TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#veli

İLKHABER-Gazetesi - veli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, veli haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin öğretmenleri, veli ziyaretlerine başladı Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesinin öğretmenleri, veli ziyaretlerine başladı

 Ziyaretlerde öğrencinin kurs merkezindeki başarı durumu, sınav sonuçları gibi konular üzerinde durulurken, üzerine eğilmesi gereken dersler ve konular da iletiliyor. Ziyaretlerden mutlu olan veliler, çocukları ile yakından ilgilenilmesinden son derece memnun. İlk veli ziyareti, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Hal Şubesi’nde LGS’ye hazırlanan Fatmanur Öğrü’nün evine yapıldı. Fatmanur’un annesi ile sohbet eden öğretmenleri, Fatmanur’un dersleri hakkında bilgi verdi. Kurs merkezinin mahallelerine açılmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu kaydeden anne Emel Öğrü, yapılan ziyaretin de kızının ilerleyişini birebir öğrenme açısından önemli olduğunu söyledi. Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş ise “10 ilçemizde toplam 20 kurs merkezimizde hem LGS hem de YKS’ye hazırlanan öğrencilerimize yönelik yaptığımız veli ziyaretlerini bu yıl da devam ettiriyoruz. Çünkü geçen yılki dönüşler çok olumluydu. Bu zorlu sınav yılında hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz, yanlarında olduğumuzu hissediyor” dedi. Eğitim öğretim yılı sonuna kadar yaklaşık 7 bin veliyi ziyaret etmeyi planladıklarını ve bu ziyaretlerdeki amaçlarının, öğrencinin evindeki sosyal yaşamını ve çalışma ortamını görmek olduğunu kaydeden Karakuş, “Aynı zamanda alanında uzman öğretmenlerimizle birlikte, ailemizle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğini ne kadar sıkı tutarsak başarımızın artacağını bildiğimizden dolayı, bu ziyaretlerimizi yıl boyunca devam ettireceğiz. Eğitim hizmetleri ailesi olarak bu zorlu sınav yılında, hem velilerimizin hem de öğrencilerimizin yanında olacağız” diye konuştu. Evine ziyaret gerçekleştirilen Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Hal Şubesi’nde LGS’ye hazırlanan Fatmanur Öğrü’nün annesi Emel Öğrü de önce kurs merkezinin mahallelerine açılmasını değerlendirerek, “Bunun bize kat kat faydası oldu. Hem okulda hem ödevleri konusunda Fatma’nın derslerine çok büyük etkisi oldu. Kütüphanemiz açıldı, kitap okumak için gidip geliyor. Bizim için çok iyi oldu” şeklinde konuştu. Kurs merkezinde verilen ücretsiz öğle yemeğinin de Fatmanur’a zaman kazandırdığını söyleyen Öğrü, “Zaten çocuk okuldan direkt geliyor, evde hiç vakit kaybetmeden kurs merkezine geçerek yemeğini yiyor ve derse katılım sağlıyor” ifadelerini kullandı. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Öğrü, “Bu ziyaret sayesinde hem öğretmenlerimizle tanışmış oluyoruz hem de onlar bizi yakından tanıyorlar. Çocuğun gelişimi açısından da çok iyi oluyor” dedi. LGS kurs merkezinden faydalanan 8. sınıf öğrencisi Fatmanur Öğrü ise eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezinden çok memnun olduğunu söyleyerek, “Ben kurs merkezini, öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Matematik dersiyle uğraşmak istemiyordum, ama Kurs Merkezi’ndeki öğretmenim benimle çok ilgileniyor. Ben Tansu Hoca’yla birlikte matematik dersini sevmeye başladım” diye konuştu.

“Okul masrafları velileri  kara kara düşündürüyor” Haber

“Okul masrafları velileri  kara kara düşündürüyor”

ADANA (İLKHABER) - Orhan Sümer, özel okul velilerinin, okulların eğitim ücreti dışındaki yemek, kırtasiye ve genel gider masraflarına yüzde 300’lere varan zam yaptıklarını ve yönetmeliğe aykırı biçimde bu hizmetleri almaya zorunlu tutulduklarını söyledi. Sümer, “Özel okullar ise artan maliyetler doğrultusunda eğitim ücretlerine zam yapmaktan başka çare olmadığını dile getiriyor. Servis ücretleri ise bam başka şekilde ele alınıyor. Veliler ekonomik nedenlerle çocuklarını devlet okullarına almak istiyorlar. Ancak devlet okulları da ne yazık ki eğitim açısından diğer okullara göre yetersiz kalıyor. Olan ailelere ve çocuklara oluyor” dedi  KIRTASİYE MASRAFI ASGARİ ÜCRETLİNİN BİR AYLIK MAAŞINDAN FAZLA Okulların açılmasına sayılı günler kala okul masrafları velileri kara kara düşündürdüğünü söyleyen Orhan Sümer, “Eğitim Öğretim dönemi anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 4 Eylül’de başladı. Ortaöğretimdeki diğer öğrenciler için 11 Eylül’de başlayacak. En ucuz okul çantası 200 lira. En ucuz beslenme çantası 72 lira. En ucuz suluk 70 lira. Büyükşehirlerde en kısa mesafe servis ücreti 1300 liradan başlıyor. Okul forması: Kısa kollu tişört 120-150 lira, polo yaka tişört 200 -250 lira, kapüşonlu 270 - 300 lira, fermuarlı ceket 250-270 lira, eşofman altı 200 -250 lira, eşofman takımı 380 -400 lira, pantolon 300 -350 lira. Bu rakamlar 2022 devlet okulları ortalaması. Bir de bunun bu sene olanı için hesap yapıldığında şartlar iyice zorlaşıyor. Asgari ücretli bir ailenin iki çocuğu varsa bir aylık maaşları okul öncesi alışveriş masrafını karşılamaya yetmiyor.” diye konuştu. ÇOCUKLARIN BESLENME ÇANTALARI YİNE BOŞ  Orhan Sümer, ekonomik krizin, çocukların beslenme çantalarını da boşalttığını ifade ederek, “Bir yılda, beslenme çantasına en çok konulan ürünlerden zeytin yüzde 71, peynir yüzde 153, süt yüzde 208 zamlandı. 1 milyondan fazla çocuk okula aç gitti. 2023’ün son dönemecinde ise ne yazık ki şartlar değişmedi. Çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler devletten destek bekliyor. Okula yemekhanesi olan eğitim kurumları ailelerin fiyatı karşılayamadığı için çocuklarını yemeğe yazdırmadığını belirtiyor. Yine birçok aile ise çocuğuna sağlıklı beslenme çantası hazırlayamadığını itiraf ediyor.” şeklinde konuştu.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.