TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Vefat

İLKHABER-Gazetesi - Vefat haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Vefat haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türk Futbolunun efsane isimlerinden Ersen Martin Kimdir? Hastalığı neydi? Neden vefat etti? Haber

Türk Futbolunun efsane isimlerinden Ersen Martin Kimdir? Hastalığı neydi? Neden vefat etti?

Türk futbol camiası bugün acı bir haberle sarsıldı. Eski milli futbolcu Ersen Martin, uzun süredir yaşadığı sağlık sorunlarına yenik düşerek hayatını kaybetti. 44 yaşındaki Ersen Martin, futbol kariyerinde Beşiktaş, Trabzonspor, Denizlispor gibi takımların formalarını giydi ve Türk futboluna önemli katkılarda bulundu. Marktredwitz, Almanya'da 23 Mayıs 1979'da doğan Ersen Martin, futbola Almanya'nın Nurnberg altyapısında başladıktan sonra Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah-beyazlı ekipte gösterdiği performansla dikkat çeken Martin, Türkiye futbolunun önemli kulüplerinde başarılı bir kariyer geçirdi. Ancak, mayıs 2022'de kalp krizi geçiren Ersen Martin'in aort damarında yırtık tespit edilmiş ve uzun bir ameliyat süreci başlamıştı. Şubat 2023'te ilk tepkilerini vermeye başlayan Martin, uzun bir mücadelenin ardından 19 Mart 2024'te yaşamını yitirdi. Ersen Martin'in vefatı, Türk futbol camiasında büyük üzüntü yarattı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da taziye mesajında bulunarak, "Ülkemiz futbolunun sevilen ismi, milli takımımızın da formasını giyen Ersen Martin’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ersen kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı. Futbol camiası, Ersen Martin'e olan sevgi ve saygısını dile getirirken, yaşadığı zorlu mücadele ve futbol kariyerindeki başarılarını unutmayacak. Türk futbolunun önemli isimlerinden Ersen Martin, uzun süredir mücadele ettiği sağlık sorunlarına yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Ersen Martin Kimdir? Ersen Martin, 23 Mayıs 1979 tarihinde Almanya'nın Marktredwitz şehrinde doğmuş olan Türk eski milli futbolcudur. 1. FC Nürnberg altyapısında futbola başladıktan sonra Türkiye'ye gelmiş ve Türk futbolunun önemli kulüplerinde forma giymiştir. Genellikle santrafor mevkisinde oynamıştır. Profesyonel kariyerine 1. FC Nürnberg takımında başlayan Ersen Martin, daha sonra Türkiye'nin köklü kulüplerinden Beşiktaş, Denizlispor, Trabzonspor gibi takımlarda forma giymiştir. Kariyeri boyunca toplam 318 lig maçında 83 gol atmıştır. Ayrıca Türkiye Milli Futbol Takımı'nda da 4 kez forma giymiştir. Maalesef, Ersen Martin uzun bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele etmekteydi. 19 Mart 2024 tarihinde yaşamını yitirmiştir. Futbol kariyeri boyunca Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunan Ersen Martin, futbol camiasında saygıyla anılmaktadır.

Şevki Bolat kimdir? Şevki Bolat neden öldü? Haber

Şevki Bolat kimdir? Şevki Bolat neden öldü?

Günümüzde Türkiye'nin ekonomik ve havacılık sektöründe önemli bir konuma sahip olan isimlerin ailesinden gelen bir trajediyle karşı karşıyayız. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Türk Hava Yolları'nın önde gelen isimlerinden Ahmet Bolat'ın babası Şevki Bolat'ın ölümü, gizemini koruyan bir olay olarak pek çok kişinin dikkatini çekti. Peki, Şevki Bolat kimdir? Nedeni merak edilen bu ani ölüm, hangi detayları içermektedir? Tüm bu soruların cevapları için sizleri detaylı bir incelemeyle bilgilendireceğiz. ŞEVKİ BOLAT KİMDİR? Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ın babası olan Şevki Bolat, bugün yaşamını yitirdi. Ereğli ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi kökenli olan Şevki Bolat'ın vefatı, ailesi ve yakın çevresi tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Şevki Bolat'ın kökeni Ereğli'nin sevilen mahallelerinden biri olan Hamidiye'ye dayanıyor. Ailesi ve tanıdıkları, Şevki Bolat'ın vefatıyla derin bir acı içinde olduklarını dile getirdiler. Ereğli'nin yanı sıra, Türk iş dünyası da Şevki Bolat'ın kaybı nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadı. Bolat ailesinin bu zor zamanında, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Şevki Bolat'ın anısını Türk iş dünyasında ve Ereğli'de yaşatacaklarına olan inancımızı yineliyoruz. ŞEVKİ BOLAT NEDEN ÖLDÜ? İstanbul'da bir süredir tedavi görmekte olan Şevki Bolat, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ın babası olarak biliniyordu. Ancak, bugün gelen acı bir haberle, Şevki Bolat'ın vefat ettiği duyuruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ticaret Bakanımız Sn. Ömer Bolat ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Bolat'ın babası Şevki Bolat Beyefendi tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, Bolat ailesine ve dost çevresine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerine yer verdi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya üzerinden bir başsağlığı mesajı yayınladı. Yılmaz, "Ticaret Bakanımız Ömer Bolat'ın ahirete irtihal eden muhterem babası Şevki Bolat'a Allah'tan rahmet niyaz ediyor; kıymetli bakanımıza, ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." sözleriyle duygularını ifade etti. Şevki Bolat'ın ölümü, kamuoyunda derin bir üzüntü yaratırken, Bolat ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyoruz.

