TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tepki

İLKHABER-Gazetesi - tepki haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tepki haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Akşener’den Özgür Özel’e sert tepki: "Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, bir ayıp asla olmamıştır" Haber

Akşener’den Özgür Özel’e sert tepki: "Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, bir ayıp asla olmamıştır"

Edirne’nin İpsala ilçesinde vatandaşlarla iftar programında bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde Edirne’ye ziyaretinde yaptığı açıklamalarla ile İYİ Parti Edirne adayı Hamdi Sedefçi’yi eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert tepki gösterdi. Vatandaşlara hitap eden Akşener, “2023'e giderken ben baktım ki işler iyi gitmiyor, henüz o masa kurulmadan evvel Kılıçdaroğlu'na 5 kişi ben, 5 kişi onlar ziyarete gittik, karşılıklı oturduk ve bir şey söyledim dedim ki, 'Kemal bey eğer bu iki belediye başkanından birisini aday gösterecekseniz biz varız ama öbürünü geri çekin çünkü seçmeni futbol kulübü taraftarı haline getiriyor bu sistem, eğer ikisini de yapmayacaksanız ikisini de geri çekin ona göre bir yol güdelim, dedim. Baktım ki kimse yerinden kıpırdamıyor ve bir eylem aldım, tavır koydum, dedim ki ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım” şeklinde konuştu. Akşener, "Bütün bunların neticesinde biz kazanamadık. Benim söylediklerim kale alınmadı, öyle oldu, böyle oldu. Şu anda varsayalım her konuda suçlu benim, kabulüm. Biz aldık 9.67, hani buraya kimi koysak yüzde 60, kola kutusu koysak yüzde 60 oy alır diyenler vardı ya, düşün 9.67'yi, Kılıçdaroğlu yüzde 51'le bize rağmen kazanabilirdi, matematik öyle söylüyor ama olmadı. Şimdi o suçlu, bu suçludan ziyade insanların bu maskeli balodan, bu siyasetçilerin başlarının çok mutlu olduğunu gördüm. Çok rahatları yerinde. Biri çıkıyor diyor ki Edirne'ye geliyor Özgür Özel diyor ki 'sakın ola ki CHP'nin dışında bir partiye oy vermeyesiniz yoksa AK Parti kazanır. İYİ Parti'nin de adayı olgunluk gösterip ayrılmalıdır' diyor” diye konuştu. Özgür Özel’i eleştiren Akşener, “Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, bir ayıp asla olmamıştır. Bu kaçıncı. Öbürü de çıkıp diyor ki; 'Sakın ola AK Parti dışında başka bir yere oy vermeyesiniz, oylar bölünür, CHP gelir'. İşte Halil İbrahim Sofrası, işte bayram sofrası dediğim şey bu. Bu rahat seçmenin sorununu görmeden çok kolay oy almayı sağlamış. Biz bunu 2023 seçimlerinden sonra reddettik” ifadelerini kullandı.

