Zeydan Karalar, Adana’nın turizm potansiyelini gastronomi ile arttırmayı hedefliyor
Adana, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı programına gastronomi alanında kabul edildi. 2019 ve 2021 yıllarında başvuru yapmasına rağmen Türkiye seçimlerinde başarılı olamayan Adana, bu yıl gastronomi dalında uluslararası listeye alındı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Adana çok önemli değerlere sahip bir kent. Bugüne kadar Yaratıcı Şehirler Ağı programına dahil olamamıştık. Şu an UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı programına gastronomi uluslararası listeye alındık. Gastronomi kenti olma yolunda önemli bir olay” dedi.
"Adana’yı turizm cenneti yapmak için gastronomi üzerine çalışıyoruz"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Adana çok önemli değerlere sahip bir kent. Bugüne kadar Yaratıcı Şehirler Ağı programına dahil olamamıştık. Şu an UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı programına gastronomi uluslararası listeye alındık. Gastronomi kenti olma yolunda önemli bir olay. Adana’yı turizm kenti yapmak için çok çaba gösteriyoruz. Bunu da dünyanın trendi olan gastronomi ile olabileceğini düşündük. Bundan sonra Paris’te oy vereceklerin üzerinde piar çalışması yapacağız” diye ifade etti.
Karalar, Adana’ya turistlerin gelmesinde önemli rol oynayan etkinlikler ve lezzetlerin altını çizerek şunları söyledi: “Adana’ya turistlerin gelmesinde özellikle Portakal Çiçeği Karnavalı, Lezzet Festivali, Altın Koza Film Festivali, şalgam, kebap etkisi var. Bu güzel haberi basın mensuplarına vermek istedim.”