TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yağış

İLKHABER-Gazetesi - yağış haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yağış haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ülke genelinde hava durumu Haber

Ülke genelinde hava durumu

Yağışların, Tunceli, Elâzığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkâri çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra güney kesimleri sağanak yağışlı 18 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Antalya: Parçalı bulutlu 26 Samsun: Parçalı bulutlu 14 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 13 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu 12 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 20

Meteoroloji'den 'çamur yağabilir' uyarısı! Haber

Meteoroloji'den 'çamur yağabilir' uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bu haftaki hava durumu raporunu yayınladı. MGM tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, (Afyonkarahisar hariç) Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve sis etkili olacak. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında ise çığ tehlikesi bulunuyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği belirtiliyor. Toz Taşınımı Uyarısı Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kıyı Ege ile Marmara'da güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) rüzgarla beraber toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji buna karşın uyarıda bulundu. Çığ Tehlikesi Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. Öte yandan MGM, 6 il için sarı kodlu uyarı verdi. Sarı kod verilen iller şu şekilde: Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırıklareli, Tekirdağ

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, Türkiye genelinde yağış bekleniyor Haber

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, Türkiye genelinde yağış bekleniyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. “Önümüzdeki 4 gün yurdun tamamında yağış bekleniyor” Çelik, Türkiye’nin yeni yağışlı sistemin içerisine girdiğini belirterek, “Önümüzdeki 4 gün boyunca Cumartesi de dahil olmak üzere yurdumuzun tamamında yağış bekliyoruz. Bu yağışlar; yağmur ve sağanak şeklinde ama havanın soğumasıyla doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı da görülecek” ifadesini kullandı. Sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin altına inecek Yağış rejiminin önümüzdeki günlerde Ege bölgesinden başlayarak Doğu Anadolu bölgesine doğru ilerleyeceğini aktaran Çelik, “Cuma ve Cumartesi günleri yağışlar aralıklarla devam edecek. Bu gelen sistemle birlikte sıcaklıklar hızla azalıyor. 5 ve 6 derecelik düşüş olacak. Sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin altına inecek diyebiliriz” diye konuştu. Ankara, İstanbul ve İzmir Cumartesi günü de yağışların devam edeceğini dile getiren Çelik, “3 büyük şehirde sıcaklıklarda 6 ve 7 derecelik bir düşüş öngörüyoruz. Çarşamba günü İstanbul’daki en yüksek sıcaklıklar 10 ve 11 derecelere düşüyor. Ankara’da da sıcaklıklar 10 ve 11 derece ama hafta sonu en yüksek sıcaklıklar 8 ve 9 derecelere kadar düşecek. İzmir’deki en yüksek sıcaklıklar da 16 ve 17 derecelerinde seyredecek” ifadelerini kullandı.

Son yağmurlar buğday tarlalarına can suyu oldu Haber

Son yağmurlar buğday tarlalarına can suyu oldu

Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, yağışların buğday üretimi için kritik önem taşıdığını belirterek, “Son yağmurlar buğday tarlalarına can suyu oldu.” dedi. Türkiye'nin buğday üretimi 2023'de bir önceki yıla göre yüzde 11,4 oranında artarak 22 milyon ton, arpa üretimi yüzde 8,2 oranında artarak 9,2 milyon ton, çavdar üretimi yüzde 11,7 oranında artarak 305 bin ton, yulaf üretimi ise yüzde 12,3 oranında artarak 410 bin ton oldu. Üretimde, buğday ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin tarımsal üretiminde önemli yeri olan ve ülkenin buğday üretiminin yaklaşık yüzde 5'inin karşılandığı Adana'da da 2022 yılında 1 milyon 489 bin dekar alanda üretim yapılırken, 736 bin ton buğday elde edildi. Rekolte oranı, 2023 yılında ise il genelinde yapılan hasat sonrası 700 bin tonun üzerinde gerçekleşti. Cahit İncefikir: Buğday veriminde önemli bir artış bekleniyor Ülkenin ilk buğday hasadının yapıldığı Adana’da bu yıl yaklaşık 1 milyon 400 bin dönüm alanda bu ürünün ekildiğini belirten Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, "Son yağışlar buğday üretimi için kritik önem taşıyor. Yağışların devam etmesi halinde buğday veriminde önemli bir artış bekleniyor" dedi. İncefikir, son günlerde etkili olan yağışlarla buğday tarlalarının adeta canlandığını ifade ederek, "Küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi nedenlerle bitki gelişimi olumsuz etkileniyor. Yüksek sıcaklıklar, verim düşüşüne ve ürün kalitesinde azalmaya neden olabiliyor. Bu nedenle son yağışlar buğdayların gelişmesi ve verim artışı için çok önemli. Yağışların etkisiyle nemlenen tarlalarda buğday kökleri daha derine iniyor ve böylece daha iyi verim noktasında yarar sağlıyor. Son yağmurların can suyu olduğu tarlalarla bu hasat döneminde üreticiler dönümde 500-700 kilogram arasında ürün bekliyor." diye konuştu. Adana Tarım Platformu Sözcüsü İncefikir, buğdayda ton başına sağlanan bin liralık desteğin kıraç bölgelerde 2 bin liraya çıkartılması gerektiğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.