Muhterem Nur ne zaman öldü? Muhterem Nur neden öldü? Haber

Muhterem Nur ne zaman öldü? Muhterem Nur neden öldü?

Bir ölüm, ardında birçok soru işareti bırakabilir. Muhterem Nur'un ölümü de bu açıdan merak uyandırıcı bir konu haline geldi. Belki birçok kişi, "Muhterem Nur ne zaman öldü?" ve "Muhterem Nur neden öldü?" sorularının cevaplarını arıyor. İşte bu yazıda, bu sırlarla dolu hikayenin perde arkasına iniyoruz. Detayları ortaya çıkarırken, belki de beklenmedik gerçeklerle karşılaşacağız. MUHTEREM NUR’UN VEFATI Muhterem Nur, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olarak anılıyor. Asıl adı Olga olan Muhterem Nur, 1927'de Manastır şehrinde dünyaya geldi. Ancak babasını hiç tanımayan ve "Anne" dediği teyzesi tarafından büyütülen Muhterem Nur, çok küçük yaşlarında ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti. İstanbul Eyüp'te geçen çocukluğunun ardından, 14 yaşında bir dokuma fabrikasında çalışmaya başladı. Muhterem Nur'un hayatı, adını tarihe kazıyan "Ömrümce Ağladım" adlı kitaba konu oldu. Sinema dünyasına adımını atan Muhterem Nur, Muharrem Gürses'in teklifiyle 1951'de "Yıldızlar Revüsü" filminde figüran olarak başladı. Daha sonra "Kanun Namına" ve "Boş Beşik" gibi filmlerde rol aldı. Ümit Utku'nun önerisiyle "Muhterem Nur" adını kullanmaya başlayarak, Türk sinemasında unutulmaz roller üstlendi. Muhterem Nur'un hayatı sadece sinema kariyeriyle sınırlı kalmadı. 1986 yılında Müslüm Gürses ile evlenerek, onunla dillere destan bir aşk yaşadı. Müslüm Gürses'in ölümüne kadar süren evlilikleri, birçok kişinin dikkatini çekti. Gürses, eşine olan sevgisini birçok kez dile getirirken, Muhterem Nur da onun için "Ondan önce yaşamıyordum. Mutlu olmayı, huzuru anladım." şeklinde açıklamalarda bulundu. Muhterem Nur, 20 Mart 2020 tarihinde İstinye Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği ve solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle vefat etti. 87 yaşında hayata gözlerini yumduğunda, Türk sinemasının önemli bir simgesi olarak anılmaya devam etti. Müslüm Gürses'in eşi olarak bilinen Muhterem Nur, yaşamı boyunca iz bırakan bir sanatçıydı ve hala birçok seveni tarafından özlemle anılıyor.

