TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Vali Erdinç Yılmaz

İLKHABER-Gazetesi - Vali Erdinç Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Vali Erdinç Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Osmaniye'de "Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı Haber

Osmaniye'de "Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı

Programda kurtuluş mücadelesi kahramanlarından Şehit Kaymakam Saim Bey ve şehitler için dua edildi. Programın ilk bölümünde, Şehit Kaymakam Saim Bey Dağı'nda toplanarak Şehitler Yolu’ndan tören alanına yürüyen öğrenciler, Şehit Saim Bey Dağı'ndan getirilen Türk bayrağını, Vali Erdinç Yılmaz’a teslim ettiler. Ardından Zafer Camii imam hatibi Mahmut Durmuş Kur’an-ı Kerim okudu ve İl Müftüsü Ali Çakmak, şehitler için dua okudu. Osmaniye Kültür, Sanat, Tarih, Turizm Derneği Başkanı İsmet İpek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Saim Bey ve arkadaşları kahramanlığın sadece tanımını yapmamışlar, ne olduğunu bizzat canlarını feda ederek göstermişlerdir. Geri dönmemek üzere ileriye atılmaktır kahramanlık. Gönüller sızlasa da düşenlerin yasından onların arkasından koşabilmektir kahramanlık. Bugün vatan toprağı Saim Bey gibi kahramanlar sayesinde aydınlanıyor. Bu yüzden, gökte bayrak gibi doğan bu yiğitleri unutmamak, unutturmamak bizlere düşen en temel vazifedir. Saim Bey ve arkadaşları gibi, 102 yıl önce düşmana hak ettiği cevabı veren Osmaniyeliler; bugün de ecdadının yaktığı bağımsızlık meşalesini devam ettirmekte ve memleketimizde gözü olanlarla canı pahasına mücadele ederek “Şehitler Diyarı” unvanını hak etmektedir" dedi. Törenin son bölümünde Vali Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, üzerinde şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu anıta karanfiller bıraktı.

Depremden etkilenen Osmaniye'de öğrenciler için ders zili çaldı Haber

Depremden etkilenen Osmaniye'de öğrenciler için ders zili çaldı

OSMANİYE (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'de öğrenciler dersbaşı yaptı.Eğitim öğretimin başlaması dolayısıyla Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ve kent protokolü, Dede Korkut İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.Burada yeniden eğitime başlayan öğrencilerle sohbet eden Yılmaz, deprem dolayısıyla öğretmen ve öğrencilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.Vali Yılmaz, gazetecilere, Kahramanmaraş merkezli depremlerden Osmaniye'nin ciddi anlamda etkilendiğini söyledi.Kentte can kayıplarının, yıkılan ve ağır hasarlı binaların olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:"İlk andan itibaren çadır kentlerimizi kurduk. Şu anda konteyner kentlerimizi oluşturuyoruz, oraya depremzede vatandaşlarımızı yerleştiriyoruz. Osmaniye'mizin depremin ağır hasarını en hafif şekilde atlatacağı şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yaraları birlikte saracağız ve daha güzel bir Osmaniye oluşturacağız. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz bugün okulda olmaktan mutlu. Biz eğitimin asla ertelenemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Eğitim ve öğretimi en iyi şekilde sürdürme gayreti içerisinde çalışmalarımız devam edecek."Vali Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra okuldaki öğretmenlerle bir araya geldi. Burada depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.Bu zor dönemde öğretmenlerin büyük gayret göstereceğine inandığını vurgulayan Yılmaz, "Biz sizin yanınızda olacağız. Yaşanan sıkıntıları gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Öğretmenlerimizden sınava girecek öğrencilerle özel olarak ilgilenmelerini rica ediyorum. Çocuklarımızdaki deprem etkisini en aza indirmek için mücadele vermeliyiz. Sizlerin bunu başaracağına inanıyorum." diye konuştu.Ardından, Vali Yılmaz, protokol üyeleri ve öğrenciler, okulun bahçesinde kırmızı beyaz renkli balonları gökyüzüne bıraktı.Kentte yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim öğretim, depremler nedeniyle ertelenmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.