TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Uşak

İLKHABER-Gazetesi - Uşak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uşak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Emektar öğretmenler yıllar sonra yeniden buluştu Haber

Emektar öğretmenler yıllar sonra yeniden buluştu

Uşak Belediyesi’nin şehirde yaşayan kadınlar için oluşturduğu topluluk UKAMER, Kız Meslek Lisesi'nin eski binası olan ve şu an merkezin hizmet binası olarak faaliyet gösteren tarihi binada yeni buluşmalara ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda UKAMER, Kız Meslek Lisesi'nin tarihi binasında görev yapmış emekli öğretmenleri yıllar sonra bir araya getirmek adına anlamlı bir buluşmaya imza attı. Etkinlikte, öğretmenler okulun eski günlerini yâd ederken, UKAMER’in toplum üzerindeki olumlu etkilerine ve kadınların toplumdaki yerinin güçlenmesine de dikkat çekti. Merkezin, kadınlara yönelik eğitim ve destek programlarına ev sahipliği yapması, öğretmenler tarafından takdirle karşılandı. Merkezde bulunan etkinlik odalarını gezen öğretmenlere, gerçekleştirilen uzman diyetisyen, psikolog ve reformer pilates eğitimleri hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte sunulan ikramlar ve öğretmenlere takdim edilen hediyeler, buluşmanın samimi ve sıcak atmosferini pekiştirdi. Buluşmaya katılan ve öğretmenlerle samimi sohbetlerde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bu tarihi binada yıllarca öğrencilere eğitim vermiş değerli öğretmenlerimizle buluştuğumuz için son derece gururluyuz. Tarihi binanın her bir köşesinde anısı olan öğretmenlerimizin yıllar sonra tekrar bu katıları yad etmelerine ve meslektaşları ile bir araya gelmelerine vesile olduğumuz için de son derece mutluyuz. UKAMER yeni hizmet binasının kapıları şehirdeki tüm kadınlara açık ve kadınlarımız artık birbirinden unutulmaz hatıraları burada biriktirerek, kıymetli buluşmaları merkezimizde gerçekleştirebilecekler.” dedi. Buluşmaya Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve Kadın Koordinasyon Merkezi Koordinatörü İlknur Ertuğrul da katıldı.

Tarım ve orman personellerine proje hazırlama ve uygulama eğitimi verildi. Haber

Tarım ve orman personellerine proje hazırlama ve uygulama eğitimi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitim, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlendi. Burada konuşma yapan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir ““Son yıllarda Dünya’da ve Ülkemizde tarım sektörün önemi dile getiriliyor olmakla beraber, tarım üzerine uzun vadeli planlamalar yapılmaktadır. Ülkemizin de tarım ülkesi olduğunu düşündüğümüzde bu planlamalar yapılırken, tarımsal projeler konusunda uzman personellere daha fazla gerek vardır. Bu kapsamda siz değerli katılımcılarımızın alacağı eğitim neticesinde ortaya koyacağınız değerli projelerimiz ile ülkemiz tarım ve hayvancılığa Ülkemiz tarım ve hayvancılığa ışık tutabilecek, katkı sağlayabilecek ve en önemlisi Ülkemize katma değer sağlayabilecek hususunda şüphem yoktur.” dedi. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir’in ardında konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Burçak Yüksel ise eğitim vermekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Yüksel,  “Proje hazırlama ve uygulama süreçlerinde etkinlik kazanmak bu kapsamda günümüzde daha da önemli hale gelmektedir. Bu konuda kapasitesi artıran kurum ve kuruşlarımıza pek çok faydalar kazandırmaktadır. Örneğin hepimizin aklında soyut fikirler var. Bu soyut fikirlerin, somut fikirlere dönüştürülmesi için kurumlarımızın  mevcut faaliyetlerini Uluslararası bir nitelik kazandırılmasında, projelerin şeffaf ve hesap verilebilir ilkesi çerçevesinde yürütülmesinde, projelerin başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasında, projelerle ilgili bilgi ve deneyimin artırılmasında, uygulanan projelerin etikliğin değerlendirilmesinde, tarım ve ormancılık alanında karşılaştığımız sorunlara karşı ulusal ve küresel ölçekte müdahalelerde, ortaklık ve iş birliği geliştirmede, kurumsal olarak bu süreçlere dâhil olmada, Ulusal ve Uluslararası kuruşların sağladığı mali ve destek imkânlardan faydalanmasında ‘Proje Hazırlama ve Uygulama Eğitimi’ çok önemli hale gelmektedir. Özellikle bakanlık olarak iş kaynaklı fon kullanım oranını, özellikle kurumlarımızın hibe nitelikli fonların erişiminde ‘Proje Hazırlama ve Uygulama Eğitimi’ önem kazanmaktadır. Çünkü fon sağlayıcılar belirli bir format üzerinden ve belirli çerçeveler üzerinden bu fonları Ülkemizde bulunan kurum ve kurumlarımıza sağlamaktadır. Dolasıyla bakanlık olarak hibe nitelikli uygulanan projelerin sayı ve miktarını artırmak veya kredi nitelikli fonlarla bakanlığımız üreticilerimizin ve çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu altyapıyı karşılamak üzere bu eğitimi alınması, bu konuda etkinlik kazanılması önemli. Buda ancak sistematik yaklaşımla fon sağlayıcıları tarafından belirlenen formata uygun olarak projelerin tasarlanması ve yönetilmesiyle mümkün.” dedi. Konuşmaların ardından eğitime geçildi.

