TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Uluslararası Mersin Maratonu

İLKHABER-Gazetesi - Uluslararası Mersin Maratonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uluslararası Mersin Maratonu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin maratona hazır Haber

Mersin maratona hazır

Dünya Atletizm Birliği tarafından 'Elite Label' kategorisine alınan ve Türkiye’de bu kategoride gerçekleştirilen tek maraton olma özelliği taşıyan Uluslararası Mersin Maratonu için Bizden Kafe’de çip ve kit dağıtımları sürüyor. Çip ve kit dağıtımları maraton sabahı saat 07.00 ile 08.00 saatleri arasında da devam edecek. Heyecanlı bekleyiş sürüyor 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na katılım için kota almak isteyen sporcuların büyük önem verdiği maratona Türkiye dahil 25 ülkeden 111’i yabancı sporcu olmak üzere toplam 1696 sporcu katılacak. 42 K’da 22 ülkeden 55’i yabancı sporcu olmak üzere toplam 348, 10 K’da 16 ülkeden 52 yabancı sporcu olmak üzere toplam 1281 sporcu, paten yarışında ise 3 ülkeden 4’ü yabancı olmak üzere toplam 67 sporcu yarışacak. Yarın Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda ilk heyecan saat 08.50’de paten yarışı ile başlayacak. 42 K yarışları 09.00’da, 10 K 09.15’te, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de koşacağı Halk Koşusu ise 11.30’da başlayacak. Maratonun ödül töreni ise saat 13.00’te gerçekleşecek. Maraton dolayısıyla kapanan güzergahlar Mersin Maratonu dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılırken, araç parkı da yapılamayacak. Adnan Menderes Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Hal Kavşağı Batısı, Cumhuriyet Bulvarı, Cengiz Topel Caddesi, Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi, Viranşehir Sahil Yolu, Kuvayi Milliye Caddesi’ne pazar günü 00.00’dan 05.00’e kadar araç parkı yapılamayacak. Aynı yollar pazar günü 05.00’ten 15.00’e kadar trafiğe tamamen kapalı olacak.

Uluslararası Mersin Maratonu'nda son 3 gün Haber

Uluslararası Mersin Maratonu'nda son 3 gün

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu'na sayılı günler kaldı. Kayıtların sürdüğü Maratona katılacak sporcular da kente gelmeye başladı. Uluslararası Mersin Maratonu için geri sayım başladı. “Herkes Koşar Mersin’e” sloganıyla 10 Aralık’ta koşulacak maraton için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, profesyonel sporcular kayıtlarını gerçekleştirdi. Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncularından sona diğer bazı takımların sporcuları da maraton öncesi kayıtlarını yaptırdı. Mersin'de antrenmanlara başladılar Maraton için kente gelen bazı yabancı sporcular da Darısekisi Örnek Köyü’nde antrenman yaptı. Isınma, açma germe hareketleri ile vücutlarını koşu öncesi hazırlayan sporcular, Darısekisi Örnek Köyü etrafında koştu. Mersin’e ilk defa gelen Bahreynli sporcu Ruth Kenet, “Burası, kendi ülkemde spor yaptığım yerlere benziyor. O yüzden çok memnun kaldım. Hedefim kendi en iyi zamanımın üzerine çıkmak." dedi. Kenyalı sporcu Hillary Kipchumba, 8 yıldır sporun içinde olduğunu ve 2018 yılında düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu’nda 2. olduğunu söyledi. Kipchumba, “2018 yılında en iyi derecemi 2 saat 10 dakika ile yapmıştım. Bu maratonda, bunu aşmayı hedefliyorum." diye konuştu.

