TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#trafik

İLKHABER-Gazetesi - trafik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, trafik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Şehirlerarası karayolları ve yolcu otobüslerinde Ramazan Bayramı  denetimi sürüyor Haber

Şehirlerarası karayolları ve yolcu otobüslerinde Ramazan Bayramı denetimi sürüyor

Ramazan Bayramı öncesi karayollarında trafik yoğunluğu arttı. 9 günlük tatili fırsata çevirmek isteyen vatandaşlardan bazıları özel araçlarıyla rotalarını tatil beldelerine çevirirken, bazıları da yolcu otobüslerini tercih ediyor. Artan yoğunluk nedeniyle de trafik ekiplerince başlatılan denetimler sürüyor. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili başlarken şehirlerarası yolcu otobüslerinde yoğunluk arttı. Trafik kazaları riskini de beraberinde getirebilecek olan bu yoğunluk nedeniyle trafik güvenliğini sağlamak için karayollarının belirli noktaları ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde denetimler arttı. Yetkililer, 9 günlük tatili fırsata çevirmek için özel otomobilleriyle rotalarını tatil  beldelerine çeviren sürücülerle, yolcu otobüsleri şoförlerini hız sınırı, trafik ışıkları ihlali, hatalı sollama ve cep telefonu kullanımı gibi konularda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Otobüslerin teknik ve fiziki durumları, sürücülerin belgeleri ve çalışma sürelerinin kontrolünü sağlayan trafik ekipleri, yolcuları da emniyet kemeri takmaları konusunda bilgilendirme yapıp broşür dağıtıyor. Denetimlerin otobüslerin kalkış noktalarında, varış noktalarında ve güzergah üzerinde yapıldığını ifade eden Emniyet yetkilileri otobüslerin lastikleri, frenleri, direksiyon sistemi ve diğer mekanik aksamları kontrol edilmesi noktasında da gerekli uyarılarda bulunuyor. Sürücülerin özellikle yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları için iletişim araçlarıyla da tavsiyelerde bulunuluyor.

Adana'da yayalar bilgilendirildi Haber

Adana'da yayalar bilgilendirildi

Adana’da trafik kazalarını önlemek amacıyla yayalara ve araç sürücülerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. İLKHABER Gazetesi'nden Abdurrahim Sağ'ın haberine göre; Trafikte sıklıkça yaşanan trafik kazaları devam ederken, bu kazaların yaşanmaması için sık sık uyarılar ve bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen duyarsız kural tanımaz sürücüler nedeniyle trafik kazaları yaşanmaya devam ediyor. ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR  Konuyla ilgili çalışmalarını süren Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir, 5 Adımda Güvenli Trafik, Öncelik Hayatın Öncelik Yayanı’ sloganı ile çalışmalarını sürdürdü. BİLGİLENDİRME YAPILDI Kentin birçok noktasında görev alan trafik ekipler, yaralamalı ve ölümlü kazaları önlemek amacıyla yayalara ve sürücülere yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptı. Seyir halindeki araçları durduran ekipler, sürücülere broşür dağıtıp, gerekli bilgilendirmeleri gerçekleştirdi. YAYA GEÇİTLERİNDE DENETİM Trafiğin yoğun olduğu caddelerdeki yaya geçitlerinde de denetimlerini sürdüren ekipler, burada yayaların karşıdan karşıya geçmeleri için araçları durdurdu. Yayalara bilgiler veren trafik polisleri güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağladı. BROŞÜR DAĞITTILAR Yayaların trafik kurallarına uymalarının önemini anlatan polisler, yayalara broşürler dağıttı. Bilgilendirilen yayalar trafik polislerine teşekkür ederek, “Polisler varken bizlere sürücüler yol veriyor. Ancak polislerin ve ışıkların olmadığı yerde sürücüler maalesef ki yaya geçitlerinde çok nadir yol veriyorlar. Sürücülerin yayalara karşı biraz daha duyarlı olmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.  ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın , 5 Adımda Güvenli Trafik , Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ temasıyla yapılan çalışmayla ilgili Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden şu ifadeler paylaşıldı; “İl Merkezi trafik birimlerimizce yürütülmekte olan,  ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın , 5 Adımda Güvenli Trafik , Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ projeleri kapsamında, araç sürücüleri ve yayalara yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.