Varda Ultra Trail’in 3’üncüsü tarihi ve doğal güzellikler arasında gerçekleşti
Adana’nın ilk ve tek patika yarışı Varda Ultra Trail Koşusu, şehrin eşsiz doğal güzellikleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’de sporcuların başlangıç noktasına trenle gittiği tek yarış olma özelliği taşıyan Varda Ultra Trail’de, 14K, 27K ve 62K mesafelerinde yaklaşık bin sporcu mücadele etti. Yarış parkuru; köprü geçişleri, kanyon ve vadiler boyunca uzanan, ana yol bağlantıları hariç neredeyse tamamı patikadan oluşan rotaları, su geçişlerini ve doğal güzellikleriyle dikkat çekti. Organizasyon, bir spor etkinliği olmanın yanı sıra Adana’nın tanıtımına da önemli katkı sağladı.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen yarışta, Türkiye Atletizm Federasyonu, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Pozantı Kaymakamlığı, Karaisalı Kaymakamlığı ve Adana Running Spor Kulübü paydaş olarak yer aldı.
Cumartesi günü erken saatlerde sporcularla birlikte yarışın başlangıç noktasına trenle giden Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, yarışın başlangıç anonsunu yaptı.
“Adana, sporun ve turizmin buluşma noktası olmaya devam ediyor”
Varda Ultra Trail’in 3’üncüsünü, Adana Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlediklerini belirten Güngör Geçer, “Adana yılın 300 günü güneşli bir şehrimiz ve farklı etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Tarihi Varda Köprüsü’nde son bulacak bu özel organizasyonda, sporcularımıza başarılar diliyorum. Spor Şehri Adana olarak, bu tür etkinliklerle turizme ve spora katkı sağlamaya devam edeceğiz. Adana’nın ilk ve tek patika koşusu Varda Ultra Trail’in 3’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Doğanın kalbinde, tarihi Varda Köprüsü’nün eşsiz manzarasında koşulan bu özel organizasyon, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenleniyor ve her yıl daha da büyüyor. Bu yıl da yaklaşık 1000 sporcuyla, enerjisi yüksek, heyecanı bol bir güne tanıklık ediyoruz. Yarışları 3 farklı etapta gerçekleştiriyoruz. Başlangıç noktasına trenle gidilen tek yarış olma özelliği var” ifadelerini kullandı.
Varda Ultra Trail 14K
ERKEKLER
1-Arda Dölen
2-Adil Şanlı
3-Alican Aktürk
KADINLAR
1-Şenay Çiçek
2-Alena Havalach
3-Olga Borozdina
Varda Ultra Trail 27K
ERKEKLER
1-Ali Özkan
2-Ramis Nuraliev
3-Rıdvan Aykul
KADINLAR
1-Anna Kirdan
2-İrina Vinogradskaia
3-seda Öztürk Karaburun
Varda Ultra Trail 62K
ERKEKLER
1-Koray Het
2-Mustafa Dağdelen
3-Mehmet Osman Döner
KADINLAR
1-Elena Töreli
2-Emine Beşler Çeber
3-Nazan Elçin
Yaş kategorilerine göre ayrıntılı sıralama ekteki PDF dosyalarında…
Toros Dağları ve Çakıt Vadisi’nde adrenalin dolu 62k ultra trail koşusu
62K Varda Ultra Trail: Toros Dağları ve Çakıt Vadisi’ni bir uçtan bir uca tarihin içinde koşarak keşfedeceğiniz bir yarış deneyimi. Yarış, Cumartesi günü saat 07.30’da Yer Köprü Restaurantın önünden başladı. Toros Dağları’nın içinde ilerlerken parkur boyunca müthiş bir doğa yarışmacılara eşlik tti 34. Km den sonra ise yarışmacılar Belemedik Tabiat Parkı’nın içine giriş yapıp, Çakıt Vadisi boyunca dağ eteklerinde koştular. Yarışın finiş noktası ise yüz yıllık bir tarihe sahip. 1. Dünya Savaşı esnasında inşası yapılmış olan ve hala aktif olarak ülkeleri ve kültürleri birbirine bağlayan tarihi Varda Köprüsü oldu. Parkurun tamamlanması için yarışmacılara tanınacak olan toplam süre 11 saat.
Tarihi Varda Köprüsü’nde spor ve doğa buluştu
27K Train Trail: Adana’nın Pozantı ilçesi sınırları içinde bulunan, 1. Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından yapılıp bitirilmesi planlanan Bağdat-Hicaz Demiryolunun en stratejik noktalarından biri olarak bilinen Belemedik kasabasının meydanında başladı. 26Km uzunluğunda ve +1925mt irtifa kazanımına sahip olan bir dağ patika koşusudur. Yarışçılar Belemedik Tabiat Milli Parkı içerisinde bulunan ve diğer ucunda yüz yıllık bir tarihe sahip, 1. Dünya Savaşı esnasında inşası yapılmış olan ve halen aktif olarak ülkeleri ve kültürleri birbirine bağlayan tarihi Varda Köprüsü arasındaki Çakıt Vadisi’nde unutamayacakları bir deneyim yaşadılar. Yarış tarihi Varda Köprüsü Meydanı’nda sonlandı.
14K Bridge Trail: Karaisalı İlçe sınırları içinde bulunan, binlerce yıllık bir oluşumun neticesinde meydana gelmiş eşsiz güzellikteki Kapıkaya Kanyonu’nun girişinde başladı.
13.57Km uzunluğunda ve +830mt irtifa kazanımına sahip olan bir dağ patika koşusudur. Rotanın sonunda ise yüz yıllık bir tarihe sahip, 1. Dünya Savaşı esnasında inşası yapılmış olan ve hala aktif olarak ülkeleri ve kültürleri birbirine bağlayan tarihi Varda Köprüsü’nde son buldu.