TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türk Kızılay

İLKHABER-Gazetesi - Türk Kızılay haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türk Kızılay haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tokat'taki depremzedelere destekler devam ediyor Haber

Tokat'taki depremzedelere destekler devam ediyor

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde art arda meydana gelen depremlerin ardından AFAD, Tokat Valiliği, Türk Kızılay, Tokat Belediyesi ve ilgili kurumların başlattığı destek çalışmaları sürüyor. Destek çalışmaları kapsamında AFAD tarafından depremzede vatandaşlara çadır dağıtılırken, Türk Kızılay ve Tokat Belediyesi de gıda ikramında bulunuyor. Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün gece saatlerinde yaklaşık bir buçuk saat arayla 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem olmuştu. Depremden etkilenen 3 ilçede eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği duyurulan kentte, bu depremden 16 saat sonra da merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.  Derinliği 5 kilometre olduğu ifade edilen depremde Sulusaray ilçesindeki bazı camiler ve kerpiç evlerde hasar oluştuğu belirlendi. Tokat'ta depremin ardından AFAD vatandaşlara çadır yardımında bulunuldu. Türk Kızılay tarafından da bölgeye gönderilen seyyar mutfaklarda evlerine giremeyen depremzede vatandaşlara yemek dağıtımı başladı. Türk Kızılay tarafından yapılan açıklamada, "Tokat’ın birçok noktasına konuşlandık. Tokat, Sulusaray’da bulunan ve depremden etkilenen Buğdaylı Köyü’ndeki vatandaşlarımıza ikram aracımızdan kumanya dağıtımına devam ediyoruz. Tokat ve çevre illerde depremin etkisiyle evlerine girmeyerek dışarıda bekleyen vatandaşlarımızın yanındayız." ifadeleri yer aldı. Türk Kızılay ekipleri, bugün de sabahın ilk ışıklarında depremden etkilenen vatandaşlara yönelik beslenme hizmetini sürdürdü. Süper Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremzedelerin yanında Yerel seçimlerde göreve gelen merhum Süper Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da, depremzede vatandaşları yalnız bırakmadı. Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Depremin merkez üssü Sulusaray ilçemize sabahın erken saatlerinden itibaren ekiplerimizle birlikte intikal ettik. Buradaki tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Gerek Tokat merkezimizde gerekse ilçelerimizde devletimizin tüm kurumları ve imkanlarıyla seferber halindeyiz. Dün gece de parklarda sabahlayan hemşerilerimiz için tüm ekiplerimiz görev başındaydı. Sıcak çorba ikramında bulunduk. Mahalle konaklarımızı ve Tokat merkezde spor tesislerimizi vatandaşlarımıza açtık. Şuanda vatandaşlarımız tekrar evlerine dönüş yaptılar. Tüm hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." İfadelerine yer verdi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Saygılı: Birbirimize candan bağlıyız Haber

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Saygılı: Birbirimize candan bağlıyız

Türk Kızılay’ı Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı ve TC. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette konuşan Saygılı; Türk Kızılay’ı olarak ülke genelinde kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini belirterek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. "KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR" “Birbirimize candan bağlıyız” diyen Saygılı; “Ülkemizin dört bir yanında Kızılay Gönüllüleri ile birlikte kan bağış kampanyası başlatacağız. Sağlıklı her birey kan bağışlayabilir. Herkesin kan ihtiyacı olabilir. Hiç tanımadıkları insanlarla bağ kurarak ihtiyaç sahibi olan milyonlarca insanın hayatına dokunmak mümkün. Kan stoklarımızı artırmak ve ihtiyaç halinde talebe cevap verebilmek için düzenleyeceğimiz kan bağış kampanyasına halkımızın gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyorum” dedi. TC. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız da İletişim Başkanlığı olarak Türk Kızılay’ının yanında olduklarını, kampanyanın amacına ulaşması için destek olacaklarını dile getirdi. Yalınız; “Genel olarak toplumumuzda kan bağışı yapmak konusunda bir duyarlılık bulunuyor. Kan bağışında bulunmak kişinin kan hücrelerinin yenilenmesini sağlarken, sağlık konusunda birçok faydası da bulunmaktadır. Kan vermek hayat kurtarır. Hepimizin bir gün bir şekilde kan ihtiyacımız olabilir. Bu nedenle; insanları kan bağışı noktasında bilinçlendirmek ve hayat kurtarmalarını sağlayacak olan kan bağışında bulunmalarını teşvik etmek zorundayız. Özellikle bu noktada; İletişim Başkanlığı olarak basınımızla birlikte kampanyanın amacına ulaşması için üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de 1868 yılında kurulan Türk Kızılay’ın savaşta ve barışta çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Kan; benzeri olmayan ve sadece insanın üretebildiği, eksildiğinde de yenisi ile tamamlanabilen bir sıvıdır. Kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır.  Ülkemizin kan ve kan bileşenlerini ihtiyacının karşılanabilmesi için başlatılan kan bağışı kampanyasına tüm sağlıklı bireylerin katılması gerekir. Sadece kendimizin değil herhangi bir yakınımızın da kan ihtiyacı olması kaçınılmaz bir gerçektir. Toplumumuzun kan bağışçılığı konusunda bilinçlendirilmesi, bu anlamda farkındalık yaratılması için basın olarak bizlerin de üzerimize düşeni yapmamız önemlidir” diye konuştu.

