişimi sağlamış durumda. Son 23 yıllık dönemde 1 milyon tonluk bir üretim gerçekleştirilmiş oldu. Biz yetiştiricilik bakımından Avrupa’da 2’nci, dünyada da 17’nci sıradayız. Her geçen gün zerine koyarak devam eden bir sektör bu. Özellikle iç sularımızda Türk Somonu olarak nitelendirdiğimiz ürünün yetiştirilmesi, daha sonra bunun farklı ürünler haline getirilerek dünya piyasalarına sunulması konusunda büyük bir başarı sağlanmış durumda. 2024 yılı sonu itibariyle 2 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşılmış durumda. Daha çok potansiyel var. Bunların hepsinin kategorize edilerek, her bir ürünün üzerinde ayrı ayrı durularak gelişmesinin sağlanması son derece kıymetli" şeklinde konuştu.

Gıda Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde toplandı Haber

Gıda Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde toplandı

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'nın yanı sıra ilgili bakan yardımcıları ve kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda, komitenin önceki toplantılarında alınan kararlarda gelinen aşamanın değerlendirilmesinin ardından ana gündem maddesi olan temel gıda ürünlerindeki fiyat gelişmeleri ile arz ve talep durumu detaylı bir şekilde ele alındı. Yurt içi üretim tahminleri dikkate alınarak tüketicilere sağlanan arzın bazı gıda ürünlerinde ithalat yoluyla desteklenmesi suretiyle dengeli şekilde devam edeceği teyit edildi. Ayrıca, fiyat hareketlerinden tüketicilerin asgari düzeyde etkilenmelerini teminen alınabilecek kısa vadeli tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, bu kapsamda, ekmek gibi bazı temel gıda ürünlerine ilişkin mal ve hizmet tarifelerinin belirlenmesine yönelik ilgili mevzuatın incelenerek daha etkin bir modele geçilmesi amacıyla gerekli çalışmaların tamamlanması kararlaştırıldı. Arz yönlü tedbirler Toplantıda, arz yönlü tedbirler kapsamında orta vadede örtü altı üretim ve tarımsal sulama yatırımları dahil sürdürülebilir üretimin sağlanması için üreticilere verilen desteklerin artırılarak devam ettirilmesine karar verildi. Temel gıda ürünlerinde fiyat istikrarını olumsuz etkileyebilecek faktörlerin kök nedenleri değerlendirilirken, ilgili kurumların eş güdüm içinde başta "Erken Uyarı Sistemi" olmak üzere gerekli çalışmaları sürdürmelerinin önemi vurgulandı. Komitenin, enflasyon hedeflerinden taviz vermeden gıda fiyatlarında istikrara ve gıda arz güvenliğine katkı sağlayacak, üreticiyi ve tüketiciyi gözetecek tüm tedbirleri bütüncül bir şekilde uygulamasına devam etmesi de kararlaştırıldı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.