TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#TÜRKPATENT

İLKHABER-Gazetesi - TÜRKPATENT haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, TÜRKPATENT haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin tasarım vizyonu belli oluyor Haber

Türkiye’nin tasarım vizyonu belli oluyor

Tasarıma ilişkin politika ve stratejiler masaya yatırılacak Türkiye Tasarım Vizyonu 2030 çalıştayı başladı. Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Bilişim Vadisi ve Dünya Tasarım Örgütü’nün (WDO) iş birliği ile organize edilen Türkiye Tasarım Vizyonu Çalıştayı, Bilişim Vadisi’nde başladı. Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdaroğlu İbrahimcioğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar, WDO Başkanı David Kusuma katıldı. Açılış konuşmalarının ardından WDO’nun yeni üyesi Bilişim Vadisi’ne sertifikası verildi. Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu sertifikasını, WDO Başkanı David Kusuma’dan aldı. WDO üyeliğine kabul edilen 12 kurum adına, kurum temsilcilerine rozetleri WDO Başkanı Kusuma tarafından takıldı. Özel sektör karşılık veriyor Etkinliğin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, 319 tasarım merkezinde 7 bin 700’den fazla tasarım personeli istihdam edildiğini ve bu tasarım merkezlerinde 10 bine yakın projenin tamamlandığını dile getirdi. Tasarım merkezlerinde 2 bin 300’den fazla tasarım projesinin sürdüğünü ifade eden Kacır, “Görüyoruz ki biz bir adım atarsak özel sektörümüz buna 10 adım atarak karşılık veriyor” dedi. Kacır, çalıştayda ortaya konacak yenilikçi bakış açısını hızla kamu politikalarına dönüştüreceklerini kaydederek “Özel sektörümüzün, girişimcilerimizin, yenilikci endüstrilerde çalışan tüm bireylerimizin önünü açmaya devam edeceğiz” diye konuştu. WDO Başkanı David Kusuma, Türk tasarım ekosisteminin kapasitesinin çok yüksek olduğunu belirterek “Çok nitelikli ürünler çıkarabiliyorlar. Dolayısıyla önleri çok açık” dedi. Çalıştaya tüm dünyadan çok yetkin uzmanların katıldığını vurgulayan Kusuma, “Onların katılımı Türkiye ile WDO arasındaki entegrasyonu kolaylaştıracak” ifadelerini kullandı. Global trendleri konuşacağız Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu, Bilişim Vadisi’nin ilk stratejik planında tasarımı önemli bir noktaya koyduklarını anlatarak çalıştayda tasarımda 2030 yılı vizyonunu belirlemek için adım attıklarını belirtti. WDO Başkanının da çalıştaya katıldığını hatırlatan İbrahimcioğlu, “Çalıştayımızda Türk tasarımını konuşurken global trendlerin Türk tasarım vizyonuna etkisini ve Türk tasarımının tüm dünyaya açılmasını konuşacağız. Uluslararasılaşma için en önemli paydaşlardan birisi olan WDO da bu çalıştayda bizimle birlikte fikirlerini paylaşacak” diye konuştu. Profesyonellerin yanı sıra geleceğin tasarımcıları olacak üniversitelerin tasarım bölümlerinde okuyan öğrencileri de çalıştaya davet ettiklerini hatırlatan İbrahimcioğlu, “Geleceğin tasarımcıları da geleceğin tasarımından ne beklediklerini neler yapacaklarını burada anlatmış olacaklar” dedi.

Antalya, "Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi"ne ev sahipliği yapıyor Haber

Antalya, "Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi"ne ev sahipliği yapıyor

ANTALYA (AA) - Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) öncülüğünde Antalya'da "Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi" düzenlendi.Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Gürcistan Fikri Mülkiyet Merkezi ve Azerbaycan Fikri Mülkiyet Ajansı işbirliğiyle kentteki bir otelde düzenlenen sempozyuma birçok ülkeden temsilciler katıldı.TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar, sempozyumun açılışında coğrafi işaretlerin önemine dikkati çekti.Etkinlikte 10'dan fazla ülkeden katılımcının yer aldığını belirten Başpınar, "Gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde coğrafi işaret potansiyelini yukarıya taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.WIPO Geçiş İlkeleri ve Gelişmiş Ülkeler Bölümü Direktörü Prof. Dr. Habip Asan ise fikri mülkiyetin önemine değindi.Kovid-19 salgını nedeniyle yatırımcıların paraya ulaşmasının daha da zorlaştığı bir süreç yaşandığını vurgulayan Asan, "Bu açıdan paranın yerini alabilecek fikri mülkiyetin şirketler için büyümede, ülkeler için de ekonomik kalkınmaya bir kaldıraç olarak kullanılmasının önemi artmış durumda." diye konuştu.Açılışın ardından coğrafi işaret tescil belgesi takdim töreni gerçekleştirildi, Azerbaycan ile Türkiye'nin ortaklaşa düzenlediği coğrafi işaretli ürünlerin yer aldığı sergi gezildi.Coğrafi işaret kavramının bilinirliğinin artırılması amacıyla düzenlenen sempozyumda, coğrafi işaretlerin etkin korunması, ticarileştirilmesi ve tesciliyle kalitesinin sürdürülebilirliği ele alınacak.Sempozyum ve sergi yarın sona erecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.