TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ücretsiz

İLKHABER-Gazetesi - ücretsiz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ücretsiz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kestel Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz ekmek dağıtımına başladı Haber

Kestel Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz ekmek dağıtımına başladı

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, göreve geldiğinde 1 liradan satılan 400 gram ekmeği ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması için harekete geçti. Yapılan çalışmaların ardından Bursa’nın Kestel Belediyesi bünyesindeki modern üretim tesisinde hazırlanarak 400 gram ekmek, ücretsiz olarak 1500 aileye dağıtılmaya başlandı. Başkan Erol, Türkiye’nin en ucuz ekmeğini 1 liradan değil, ücretsiz olarak vatandaşla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Geçtiğimiz dönemde Kestel Belediyesi tarafından üretilen ekmek, 1 liradan satıldığını hatırlatan Başkan Erol, “1 lira olması sebebiyle Kestel ilçesinin dışından da gelip buradan ekmek almak isteyen vatandaşlarımız oluyordu. Özellikle de 65 yaş üstü vatandaşlarımız metro ücretsiz olduğu için Özlüce'den, Görükle'den buraya gelip ekmek almak istiyordu. Kestel halkı ve dışarıdan gelen vatandaşlarla birlikte uzun kuyruklar oluşuyordu. İhtiyaç sahibi aileler de ekmek almakta güçlük çekiyordu. Yeni süreçte biz ekmeği 1 lira değil, ücretsiz yaptık. Ancak bu tabi ki ihtiyaç sahibi aileler için geçerli. Bin 500 aileye şuanda ücretsiz olarak ekmeğimizi ulaştırıyoruz. Ayrıca ilçe merkezinde 73 ailenin evden çıkamadığını, yaşlı veya hastalık sebebiyle gelemediğini tespit ettik. Bunların ise evlerine biz kendimiz ekmekleri götürüyoruz. Ayrıca, haftalık olarak pazar ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Bu ücretsiz ekmeklerimizi Kesteliz kart ile dağıtacağız. İhtiyaç sahibi ailelere bunları dağıtacağız” dedi. Belediyenin fırınında üretilen 400 gram kaliteli ekmeğin talep edenlere piyasanın yarı fiyatına 10 liradan satılmaya devam edeceğini anlatan Başkan Ferhat Erol, "Bursa’nın yine en ucuz ekmeği biz satıyoruz. Herkesin ulaşabileceği satış noktalarını da arttırdık. Her gün yaklaşık 6 bin ekmek üretimi gerçekleştiriyoruz. 15 bin ekmeğe kadar ekmek kapasitemiz var. Geçtiğimiz dönemde merkez hariç satış yoktu. Biz kırsal mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi tüm ailelere ulaşacak şekilde muhtarlıklarımıza ekmekleri ulaştırıyoruz. 30’a yakın mahallemize ekmeğimizi ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Mersin'de 600 motor tutkunu güvenli sürüş eğitiminde buluştu Haber

Mersin'de 600 motor tutkunu güvenli sürüş eğitiminde buluştu

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen ileri düzey güvenli sürüş eğitiminde, motor tutkunlarıyla İleri Düzey Motor Eğitmeni Zafer Akçay bir araya geldi. Akçay, motor severlere sorular sordu, doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti. Çeşitli güvenli sürüş tekniklerinin anlatıldığı ve motor sürmenin inceliklerine değinildiği etkinlikte her yaştan motor tutkunları yer aldı. Yıllardır ileri ve güvenli sürüş eğitimleri verdiğini belirten Akçay, "İstanbul'da yaşıyorum ancak bu bölgeyi çok sevdiğim için ara sıra gelip burada motor severlerle buluşuyoruz. Tümüyle ücretsiz bir etkinliktir bu. Motosikletin teorisini anlatıyoruz burada insanlara, karşılıklı gülüşüyoruz, konuşuyoruz. Mersinlilerin, Adanalıların, Hataylıların ilgisi çok güzeldi. 600 kişilik salon yetmedi bize. Keşke daha büyük bir salon olsaydı diye düşündük" dedi. "5 koruma olmadan en küçük motosiklete dahi binmeyin" Motosiklet sürmeyi son derece keyifli ve bir o kadar da tehlikeli olarak tanımlayan Zafer Akçay, "Bunun için bilgi gerekir, beceri gerekir, tecrübe gerekir. Buna sahip olana kadar lütfen çok dikkat edin. Ayrıca kask, mont, pantolon, eldiven ve bot. Bu 5 koruma olmadan en küçük motosiklet dahi olsa lütfen binmeyin, 1 kilometre dahi olsa sürmeyin çünkü vücudunuz değerli" şeklinde konuştu. Etkinlikten sosyal medya üzerinden haberi olduğunu dile getiren Gülşah Süslü, "Zafer Akçay'ı sosyal medya hesapları üzerinden de takip ediyorum. Çok değerli, kıymetli bilgiler veriyorlar. Kendileriyle bizzat burada canlı canlı da bilgi almak amacıyla geldim. Mutluyum, güzel" cümlelerine yer verdi. Motor sürmeyi bir tutku olarak tanımlayan Süslü, "Motor sürmek bir özgürlük. Özgür ruhlu insanlarla birlikte olmak da çok keyifli. Bir arada toplu olarak sürüş yapmak da çok keyifli. O yüzden hep birlikte keyifli zaman geçirmeye geldik buraya" diye konuştu. Etkinlik için Gaziantep'ten geldiğini belirten motor tutkunu Zekeriya Kuday, "Motor adına kendimize bir şeyler katabilmek için Gaziantep'ten geldim. Faydalı olacağına inandığım için geldim. Gayet de güzel, faydalı bir etkinlik oldu. Zaten katılanlardan belli. İleri düzey motosiklet sürüşü adına elbette eksiklerimiz var. Onu da Zafer hocayla ve de internetten açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Onun için buralara kadar geldik, faydalı bir şeyler öğrenmek için motosiklet adına" ifadelerini kullandı. Eğitime katılanlardan Alican Bildik de, "Etkinliğin burada olması bizim adımıza sürpriz oldu çünkü başta Adana'da olacaktı. Adana'da olsa da gidecektik. Mutluyuz burada olduğu için. Eğitimlerine de katılmak isteriz ama hocamız İstanbul'da olduğu için biraz uzak oluyor. Belki ileride bir eğitim olursa Mersin'de veya Adana'da yakın bir yerde, yeniden katılmak da isteriz" açıklamasını yaptı.

