TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı

İLKHABER-Gazetesi - Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Büyüksaat'te farklı bir mekan: Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı Haber

Büyüksaat'te farklı bir mekan: Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı

Adana’nın tarihi atmosferinin yaşandığı bölgedeki Büyüksaat meydanında restore edilerek hayata geçirilen Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı Adana’lılar tarafından çok sevildi. Dr. Gökhan Gündoğdu'nun liderliğindeki Gündoğdu Vakfı tarafından başlatılan proje kapsamında restore edilen tarihi yapı, Adana'nın sembolü olan Büyük Saat'te yer alıyor. Duvarları Dr. Gökhan Gündoğdu Müzesi'ne ait sanat eserleriyle süslenen Tuzhan 1881 GG, şu anda 25 binden fazla kitaba ev sahipliği yapıyor. Tuzhan 1881 GG, haftanın her günü ziyaretçilerini ağırlıyor. Gündoğdu Vakfı'nın öncülüğünde restore edilerek kültür merkezi haline getirilen tarihi Büyüksaat'te bulunan Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı, Adana'nın tarihî dokusuna dokunan önemli bir proje. Restorasyon süreci boyunca yapılan çalışmalar, mekânın orijinal yapısı korunarak tasarlanmış. Tarihi bir geçmişe sahip olan yapı, Ramazanoğulları Beyliği döneminde Halil Bey tarafından selamlık dairesi olarak inşa edilmiş ve zaman içinde Tuz Pazarı olarak anılmaya başlandı. Yapı restore edilerek Adana’ya Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı gibi güzide bir mekan olarak kazandırıldı. Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı, ziyaretçilere Federal Coffee hizmeti de sunarken, bazı günler söyleşi ve imza günleri gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Açılış saatleri ise 09:00 ile 18:00 arasında gerçekleşiyor.

Çukurova Bienali 30 Kasım’a kadar devam edecek Haber

Çukurova Bienali 30 Kasım’a kadar devam edecek

CANSU ERSOY ADANA (İLKHABER)–Uluslararası Akdeniz Bienali 6 kentte eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bienal, Adana’da da Gündoğdu Vakfı Müzesi ve Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı’nda 30 Kasım tarihine kadar sanatseverleri bekliyor. 1. Uluslararası Akdeniz Bienali Çukurova’nın etrafında yer alan şehirlerde eş zamanlı olarak düzenleniyor. Ana merkezi Tarsus olan bienal; Mersin, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Afşin’de yapılıyor. Bienal sayesinde ulusal ve uluslararası sanatçılar bir araya geliyor. Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı (Çukurova Çağdaş) tarafından düzenlenen, bu şehirlerin tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtmayı amaçlayan bienal, Adana’da ‘Yapabiliriz’ temasıyla seyirci karşısına çıkıyor Küratörlüğünü Fırat Arapoğlu, Seyhan Boztepe ve Tansel Türkdoğan’ın yaptığı etkinliğin teması Akdeniz’in birleştirici gücünü vurgulamayı amaçlıyor. 15 Ekim tarihinde başlayan bienal, 30 Kasım tarihine kadar bu 7 kentte devam edecek. Bienal, Adana’da Gündoğdu Vakfı Müzesi’nde ve Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı’nda gerçekleşiyor. Adana’da 6 koleksiyonerin ve 1 sanatçının eserlerinin yer Gündoğdu Vakfı Müzesi’nde; Bülent Bilici, Demet Bilici, Gökhan Gündoğdu, Sefa Özler, Uğur Paksoy, Yüksel Yıldırım ve Mustafa Okan’ın eserleri yer alıyor. Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı’nda ise; Mert Karaçıkay, Albena Baeva ve İbrahim Çiftçioğlu’nun eserleri bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.