Aydem Yenilenebilir Enerji, Uşak'ta rüzgar enerjisi kurulu gücünü iki katına çıkardı Haber

Aydem Yenilenebilir Enerji, Uşak'ta rüzgar enerjisi kurulu gücünü iki katına çıkardı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Türkiye'nin en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Uşak'ta rüzgar kapasite artışı yatırımları kapsamında 11 yeni rüzgar türbinini üretime dahil etti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Serdar Marangoz, yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Kapasite artış yatırımımız kapsamında, Uşak RES’te (Rüzgar Enerjisi Santrali) planladığımız 17 rüzgar türbinini, geçtiğimiz yıl aralık ayında sahaya taşımaya başladık. 165 metre rotor çapına ve 6 megavat güce sahip, dünyanın en büyük mor kanatlı 11 türbininin kurulumunu 8 ay gibi kısa sürede tamamladık. Ağustos ayındaki Bakanlık kabulünün ardından da temiz enerji üretimine başladık. Yeni türbinlerin üretime dahil olmasıyla, toplam 52 türbinin yer aldığı Uşak RES ile ülkemizin temiz enerji arzına ve sürdürülebilirliğine katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Proje kapsamında 6 türbinimiz için de çalışmalarımız devam ediyor." Uşak RES'te mevcut kurulu gücün devreye alınan yeni türbinlerle 61,5 megavattan 127,5 megavata ulaştığının altını çizen Marangoz, "Devreye alınan türbinlerle birlikte şirketimizin toplam kurulu gücü de 1168 megavata yükseldi. Uşak RES, portföyümüzdeki 3 rüzgar santralimiz içindeki en büyük kurulu güce sahip santralimiz olma özelliğini de taşıyor." ifadelerini kullandı. - 88 mor kanatlı türbinle sorumlu üretim yapılıyor Doğa ile uyumlu üretim anlayışını temel prensip olarak benimsediklerini hatırlatan Marangoz, şunları kaydetti: "Mor renk, kuşların beslendiği canlıların dikkatini en az çeken renk. Yeni türbinlerimizin kanatlarını da sahadaki diğer türbinlerimizin kanatları gibi mor renge boyadık. Böylece kuşların beslenmek için kanatlara yaklaşmasını ve çarpmasını engelliyoruz. Sorumlu enerji üretim anlayışıyla 2013 yılında bilimsel araştırmalar neticesinde başlattığımız Mor Kanat Projemiz ile Uşak ve Yalova’daki rüzgar santrallerimizde 88 türbinimizin kanatları mor renge sahip. Dünyada tek mor kanatlı rüzgar türbinlerine sahip şirket olarak, enerji üretimimizde doğayla uyum içinde sorumlu üretim anlayışını sürdürmeye özen gösteriyoruz."

