TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Trabzonspor

İLKHABER-Gazetesi - Trabzonspor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Trabzonspor haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Trabzonspor'un son 5 maçlık performansı: 2 galibiyet, 3 mağlubiyet Haber

Trabzonspor'un son 5 maçlık performansı: 2 galibiyet, 3 mağlubiyet

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Trabzonspor evinde Sivasspor'a 1-0 mağlup oldu. Oyun ve skor istikrarını yakalayamayan bordo-mavililer, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde de aradığı istikrarı bulamadı. Şampiyonluk sezonu sonrası sportif başarı arayan Karadeniz ekibi, bu sezon lig üçüncülüğü ve Ziraat Türkiye Kupası'na ulaşmayı hedefliyor. Son 8 sezonun en çok mağlubiyeti Trabzonspor, bu sezon inişli çıkışlı bir performans ortaya koyarak istikrardan uzak bir görüntü sergiledi. Bordo-mavililer, ligde oynadığı 32 maçta 16 galibiyet, 4 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. 54 gole karşılık, kalesinde 42 golü gördü ve 52 puan topladı. Karadeniz ekibi, 32. hafta itibarıyla son 8 sezonun en çok mağlubiyetini aldı. Söz konusu müsabakaların 16'sını evinde oynayan Trabzonspor, 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak evinde 28 puan topladı. Bordo-mavililer deplasmanda da 16 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 24 puan aldı. Bu sezon istediği saha sonuçlarını almakta zorlanan Trabzonspor, son 5 haftada ise 3 mağlubiyet ve 2 galibiyet elde ederek bir 'Var'mış, bir 'Yok 'muş görüntüsü verdi. Avcı'nın ortalaması düştü Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın ikinci kez göreve geldiği dönemde bugüne kadar 24 maç oynadı. Geride kalan müsabakalarda 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde etti. Deneyimli teknik direktör, 1.64 puan ortalaması yakalayarak bordo-mavili takımdaki ortalaması en düşük dönemini yaşadı.

Trabzonspor'un yıldızı Meunier ikinci baharında Haber

Trabzonspor'un yıldızı Meunier ikinci baharında

Trabzonspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Belçikalı futbolcu Thomas Meunier, bordo-mavili formayla kısa sürede etkileyici bir performans sergilemeye başladı. 32 yaşındaki sağ bek, Borussia Dortmund formasıyla geçirdiği son 1.5 sezonda sadece 1 gol pası verirken, Trabzonspor'da ise 8 maçta 4 asist yaparak adından söz ettirdi. BAŞARILI PERFORMANSIYLA TAKIMINA KATKI SAĞLIYOR Meunier, Trabzonspor'a ilk asistini Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gençlerbirliği maçında yaparak kendini gösterdi. Ardından ligde çıktığı ilk iki karşılaşmada da gol pası vererek takımına galibiyetlerde önemli bir rol oynadı. Son olarak Konyaspor deplasmanında Trezeguet'ye attırdığı golle bir kez daha yeteneklerini sergileyen Belçikalı oyuncu, Karadeniz ekibinin başarısında önemli bir pay sahibi oldu. MEUNİER'İN ÇİZDİĞİ BAŞARILI GRAFİK Trabzonspor forması altında geçirdiği 8 maçlık süreçte 4 asist yaparak başarılı bir performans sergileyen Thomas Meunier, taraftarların da takdirini kazandı. Hızlı adaptasyonu ve etkileyici oyunuyla bordo-mavili camiaya umut veren Meunier, takımın savunma hattına ve hücum organizasyonlarına katkı sağlayarak teknik heyetin güvenini kazanmış durumda. Thomas Meunier'in Trabzonspor'daki performansı, taraftarların ve teknik ekibin beklentilerini karşılayarak takıma önemli bir katkı sağladığını gösteriyor. Gelecek maçlarda da bu performansını sürdürmesi beklenen Meunier, takımın hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol üstleneceği düşünülüyor. MEUNİER'İN TRABZONSPOR'DAKİ İKİNCİ BAHARI Kariyerinde Club Brugge, PSG ve Borussia Dortmund gibi dev kulüplerde oynayan Meunier, Trabzonspor'da geçirdiği durgun dönemin ardından adeta ikinci bir bahar yaşıyor. Belçikalı sağ bek Thomas Meunier, kariyerinde Club Brugge, PSG ve Borussia Dortmund gibi dev kulüplerde forma giydi. Ancak son 1,5 sezonda Borussia Dortmund'da performansı beklenenden düşük kalmış ve tüm kulvarlarda çıktığı 24 maçta sadece 1 asist yapabilmişti. Ancak, Trabzonspor'a transfer olduğu ilk günden itibaren Meunier, adeta ikinci bir bahar yaşamaya başladı. Meunier, deneyimli kariyerinde en fazla gol katkısını 2017-18 sezonunda PSG formasıyla yapmıştı. O sezon 24 maçta 4 gol ve 4 asistlik performansıyla dikkat çekmişti. Ancak son zamanlarda performansında düşüş yaşayan Meunier, Trabzonspor'a transfer olmasıyla birlikte yeniden eski günlerine dönmeye başladı. Bordo-mavili formayı giydiği süre içinde sadece 8 maçta 4 asist yaparak takımının hücum hattını canlandıran Meunier, adeta Trabzonspor'un kilit oyuncularından biri haline geldi. Bu başarılı performansıyla, Trabzonspor taraftarlarının ve teknik heyetin gözünde hızla yükselen bir yıldız haline geldi.