Mersin'de kadın sağlığı danışma merkezi, 18-65 yaş arası kadınların sağlıklı kalmasını destekliyor Haber

Mersin'de kadın sağlığı danışma merkezi, 18-65 yaş arası kadınların sağlıklı kalmasını destekliyor

Uzmanlar eşliğinde psikolojik, beslenme eğitimi ve egzersiz danışmanlığının yanı sıra fizyoterapi hizmetinden faydalanabilen kadınlar, çağımızda gittikçe artan eklemlerde kireçleme, duruş bozukluğu, skolyoz, kamburluk gibi rahatsızlıklarının doktor tarafından tespit edilmesinin ardından bu merkezde rahatsızlıklarından kurtuluyor. Kadın Sağlığı Danışma Merkezinde verilen hizmetlerden ücretsiz bir şekilde faydalanan kadınlar, programlar sayesinde hem ruhsal hem de bedensel ilerleme kaydediyor. Çağın hastalığı haline gelen kas sistemi ağrıları uzman eşliğinde yapılan sporla aşılıyor Kas iskelet sistemi rahatsızlığı doktor tarafından tespit edilen kadınlara hizmet verdiklerini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Kadın Sağlığı Danışma Merkezinde görevli fizyoterapist Ayşe Deniz, “Son dönemde eklemlerde kireçleme, duruş bozukluğu, skolyoz, kamburluk gibi rahatsızlıklar çok fazla. Bunlara yönelik destek hizmeti vermekteyiz” dedi. Randevu oluşturan danışanlara hizmet verdiklerini belirten Deniz, “Öncelikle bir fiziksel değerlendirme varsa ona yönelik bir egzersiz programı belirliyoruz. Haftada iki gün düzenli bir şekilde 2 ay boyunca hizmet veriyoruz. Aynı zamanda birimizde psikoloğumuz ve diyetisyenimiz var. Ekip çalışması şeklinde ilerliyoruz” diyerek 18-65 yaş arası bütün kadınlara ücretsiz hizmet verdiklerini söyledi. 'Alo 185’i arayarak randevu alınabileceğini söyleyen Deniz, bütün kadınların talep etmesi çağrısında bulundu. Ağrı çeken danışanlar sonuçlardan memnun Arkadaşının tavsiyesi üzerine merkeze geldiğini belirten emekli öğretmen Fatma Erdoğan, “Benim eklemlerimde problem var. Fizik tedaviye uzun süre gittim, ağır tedaviler gördüm. Geçen yıl Ayşe hanımla karşılaştım, başladım çok memnunum. Bacaklarım rahatladı” diye konuştu. 4 haftadır danışmanlık aldığını belirten Erdoğan, “Her kadın gelsin, sağlığı için. Burada fizyoterapiste uğrasınlar, psikoloğa uğrasınlar, diyetisyene uğrasınlar. Gerçekten harika bir yer. Kapıdan girerken güler yüzle karşılanmak çok önemli bir şey. Hijyenik bir ortamda çalışıyorsun” ifadelerini kullandı. Eklem ağrıları nedeniyle merkeze başvuran emekli Memur Elif Çakır ise “Kolumda ve bacağımda ağrılarım vardı. Bugün son seansım ve ağrıların hiçbiri kalmadı. Mutlu geldim, mutlu gidiyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.