Demirspor'un Azeri kalecisi, taraftarların eleştiri odağında Haber

Demirspor'un Azeri kalecisi, taraftarların eleştiri odağında

Adana Demirspor'un Azeri kalecisi Shahrudin Mahammadaliyev, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında 2-2 sona eren Konyaspor karşılamasında sergilediği kötü performansla, taraftarın eleştiri odağına yerleşti. Yukatel Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı. Karşılaşmada Tümosan Konyaspor'un gollerini 9. ve 45. dakikalarda Sokol Cikalleshi kaydetti. Yukatel Adana Demirspor'un gollerini ise 32'de Yusuf Erdoğan, 87'de Mario Balotelli attı. 2-2 sona eren bu maç sonucuna göre yeşil beyazlı takım puanını 32'ye konuk takım Demirspor ise 36'ya çıkardı.  Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, yaptığı değerlendirmede, skordan memnun olmadığını belirterek, "Maçta penaltı olan pozisyonuna kadar iki iyi vuruş yapabilsek skoru biz alacağız. Daha sonra penaltı golüyle mağlup duruma düştük. İkinci yarı, ikinci penaltı bana göre de penaltı. Ancak benim değerlendirmede penaltı öncesi bir faul var." dedi. Kaleci Shahrudin Mahammadaliyev'in hataları farka neden olacaktı Adana Demirspor'un Azeri kalecisi Shahrudin Mahammadaliyev, bu önemli deplasman karşılaşmasında yaptığı hatalarla az daha takımının farklı mağlubiyetine neden olacaktı. Hikmet Karaman, kaleci Shahrudin Mahammadaliyev'in hatalarına değinmese de, mavi-lacivertli taraftaların eleştiri odağına yerleşti. Konya maçında uzun oynadığı toplarda isabetsizlikler ve kontrol kaybı olan, ceza sahası dışına çıkarak yaptığı müdahalelerde topu kaptıran ve rakibe tehlikeli pozisyonlar veren Shahrudin Mahammadaliyev, Alanyaspor maçında da rakibin ilk golünde hatalı yer tutması, ikinci golde rakibe hatalı pas vermesiyle gündeme gelmişti. Bu hatalar, taraftarlar ve futbol yorumcuları tarafından yoğun eleştirilere neden oldu. Shahrudin Mahammadaliyev'in istikrarsız performansı ve konsantrasyon eksikliği sorgulanmaya başlandı. Deneyimli kaleci olmasına rağmen Shahrudin Mahammadaliyev'in yaptığı basit hatalar, Adana Demirspor'un puan kayıplarına sebep olarak nitelendirildi.

Güldür Güldür Bu Sefer Güldürmedi! Skandal Skece Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor Haber

Güldür Güldür Bu Sefer Güldürmedi! Skandal Skece Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Show TV'de yayınlanan "Güldür Güldür" programında kahraman gazilere yönelik alay içeren bir skeç büyük tepki çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in de aralarında bulunduğu birçok isim, skece sert tepki gösterdi. Sosyal medyada yayılan skandal skeçte, Türk ordusunun kahraman gazileri haddini aşan ifadelerle alay konusu edildi. Gazilere tanınan ayrıcalıklar ve "Gazikart" gibi konularla dalga geçildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. İnceleme başlatılmıştır." dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bir televizyon kanalındaki gazilere yönelik haddini son derece aşan ve 'güldürmeyen' anlamsız skeci şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, gazilerin onurunu zedeleyen skecin amacını aştığını belirterek, "Bu skeç amacını aşmıştır, bu bölüm yayından kaldırılmalı ve gazilerimizden özür dilenmelidir." dedi. Show TV'den yapılan açıklamada ise skeçte yer alan ifadelerin uygun görülmediği, kanal yönetimi ve program yapımcısı tarafından yayınlanmamaya karar verildiği belirtildi. Ancak, skeç sosyal medyada yayıldığı ve büyük tepki çektiği için kanalın açıklaması olayın üzerini örtmeye yetmedi.

Şırnaklı kadınlardan teröre tepki Haber

Şırnaklı kadınlardan teröre tepki

Şırnaklı kadınlar ve çocuklar, 200 metrelik Türk bayrağı ile teröre lanet yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş, Sanat Sokağı’nda son buldu. Kitle adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Bişenk Fatma Acar, saldırılar ile terör örgütünün hain yüzlerini bir kez daha bu millete göstermiş olduğunu söyledi. "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” diyen Acar, "Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bu coğrafyanın tamamını kendimize vatan edinmiş, bu coğrafya için dökülen kanların, verilen bedellerin omuzlarımıza ne tür bir sorumluluk yüklediğinin bilinciyle yaşıyoruz. Hain saldırılarla bu milletin huzur ve kardeşliğini bozamayacak, tam aksine bu girişimlere karşı bu millet daha çok kenetlenecek, daha çok bilinçlenecek ve hain emellerini boşa çıkarma gayreti içerisinde olacaktır" dedi. Saldırıların; her geçen gün büyüyen, güçlenen büyük Türkiye’nin önünü kesme amacı taşıdığını ifade eden Acar, "Ancak sağlam temeller üzerine kurulmuş bu mazlum coğrafyanın parçalanmasına kimsenin gücü yetmeyecek, canımız pahasına dahi olsa buna izin vermeyeceğiz. Kirli emelleriyle ülkemiz üzerinde oynanan oyunların hiç birine gelmeyecek boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Kitle, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Eğitim sendikaları eğitimciye şiddeti kınadı Haber