Trabzonspor, PFDK sevkleri hakkında 'Yolun Sonu' başlıklı açıklama yayımladı Haber

Trabzonspor, PFDK sevkleri hakkında 'Yolun Sonu' başlıklı açıklama yayımladı

Bordo-mavililerin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevkler; korkunun, baskı altında ezilmelerin, utanma duygusunun ortadan kalktığının ispatı, ahlaksızlığın da zirvesidir. Fenerbahçeli iki futbolcu Osayi Samuel ve Jayden Oosterwolde’nin milyonlarca insanın gözü önünde taraftarlarımıza yönelik ‘saldırısını’ sanki hiç yaşanmamış gibi görmezden gelen TFF; söz konusu oyuncuları bu eylemden değil de ‘kavgaya karışmak’ suçundan PFDK’ya sevk ederek daha az ceza almalarını sağlamıştır. TFF başka bir kanunsuzluğun altına da imza atarak taraftarımıza tekme atan Mert Müldür ve Michy Batshuayi’yi sevk etmeye gerek olmadığına karar verip, profesyonel bir oyuncunun saha içinde şiddete başvurmasını, Türkiye’de meşru kılmış ve hatta özendirmiştir. Türk futbolunun yeniden hak ettiği saygınlığa, adil ve dürüst rekabet ortamına geri dönmeye, dünya nezdinde kaybettiği itibarını geri kazanmaya acilen ihtiyacı vardır. Kulübümüz bu korkak, iradesiz ve aldığı kararlarla Türk futbolunun geleceğini dönüşü olmayan bir noktaya taşımakta olan taraflı yapının devam etmesine razı değildir. Başta Mehmet Büyükekşi olmak üzere kanun ve kural tanımayan bu yapının bugünden tezi yok görevi bırakmasını talep ediyoruz."

