TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tutuklama

İLKHABER-Gazetesi - tutuklama haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tutuklama haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gökhan Zan'ın ses kayıtlarını sızdırdığı iddia edilen Turgay Kocakaya tutuklandı Haber

Gökhan Zan'ın ses kayıtlarını sızdırdığı iddia edilen Turgay Kocakaya tutuklandı

Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan adına görüşme yaptığı ve bu görüşmeyi kayda aldığı iddia edilen Turgay Kocakaya’nın tutuklandığı bildirildi. Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Gökhan Zan’ın suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘silahlı tehdit’ ve 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme’ suçlamalarıyla hakkında işlem yapılan Kocakaya, tutuklanarak cezaevine götürüldü Gökhan Zan'ın adaylığını destekleyen Turgay Kocakaya'nın, Gökhan Zan'a karşı "silahlı tehdit" ve kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme suçlamalarıyla tutuklandığı bildirildi. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda tutuklanan Kocakaya, cezaevine gönderildi. Bu gelişmeler, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Gökhan Zan'a yönelik tartışmaları daha da derinleştirdi. Turgay Kocakaya Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Turgay Kocakaya Neden Tutuklandı? Turgay Kocakaya, coğrafya bilimi alanında uzmanlaşmış bir akademisyen olarak bilinir. İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi'nde görev yapmaktadır ve jeomorfoloji ile siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanlarında yüksek lisans derecesine sahiptir. Ayrıca Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için coğrafya soruları hazırlamakta ve sunmaktadır, bu alandaki uzmanlığıyla tanınmaktadır. Sosyal medyada etkin bir kişilik olarak da bilinir. Geniş bir takipçi kitlesine hitap eden bir Instagram kullanıcısıdır ve coğrafya bilimini ve güncel konuları geniş kitlelere ulaştırmaktadır. Siyaset sahnesine hızla giriş yapan Turgay Kocakaya, Türkiye İşçi Partisi Hatay Belediye Başkanı adayı Gökhan Zan ile ilgili gündeme sarsıcı iddialar getirildi. Zan, adaylık sürecinde maruz kaldığı şantajı açıkça dile getirerek, Kocakaya'nın kendisini ve adaylık sürecini tehdit ettiğini belirtti. Zan'a göre, Kocakaya ve Mihal K. adındaki bir diğer şahıs, Zan'ı adaylıktan çekilmeye zorlamak için baskı uygulayarak ciddi bir maddi talepte bulundular. Ayrıca, Zan'ın zihinsel engelli kardeşine zarar verme tehdidinde bulundular ve montajlanmış ses kayıtlarını basına sızdıracaklarını iddia ettiler. Turgay Kocakaya'nın tutuklanıp tutuklanmadığına dair kesin bir bilgi mevcut değildir. Ancak, Gökhan Zan'ın suç duyurusu üzerine İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda Kocakaya hakkında işlem yapıldığı ve silahlı tehdit ve kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirilmiştir.

Eylem Tok ile oğlunu havalimanına götürdüğü iddia edilen çalışan tutuklandı Haber

Eylem Tok ile oğlunu havalimanına götürdüğü iddia edilen çalışan tutuklandı

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024'de iddiaya göre yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu T.C., saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralanmıştı. Kazanın ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oğlu T.C.'yi olay yerinden kaçırmış, ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda anne ile oğlunun ertesi gün saat 03.50 sıralarında havalimanından Mısır'a çıkış yaptıkları tespit edilmişti. Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ise aynı gün şüpheli Eylem Tok hakkında 'suçluyu kayırma' suçundan, şüpheli T.C. hakkında 'bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, kırmızı bülten çıkarılması da talep edilmişti. Soruşturma çerçevesinde daha sonra şüphelilerin ABD'ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı ve iade talebinde bulunulduğu da öğrenilmişti. Baba Cihantimur'un çalışanı tutuklandı Soruşturma sürerken, baba Bülent Cihantimur'un şirketinde reklam-pazarlama bölümünde çalışan ve olay günü şüpheli Eylem Tok ile suça sürüklenen çocuk T.C.'yi havalimanına götürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli Ayşe Ceren S., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya'da Diş Hekiminin Ölümüyle İlgili Eşi ve 1 Kişi Tutuklandı Haber

