TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yaz Spor Okulları

İLKHABER-Gazetesi - Yaz Spor Okulları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yaz Spor Okulları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sarıçam Belediyesi'nden çocukların mutluluğuna dokunan şenlik Haber

Sarıçam Belediyesi'nden çocukların mutluluğuna dokunan şenlik

İBRAHİM BAYSAL ADANA (İLKHABER) – Sarıçam Belediyesi, yaz spor okullarında eğitim gören öğrenciler için düzenlediği 'İkinci Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği' ile çocukların yüzlerini güldürdü. Çukurova Üniversitesi Futbol Sahası'nda düzenlenen şenliğe, yaklaşık 6 bin öğrenci ve velisi katıldı. Portatif oyun alanlarının kurulduğu alanda gönüllerince eğlenen çocukların mutluluğuna, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da ortak oldu. Katılımın yoğun olduğu şenlikte bir konuşma yapan Başkan Uludağ, 'Spor Kenti Sarıçam' mottosu ile yaz boyunca devam eden sportif faaliyetlerin, her sene bir önceki yıla göre daha yoğun olarak devam ettiğinin altını çizdi. Başkan Uludağ, amaçlarının, sportif oyunlarla kendine güvenli, başarıya odaklı, sosyal yönleri güçlü, paylaşımcı, insana ve doğaya saygılı insanlar olarak hayata hazırlamayı kendilerine görev bildiklerini kaydetti. Sarıçam Belediyesi'nin açtığı yaz spor okullarında birçok branşta kurs verdiklerini vurgulayan Başkan Uludağ, sporun her alanına yaptıkları yatırımlarla geleceğin sporcularının bu kurslardan yetiştiğini söyledi. Başkan Uludağ, "Göreve geldiğimiz günden bu yana spora ve sporcuya yaptığımız yatırımlarla, bugün ilçemizi 'Spor Kenti Sarıçam' mottosu ile anılan bir marka haline getirdik. Okulların yaz tatiline girmesi ile başlayan ve yaz boyunca devam eden kurslarımızda futboldan voleybola, hentboldan basketbola, taekwondodan jimnastiğe ve güreşe kadar, birçok alanda kurslar açtık. Gayet verimli bir dönemi daha geride bıraktığımız yaz spor okullarımızı da, istedik ki kurslarımızın adına yakışır bir finalle taçlandıralım. Bu anlamda sizlerin çocuklarını kendi öz evladımız bilerek öncelikle onları elimizden geldiğince telefon, tablet, bilgisayar ve genel teknoloji bağımlılığından uzak tutmaya, onlara spor kültürü ve ahlakı aşılamaya, sağlıklı bedenlerde filizlenen sağlıklı zihinler oluşturmayı hedefledik. Spor oyunlarının eğitici büyüsüyle onlara demokrasi, insan sevgisi, doğaya saygı, kişisel disiplin ve hayatı paylaşma gibi psiko-sosyal değerler aşılamaya ve nihayetinde iyi insan, iyi vatandaş ve iyi birer sporcu olabilmeleri için gerekli her şeyi öğretmeye çalıştık. Sportif oyunlarla kendine güvenli, başarıya odaklı, sosyal yönleri güçlü, paylaşımcı, insana ve doğaya saygılı insanlar olarak hayata hazırlamayı kendimize görev bildik. İnancımız odur ki Türkiye'mizin güzel geleceği her yönden kendini geliştirmiş yeni nesillerin varlığına bağlıdır" dedi. Daha sonra alana kurulan oyun parkurlarını tek tek gezen Başkan Uludağ, şenliğe katılan çocuklarla yakından ilgilendi, onlara bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Gün boyu süren sahne showları, Hacivat-Karagöz, ilizyon, kukla, akrobasi, ateş oyunları, wantrolog (kukla) gösterilerinin sergilendiği şenlikte gönüllerince eğlenen çocuklar, mendil kapmaca, yakan top, yedi kule, üç ve dokuz taş, çuval yarışı ve kuşaklar buluşuyor gibi geleneksel oyunlarla unutulmaz bir gün yaşadılar. Şenlik, çocukların ve velilerin büyük beğenisini topladı.