66 Yaşında Hayata Veda Eden Mario levi Limdir? Mario Levi Kitapları Haber

66 Yaşında Hayata Veda Eden Mario levi Limdir? Mario Levi Kitapları

Mario Levi'nin vefatını, Buart Sanat Atölyesi sosyal medya hesabından duyurdu. Atölye, açıklamasında, "Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı. Mario Levi Kimdir? Levi, 1957 yılında İstanbul'da doğdu. İlk öyküsünü 1975 yılında kaleme aldı. 1984 yılından sonra Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Milliyet Sanat, Argos ve Oksijen gibi birçok yayın organında yazılar yazdı. Mario Levi Kitapları: Levi, "İstanbul Bir Masaldı", "En Güzel Aşk Hikayemiz", "Bir Şehre Gidememek", "Lunapark Kapandı" ve "Size Pandispanya Yaptım" gibi çok sayıda kitap kaleme aldı. Eserleri, birçok dile çevrildi ve ödüller kazandı. Mario Levi ve İstanbul Levi, İstanbul'a olan tutkusuyla tanınıyordu. 2016 yılında verdiği bir röportajda, "İstanbul benim için bir ilham kaynağı oldu. Kötüsüyle de ilham kaynağı oldu. İstanbul aslında neresinden bakarsanız bakın yaşanması kolay olmayan, hatta yaşanması zor bir şehir. Tarihin bıraktığı izler yüzünden de öyle, bugün açısından da öyle" demişti. Levi, PEN Yazarlar Derneği'nin de aktif bir üyesiydi. Dernek, Levi'nin vefatı üzerine yaptığı açıklamada, "Edebiyat dünyası bir değerini daha yitirdi. Yazın dünyasında 'İstanbul Aşığı' yazar olarak tanınan, inceliklerle dolu, edebiyatımızın güçlü kalemi değerli Mario Levi'yi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz" ifadelerini kullandı. Mario Levi'nin ailesi, sevenleri ve okurları, onun eserleriyle yaşamaya devam edecek. Mario Levi Sözleri "İnsan en çok kaybettikleriyle kazanıyordu galiba. Gerçek öğrenmeler, gerçek bedelleri gerektiriyordu."   "İnsan en çok kaybettikleriyle kazanıyordu galiba. Gerçek öğrenmeler, gerçek bedelleri gerektiriyordu."   Cinsel sorunlardan,rezil sarhoşluklardan,yalnızlıklardan ve tüm düzensizliklerden kurtulabilmek için bir kadınla yaşamayı olası bir çözüm olarak görebilen şahane uyumsuzların büyük bir kendi kendini kandırma çabası gösterdiği dünyamızda,kimi ayrıntıların değil anlatılmaya,yaşanmaya bile değer bulunmayacağını çok iyi biliyorum.  ''Kitaplar'' diyebiliyorum, ''kitapların çok özel dünyasından hep bir şeyler beklemiştiniz ne de olsa;kandırmacalardan ve kaçışlardan bir küçük sığınak yaratmıştınız kendinize. Günün birinde,sözcüklerden vebolasılıklardan aldığınız güçle birçok yanılgıyı bir küçük yalanla geçiştirebilir,dahası açıklayabilirdiniz.'' '' Kimi sözler, insanın içinde yavaş yavaş, günün birinde asıl anlamlarını bulmak için yürüyor...''   "Her Yahudi gibi ben de 'ülkesini' doğurmaya, yaşamaya ve bulmaya çalışan bir gezgindim sonuçta. Her Yahudi gibi ben de 'vatansız'dım birilerinin gözünde... Her Yahudi gibi ben de 'sıradan'dım, 'güvenmez ve güvenilmez'dim, 'dilsiz ve yabancı'ydım.." İstanbul Bir Masaldı ·Yaşamayı hayal ettiklerinizi yaşayamamak sizde müthiş bir ölüm duygusu uyandırır.   Yola çıkışların hüznünü yaşamak...Bu dizeyi neden hatırladım şimdi? Hayat verdiği şarkıya yeniden dönme ihtiyacını duyduğumdan mı? Kim bilir...  

Mustafa Yalçın Nutku kimdir? Haber

Mustafa Yalçın Nutku kimdir?

