TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan

İLKHABER-Gazetesi - Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Başkan Bozdoğan: Tarsus, Marmara'ya rakip olacak potansiyele sahip Haber

Başkan Bozdoğan: Tarsus, Marmara'ya rakip olacak potansiyele sahip

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, katıldığı bir programda, Tarsus’a büyük yatırımlar kazandırdıklarını ve devam eden projelerin bulunduğunu söyledi. Borçlu bir belediye devraldıklarını anlatan Bozdoğan, "Biz bu borcu ödemeye baş koyduk. 472 konut için yalnızca temel atılmıştı. Bu belediyeyi aldığımızda çok büyük sorunlar vardı. Eğiten, üreten, sağlıklı ve kültürlü Tarsus için tüm stratejilerimizi belirledik. 24 kreşi hayata geçirdik, Ekmek Fabrikasını hizmete açtık, kent meydanı için çalışmalar yaptık, sağlık yerleşkesi, kültür merkezi bu projeler dev projeler. Tarımda devrim yaptık. Belediyenin parasını hep doğru yere kullandık. Ekmek fiyatımız 4 buçuk TL, Ramazan’da ise 1 TL. Ramazan’da yalnızca ekmek 1 TL değil, et markette de fiyatları düşüreceğiz. Glütensiz ekmeklerimizi Mezitli’ye kadar ulaştırıyoruz. Halkımız için elimizdeki tüm imkânları kullanıyoruz” İfadelerini kullandı. Göreve geldiği günden bu yana yaşanan olaylara dikkat çeken Başkan Bozdoğan, “Hiçbir belediye başkanının başına gelmeyecek şeyleri yaşadık. 2 yıl pandemi, deprem, seller. Tüm bunların karşısında halkımın dayanışması güç verdi bize. Biz hala Hatay’dayız, su arıtma tesisleri yapıyoruz, Çelikhan’da konteyner yapıyoruz hayırseverlerin desteği ile. İşçilerimize yüksek oranlarda zam yaptık. Göçmen büroları, kalkınma ajansları ile belediyeye ek gelirler sağladık. Belediyemizin güçlü olmasının sebebi ek gelirleri kullanabilmekten kaynaklanıyor. İstediğim tek bir şey vardı, Tarsus’ta Haluk Bozdoğan belediyeciliğinin nasıl olduğunu herkese göstermek" diye konuştu. "Marmara'ya rakip olacak en önemli yer Tarsus" Tarsus’un önünün çok açık olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan, “Bir tarafta havalimanı yapımı var ki, bu yıl açılır. 9 milyon yolcu Tarsus’a gelecek. Tarsus’u lojistik merkez olarak düşündüğümde sadece tarihiyle, turizmiyle övünülecek bir kent değil, sanayiyle de övüneceğiz. Tarsus’un önü açık. Marmara’ya rakip olacak en önemli yer Tarsus. Ben göreve geldiğimde tarihi kent meydanı için Anıtlar Kurulundan izin almak için inanılmaz çalıştık. Bu kadim kenti il yapmamak haksızlık” şeklinde konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan'dan sert açıklama Haber

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan'dan sert açıklama

CHP'den istifa ederek yerel seçimlerde Memleket Partisi'nden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, adaylığının YSK'ya yapılan başvuruyla düşürülmesi sonrası, sert açıklama yaptı. CHP Parti Meclisi’nde Mersin için aday listeleri 10 Ocak'ta netleşmişti. Mevcut Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan aday gösterilmemişti. Partisinden istifa ederek Memleket Partisi'ne geçen ve yeniden aday olan Bozdoğan’ın adaylığının, "resmi süreçte CHP'den istifa etmeden bir diğer partiden aday olduğu" gerekçesiyle iptal edildiği açıklanmıştı.  Tarsus Belediye Başkanı ve Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan, 11 Ocak'ta istifa ettiği Cumhuriyet Halk Partisi'nin, adaylığını engelleme çabaları olduğunu öne sürdü.  Adaylığı MHP, DEM, İYİ Parti ve CHP’li üyelerin imzalarıyla düşürüldüğü bildirilen Bozdoğan, şunları kaydetti: "Ellerindeki kemik testeresiyle insanların seçme ve seçilme hakkına saldırmanın, siyaset yapma hakkına saldırmanın CHP’nin siyasal anlayışıyla nasıl bir ilişkisi var. Can Atalay’a siyaset özgürlüğünü savunur görünenlerin, kendisinden istifa eden insanların başka bir partiden veya bağımsız aday olmasını engelleyerek, onların siyaset yapma hakkını engellemek isteyerek, bu emellerini bizzat seçim kurullarına başvurarak belgeleyenlerin, toplumla, siyasetle, özgürlükle, demokrasiyle, hakla hukukla bir ilgileri olamaz. Bu başvuruyu yapanlar Atatürk’ün partisine her türlü zararı düşünmeksizin verebildiklerini ortaya koydu. Kaybettiklerini anlayınca, Atatürk’ün partisine her türlü zararı verebilecekleri gerçeğini bile göremeyecek kadar gözleri kan, hırs bürüdü. Bu mantıkla nasıl bir siyasi başarı bekliyorlar? Böyle bir şansları yok. Bunlar çöküş öncesi gelen çatırtı sesleri.” 