Genç tenisçiler sertifikalarını aldı Haber

Genç tenisçiler sertifikalarını aldı

ADANA (İLKHABER)- Adana Çukurova Belediyesi Yaz Spor Okulları çerçevesinde tenis eğitimi alan öğrenciler sertifikalarını aldı. İlhan Darendelioğlu Tenis Kortunda tenis eğitimi alan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi. Yapılan törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Şu anda birçok tenis kortumuzda değerli hocalarımızın eşliğinde yaz tenis okullarımız devam ediyor. Önemli sayıda çocuğumuz eğitim görüyor. Hem yaz tatillerini doğru bir şekilde değerlendirip spor yapıyorlar hem de tenis gibi asil bir spora başlangıç yapıyorlar” dedi. Tüm hocalara, tesisleri yaz spor okulları için tahsis eden kulüplere, çocuklarını spora yönlendiren velilere teşekkür eden Başkan Çetin, “Bizim 12 farklı branşta açtığımız yaz spor okulları herkese örnek oldu. Katılım anlamında da Çukurova Belediyesi’nin farkı ortaya çıktı. Velilere de teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımız burada bu spora güzel bir başlangıç yapacak ve devam edecek” şeklinde konuştu. Çocuklara da seslenen Başkan Çetin, “Sporla uğraşmak yetmez. Spor tabi ki hep hayatın içinde olacak ama öncelik derslerde olacak. Tenis çok güzel bir spor. Ömür boyu yapılacak bir spor. Bir yandan spor yapacaksınız bir yandan da derslerinizi ihmal etmeyeceksiniz” ifadelerini kullandı. Çetin, konuşmasının ardından tek tek çocukları kutlayarak sertifikalarını verdi. Çok sayıda velinin de hazır bulunduğu törene Tenis İl Temsilcisi Feridun Açan da katıldı.

Büyükşehir Yaz Spor Okulları’nda bu yıl yaklaşık 30 bin çocuk eğitim alacak Haber

Büyükşehir Yaz Spor Okulları’nda bu yıl yaklaşık 30 bin çocuk eğitim alacak

ADANA (İLKHABER)- Adana Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın açılışı Seyhan Güney Yıldızı Stadyumu’nda, velilerin de katılımıyla, coşkuyla gerçekleştirildi. Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi bürokratları, muhtarlar, konuklar, eğitmenler ve sporcu çocuklar katıldı. ADANA SPOR KENTİ Adana’yı bir spor kenti haline getirdiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Adana deyince artık akla her türlü güzelliğin yanında bir spor kenti de geliyor. Çocuklarımız yaz boyunca, eğitmenlerinin gözetiminde spor yaparak sokağın muhtemel tehlikelerinden kurtuluyor. Geçen yıl çeşitli dallarda 18 bin 600 evladımıza spor eğitimi verdik, bu yıl 13 branşta yaklaşık 30 bin çocuğumuza ulaşacağız. Annelerimiz çocuklarını gönül rahatlığıyla spor okullarımıza gönderiyor. Bir ülkede evin reisi kadın mutluysa ev de mutludur. Bir ülkede kadınlar mutluysa o ülke mutludur. Çocukları güvende olan anneler mutluysa ben de mutluyum” dedi. BU YIL HEDEF 30 BİN ÇOCUK 13 branşta, 10 ilçede, 90 noktada alanında uzman antrenörler eşliğinde, spor malzemeleri ve kıyafet desteği ile spor eğitimi alan çocuklar aynı zamanda yazın keyfini çıkarıyor.  2023 Yılı Yaz Spor Okulları kapsamında; futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tekvando, güreş, masa tenisi, atletizm, jimnastik, tenis, satranç, kano ve kürek dallarında, 90 ayrı noktada, alanında uzman 90 antrenör ile, yaklaşık 30 bin çocuğa ücretsiz spor eğitimi verilmesi planlanıyor. 40 YÜZME HAVUZUNDA 10 BİN ÇOCUĞA YÜZME EĞİTİMİ Yaz boyunca 26 açık yarı olimpik yüzme havuzu, 14 portatif yüzme havuzu olmak üzere toplam 40 yüzme havuzunda 10 bin çocuğa yüzme eğitimi de veriliyor. Böylece Adana’da yaz aylarında yaşanan boğulma olaylarının azaltılması hedefleniyor. Eğitime gelen çocuklara branşlarına göre sporcu kimlik kartı, forma, şort, tozluk, mayo,yüzücü şortu, bone ve çantaları ücretsiz veriliyor. Yaz Spor Okulları’nda başarılı olan çocuklar Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında eğitimlerine devam ederek, lisanslandırılacak. Kayıtlar online ve bizzat başvuru ile gerçekleştirilirken, kayıt olma imkanı halen devam ediyor. Yaz Spor Okulları açılışında yapılan çekiliş sonucu çocuklara bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi. 

