TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#taşkın

İLKHABER-Gazetesi - taşkın haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, taşkın haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Silivri'de Altınorak Sitesi'ni 2. kez dere suları bastı Haber

Silivri'de Altınorak Sitesi'ni 2. kez dere suları bastı

İstanbul Silivri'de bulunan Altınorak Sitesi, 29 Kasım 2023 tarihinde Kula Deresi'nin taşması sonucu su altında kalmıştı. 2 ay sonra yaşanan bir başka sağanak yağış, siteyi yeniden su bastı. Yağışın etkisiyle Kula Deresi'nin taşması sonucu Altınorak Sitesi'nin ara sokakları ve yolları göle döndü. Bölgedeki birçok evin bahçesi ve bodrum katları da sular altında kaldı. Birçok vatandaş, evlerini su basmaması için kapı önlerine kum torbaları ile tedbir aldı. Belediye ekipleri bölgeye çok sayıda vidanjör göndererek su tahliye çalışmalarına başladı. Öte yandan bölgede su basmasını engellemek amacıyla 2 yıl önce İSKİ tarafından Çamurlu Deresi Hidrolik Projesi iptal edildiği öğrenildi. Bölgede oturan bir vatandaş, "Belediye dereleri ıslah etmediği için bu durum devam ediyor. Seçimlerden dolayı belki yaparlar diye düşünüyoruz. İSKİ dereleri ıslah etse su basması olmaz diye düşünüyorum. İSKİ dereleri ıslah etmedi. Temizlik yapılıyor sadece başka bir şey yok." dedi. Raci Görür isimli bir diğer vatandaş ise "Silivri'nin geleceği de galiba böyle devam edecek gibi gözüküyor ama aslında değil. Buraya kanal yapacaklardı ama neden dolayı ertelendi şimdi de seçim zamanı galiba hiç yapmayacaklar öyle görülüyor. Bazı evlerde sorun var. 2 alttaki evin bahçesine su bastı. Burada çalışıyorlar ama bir hayli kurtardılar." diye konuştu.  

Kahramanmaraş'ta şiddetli yağış sel ve taşkınlara neden oldu Haber

Kahramanmaraş'ta şiddetli yağış sel ve taşkınlara neden oldu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde etkili olan yağış sonrası sel ve su taşkınları meydana geldi.İlçede akşam saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.Yenimahalle, Tufanpaşa ile kırsal mahalle bağlantı yollarında sel nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.Bazı evlerin giriş katlarında su baskınları meydana geldi, Enişdibi Deresi'nin bazı bölümlerinde su taşkını oluştu.Yağış sonrası ekili alan, köprü ve menfezler zarar gördü, Çuhadarlı Mahallesi'nin Güzeloba mevkisinde aşırı yağıştan dolayı toprak kayması yaşandı.Polis ve jandarma ekipleri bölgede önlem alırken, Andırın Belediyesi ekipleri yollarda temizlik çalışması başlattı.Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, AA muhabirine, akşam saatlerinden itibaren yağışın etkili olduğunu söyledi.Sel nedeniyle araçlarında mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:"Çok şükür şu an herhangi bir can ve mal kaybımız yok. Araçlarda mahsur kalan bazı vatandaşlarımız vardı. Hem onları hem de araçlarını kurtardık. Birkaç evi su basmıştı, onlar da tahliye edildi. Şu an Boztopraklı Mahallesi'nin grup yolunda ulaşım sağlanamıyor. İlçemizin Göksun tarafındaki çıkış yolundaki sağ şerit şu an için kapalı, onun dışında kapalı yolumuz yok diyebiliriz. İlçe merkezimiz ve diğer mahallelerimizle irtibat halindeyiz. Şu an ciddi bir sorunumuz yok."

KASTAMONU - İnebolu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle okullar tatil edildi Haber

KASTAMONU - İnebolu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle okullar tatil edildi

KASTAMONU (AA) - Meteorolojinin "turuncu kod" uyarısında bulunduğu Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde geceden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar İnebolu ilçesinin merkezinden geçen İnebolu Çayı'nı taşma noktasına getirdi. İnebolu Çayı'nın taşma tehlikesi nedeniyle Karayolları, DSİ, İnebolu Belediyesi ve Özel İdare ekipleri gece boyunca dere kenarlarında önlem aldı. Sel suları dere kenarlarında hasara neden oldu. İsmetpaşa ve Abdurrahmanpaşa caddelerinde meydana gelen hasar nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilçeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. İlçedeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildi. İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, AA muhabirine, dün akşamdan bu yana şiddetli yağışla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Devam eden yağışlar nedeniyle İnebolu Çayı'ndaki su seviyesinin oldukça yükseldiğini bildiren Baycar, "Önlem olarak dere kenarlarına taşlarla set oluşturduk. Terminal Köprüsü'nün üzerinden suyun geçişini engellemek için orada biriken malzemeleri, molozları iş makineleriyle temizlemekteyiz." dedi. Vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyen Baycar, "Tedbir olarak da vatandaşlarımızın muhakkak duyarlı olması, alt katlarda oturan vatandaşlarımızın üst katlara çıkması, işi olmayan vatandaşlarımızın dere kenarında bulunmamasını rica ediyoruz. Okullarımızı pazartesi itibariyle tatil ettik. Özellikle dere kenarındaki iş yerlerimizin de tehlike geçene kadar açılmamasını özellikle istirham ediyorum. İnşallah tedbirlerimizle beraber bu afeti herhangi bir sıkıntı olmadan atlatacağız." diye konuştu.

Burdur'da sağanak su baskınlarına neden oldu Haber

Burdur'da sağanak su baskınlarına neden oldu

BURDUR (AA) - Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Boğazköy köyünde, sağanağın ardından derenin taşması sonucu bazı ev ve ahırları su bastı.Bölgede dün başlayan yağış zaman zaman etkisini arttırdı. Kuvvetli yağış sonrası, Boğazköy'deki bir derede taşkın yaşandı.Dereden taşan sular köydeki bazı ev ve ahırlara doldu. Ahırlarda mahsur kalan hayvanlara köylüler güçlükle saman ve yem taşıdı.Boğazköy Muhtar Vekili İsmail Gökkara, AA muhabirine, köydeki en az 15 evin su baskınından zarar gördüğünü söyledi.Bazı ahırlardaki hayvanların su içinde kaldığını belirten Gökkara, "Yıllardır yaşadığımız durumu bu yıl da yaşıyoruz. Su dağdan iniyor, arazimizi bozuyor, evlerimize ve ahırlarımıza zarar veriyor." dedi.Gökkara, dağdan gelen dere yatağının ıslah edilmesi için başvuruda bulunduklarını dile getirdi.- "Hayvanların yemleri su altında kaldı"Köylülerden Hakkı Özdil de geçen yıl da ahırını su bastığını ifade etti.Yetkililerden yardım istediklerini dile getiren Özdil, "Kıpırdayacak yerimiz kalmadı, evimize traktörle girip çıkıyoruz. Ekili arazilerimiz, hayvanların yemleri su altında kaldı. Mağdur durumdayız." diye konuştu.Niyazi Şener ise selden etkilendiklerini, 45 evin sürekli risk altında olduğunu söyledi.Sorunun giderilmesini talep ettiklerini belirten Şener, "Hayvanlarımız hasta oldu, samanımız su içinde kaldı. Yağmur iki gün daha yağsa evlerin temelleri kayacak, yıkılacak." ifadelerini kullandı.Hatice Ataseven, evlerinin yanında geçen dere nedeniyle sürekli korkuyla yaşadıklarını dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.