PFDK'dan Fenerbahçe ve Trabzonspor'a 400 Bin TL Para Cezası Haber

PFDK'dan Fenerbahçe ve Trabzonspor'a 400 Bin TL Para Cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe ve Trabzonspor'a 400 bin TL para cezası verildiğini açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a ise 39 bin TL ceza uygulandı. PFDK'ya sevk edilen Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek için ceza tayinine yer olmadığı belirtildi. Açıklamada, Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel'in isnat edilen disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığı için ceza tayinine gerek olmadığı ifade edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kulüp resmi sosyal medya hesabından (YouTube) yaptığı açıklamalardaki sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 39 bin TL para cezası aldığı kaydedildi. GALATASARAY A.Ş. hakkında yapılan paylaşımın sportmenliğe aykırı hareket oluşturmadığı belirtilirken, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın kulüp resmi sosyal medya hesabından (YouTube) yayınlanan açıklamaları nedeniyle 39 bin TL para cezası verildiği ve Trabzonspor'a da 400 bin TL para cezası uygulandığı belirtildi. TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "1- BEŞİKTAŞ A.Ş. idarecisi HÜSEYİN YÜCEL hakkında, 21.03.2024 tarihinde resmi (X) hesabından yapmış olduğu paylaşımında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, 2- FENERBAHÇE A.Ş. Başkanı YILDIRIM ALİ KOÇ’un, 13.03.2024 tarihinde Kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 39.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FENERBAHÇE A.Ş.’nin, 13.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 400.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılması, 3- GALATASARAY A.Ş. hakkında, 13.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, GALATASARAY A.Ş. Başkanı DURSUN AYDIN ÖZBEK hakkında, 13.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, 4- TRABZONSPOR A.Ş. Başkanı ERTUĞRUL DOĞAN ’ın, 20.03.2024 tarihinde Kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 39.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, TRABZONSPOR A.Ş.’nin, 20.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 400.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir." 

Fenerbahçe ve Trabzonspor'a PFDK'dan para cezası Haber

Fenerbahçe ve Trabzonspor'a PFDK'dan para cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar şöyle: "Beşiktaş idarecisi Hüseyin Yücel hakkında, 21.03.2024 tarihinde resmi (X) hesabından yapmış olduğu paylaşımında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım Ali Koç’un, 13.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 39 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Fenerbahçe'nin, 13.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 400 bin TL para cezası ile cezalandırılması, Galatasaray hakkında, 13.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına, Galatasaray Başkanı Dursun Aydın Özbek hakkında, 13.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle kurulumuza sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın, 20.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 39 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Trabzonspor'un, 20.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 400 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Trendyol Süper Lig maçı sonrası olaylarda tutuklanan taraftar Mahmut Halil Küçükalioğlu tahliye edildi Haber

Trendyol Süper Lig maçı sonrası olaylarda tutuklanan taraftar Mahmut Halil Küçükalioğlu tahliye edildi

Fenerbahçe'nin deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiş düdüğü sonrası Türk futbol tarihine geçen olaylar yaşandı. Sarı-lacivertli futbolcuların galibiyet sevinci sırasında bazı bordo-mavili taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Çıkan olaylar sonrasında kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, 13 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 20 Mart günü adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, sahaya ilk giren maskeli Hasan Çetinkaya ile Mahmut Halil Küçükalioğlu, Kadir Olgun, Oğuzhan Bulut, ‘Basit yaralamaya teşebbüs' suçundan, elindeki korner direği silah sayılan Engin Taşkın ise ‘Silahlı basit yaralamaya teşebbüs’ suçundan tutuklandı. Tutuklamalar sonrası söz konusu şahısların avukatları Trabzon 4. Asliye Ceza Hakimliği'ne tutuklama kararlarına itirazda bulunurken, müvekkillerinin de Fenerbahçeli futbolcularca darp edildiğini ve olayın mağduru olduklarını ifade ederek itham edilen suçun karşılığının hapis cezası olmadığını kaydettiler. Tutuklama kararının orantısız olduğunu belirten avukatların itirazlarını Trabzon 4. Asliye Ceza Hakimliği itirazın reddi ve 5 taraftarın mevcut tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bunun üzerine tutuklu taraftarlardan Mahmut Halil Küçükalioğlu'nun avukatı müvekkilinin sağlık sorunlarını neden göstererek tekrar karara itiraz edince ilgili mahkeme sunulan sağlık raporu üzerine Küçükalioğlu'nun tahliyesine karar verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.