Başkan Yeşil’den TTK’ya 2 bin işçi alımı açıklaması
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Zonguldak ziyareti sırasında duyurduğu işçi alımı müjdesine ilişkin açıklamalarda bulundu. TTK’ya daha önce duyurulan 2 bin kişilik işçi alımının henüz tamamlanmadığını aktaran Başkan Yeşil, sürecin netleşmesinin ardından yeni alımlar için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
“2 Bin Kişilik Alım Süreci Devam Ediyor”
Başkan Yeşil, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Mevcut işçi alımımız şu an hâlâ devam ediyor. 2.000 arkadaşımızın alım süreci henüz bitmiş değil. Bu süreç netleştiğinde, biliyorsunuz daha önce de bu konularla ilgili birçok çalışmamız oldu. Sayın Bakanımız Zonguldak’a geldiğinde, taleplerimiz doğrultusunda yeniden bir işçi alımı olacağını bizlere duyurmuştu. Tabii ki bu sürecin başlayabilmesi için öncelikle hâlihazırdaki işçi alım sürecinin sonlanması gerekiyor. O süreç bittiği an, biz de kaldığımız yerden, bir an önce yeni işçi alımının yapılması için mücadelemize tekrar başlayacağız.”
TTK 6 Engelli İşçi Alımı Yapacak
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ise 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere toplam 6 engelli sürekli işçi alımı gerçekleştirecek. Alımlar Zonguldak ve Bartın illerinden yapılacak.
Başvuru ve Kura Süreci
Başvuru Tarihleri: 26-30 Mayıs 2025
Başvuru Yerleri: Zonguldak ve Bartın İŞKUR Müdürlükleri
Kura Tarihi: 17 Haziran 2025
Kura Yeri: Kozlu Taşkömürü İşletme Müessesesi Müdürlüğü
Yöntem: Elektronik kura çekimi
Aranan Şartlar
T.C. vatandaşı olmak
26 Mayıs 2025 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 30 Mayıs 2025 itibarıyla 35 yaşından gün almamış olmak
İlgili il sınırları içerisinde ikamet etmek (Zonguldak/Bartın)
Engellilik oranı en az yüzde 40 olduğunu belgelemek
Emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almıyor olmak
Gerekli öğrenim şartlarını taşıyor olmak