"Uluslararası Mersin Maratonu"nun tanıtım toplantısı yapıldı Haber

"Uluslararası Mersin Maratonu"nun tanıtım toplantısı yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesince bu yıl 5. kez düzenlenecek "Uluslararası Mersin Maratonu"nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki toplantıda, "Herkes Koşar Mersin'e" sloganıyla 10 Aralık'ta gerçekleştirilecek maratonun tanıtım filmi ve parkurların güzergahları gösterildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, burada yaptığı konuşmada, kentte sportif anlamda birçok çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu tür etkinliklerin kentin tanıtımına katkı sağladığını dile getiren Seçer, maratonun "Elite Label" kategorisinde olduğunu hatırlattı. Maraton hakkında bilgi veren Seçer, şöyle konuştu: "Maratonu 4 farklı kategoride yapacağız. 42 kilometrelik maratonumuzda 342 sporcumuz var. Bunun 55'i yabancı. Yine 10 kilometrelik yarışlarımıza 1174 sporcu katılacak. Bunun da 44'ü yabancı olacak. Yine paten yarışlarında 63 sporcu mücadele edecek. Burada da 5 yabancı sporcu mücadele verecek. Halk koşumuza da herkesi bekliyoruz." Seçer, toplamda 94 bin dolar para ödülü vereceklerini belirterek, Türk sıralamasının ödüllerinin de 700 bin lira olacağını kaydetti. "Türkiye bir atletizm ülkesidir" Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar da Mersin'in Türk atletizmi için önemli olduğunu ifade etti. Kentte önemli spor organizasyonlarının yapıldığına dikkati çeken Çintimar, "Türkiye'de maraton ve yarı maratonların sayısı 200'ü geçti. 1000'in üzerinde katılımlarla bu organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Artık Türkiye bir atletizm ülkesidir. Bu yıl, yol koşuları ve bizim liglerimizde yapılan yarışlarla birlikte 300 binin üzerinde insanımız yarışmış ve koşmuştur." diye konuştu. Çintimar, ayrım gözetmeden her belediyenin organizasyonlarında yer aldıklarını dile getirdi. Maratonda koşacak sporculardan Ramazan Özdemir de Mersin'de önemli yarışlara katıldığını belirterek, "Buradaki maratonu seçme nedenlerimden birisi, burada olimpiyat barajının geçilebilmesi. Burada güzel bir organizasyon olacak." ifadelerini kullandı. Kenyalı atlet Ruth Jebet, ilk defa Mersin'e geldiğini ve burada mutlu olduğunu, maratonda elinden gelen en iyi dereceyi koşmak istediğini aktardı. Kenyalı sporcu Hillary Kipchumba da Mersin'de güzel bir parkurda yarışacaklarını ve burada iyi bir sonuç almak istediğini kaydetti.

Uluslararası Mersin Maratonu, ünlü isimlerle renklenecek Haber

Uluslararası Mersin Maratonu, ünlü isimlerle renklenecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştireceği ‘Uluslararası Mersin Maratonu’ için geri sayım başladı. Bu yıl 10 Aralık’ta 5’incisi yapılacak maraton için başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in yanı sıra profesyonel sporcular da kayıtlarını gerçekleştirdi.   “Herkes Koşar Mersin’e” sloganıyla koşulacak olan ‘5. Uluslararası Mersin Maratonu’nun Halk Koşusu bu yıl daha coşkulu geçecek.  Çok sayıda katılım olan maraton için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk Koşusu kategorisine kaydını yaptırdı. Başkan Seçer, maratonda “0033” yazılı göğüs numarası ile yer alacak. Mersin halkını ve tüm sporseverleri maratonda koşmaya davet eden Başkan Seçer, “Kayıtlar 6 Aralık’a kadar devam edecek. Hem ülke çapında hem uluslararası çapta yüzlerce sporcu bu maratona iştirak edecek. Aynı zamanda Halk Koşusu da gerçekleşecek. 10 Aralık’ta herkesi Mersin’e bekliyoruz. Herkes Koşar Mersin’e” dedi. Volkan Dermirel de koşacak Başkan Seçer’in yanı sıra 6 Şubat’taki depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay’ın Trendyol Süper Lig’deki temsilcisi Atakaş Hatayspor'un teknik direktörü Volkan Demirel de halk koşusuna katılacak. İç saha maçlarını Mersin’de oynayan Hatayspor’un teknik adamı Volkan Demirel, "Sağlık açısından spor yapmanın gerekli olduğunu düşündüğümüz için herkesi bu koşuya bekliyoruz." İfadesi kullandı. Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncularından sona diğer bazı takımların sporcuları da maraton öncesi kayıtlarını gerçekleştirdi. Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin ile İlkem Yapı Tarsus Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı oyuncuları maratonda yer alacak. Tüm vatandaş ve sporcuları maratona katılmaya davet eden her iki takımın oyuncuları, “Çok heyecanlı bir maraton olacak.” diye konuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Olcay Tok, en son 2018’de yapılan Uluslararası Mersin Maratonu’nun pandemi gibi nedenlerden dolayı uzun süre gerçekleştirilemediğini belirterek, şunları kaydetti: “Maratonun bu yıl yapılacak olmasından dolayı mutluyuz.  10 Aralık’ta koşulacak olan maratonda, çok ciddi sporcular yer alacak. Halk Koşusu da yapacağız. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi yöneticileri olarak topluca katılımda bulunacağız. Herkesi maratonda koşmaya davet ediyoruz. Herkes buyursun gelsin, çok keyifli olacak. Bundan eminiz.”