Çukurovalı çocuklar spor yapıyor Haber

Çukurovalı çocuklar spor yapıyor

ADANA (İLKHABER)-  Çukurova Belediyesi’nce başlatılan yaz spor okulları devam ediyor. Futbol, tenis, salon sporları, savunma sporları birçok dalda faaliyet gösteren yaz spor okullarını ziyaret eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocuklarını antrenmanlarını izledi, velilerle sohbet etti. İlk olarak Gündüz Tekin Onay Tesislerine giden Başkan Soner Çetin, burada futbol eğitimi alan çocuklar tarafından coşkuyla karşılandı. Başkan Soner Çetin’i sevgi gösterilerinde bulunan çocuklar yaz spor okullarından çok memnun olduklarını ifade ettiler. Başkan Soner Çetin bir süre çocukların antrenmanını izledi, hocalardan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çocuklarla penaltı atan Başkan Soner Çetin velilerle sohbetinin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Soner Çetin’in yaz futbol okulunu ziyaretine Türkiye Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz da eşlik etti. Başkan Soner Çetin ardından Çağla Büyükakçay Tenis Kortlarına giderek tenis eğitimi alan çocuklarla birlikte tenis oynadı. Burada çocukları çalıştıran Tenis İl Temsilcisi Feridun Açan ile görüşen Başkan Soner Çetin’in bir çocukla yaptığı gösteri maçı ilgiyle izlendi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yaz spor okullarında bir başka durağı ise Çi-Yo Spor Kulübü oldu. Karate, jimnastik ve dans eğitimi alan çocukların gösterisini büyük beğeniyle izleyen Başkan Soner Çetin, yaz spor okullarına verdiği destekten dolayı spor kulübü başkanı Çiçek Yolcu’ya teşekkür etti.

Meram Yaz Spor Okulları’nda eğitimler başladı Haber

Meram Yaz Spor Okulları’nda eğitimler başladı

Meram Belediyesinin ’Meram Yaz Spor Okulları’nda 2023 dönemi eğitimleri için start verildi. Meram’da yaşayan 5-15 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, dolu dolu bir yaz geçirmelerini sağlamak hedefiyle Meram Belediyesi tarafından organize edilen yaz spor okullarında eğitimler, eğlenceli anlara sahne oluyor. 9 ayrı tesiste 11 branşta eğitimler veriliyor Meramlı çocuk ve gençlerin, futbol, basketbol, voleybol, okçuluk, kort tenisi, masa tenisi, yüzme, cimnastik, wushu, kick boks ve taekwondo branşlarında eğitim aldıkları Meram Belediyesi Yaz Spor Okulları; Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Tesisi, Rabia Spor Merkezi, Nazmiye Muslu Spor Tesisi, Lalebahçe Spor Tesisi, Dere Sosyal Tesisleri, Recep Tayyip Erdoğan Spor Tesisleri, Efor Halı Saha, Osmangazi Halı Saha, Yeniyol Halı Saha’da yapılıyor. Nesilleri sporla buluşturan ve eğlenceli bir tatil dönemi geçirmelerini sağlayan Meram Yaz Spor Okulları’nda eğitimler, 21 Ağustos tarihine kadar devam edecek. “Yaz spor okullarımız Türkiye Yüzyılı gençliğinin ayak seslerindendir” Meram Yaz Spor Okulları 2023’te de çocuklar ve gençlerle buluşmaktan dolayı duyduğu sevinci dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yeni dönemin tüm çocuklar, gençler ve aileleri için hayırlı olması temennisinde bulundu. Gençlere bırakacakları en büyük mirasın iyi bir eğitim ile sağlıklı, huzurlu ve refah içinde bir hayat olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, “Biz eğitime ve geleceğimize dair yapılan her şeyi önemsiyoruz. Meram Yaz Spor Okulları’nın da Türkiye Yüzyılı gençliğinin ayak seslerinden olduğuna inanıyoruz. Yaz okullarımızla, spor okullarımızla, MEGA çalışmalarımızla, kültür yayınlarımızla ve diğer eğitim çalışmalarımızla çocuklarımıza teknoloji, spor ve sanatta vizyon kazandırıyor, onları geleceğe hazırlıyoruz. Bu organizasyon sayesinde çocuklarımızın spora olan ilgilerinin arttığını ve her geçen yıl yeni sporcular kazanıldığını, hedeflediğimiz istikamette ne kadar doğru bir tercih yaptığımızı gösteriyor. Bu yaz döneminde de renkli bir organizasyon olacağına inanıyoruz” dedi.