Sertleşme sorununa ’şok dalga’ tedavisi Haber

Sertleşme sorununa ’şok dalga’ tedavisi

Önemli cinsel sağlık sorunlarından birisi olan sertleşme bozukluğu (iktidarsızlık), cinsel ilişki için yeterli penis sertleşmesinin sağlanamaması ya da yeterince devam ettirilememesi olarak tanımlanıyor. Sertleşme bozukluğu partnerlerin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Genellikle 40 yaş üstü erkeklerde görülürken ve 40-70 yaş arası erkeklerde görülme sıklığının yaklaşık yüzde 50 civarında olduğu tahmin ediliyor. Sertleşme bozukluğunda, Şok Dalga Tedavisi (ESWT) günümüzde giderek artan bilimsel çalışmalar ile destekleniyor ve sonuçlar umut vaat ediyor. Yaklaşık 20 yıllık üroloji ve androloji tecrübesi olan Op. Dr. İsmail Özdemir, sertleşme bozukluğunda “ESWT” tedavisi hakkında bilgiler verdi. Sertleşme sorununda şok dalga tedavisi ile olumlu sonuçlar alındığını belirten Özdemir, “Sertleşme bozukluğu olan hastalar, ağızdan alınan ilaçlar ve penise uygulanan ilaçlar gibi cerrahi dışı tedaviler ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Ancak bu tedaviler kalıcı düzelme sağlamamaktadır. Penis protezi yerleştirilmesi ise özellikle yandaş hastalıkları olan kişilerde taşıdığı olası riskler nedeniyle pek çok hasta tarafından reddedilmektedir. Sertleşme bozukluğu tedavisinde ağızdan kullanılan ilaçların günlük ve uzun süreli kullanımıyla dokuda düzelme sağlanabilmektedir. Benzer etkileri ile şok dalga tedavisinin bu amaçla kullanımı günümüzde giderek artan bilimsel çalışmalar ile desteklenmekte ve olumlu sonuçlar alınmaktadır” dedi. Sertleşme bozukluğunun altta yatan nedeninin önce tedaviyle bulunmasın önemine dikkat çeken Özdemir, “Damarsal nedenler, sigara ve alkol tüketimi, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, kalp hastalıkları, hormonal yetersizlikler, ruhsal ve zihinsel sorunlar ve diğer hastalıkların tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar sertleşme sorununa neden olur. Tedavi öncesi altta yatan sorunun ne olduğunun anlaşılması ve hastanın tedaviye uygun olup olmadığının belirlenebilmesi için mutlaka doktor muayenesi yapılmalıdır. Kan analizi ve radyolojik görüntüleme ile sertleşme sorununun sebebinin ortaya konulması gerekir. Sorunun tam olarak anlaşılması tedavinin başarı oranını artırır. Hastaya ön değerlendirme yapılmaması ve tetkiklerinin değerlendirilmemesi tedaviden faydalanma ihtimalini azaltır. İşlem sertleşme bozukluğuna yol açabilecek hormonal ya da sinirsel hastalığı olmayan, damarsal sorunlar nedeniyle sertleşme bozukluğu yaşayan hastalar için uygundur” dedi.