Uluslararası Mersin Maratonu için heyecan başladı Haber

Uluslararası Mersin Maratonu için heyecan başladı

(İLK HABER)- Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label’ kategorisine alınan maraton, bu özelliğiyle Türkiye’de bu kategoriye alınan ikinci maraton olma özelliği taşıyor. Ayrıca Mersin Maratonu, 2024 yılında Paris’te yapılacak Yaz Olimpiyatlarına katılım için sporcuların kota alabilecekleri bir yarış olması nedeniyle sporcular için büyük önem taşıyor. 5. Uluslararası Mersin Maratonu heyecanı 7-8-9 Aralık 2023 tarihlerinde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yapılacak fuarla başlayacak. Kayıtların sadece internet üzerinden yapılacağı maraton için son kayıt tarihi 2 Aralık 2023. Uluslararası Mersin Maratonu’nda kadınlar ve erkeklerde 1.’ye 15 bin, 2.’ye 10 bin, 3.’ye ise 7 bin 500 Amerikan Doları ödül verilecek. Maraton Türk sıralamasında ise kadınlar ve erkekler kategorilerinde birinciye 15 bin, ikinciye 12 bin, üçüncüye ise 10 bin lira ödül verilecek. 10 kilometre ödülleri ise birinciye 10 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye 6 bin lira şeklinde olacak. Yaş sıralamasında ise kadınlarda 35-39 yaş, 40-44 yaş, 45-49 yaş, 50-54 yaş, 55-59 yaş, 60-64 yaş ve 65 üzeri yaş kategorilerinde ilk 3’e girenler ile erkeklerde 35-39 yaş, 40-44 yaş, 45-49 yaş, 50-54 yaş, 55-59 yaş, 60-64 yaş, 65-69 yaş, 70-74 yaş, 75-79 yaş ve 80 üzeri yaş kategorilerinde ilk 3’e girenler ödül alacak. Ödül çerçevesinde birincilere 7 bin 500, ikincilere 5 bin, üçüncülere 2 bin 500 lira verilecek. Detaylı bilgi www.mbbspor.org adresi üzerinden alınabilecek. 15-50 yaş arası herkesin katılabileceği paten yarışına, 18 yaş altındaki sporcular anne veya babadan alınan muvafakatname ile katılabilecek. Katılımcılar fitness, urban, agresif, speed, street hockey gibi inline skate türündeki tüm patenleri kullanabilecek. Kask kullanmanın zorunlu olduğu parkurda, zaman ölçümü ise yarışmacılara verilecek olan çiplerle yapılacak. Uluslararası Mersin Maratonu kayıt ücretleri 19 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında 50 lira, 1 Ekim-17 Kasım tarihleri arasında 75 lira, 18 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında ise 100 lira olarak belirlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.