TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi

İLKHABER-Gazetesi - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye-Galler maçının ardından Haber

Türkiye-Galler maçının ardından

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Avrupa Şampiyonası yolunda önemli bir galibiyet aldık" dedi.Bakan Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye-Galler maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Milllileri 2-0'lık galibiyetten ötürü kutlayan Bakan Bak, "Avrupa Şampiyonası yolunda önemli bir galibiyet aldık. Samsun'da seyircimizin önünde güzel bir galibiyet elde etti A Milli Takımı'mız. Penaltı kaçırdık. 2 golümüz de VAR tarafını iptal edildi ama bırakmadılar arkadaşlarımız. İyi mücadele ettik. İnşallah bundan sonraki süreçte de A Milli Takımı'mıza başarılar diliyoruz." dedi.Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli oyuncuları arayarak tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise galibiyet Türk milletine armağan ederek, şunları kaydetti."Samsun'a lider olarak geldik, lider olarak dönüyoruz. Ben, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadı. Samsun halkına çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimize, sayın vekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, stadı bize hazır hale getirdiler. Gerçekten çok güzel bir stat. Ambiyans çok güzeldi. Bütün taraftarlarımızın elinde Türk bayrakları. Galler'den gelen 1300 tane taraftar vardı, onlara da çok güzel ev sahipliği yaptık. Galler galibiyetiyle liderliğimizin devam ettiriyoruz. İnşallah bundan sonra Adana'da Ermenistan ile oynayacağız. O maçı da yenersek liderliğimizi yine devam ettiririz. Avrupa Şampiyonası yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Sayın Bakanımızın bahsettiği gibi biraz şanssız başladık. 2 tane golümüz sayılmadı. Penaltıyı maalesef kaçırdık ama sonu güzel oldu. Allah'a çok şükür. İnşallah Allah'ın izniyle bundan sonra da en güzel bir şekilde Avrupa Şampiyonası'na gitmek için emin adımlarla ilerleyeceğiz."

TFF Başkanı Büyükekşi, Yeni Mersin İdman Yurdu'nu ziyaret etti: Haber

TFF Başkanı Büyükekşi, Yeni Mersin İdman Yurdu'nu ziyaret etti:

MERSİN (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Yeni tesis yatırımları, futbolcuların altyapıdan yetişmesi için son derece önemli." dedi. Büyükekşi, TFF 3. Lig 1. Grup ekibi Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu'nun tesislerinde inceleme yaptı, Kulüp Başkanı Metin Saltık'tan bilgi aldı.Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada, yeteri kadar tesis bulunmamasının büyük problem olduğunu söyledi. Özellikle şehir takımlarının tesis konusunda desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Büyükekşi, şöyle devam etti:"İnşallah bu yıl sonunda, yeni sezonda, yeni yapacakları sahaları yetiştirebilirler. Çünkü burada bir tane daha antrenman sahası yapmak istiyorlar. Onun için biz bugün gerek Adana Demirspor, gerek Yeni Mersin İdman Yurdu'nda yaptığımız araştırma gezilerinde, genelde tesis eksikliği gözümüze çarpıyor. Yeni tesis yatırımları, futbolcuların altyapıdan yetişmesi için son derece önemli. Bu 3. Lig'de de aynı, 2. Lig'de, 1. Lig'de, Süper Lig'de de aynı. İnşallah bütün kulüplerimize belli bir çizgiye getirebilmek için en önemli konumuz, akademi konusu. Bu kulüplerimiz de inşallah zaman içerisinde bu çizgiye gelecekler diye temenni ediyorum."Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanı Metin Saltık da ziyaretlerinden dolayı TFF yönetimine teşekkür etti. Tek gayelerinin desteklerle tesis sorunlarını aşmak olduğunu kaydeden Saltık, "Çünkü Mersin gerçekten futbol şehri. Çok yetenekli kardeşlerimiz, oyuncularımız var. Başka yerlere gitmesini istemiyoruz. Tamamen Türk futboluna hizmet etmelerini umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.