Tarsus Belediyesi halk oyunları kursiyerleri sertifikalarını Belediye Başkanı Bozdoğan'dan aldı Haber

Tarsus Belediyesi halk oyunları kursiyerleri sertifikalarını Belediye Başkanı Bozdoğan'dan aldı

Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezinde halk oyunları kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından takdim edildi. Kursiyerlerin çeşitli gösteriler sergiledikleri etkinlikte, kursiyerler eğitimde öğrendiklerini uygulama fırsatı yakaladı. Gösterilerin ardından kursiyerlere sertifikalarını takdim eden Başkan Bozdoğan, hayatlarında başarılar diledi. “Bir kentin gerçek aydınlık yüzleri kadınlardır" Gurur duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Bozdoğan, “Aslında bir kentin gerçek aydınlık yüzleri kadınlardır. Kadınlarımız için biz 20 tane kreş açtık. Bu 20 tane kreşe açarken de sadece kadınların boş zamanı daha fazla bulmaları için yaptık. Kadınlar için bu kentte ne yapsam az olduğunu da biliyorum. Ama az önce sizleri seyrederken gerçekten çok mutlu oldum. Gurur duydum çünkü Tarsus’un kadınının ne kadar güçlü olduğunu iyi biliyorum. Kadın isterse her şeyi yapar, erkek sözü değil de kadın sözü daha doğru aslında” dedi. "Burada çok güzel dostluklar geliştirdik" Başkan Bozdoğan’a kurslara katılmaktan dolayı memnuniyetlerini ileten kursiyerler ise “Burada çok güzel dostluklar geliştirdik. Böyle yöneticilerin mutlu olmayı tanıması bizi daha da ileriye götürüyor. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Tarsus Belediyesi 'Sağlık Yerleşkesi' projesinde tamamlanma aşamasına geldi Haber

Tarsus Belediyesi 'Sağlık Yerleşkesi' projesinde tamamlanma aşamasına geldi

Depreme dayanıklı yapılar arasında yer alacak olan sağlık merkezi, Tarsusluların sağlık düzeyini yükseltmeyi ve toplum sağlığına katkı sağlamayı amaçlıyor. Merkezde çeşitli sağlık hizmetleri sunulacak, gezici sağlık hizmetleri, temel laboratuvar hizmetleri, sağlık taramaları ve eğitim gibi faaliyetler, halkın sağlık bilincini artırmaya yönelik olarak düzenlenecek. Proje, özellikle öncelikli hedef gruplara odaklanarak sağlık bilgi ve becerilerini artırmayı, toplumda olumlu davranış değişiklikleri meydana getirmeyi hedefliyor. Proje, iş sağlığı ve güvenliği konusunda da önemli bir role sahip olacak. Kamuya ve özel sektöre ait tüm iş yerlerine yönelik sağlık güvenlik birimiyle hizmet sunacak olan 'Sağlık Yerleşkesi', işverenlerden çalışanlara kadar geniş bir kullanıcı kitlesine destek sağlayacak. Sağlık Yerleşkesinde bulunacak sporcu sağlığı merkezi, amatör ve profesyonel spor kulüpleri ile bireysel sporculara sağlık koruma ve performans geliştirme hizmetleri sunacak. Bu da bölgede sağlıklı yaşamın teşvik edilmesine katkı sağlayacak. Proje tamamlanıyor 'Sağlık Yerleşkesi' projesi, Tarsus’un sağlık seviyesini yükseltmek ve toplum sağlığına katkı sağlamak amacıyla tamamlanma aşamasına geldi. Yerleşke çok yakında Tarsusluların hizmetine sunulacak. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Tarsus’ta ve bu hastanenin ne Türkiye’de ne dünyada eşi benzeri yok. İş sağlığı, iş güvenliği ve sporcu sağlığı yerleşkesi Tarsus için çok önemli. Vatandaşlarımızın refahını ve yaşam kalitesini arttıracak olan projelerimiz bir bir hayata geçiyor. Tarsus’umuza hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.