Antalya'da Diş Hekiminin Ölümüyle İlgili Eşi ve 1 Kişi Tutuklandı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde diş hekiminin evinde başından silahla vurulmuş halde ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan eşi ile 1 kişi tutuklandı. Gazipaşa’da 7 Ocak tarihinde Diş Hekimi Mustafa Kalaycı’nın evinde başından silahla vurulmuş halde ölü bulunmasına ilişkin Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şüpheli şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Cuma günü gözaltına alınan Kalaycı’nın eşi Ayşe K. ve F.U. isimli kadın ile Mehmet K., polisin yoğun güvenlik önlemleri arasında Gazipaşa Adliyesine getirildi. 2’si kadın 3 şahsın savcılık tarafından ifadesi alındı. F.U. isimli kadın savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Kalaycı’nın eşi Ayşe K. ve Mehmet K. mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Ayşe K. ve Mehmet K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, 7 Ocak tarihinde İstiklal Mahallesi Rasih Kaplan Caddesi'ndeki 4 katlı binanın 4’üncü katında yaşanmıştı. Diş Hekimi Mustafa Kalaycı’ya ulaşamayan yakınları polise haber vermişti. Kalaycı’nın yaşadığı binaya gelen polis ekipleri, kapıyı açan olmayınca çilingirden yardım istemişti. Çilingir yardımıyla içeri giren polis ekipleri, Kalaycı’yı başından silahla vurulmuş halde ölü olarak bulmuştu.

10 Çocuğu İstismar Etti, Serbestçe Dolaşıyordu: Bakanlık Devreye Girdi ve Tutuklandı Haber

10 Çocuğu İstismar Etti, Serbestçe Dolaşıyordu: Bakanlık Devreye Girdi ve Tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan bir özel yurtta görevli olan 21 yaşındaki eğitmen G.R.U., geçtiğimiz yıl 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayet edildi. Öğrenci velileri olayı yurt yönetimiyle paylaşmalarına rağmen, G.R.U.'nun yurtta çalışmadığı yönünde yanıt aldılar. Ancak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın devreye girmesiyle dosyanın kapanmasına izin verilmedi. G.R.U. yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı. Yapılan kapsamlı soruşturma sonucunda, olayın daha vahim olduğu ortaya çıktı. İfadelerde, 10 çocuğun cinsel istismara uğradığı, eğitmenin çocuklara şiddet uyguladığı, paralarını aldığı ve hatta bazı çocukları birbirleriyle "karı koca" gibi eşleştirdiği belirtildi. G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek' suçlamalarıyla dava açıldı. Ayrıca, bir öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianameye göre, G.R.U.'nun çocuklara yönelik taciz ve istismar faaliyetlerinin yanı sıra, hırsızlık yaptırdığı, paralarını aldığı ve hatta Atatürk'e hakaret ettiği iddia edildi. Ayrıca, G.R.U.'nun cep telefonu incelemesinde, müstehcen içeriklere eriştiği, çocuklarla müstehcen mesajlar paylaştığı ve hatta bazı çocuklara fiziksel şiddet uyguladığı belirlendi. Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte, öğrenci velileri ve yetkililer tarafından şikayetlerin yapılmasıyla süreç başladı. Ancak, mağdur çocukların yakınları, G.R.U.'nun olayın ortaya çıkmasından sonra kaçtığını ve birçok çocuğun mağdur olduğunu öne sürdü. 