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden ve gazetemiz Yeni Asya’nın ilk sağlık köşesi yazarlarından Dr. Sadullah Nutku’nun oğlu Prof. Dr. Mustafa Nutku vefat etti. Yeni Asya’da da yazıları yayınlanan Mustafa Yalçın Nutku’nun cenaze namazı bugün ikindi namazı sonrasında İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde kılındı.  Prof. Dr. Mustafa Yalçın Nutku, kimya profesörü. 1940, Ezine / Çanakkale doğumlu. İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültede doktorasını verdi (1971), doçent (1978) ve profesör (1991) oldu. Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Van, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. İttihad, Yeni Asya, Zafer ve Köprü’de yazıları yayınlanan Mustafa Nutku’nun “Harika Sistemler Alemi / İnsan Vücudu, İnsan Kâinat ve Hakikat Üzerine Sohbetler” adlı eserleri yayınlanmıştı. MUSTAFA NUTKU KİMDİR? Risale Haber'de yazıları yayınlanan Prof. Dr. Mustafa Nutku, 1940 yılında, babasının askerî doktor olarak vazifeli bulunduğu Ezine’de dünyaya geldi.Zarurî Bir AçıklamaDoktora öğrenimi de dahil, mektep tahsilinin tüm kademelerini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü mezuniyeti ve bir müddet İstanbul’da bir Kolejde kimya öğretmenliğinden sonra, mezun olduğu fakültede kimya doktorasını yaparken Karadeniz Teknik Üniversitesinde asistanlıkla, üniversiteye girdi. Doktora çalışmasını tamamladıktan sonra, doçentlik çalışması için İngiltere’ye gitti. 1969-1991 yıllarında Karadeniz Teknik Üniversitesinde, 1991-1997 yıllarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde, akademik personel olarak çalıştı. İstanbul’da bulunmasını gerektiren ailevî sebeplerle 8 Nisan 1997 tarihinde emekliliğini isteyerek, İstanbul’da ikamete başladı.Babam doktor Sadullah NutkuÜniversite hayatındayken ve daha sonra çeşitli görevlerini yapması yanında, İstanbul’da iki üniversitede, Trabzon, Konya, Adıyaman, Batman, Şırnak üniversitelerinde; İstanbul, Trabzon, Rize illeri ve onların bazı ilçe belediyelerinin kültür müdürlüklerinin, lise Müdürlüklerinin, STK yönetimlerinin davetleriyle çevre meseleleri, israfsızlık, enerji tasarrufu, ozon tabakası mucizesi, helal gıda, bazı meşrubat ve deterjanların zararları gibi mühim bilimsel ve güncel konularda konferanslar verdi. Bir dergide “Helal Gıda Hatıraları” ana başlığı altında beş yıl müddetle 4-5 sayfalık yazıları ile helal gıdaya “hatıra üslubu” içinde dikkat çekti. İlgili mevzuat ve ilçe müftülüklerinin bilgileri ve izinleri ile, değişik tarihlerde İstanbul’daki bazı camilerde, cami cemaatlerine mühim güncel konularda Cuma vaazları da verdi. Çeşitli gazete, dergi ve web sitelerinde ilmî, imanî, içtimaî, ahlâkî yüzlerce fikir yazısı bulunuyor.

KADİR EZİLDİ'NİN DEDESİ İSMET KAPLAN ÖLDÜ MÜ? Haber

KADİR EZİLDİ'NİN DEDESİ İSMET KAPLAN ÖLDÜ MÜ?

Geçtiğimiz yıl anneannesini kaybeden Kadir Ezildi'nin dedesi İsmet Kaplan'dan acı haber geldi... Fox Tv ekranlarında yayınlanan En Hamarat Benim programının sunucusu Kadir Ezildi sosyal medya hesabından dedesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Geçmiş yaşantısında özel bir hastanede arşiv sorumlusu olarak çalışan Ezildi daha sonra yaptığı programla büyük bir çıkış yakalayan Kadir Ezildi şimdilerde Fox Tv'de gündüz kuşağında En Hamarat Benim isimli programı sunuyor. Ezildi, geçtiğimiz yıl anneannesi Gülhanım Kaplan'ı da kaybetmişti. Ünlü sunucu bir yıl içerisinde ikinci acı kaybını yaşadı. Peki, Kadir Ezildi'nin dedesi öldü mü? İsmet Kaplan neden öldü? KADİR EZİLDİ'NİN DEDESİ İSMET KAPLAN ÖLDÜ MÜ? En Hamarat Benim sunucusu Kadir Ezildi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dedesi İsmet Kaplan’ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Ezildi yaptığı paylaşımda, “Dedemiz İsmet Kaplan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Maltepe Mimar Sinan Camiinden kaldırılacaktır.” ifadelerine yer verdi. Ezildi’nin dedesinin ölüm neden ise paylaşılmadı. ANNEANNESİ GÜLHANIM KAPLAN DA VEFAAT ETMİŞTİ Kadir Ezildi'nin anneannesi Gülhanım Kaplan da geçtiğimiz yıl hayatını kaybetmişti. Ezildi'nin anneannesi Gülhanım Kaplan'ın geçirdiği kalp krizi sonrası 2023 yılı ocak ayında yaşamını yitirdi. Genç sunucunun anneannesine bir ev hediye ettiği, ancak Gülhan Kaplan’n yeni evinde sadece bir ay oturduğu öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.