TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Vatandaş

İLKHABER-Gazetesi - Vatandaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Vatandaş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Başkan Kocaispir: “Vatandaşların talep ve görüşlerini alıyoruz” Haber

Başkan Kocaispir: “Vatandaşların talep ve görüşlerini alıyoruz”

(İLKHABER)- Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir’de yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve çalışmaları incelemek amacıyla ilçede ziyaretlerine devam ediyor. Serinevler ve Karacaoğlan mahallelerine teknik ekibiyle giden Başkan Kocaispir, mahalle muhtarları ile birlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Kocaispir, ziyarette hem mahallede yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi hem de vatandaşlardan gelen talep ve önerileri dinledi.  Hizmetlerinde katılımcılığı esas aldıklarını her seferinde vurgulayan Başkan Kocaispir, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üzerinde durduğumuz en önemli konulardan biri de katılımcı belediyecilik olmuştur. Yaptığımız çalışmalar hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda gerçekleşirken, hayata geçirdiğimiz projelerde de yine hemşehrilerimizin görüşlerini alıyoruz” ifadelerini kullandı.  Yeni Serinevler Parkı’nın ardından iki mahalleyi birleştiren 3714 sokakta yapılan asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kocaispir, “Yüreğir’in birçok mahallesinde asfalt kaplama çalışmalarımız devam ediyor. Karacaoğlan ve Serinevler mahallelerimizi birbirine bağlayan 3714 sokaktayız. Adana’nın en güzel yolları Yüreğir’de olacak demiştik çok şükür bugün bunu büyük ölçüde gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Bulut: Borcu borçla kapatmak isteyenler banka kapılarını aşındırıyor Haber

Milletvekili Bulut: Borcu borçla kapatmak isteyenler banka kapılarını aşındırıyor

ANKARA-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yüksek enflasyon ve fahiş zamlar nedeniyle geliri giderine yetmeyen vatandaşın, esnafın bankalara olan kredi borçlarının katlandığını belirterek, “KOBİ’lerden çiftçiye, vatandaştan esnafa memlekette bankalara borçlu olmayan yok” dedi.  Küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) bankacılık sektörüne olan kredi borçlarının bu yılın ilk yedi aylık döneminde yüzde 37,4 (781 milyar lira) artarak 2,9 trilyon liraya yükseldiğini kaydeden Bulut, KOBİ’lerin zamanında ödeyemediği için bankalar tarafından takibe alınan kredi borçları ise 52,3 milyar lira olduğunu bildirdi. ÇİFTÇİ DE BORÇLU Üreten, emek veren ancak emeği tarlada kalan çiftçinin de borç harç içerisinde olduğunu kaydeden Bulut, tarım sektörünün bankacılık sistemine olan borçlarının bu yılın ilk yedi aylık döneminde yüzde 48,1 oranında artarak temmuz ayında 487,5 milyar liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. Sektörün kamu bankalarına olan borçlarının yüzde 52,3 artarak 415,9 milyar liraya çıktığını belirten Bulut, özel bankalara olan borçların ise yüzde 10,9 artarak 71,5 milyar lira olduğunu ifade etti.  Bulut, “Tarım Sektörün zamanında ödeyemediği için bankalar tarafından takibe alınan kredi borçları ise 2,2 milyar lira” dedi. VATANDAŞ  BORÇ İÇİNDE Vatandaşların bankalar ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kartı borç bakiyesinin 18 - 25 Ağustos haftasında 40,5 milyar lira artarak 2 trilyon 374 milyar liraya kadar tırmandığını kaydeden Bulut, “Tüketici kredilerinde 15,5 milyar, kredi kartı borç bakiyesinde ise 25 milyar liralık artış yaşandı. Yıl başından bu yana ise tüketici kredileri yüzde 31,6 oranında artarak 1 trilyon 474 milyar liraya, kredi kartı borç bakiyesi ise yüzde 98 oranında artarak 901 milyar liraya yükseldi. Bankaların zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları vatandaşlardan olan kredi alacakları ise yılbaşından bu yana 8,1 milyar liralık artışla 38,4 milyar liraya çıktı. Vatandaşların TOKİ’ye de 46 milyar liralık taksitli konut borcu bulunuyor” ifadelerini kullandı.  VATANDAŞ BANKALARIN KAPISINDA Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşın da esnafın da gırtlağına kadar borç batağına saplandığını kaydeden Bulut, kirasını, faturalarını ödeyemeyen, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorluk çeken vatandaşın, iş yerini çeviremeyen esnafın borcu borçla kapatmak için bankaların kapısını aşındırdığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.