Eğitim sendikaları eğitimciye şiddeti kınadı

ADANA(İLKHABER)- Adana Valiliği önünde onlarca eğitimci ile basın açıklaması düzenleyen sendikalar; okullarda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için çağrıda bulundu. Bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, adına ’Belediye Modeli’ dedikleri okullara öğrenci sayısına göre bütçe aktarılması hususunu gündeme getirdi. Öğretmene yönelik şiddetin sadece öğretmenlerin ya da eğitim çalışanlarının sorunu olmadığını, toplumsal bir sorun olduğunu dile getiren Başkan Sezer, "Bu sorunun çözümü ülkemizin de geleceğine olumlu olarak direkt etki edecektir. Kendisini güvende hisseden öğretmenlerimiz derslerine daha çok yoğunlaşacak, öğrencileri ile daha çok vakit geçirebilecek ve gelecek nesilleri daha sağlıklı bir şekilde inşa edebilecektir. Aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak yıllarca bir hususa dikkat çektik. Adına ’Belediye Modeli’ dediğimiz ve bütçeden okuldaki öğrenci sayısına göre okul yönetimlerine pay aktarılmasını talep ettiğimiz projemizin hayata geçirilmesini eğitim çalışanlarına şiddetin önüne geçecek bir adım olarak görüyoruz. İki yıldır kısmen uygulanan bu modelin kanuni altyapısının hazırlanması ve doğru yöntemlerle okulların ihtiyaçlarının tamamen çözecek şekilde ayarlanması gerekir. Böyle olursa okullarımızdaki en büyük iki problem olan güvenlik ve hijyen meselesi de çözüme kavuşmuş olur. Belediye Modeli doğru bir şekilde okullarımızda uygulanırsa o zaman okul yönetimleri ve öğretmenler de veliler ile karşı karşıya gelmezler. Okulun tüm ihtiyaçlarını da çok kolay bir şekilde giderebilirler" diye konuştu. Basın açıklaması sırasında öğretmenler, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasıyla ilgili çeşitli sloganlar attı.

Anayasa Mahkemesi üyelerine yönelik suç duyurusuna tepki Haber

Anayasa Mahkemesi üyelerine yönelik suç duyurusuna tepki

Serhat AKARSU ADANA (İLKHABER) - Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, tutuklu vekil Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin açıklama yaptı. Av. Gökayaz, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "Anayasa Mahkemesi’nin, Anayasa’nın 148. maddesi ile 6216 Sayılı Kanun uyarınca yaptığı bireysel başvuru incelemesi sonucu verdiği Can Atalay kararını uygulamayacağını ilan eden Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararı Anayasa’nın 6. maddesine aykırıdır. Anayasa’nın 6. maddesine göre ‘Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.’ Anayasa’nın 153. maddesine göre Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki kararına uymakla yükümlüdür. Ancak Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin bu karara uymayacağına Anayasal yetkisi olmadan karar vermesi, Anayasa’nın fiilen işlevsiz kılınması sonucunu doğurmaktadır. Yine ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar veren ve Anayasayı açıkça ihlal eden Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılmalı ve görevden el çektirilmeli. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin bu kararı Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yolunu işlevsiz kıldığı ve bir hukuk devleti açısından ciddi meşruiyet sorunlarına yol açacağı kuşkusuzdur. Bu nedenle tüm yargı camiasını Anayasa’yı korumaya ve ihlal edenlere karşı hukuku ve Anayasa’yı savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.