TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yakalandı

İLKHABER-Gazetesi - yakalandı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yakalandı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İtalya’ya gitmeye çalışan 270 göçmen  yakalandı Video Galeri

İtalya’ya gitmeye çalışan 270 göçmen yakalandı

Türkiye’nin farklı illerinden İtalya’ya gitmek için Manavgat’a gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan, İran, Irak ve Filistinli 270 göçmen, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyonuyla Manavgat Irmağı'nda tekneye binerken ve saklandıkları ormanlık alanda yakalandı. Göçmenleri İtalya’ya götürecek olan teknede organizatör oldukları değerlendirilen 4 kişi yakalanırken, mültecilerin organizatör ile kişi başı 7 bin dolar ile 10 bin euro arasında değişen paralara anlaştığı öğrenildi. Mülteciler arasında bulunan aynı zamanda Türk vatandaşı da olan Afganistanlı İnşaat Mühendisi Nesar Ahmad Ahmadı, aynı organizatörün daha önce amcasının oğlunu götürdüğünü, organizatörle amcasının oğlu aracılığıyla irtibat kurduğunu söyledi. İhbarı değerlendiren Antalya İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler İtalya’ya gitmek üzere Türkiye’nin değişik yerlerinden Manavgat’a gelen 100 Irak, 90 Afganistan, 70 İran ve 10 Filistinli Titreyengöl mevkiinden Manavgat Irmağı'ndaki tekneye binerken yakalandı. Göçmenlerin bir kısmının tekneye bindiği belirlenirken, bölgedeki ormanlık alanlara kaçan göçmenler jandarma ekipleri tarafından saklandıkları yerlerde yakalandı. Göçmenlerin bazılarının kovalamaca sonucunda yakalandığı belirlenirken, Titreyengöl’de bulunan Jandarma noktasında toplandı. Göçmenler buradan otobüslerle jandarma eşliğinde Sarılar’da bulunan spor salonuna götürüldü. Birçoğunda pasaport, uçak bileti ve Türk kimliği de bulunan göçmenlerin, işlemlerinin ardından Antalya Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürülerek teslim edileceği bildirildi. İtalya’ya gitmek üzereyken yakalananlar arasında bulunan Afganistanlı Nesar Ahmad Ahmadı’nın inşaat mühendisi olduğu, aynı zamanda Türk vatandaşı olduğu belirlendi. Eşiyle birlikte İtalya’ya oradan da Almanya’ya gitmek üzere anlaştığını belirten Nesar Ahmad Ahmadı, “Amcamın oğlu daha önce aynı kişiler tarafından İtalya’ya götürüldü. Şu an Almanya’da çalışıyor. Ben bizi götürecek olanlarla amcamın oğlu aracılığıyla görüştüm. 7 bin 200 euro karşılığında anlaştık. Param yetmediği için Almanya’daki amca oğlundan borç aldım” dedi.

Ali Yerlikaya duyurdu ''Uyuşturucu baronu Jamukhan Ulus ve 210 şüpheli yakalandı'' Haber

Ali Yerlikaya duyurdu ''Uyuşturucu baronu Jamukhan Ulus ve 210 şüpheli yakalandı''

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara merkezli 32 ilde düzenlenen Narkogüç operasyonları kapsamında örgüt liderliğini yabancı uyruklu Jamukhan Ulus’un yaptığı zehir taciri ile birlikte 210 şüpheli şahsın yakalandığını belirterek, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:  "Örgütün yönetici ağı çökertildi. Aziz milletimizin destek ve dualarıyla zehir tacirlerinin, organize suç örgütlerinin bir bir tepelerine binip nefeslerini keseceğiz. Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz Ankara merkezli 32 ilde suç işlemek amacıyla örgüt kuran ve yöneten, konum bilgisine göre uyuşturucu bırakıp banka hesaplarına para yatırılması suretiyle uyuşturucu ticareti yapan, suçtan kaynaklı mal varlığını aklayan, çıkar amaçlı suç örgütünün yönetici ve üye kademesine yönelik eş zamanlı Narkogüç operasyonu düzenlendi. Ankara, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Tekirdağ, Tokat, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 32 ilimizde düzenlenen operasyonlarda; 42 Özel Harekat unsuru, 2 helikopter, 1 İHA, 29 narkotik dedektör köpeği ile birlikte 680 ekip ve 2 bin 294 personelimiz katıldı. 353 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında Ankara’da 135, diğer 31 ilimizde 75 olmak üzere toplam 210 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.  MASAK Başkanlığıyla koordineli yürütülen çalışmada lider ve yönetici kadrosunun taşınır/taşınmaz hak ve alacakları ile mali kurumlardaki tüm hesaplarına el konuldu. İlk belirlemelere göre operasyonda; 33.5 kilogram ağırlığında uyuşturucu madde, 6 bin 659 adet uyuşturucu hap maddesi, 3 adet tabanca, 79 bin 238 Dolar, 36 bin 500 Euro, 249 bin 701 TL para ele geçirildi. Operasyon neticesinde suç örgütünün yönetici ağı çökertildi. Operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun, ayağınıza taş değdirmesin."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.