Saygılı: “Gönüllülük aynı zamanda sosyal bir sorumluluktur” Haber

Saygılı: “Gönüllülük aynı zamanda sosyal bir sorumluluktur”

Ulusal ve uluslararası alanda gönüllülük kültürünün bir toplum değeri olarak yaygınlaştırılması için iyilik hikâyelerinin ortaya çıkarmak, ödüllendirmek ve toplumla buluşturmak amacıyla düzenlenen Kızılay Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri sahiplerini buldu. Adanalı gazeteci Fulya Öztürk, ödülünü, Kızılay’ın Adanalı 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı’nın elinden aldı. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin hemen ardından arama kurtarma ekiplerinin bulunduğu kargo uçağı ile afet şehirlerine giden ve 63 gün boyunca bölgenin ihtiyaçlarının duyurulması için büyük çaba harcayan ve bu çabalarından dolayı “Medyanın Gönüllüsü” ödülüne layık görülen  Fulya Öztürk’e ödülünü veren Kızılay’ın Adanalı 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, iyiliğin önemine vurgu yaptı. Kızılay’ın gönüllü ordusunun topluma örnek olduğunu belirten Saygılı, bütün “iyi” insanları gönüllü ordusuna dahil olmaya davet ederek, bu kapsamda medya ödülüne layık görülen Adanalı Gazeteci Fulya Öztürk’e ödülünü verirken teşekkür edip, kutladı. Saygılı, ulusal ve uluslararası alanda gönüllülük kültürünün bir toplum değeri olarak yaygınlaştırılması için iyilik hikâyelerinin ortaya çıkarmak, ödüllendirmek ve toplumla buluşturmak amacıyla bu yıl 3’ncü kez düzenlenen ödül töreninde, 6 Şubat depreminin yüzyılın felaketi olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Depremden tam 11 ilimiz etkilendi. Depremden etkilenen illerin toplam alanı Almanya gibi bir ülkenin toplam yüzölçümüne eşdeğer. Hiçbir şekilde öngörülemeyen bu duruma rağmen ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerde olağanüstü çaba harcamıştır. Kaybedilen canların telefisi yok ancak, ekiplerimiz iyilik elleriyle yaraların sarılmasına önemli katkı sumuştur. Tüm gönüllülerimizi yürekten tebrik ediyor, ülkemizin ve tüm insanlığın böylesine afetleri bir daha yaşanmamasını diliyorum.”

Saygılı; “Talasemi hastaları için kan bağışı kritik öneme sahiptir” Haber

Saygılı; “Talasemi hastaları için kan bağışı kritik öneme sahiptir”

Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, hayat kurtarıcı olan kan bağışının Talasemi hastaları için de kritik öneme sahip olduğunu bildirdi. Saygılı, Talasemi Günleri etkinlikleri kapsamında, Adana Şehir Hastanesi,  Acıbadem Hastanesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden  alanında uzman doktorların katılımıyla düzenlenen panelin oturum başkanlığını yaptı. Saygılı, buradaki konuşmasında, ülkemizde güvenli kan temini konusunda yaşanan problemleri ortadan kaldırmayı hedefleyen Türk Kızılayının; gönüllü kan bağışçılarından temin edilen kanı, laboratuvar işlemlerinden geçirip bileşenlerine ayırarak acil veya düzenli olarak kan alması gereken hastalar için uygun koşullarda hastanelere ulaştırdığını bildirdi. Tıbbi adı Talasemi olan Akdeniz Anemisi hastalığında kanın önemine vurgu yapan Saygılı, talaseminin Türk Kızılay’ın düzenli olarak kan temininde bulunduğu hastalıklardan biri olduğunu ifade etti.  “Talasemi hastaları için kan bağışı kritik öneme sahiptir” diyen Saygılı, tüm hastalara acil şifalar temennisinde bulundu, Panelde; Prof. Dr. Hatice İlgen Şaşmaz, Prof. Dr. Ali Bülent Antmen, Doç. Dr. Defne Ay Tuncel ve Dr. Metin Kalender, Kan hastalıklarının önlenmesi, erken tespiti ve tedavi süreçleri hakkında değerli bilgiler verdiler. Panele; Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç,Talasemi Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Öztaş, Kızılay Adana İl Merkez Başkanı Ahmet Çolak, Kızılay Seyhan Şube Başkanı Reşat Karaca , Kızılay Çukurova Şube Başkanı Yıldıray Özbek, Kızılay Sarıçam Şube Başkanı Numan Yılmaz  ve Kızılay Ceyhan Şube Başkanı Adil Turnalı ile çok sayıda davetli katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.