Yüreğir'de spor yapmayan çocuk kalmayacak Haber

Yüreğir'de spor yapmayan çocuk kalmayacak

ADANA (İLKHABER) - Yüreğir Belediyesinin çocukları çevrenin zararlı etkilerinden uzak tutmak, yaz boyunca verimli ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak ve gizli kalmış yeteneklerini açığa çıkarmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yaz Spor Okulları, Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle başladı. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in ev sahipliği yaptığı açılış törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bayram Akatekin, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri, spor kurslarına katılan çocuklar ve aileleri katıldı. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, satranç, masa tenisi, pilates, taekwondo, dart, güreş, yüzme, jimnastik, tenis, karate, muay thai, judo, wushu, welness, floor curling ve okçuluktan oluşan 20 branştaki kurslarda eğitim alacak sporculardan başarı gösterenler Yüreğir Belediyesi Spor Kulübü’nün altyapı takımlarında yer alacak. Bu yıl 9 bin 150 çocuğun kayıt yaptırdığı kurslarda alanında uzman eğitmenler görev yapacak. Spor kursları Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi, PTT Evleri Spor Salonu ve Akdeniz Spor Salonu başta olmak üzere ilçe geneli 70 merkezde verilecek. Yaz Spor Okullarının açılışına katılan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, minik sporcularla yakından ilgilendi. Çocukların yaz spor okuluna gösterdikleri ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Kocaispir, “Yüreğir’de spor kurslarımız yıl boyu kesintisiz devam ediyor. Bunun yanı sıra çocuklarımızın keyifli bir yaz geçirmelerini sağlamak, onlara sporu sevdirmek ve yeteneklerini geliştirmeleri için yaz spor okullarımızı başlatıyoruz. Formadan spor malzemesine kadar bütün ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyoruz. İnşallah burada eğitim alan çocuklarımız ilerde ülkemize hizmet edecek büyük sporcular olacaklar. Bize emanet edilen yavrularımıza gözümüz gibi bakacağız. Çocuklarımıza harika bir yaz tatili diliyorum.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Yaz Spor Okulları için kayıtlar başladı Haber

Büyükşehir Yaz Spor Okulları için kayıtlar başladı

ADANA (İLKHABER) - Çocukların spor yapmasını sağlamak, spor bilinçlerini geliştirmek, yaz tatillerini verimli hale getirmek ve geleceğin sporcularını bulup yetiştirmek amaçlarıyla her yaz Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen yaz spor okullarına kayıtlar başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesindeki deneyimli spor eğitmenleri gözetiminde, 13 farklı branşta 7-14 yaş arası çocuklara hizmet edecek olan yaz spor okullarından vatandaşlar ücretsiz olacak yararlanabilecek. Yaz Okulları 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında eğitim verecek. SPOR MALZEMELERİ BÜYÜKŞEHİR’DEN Spor Okulları süresince her branşta yetenek taramaları gerçekleşiyor ve taramalar sonucunda seçilen sporcular Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde spor hayatlarına lisanslı olarak devam ediyor. Tüm katılımcıların şort, çanta, antrenman forması, çorap gibi ihtiyaçları Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor. Kontenjanlarla sınırlı olan Yüzme, Tenis, Voleybol, Kano, Basketbol, Taekwondo, Kürek, Jimnastik, Satranç, Güreş, Futbol, Atletizim ve Masa Tenisi branşlarından faydalanmak isteyen çocukların, son başvuru tarihi olan 23 Haziran’a kadar kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Çocuklarını kaydettirmek isteyen vatandaşlar, 0322 458 03 36, 0322 458 03 38 numaralı telefonlardan ve www.adana.bel.tr adresinden bilgi edinip kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.