TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Turuncu Kod

İLKHABER-Gazetesi - Turuncu Kod haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Turuncu Kod haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Meteoroloji Antalya ve Muğla için Kuvvetli Yağış Uyarısında Bulundu Haber

Meteoroloji Antalya ve Muğla için Kuvvetli Yağış Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM),yurdun Güneybatısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya il merkezi ve batı kıyılarında yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. 4 İlçe Afet Bölgesi İlan Edildi Antalya'da 12-13 Şubat tarihlerinde meydana gelen sel ve su baskınları sonucunda Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu ilçeleri Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yürütülen hasar tespit çalışmaları sonucunda AFAD, sel felaketinden en fazla etkilenen bu ilçeleri Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak belirledi. Kepez ilçesinde bir konutun ağır hasar aldığı ve 66 binanın orta derecede hasar gördüğü tespit edildi. Ayrıca, çok sayıda iş yerinin sel nedeniyle zarar gördüğü belirlendi. Aksu ve Serik ilçelerinde ise toplamda 2919 dekarlık örtüaltı tarım alanının afetten etkilendiği rapor edildi. Hasar tespiti yapılarak ilgili yönetmelikler çerçevesinde kamu kurumları, afetzedelere yardım sağlayacak ve zararlar karşılanacak. Antalya Hava Durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Antalya’da parçalı bulutlu bir gün beklenirken hissedilen en yüksek sıcaklık 21, en düşük 12 derece olacak. En düşük nem 52 en yüksek nem ise 92. Rüzgarın saatteki hızı 11 km olarak tahmin ediliyor. ,

Antalya'da kuvvetli yağmur sonrası mahalle sular altında kaldı, kurtarma çalışmaları sürüyor Haber

Antalya'da kuvvetli yağmur sonrası mahalle sular altında kaldı, kurtarma çalışmaları sürüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün turuncu kodla uyardığı Antalya adeta felaket uyandı. Gece saatlerinde etkili olmayan başlayan sağanak yağmur çok sayıda adreste su baskınına neden oldu. Yollara adeta göle dönerek çok sayıda araç mahsur kaldı. Şiddetli yağmurun etkili olduğu 5 merkezi ilçede ise okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Kent genelinde etkili olan kuvvetli yağmur nedeniyle birçok noktada su baskınları meydana geldi. Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok evi de su bastı. Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, çok sayıda aracın mahsur kalması sonucu Muratpaşa ilçesi Şarampol alt geçidin su basarak araç trafiğine kapatıldı. İlçede Gebizli Mahallesi ise adeta suların altında kaldı. Mahallede çok sayıda gecekonduda su baskını yaşandı. Mahsur kalan vatandaşlar ise kepçe yardımı ile kurtarıldı. Çok sayıda kişinin ise mahallede balkonlarda beklediği görüldü. AFAD ekipleri ise mahalle içerisinde botla gezerek, vatandaşların bir yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordu. Suların altında kalan mahalle ve kurtarma çalışmaları drone ile de görüntülendi. Mahallede yaşayan Ayşe Dırla ise dün akşam yağmurun başladığını belirterek, “Gece saatlerinde etkisini arttırdı, sonra zaman zaman dolu yağdı. Ben ve bebeğimle suların yükselmesiyle kendimizi dışarı attık, 2 katlı eve yerleştik. Yıllardır ben burada yaşıyorum böyle bir sel felaketi

Antalya'da Şiddetli Yağışlar Alarm Veriyor: Araçlar yolda mahsur kaldı Haber

Antalya'da Şiddetli Yağışlar Alarm Veriyor: Araçlar yolda mahsur kaldı

Antalya'da yaşanan şiddetli yağışlar, kentte büyük bir felakete neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dün akşam saatlerinde başlayan ve gittikçe şiddetlenen yağmurun Antalya için görülmemiş boyutlarda olduğunu belirtti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kodla uyarıda bulunduğu bu yağışlar, metrekareye 300 kilogram yağmur düşmesine sebep oldu. Vatandaşlar Mahsur Kaldı, Ekipler Gece Gündüz Çalışıyor: 450 Kişi ve 290 Araçla Müdahale Ediliyor! Yağmurun etkisiyle birlikte Antalya'nın birçok noktasında su baskınları meydana geldi. Evler ve işyerleri sular altında kalırken, yollar adeta göle dönüştü. Özellikle Muratpaşa ilçesinde bulunan Şarampol alt geçidi su basarak araç trafiğine kapanırken, park halindeki araçlar sürüklenerek tehlike oluşturdu. Okullar Tatil, Araçlar Göle Döndü: Beş İlçede Büyük Mağduriyet Durumun ciddiyeti nedeniyle 5 merkezi ilçede (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) okullar bir günlüğüne tatil edildi. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel de bir günlük idari izinli sayıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, felaket sonrası yaptığı açıklamada, 450 kişilik ekibin ve 290 aracın sahada olduğunu belirtti. Ekipler, mahsur kalan vatandaşları tahliye etmeye çalışırken, hasar tespit çalışmaları da sürüyor. Şu ana kadar can kaybı yaşanmazken, yetkililer felaketi en kısa sürede atlatacaklarını ve vatandaşlara gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.  

