TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tedbir

İLKHABER-Gazetesi - tedbir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tedbir haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin'de ormanlara giriş yasaklandı Haber

Mersin'de ormanlara giriş yasaklandı

Aydın GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) - Mersin Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: - Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74’üncü maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9 ve 66’ıncı maddeleri uyarınca Mersin İli sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz 2023 - 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında yasaklanmıştır. Bu tarihler arasında ormanlık alanlara sadece görevlendirilmiş yetkililer girebilir. Tarım ve Orman Bakanlığınca kiraya verilen ilimizdeki piknik ve mesire yerleri işleticileri, orman idaresi ile yapmış oldukları sözleşme hükümlerine istinaden faaliyetlerine devam etmekle birlikte orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri alacaklardır. İşleticilerin alması gereken tedbirler, orman teşkilatının ilgili birimleri tarafından denetlenecektir.  - Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır.  - Orman Yasasının 31 ve 32’inci maddeleri kapsamında olan mahaller başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.  - Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.  - Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (TEDAŞ ve TEİAŞ) hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır.  - Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loder, kepçe) hazır bulunduracaklardır.    - İlçe Kaymakamlıklarımız ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri gözetim ve denetimlerini etkin bir şekilde yapacaklardır. Gerekli hallerde ilçe Kaymakamlarımızın emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır.  - Bu karar Mersin ili sınırlan içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır.  - Yukarda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır.  - Bu karar hükümleri 01.07.2023 - 31.08.2023 tarihleri arasında uygulanır.   

Kahramanmaraş'taki çadır kentlerde sağanak nedeniyle sorun yaşanmadığı bildirildi Haber

Kahramanmaraş'taki çadır kentlerde sağanak nedeniyle sorun yaşanmadığı bildirildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'taki çadır kentlerde, etkili sağanak nedeniyle olumsuz bir durumla karşı karşıya kalınmadığı belirtildi. Kentte koordinatör vali yardımcısı olarak görevli Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, AA muhabirine 13-15 Mart'ta kentte yoğun sağanak görüldüğünü söyledi.Meteorolojinin uyarısı sonrası kentte özellikle çadır kentlere yönelik önlemler alındığının altını çizen Abbasoğlu, "Oluşturulan ekipler sayesinde vatandaşların tüm eksiklikleri giderildi. Paletler çakılarak çadırların zemin yükseltmesi yapıldı. Vatandaşlarımızın herhangi bir şekilde suyla teması engellenmiş oldu. Mümkün olduğunca biz zemini bozuk olan çadır alanlarını zemini sert olan yerlere taşıdık. Daha sonra ilave olarak branda serdik." dedi.Zemini bozuk yerde kurulan 1150 çadırın sağlam zeminli başka bir yere taşındığını ifade eden Abbasoğlu, vatandaşların kendi çabaları ile kurdukları çadırlarında zeminlerini güçlendirdiklerini bu süreçte herhangi bir şikayet almadıklarını kaydetti.Abbasoğlu, süreçte her bir çadır kente İçişleri Bakanlığı uzmanının görevlendirildiğini bu uzmanlardan sürekli yağışlarla ilgili bilgi aldıklarını söyledi.Kahramanmaraş'a söz konusu tarihte metrekareye yaklaşık 20 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Antalya'da kış mevsimi trafik tedbirleri değerlendirildi Haber

Antalya'da kış mevsimi trafik tedbirleri değerlendirildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da Vali Ersin Yazıcı başkanlığında "2022-2023 Yılı Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı" yapıldı.İl Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıda, kış mevsiminde yaşamı olumsuz etkileyecek durumları engellemek ve trafikte yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirler değerlendirildi.Vali Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, kış mevsiminin olumsuz yöndeki etkilerinin azaltılması ve aksaklıklara meydan vermemek için tam koordinasyon sağlanması gerektiğini söyledi.Düzenli yapılan toplantılar kapsamında geçen yıl başarılı bir kış sezonu geçirdiklerini belirten Yazıcı,"Kara yolları trafik güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın güven içinde seyahat edebilmeleri ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülmesi için bu toplantıları her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl başarılı bir kış mevsimi geçirdik. İnşallah bu yıl da iyi koordine olarak vatandaşlarımızın hiçbir mağduriyet yaşamaması için çok çalışacağız." diye konuştu.Yazıcı, kentin iklim koşulları nedeniyle sadece belli noktalarında kış şartlarının etkili olduğunu belirterek, Akseki ve Konya yolu ile İbradı bölgesinde olumsuz hava şartları nedeniyle çeşitli tedbirler alındığını hatırlattı.Yaşanabilecek olumsuzluklara ve yol kapanmalarına karşı koordinasyonun önemine değinen Yazıcı, şunları kaydetti:"Emniyet, jandarma ve karayolları ekiplerimiz her zaman iyi koordine olmalı. Krizleri yönetmenin olmazsa olmazı iyi koordine olmak ve iyi iletişim kurmaktır. Ekiplerimizin koordinasyon ve iletişimi en üst düzeyde tutarak olumsuzluklara mahal vermeyeceğine yürekten inanıyorum. İlimizde bir olumsuzluk olduğunda hızlıca koordine olarak çalışmalarımızı hızlıca yapmalıyız. Vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak, güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Vatandaşımızı hiçbir hizmetten mahrum bırakmamalı, bekletmemeliyiz. 2022 yılında her hangi bir yolun saatlerce kapalı kalması hiçbir şekilde açıklanamaz. Sırf koordine olamadığımız için insanlarımızı mağdur etmeye hakkımız yok. Biz de bu motto ile tedbirlerimizi en iyi şekilde alıp çalışmalarımızı ona göre yürüteceğiz.”İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünce alınan tedbirler ve kriz anında yapılacak çalışmalar hakkında sunumların gerçekleştirildiği toplantıya Vali Yazıcı'nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, kaymakamlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, ilgili kurum müdürleri ve görevliler de katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.