Antalya'da Son Dakika Kaza: ANTALYA ASAYİŞ HABERLERİ Haber

Antalya'da Son Dakika Kaza: ANTALYA ASAYİŞ HABERLERİ

Antalya'da ikinci el otomobil bayisindeki yangın korkuttu: 3 kişi dumandan etkilendi Antalya’da ikinci el otomobil bayisinin depo bölümünün çatısında izolasyon çalışması sırasında çıkan yangın, paniğe neden oldu. Dumandan hafif etkilenen 3 kişiye müdahalesi olay yerinde yapıldı. Yangın, saat 12.00 sırasında Kepez Altınova Sinan Mahallesi Serik Caddesi üzerinde ikinci el otomobil satışı yapılan bir firmanın deposunda çıktı. Çatıda izolasyon çalışması yapıldığı sırada bir anda alt kısımdan alevler yükselmeye başladı. Çalışanlar yangın tüpleriyle müdahaleye başlarken, diğer taraftan durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla adrese sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İçeride kimyasal maddelerin olması nedeniyle yangın yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3 farklı istasyonundan ekipler yönlendirildi. İtfaiye yangına, depo içinden ve merdiven açarak çatıdan müdahalede bulundu. Dumanlar hafif etkilenen 3 kişi ambulansta tedbir amaçlı kontrol edildi. İçerideki yangının kontrol edilmesinin ardından soğutma çalışması yapıldı. Büyük fanlarla içerideki siyah duman tahliye edildi. Çalışanlar çalışmaları endişeli gözlerle izlerken, yangın maddi hasarla atlatıldı. Yangının ön bölümdeki otomobil, depo arkasındaki yedek parçalara ulaşmadan kontrol edilmesi büyük bir olayı önledi. Bir saatlik çalışma sonrası yangın tamamen söndürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.(İHA) Antalya'nın Manavgat İlçesinde Otomobiller Kavşakta Çarpıştı: 1 yaralı Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Güvenlik kamerasına saniye saniyesine yansıyan kazada yaralanan araç sürücüsü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza; Aşağı Pazarcı Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Doğu Garajı istikametine gitmekte olan Ali İhsan Şanlı’nın kullandığı 07 NPK 57 plakalı Fıat Albea marka otomobille, Medet Boyraz’ın kullandığı 07 ARS 360 plakalı Volkswagen Polo marka otomobil çarpıştı. Güvenlik kamerasına saniye saniyesine yansıyan kazada yaralanan araç sürücülerinden Ali İhsan Şanlı, sağlık ekibinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. (İHA) Antalya'da Jandarmadan şehirlerarası otobüslere denetim Antalya’da jandarma ekiplerinin şehirlerarası otobüslere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde, 18 otobüs sürücüsüne 62 bin 618 TL, 2 kişiye de emniyet kemeri takmamaktan bin 380 TL para cezası uygulandı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası otobüslere yönelik denetim gerçekleştirdi. 372 otobüs ve bu otobüslerde seyahat eden 14 bin 910 yolcunun denetlendiği uygulamalarda 18 otobüs sürücüsüne 62 bin 618 TL, otobüs yolcusu 2 kişiye emniyet kemeri takmamaktan bin 380 TL ceza kesildi. Otobüs yolcularına ayrıca yaklaşık 10 bin bilgilendirme broşürü dağıtıldı.(İHA) Süspansiyon takan 12 araç tespit edilerek araçlar trafikten men edilirken sürücülerine de para cezası uygulandı Antalya’da araçlarda teknik değişiklik yapıp havalı süspansiyon takan sürücüler, uzman trafik jandarma timinin kontrolleriyle tespit edildi. Kumandayla havalı süspansiyonlarını belirleyen ekipler araçları trafikten men etti, sürücülerine de para cezası uyguladı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce planlanan özel denetimler kapsamında Antalya merkez ve ilçelerinde araçlarda teknik değişiklik yaparak 'air süspansiyon' diye tabir edilen sistemler takan sürücü ve araçların kontrolleri yapıldı. Kumandalı sistemle çalışan ve tespit edilmesi çok zor olan 'air süspansiyon' sistemleri, işinde uzman Trafik Jandarması timlerince araçların motor ve mekanik sistemleri kontrol etmesi neticesinde tespit edildi. Yapılan denetimlerde aracında teknik değişiklik yaparak havalı süspansiyon takan 12 araç trafikten men edildi, sürücülere de para cezası kesildi.(İHA) Alanya'da bahçeden avokado çalan 2 zanlı tutuklandı Antalya'nın Alanya ilçesinde avokado hırsızlığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), evin önünde kasalar içindeki 750 avokadonun çalındığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Bölgede inceleme yapan ekipler, kimlikleri belirlenen K.Y. ve A.K'yi (24) operasyonla gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.(AA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.