Antalya'da turuncu kod felaketi Haber

Antalya'da turuncu kod felaketi

Gece saatlerinde etkili olmayan başlayan sağanak yağmur çok sayıda adreste su baskınına neden oldu. Yollara adeta göle dönerek çok sayıda araç mahsur kaldı. Şiddetli yağmurun etkili olduğu 5 merkezi ilçede ise okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan şiddetli fırtına, sabaha karşı sağanak yağmura döndü. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün 'Turuncu Kod' uyarısı verdiği Antalya'nın merkez ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren şiddetli fırtına etkisini gösterdi. Saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreyi bulan rüzgâr şiddetini arttırdı. Şiddetli fırtına yerini sabah erken saatlerde kuvvetli yağmura bıraktı. Kent genelinde etkisi giderek arttıran yağmur nedeniyle birçok noktada su baskınları meydana geldi. Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok evi de su bastı. Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, çok sayıda aracın mahsur kalması sonucu birçok yol trafiğe kapatıldı. Muratpaşa ilçesinde Şarampol alt geçidi, su basması sonucu araç trafiğine kapatıldı. Antalya'da Hava Ulaşımı Durdu Diğer yandan, Antalya Havalimanı'nda olumsuz hava şartları nedeniyle uçuşlar bir süreliğine durduruldu. Süper Lig’de Samsunspor ile karşılaşan Antalyaspor’u taşıyan uçak Antalya Havalimanı’na inemediği için Gazipaşa Havalimanı’na iniş yaptı. Antalyaspor kafilesi, karayoluyla Antalya'ya döndü. Antalya'da 5 ilçede okullar tatil Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden olumsuz hava şartları, sel ve taşkın nedeniyle; 5 merkez ilçemizde (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) eğitim kurumlarımızda Hıfzıssıhha kararı gereğince 13.02.2024 Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca olumsuz hava şartları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır" denildi.Diğer taraftan valilik tarafından yapılan açıklamada, "Antalya merkez ilçelerinde görev yapan 6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personeli 1 gün idari izinli sayılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Antalya'da Sel Felaketi: Bin 500 Su Baskını İhbarı Geldi Haber

Antalya'da Sel Felaketi: Bin 500 Su Baskını İhbarı Geldi

Antalya Valisi Hulusi Şahin, şiddetli yağmur ve yer yer dolu yağışının ardından, özellikle Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde su baskınları ve taşkınlar yaşandığını belirtti. Vali Şahin, yapılan çalışmalara ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Dün başlayan yoğun yağmur ve dolu yağışıyla birlikte, merkez ilçelerimizde özellikle Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde su baskınları ve taşkınlar meydana geldi. Gün boyu devam eden yağışlar sonucunda, bazı eski dere yataklarında tıkanıklıklar oluştu. Bu durum, yollarda, kavşaklarda ve alt geçitlerde ciddi su birikintilerine ve aksamalara neden oldu. Şu anda trafik aksamaları yaşanıyor. Toplamda bin 500 civarında 112 ihbarı aldık. Bu ihbarlar genellikle ev ve işyeri su baskınları şeklinde. Muratpaşa ilçe nüfus müdürlüğümüzde hizmet veremiyoruz ve okullar tatil edildi. Antalyalılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Zor bir gece geçirdik. Ancak ekiplerimiz hızlı bir şekilde müdahale ediyorlar ve sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Hasar tespit çalışmaları da devam ediyor. En kısa sürede hayatın normale dönmesi için gerekli çalışmaları tamamlayacağız." Vali Şahin ayrıca Kepez Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunduğunu belirterek, "Hastanemizde, giderlerde geri basmalardan kaynaklanan problemler dışında bir sorun yok. Poliklinikler çalışıyor, acil ve yoğun bakım birimleri aktif olarak hizmet veriyor. Eksikleri gidermek için diğer hastanelerden destek alıyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.