#Türkiye Çevre Haftası

İLKHABER-Gazetesi - Türkiye Çevre Haftası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye Çevre Haftası haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler Karaçay Şelalesi’nde çevre için buluştu Haber

Öğrenciler Karaçay Şelalesi’nde çevre için buluştu

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Osmaniye Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Osmaniye Valiliği iş birliğinde Karaçay Saklı Şelalesi'nde çevre bilincini artırmaya yönelik etkinlik düzenledi. "Dünya Bize Emanet" temasıyla gerçekleştirilen programda öğrenciler, doğa sevgisi, çevrenin korunması ve sürdürülebilir yaşam konularında farkındalık oluşturan çeşitli etkinliklere katıldı. Amanos Dağları'nın eşsiz doğası ve Karaçay'ın serin atmosferinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiirler okuyup gösteriler sundu, çevreye ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştı. Cebelibereket Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu öğrencilerinin sergilediği kartal dansı gösterisi ise katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Öğrencilerin çevre hassasiyetini yansıtan şiirleri, ezgileri ve mesajları katılımcılardan büyük alkış alırken, doğanın korunmasının yalnızca bugünün değil yarının da sorumluluğu olduğu vurgulandı. Çevre Haftası nedeniyle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, "Ecdadımız bu güzel cennet köşesini, bu coğrafyayı bize vatan yaptı. Bu vatanı bize tevarüs ettirdi. Biz de nesillerimize, evlatlarımıza ve evlatlarımızın çocuklarına bu vatanı, ecdadımızın bize bıraktığı şekilde bırakmakla mükellefiz. Allah yeryüzünü sadece insan için yaratmamıştır. Aynı zamanda kurduyla, kuşuyla, böceğiyle tüm canlılar için yaratmıştır. Burada sadece insanın değil, tüm canlıların da hakkı vardır. Bu doğrultuda lütfen çevremizi temiz tutalım. Çöpümüzü kesinlikle doğaya, tabiat alanlarına ya da sokaklarımıza atmayalım." diye konuştu. Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, "Burası Osmaniye’mizin akciğeri gibi olan Karaçay Saklı Şelalesi. Çocukluğumuzda Osmaniye’de burada böyle bir şelale olduğunu belki yüz kişiden doksanımız bilmiyordu. Ancak doğayla dost bir anlayışla artık yeni turizm anlayışının gözde noktalarından biri haline geliyor. Kırsal alandaki bu tür yatırımlar ülkemizde ve dünyada giderek daha fazla önem kazanıyor. Bizler de doğa dostu ve çevre dostu bir yaklaşımla, tek bir ağaca zarar vermeden ahşap üniteler ve çelik konstrüksiyonlarla bu saklı şelaleyi artık saklı olmaktan çıkardık. Bayram boyunca burayı on binlerce vatandaşımız ziyaret etti. Çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah tamamlandığında Osmaniye’miz, şehir merkezine sadece 15 kilometre mesafede bulunan böylesine güzel günübirlik tesislere de kavuşmuş olacak." dedi. Etkinlikte, proje yarışmasında dereceye giren öğrenciler projelerini tanıttı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından öğrencilere hediyeleri verilirken, Belediye Başkanı İbrahim Çenet tarafından okul müdürlerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Program, Misak-ı Milli Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sıfır atık ve çevre temalı resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi

Doğa için anlamlı buluşma: Saklı Şelale’de çevre mesajı Haber

Doğa için anlamlı buluşma: Saklı Şelale’de çevre mesajı

Türkiye Çevre Haftası kapsamında “Dünya Bize Emanet” temalı etkinlik, Karaçay Saklı Şelalesi’nde gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen programa çevre bilincini artırmak amacıyla yoğun katılım sağlandı. Etkinliğe Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Zafer Bektaş ile birlikte çok sayıda kurum müdürü, belediye başkan yardımcıları ve öğrenciler katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Zafer Bektaş, 21 Mayıs 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kapsayan haftanın “Türkiye Çevre Haftası” olarak değerlendirildiğini hatırlattı. Bektaş, bu yılki etkinliklerin “Dünya Bize Emanet” temasıyla kurumlar arası iş birliği içinde yürütüldüğünü belirtti. Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet ise belediye olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir şehir bırakma hedefiyle tüm kurumlarla birlikte hareket ettiklerini ifade eden Çenet, Karaçay Saklı Şelalesi’nin kentin önemli bir doğal değeri olduğunu söyledi. Bölgede yapılan düzenlemelerle doğaya zarar verilmeden ahşap yapılar ve çelik taşıyıcı sistemlerle alanın düzenlendiğini belirten Çenet, tesisin kısa sürede yoğun ziyaretçi ağırladığını ve çalışmalar tamamlandığında Osmaniye’nin önemli bir günübirlik yaşam alanına kavuşacağını dile getirdi. Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ise çevre haftası kapsamında bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Doğanın insanlığa emanet edildiğini vurgulayan Serdengeçti, çevreye karşı sorumluluk bilincinin önemine dikkat çekti. Yeryüzündeki tüm canlıların yaşam hakkına sahip olduğunu belirten Serdengeçti, çevrenin temiz tutulması çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri çevre temalı şarkılar seslendirdi. Proje yarışmasında dereceye giren öğrenciler çalışmalarını tanıttı, protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Belediye Başkanı İbrahim Çenet tarafından okul müdürlerine teşekkür belgeleri verildi. Etkinlik, Cebelibereket Şehit Ahmet Yılmaz öğrencilerinin sahnelediği “Kartal Dansı” ile sona erdi. Programın ardından Misakı Milli Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı çevre temalı sergi protokol üyeleri tarafından gezildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.