Uşak’ta tavuk döner ve pilav yiyen 65 öğrenci hastanelik oldu Haber

Uşak’ta tavuk döner ve pilav yiyen 65 öğrenci hastanelik oldu

Uşak’ın merkezde bulunan Yaşar Akar İlkokulu’nda özel işletmeye ait kantinde satılan öğlen saatlerinde yedikleri tavuk döner ve pilavdan 65 öğrencide akşam saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikayetleri başladı. Öğrenciler, aileleri tarafından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve kentteki özel bir hastaneye götürüldü. Tedavi altına alınan 65 öğrenciden 32’i taburcu edildi. Hastanede tedavi altına alınan öğrencileri ziyaret eden Uşak Valisi Turan Ergün, sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Ergün’e İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ile İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir de eşlik etti. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Ergün, "Bazı öğrencilerimiz ilkokulda, öğlen kantinden tavuk döner ve pilav yemişler. Akşam saatlerinde bir kısmında mide bulantısı ve kusma meydana gelmiş. Bu şikayetlerle hastaneye başvurmuşlar. Bu sayı artınca tabi arkadaşlar bütün öğrencileri de aradılar. Benzer şekilde bir durum var mı diye. Biz de hastaneye geldik. Bu zamana kadar toplam 65 öğrencimiz müracaat etmiş hastanelerimize. Kusma veya mide bulantısı gibi şikayetlerle. Bunlardan şu an itibariyle 32’si serum verilerek taburcu edildi. 3 hastamız yatarak tedavi ediliyor. Onların da sağlık durumları iyi. Bizi sevindiren olay şu. Şu ana kadarıyla Allah’a şükür hayati tehlikesi olan yok. Olayla ilgili adli soruşturmayı, biz de valilik olarak idari soruşturmayı başlatıyoruz. Kamuoyuyla da sonuçları paylaşacağız" dedi.

Uşaklı kadının evde başladığı hobisi girişim hikayesine dönüştü Haber

Uşaklı kadının evde başladığı hobisi girişim hikayesine dönüştü

UŞAK (AA) - MEHMET ÇALIK - Uşak'ta hobi amaçlı su kabağından avize ve çeşitli aksesuarlar tasarlayan Yıldız Yılmaz, internetten izlediği videolar ve aldığı eğitimlerle kendisini geliştirerek atölyesini kurdu. Banaz ilçesinde yaşayan, 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Yıldız Yılmaz, iki yıl önce sosyal medya üzerinden izlediği bir videoda su kabaklarının işlenerek çeşitli aksesuarların yapıldığını gördü. Kendisini bu alanda geliştirmeye karar vererek internetteki ilgili videoları izleyen Yılmaz, ilk denemelerin ardından Banaz Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki su kabağı işleme kursuna devam etti. Aldığı eğitimlerle tasarımlarını zenginleştiren Yılmaz'ın ürettiği aksesuarlar, sosyal medya ve internetteki satış kanallarında ilgi gördü. Ev ortamında siparişlere yanıt vermekte zorlanan Yılmaz, ilçede 200 metrekarelik bir atölye ve satış mağazası açtı. Su kabağının üzerine çizdiği motifleri oyarak boncuklar ve taşlarla süsleyen Yılmaz, led ışıklarla avizeye dönüştürülen aksesuarlara yoğun talep alıyor. Yıldız Yılmaz, AA muhabirine, ev hanımı olduğunu, çocuklarını büyüttükten sonra bir arayış içerisine girdiğini ve izlediği bir videoda bu işle tanıştığını söyledi. Su kabaklarından yapılan avizeleri ve süsleri görünce çok ilgisini çektiğini aktaran Yılmaz, "Bu işe başladıktan sonra da çok beğenilmeye başladı. Siparişler almaya başladım. Böyle olunca da oğlumun odasını atölye olarak kullanmaya başladım. Siparişler çoğalınca artık yavaş yavaş işimi büyütmeye karar verdim. Siparişlere zor yetişiyorum. Artık eve sığmadığından atölye ve iş yeri daha uygun olacağı için bu şekilde adım attım." dedi. Yılmaz, gelecekte başka kadınları da istihdam etmeyi hedeflediğini ifade etti. Su kabağının, çeşitli tasarım fikirlerine uygun malzeme olduğunu, ışıkla renklendirilebildiğini, bu nedenle tercih edildiğini anlatan Yılmaz, siparişleri genelde kafe, restoran gibi işletmelerden ya da bahçesini, yazlığını süslemek isteyen müşterilerden aldığını kaydetti. Yılmaz, su kabaklarını İzmir, İstanbul ve Kütahya'dan temin ettiğini belirterek, "Kabağı ilk elime aldığımda hiç tahmin etmemiştim bu kadar büyüyeceğimi, bu kadar talep göreceğini. Şu an çok mutluyum bu noktaya gelmekten. Daha çok ilerleyeceğimi düşünüyorum inşallah. Bu işi ilerlettikten sonra esas amacım yurt dışına satış yapmak." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.